Šta je novo?

Kupovina prvog DSLR-a?

Prvi DSLR, do 300-350e. Uzeti Nikon D3300 / Canon 1200D nov, ili nesto polovno (i sta)?
Za pocetak slikanje svega, ali uglavnom akcenat na pejzazima.
:)

Budzet je za samo telo ili telo plus objektiv?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Telo + objektiv. Ako je sa oglasa naravno ne mora sve od jednog prodavca, onda mozda telo od jednog, objektiv od drugog, ali oba da udju u 350e.

ja mislim da 5300 ne vredi te razlike u ceni. isto tako 3300 vs 1200 ja sam izabrao prvi.

Moje misljenje je da D5300 vredi 100e vise od D3300 zbog vise autofocus tacaka (D3300 ima 11 od kojih je samo jedna cross-type), dok D5300 ima 9, i pored toga ima rotirajuci ekran (za nijansu veci) i ugradjen WiFi.
Sto se tice kvaliteta fotografija identicni su.
A D3300 vs Canon 1200, D3300 wins :)

vidiš, meni ništa od toga što si nabrojao ne vredi ama baš ni banku. displej koristim samo da bih video kako je ispala slika, af tačke- meni dosta jedna. fifi mi isto ne treba, mada ima da se dokupi modul za d3300 doduše ekstremno je nezgrapno rešeno dodavanje tog modula.

Cesto uz njega ide i 18-55 VR II objektiv koji je bas za pocetak koriscenja.

Koji je relativno pristojan objektiva (glup izraz ali najupotrbljivije za pocetnike i amatere) i da li ima neki jeftiniji ring flash koji nije preskup i moze da posluzi i za makro :)

Ima Meike FC-100 Macro Ring Flash za 75 evra. Pitanje je da li tako nesto moze da ide uz Nikon D5300 i uz koji objektiv :)

Poslednja izmena:
vidiš, meni ništa od toga što si nabrojao ne vredi ama baš ni banku. displej koristim samo da bih video kako je ispala slika, af tačke- meni dosta jedna. fifi mi isto ne treba, mada ima da se dokupi modul za d3300 doduše ekstremno je nezgrapno rešeno dodavanje tog modula.

Nije ni meni bilo neophodno kad sam kupovao, pa uzeh D3300. E da, jos jedna bitna stvar, D3300 nema, a D5300 ima bracketing. Kome treba za neku landscape fotografiju, odlicna stvar.
Neces se prevariti sa D3300, odlican aparat za tu lovu :)
Kasnije uzmes 35mm f/1.8 i udri :D

e bracketing zaista vredi... ja to nisam ni proveravao, i kad mi je stigao d3300 počeo sam malo da slikam i sat vremena sam tražio gde mu je opcija za bracketing, kad ono ispade da nema. nisam čudom mogao da se načudim. no dobro, preživeću.

Jes' dobra stvar, ali sa stativom se moze odraditi i "rucno", ali svakako za prvi DSLR D3300 zavrsava posao :)
Na kraju vise zavisi od fotografa nego od samog aparata :D

Pa lepo, sam menjas vrednosti ekspozicije koje bi bracketing radio.

ali.... stvari se mrdaju -.-

meni bracketing na nokiji 808 ne uradi kako treba scenu jer mi se oblaci pomere dok on slika 3 slike.... zamisli tek ako bih ručno podešavao koliko bi mi vremena trebalo...

Mozda je za 30-40e jača cena,idu od 220-250e, ako je od nekog poznatog ili u garanciji onda vredi. Ponudi 250 :)

Ne znam prodavca, vidim da ima dosta stvari na kp sajtu, sve u vezi fotografije. Iz mog grada je, pa sam mislio da odem da vidim i nema garanciju

nikad nisam imao dslr. konkretno zanima me zbog kvalitetnijih slika od kompakta, a što se tiče videa to mi nije prioritet. kako i šta tu ide? trebam da uzmem telo + objektiv, i jel to to? do 300/350eura, poželjno novo.promenio sam 10ak kompakta, trenutno sam na ixusu 125 HS, solidan je ali sam za veću promenu.. :) da li je ovo ok za početak ili imate neki drugi predlog? hvala svima https://shop.benchmark.rs/digitalni_foto_aparati/canon_eos_1200d_crna_ef_s_18_55mm_iii-42705 *

Ponudjen mi je canon 6d,dve godine star, samo 7000 okidanja+dodatna baterija.U sjajnom stanju,doduse to jos moram da vidim.Sta mislite, da bajtujem bulet ili da ipak gledam nov?

Sent from my m2 note using Tapatalk

Za te pare a novo nemas neki izbor... Canon 1200D ili mozda neki nikon d3200 ako moze da se nadje za toliko... Koji od ta dva skroz svejedno, ista su klasa i razlike su minimalne.
Sto se tice 1200D, gledaj da je u kompletu 18-55 IS II objektiv, a ne 18-55 DC III. Na Kupujemprodajem preko Madjara moze za 320e sa IS objektivom...

Ponudjen mi je canon 6d,dve godine star, samo 7000 okidanja+dodatna baterija.U sjajnom stanju,doduse to jos moram da vidim.Sta mislite, da bajtujem bulet ili da ipak gledam nov?

Ako je to do 900e, i ako je to stanje onda uzimaj polovno, to mu je neka realna vrednost... Nije to oprema koja se tako lako kvari...

izostavio si ključnu stvar - cenu. ako ti je ponuđen za 4000 evra onda nemoj, ako ti je ponuda za 100 evra onda svakako da.

Nista, pogledacu ga, u svakom slucaju.Ako pristane na 900 super.
Reko da pitam ipak ovde, sta bi vi u tom slucaju radili.

Ja sam uzeo 5D mk2 sa oko 250k okidanja oko NG i jos prede kao mace... :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

6d je uvek bio oko 900e polovan tu do 20.000 okidanja. Ja ga imam vec oko skoro 2g. Za ulazak u malo ozbiljnije vode svaka preporuka.

E dzaba...prodade ga u medjuvremenu.[emoji20]

Vrh Dno