Šta je novo?

Kupovina polovnog telefona koji je jos uvek pod ugovornom obavezom

• Začetnik teme Začetnik teme Ever86
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Е па видиш младићу, свака роба има свог купца. Ја сам у огласима узео ѕ2 кад се тек појавио од лика који га је узео за динар уз свој уговор... И платио сам га 450е.
Ако у старту мислиш да ће неко да те за****, онда се младићу отвори и правац комтрејд.

Naravno da mislim da ce neko da me za**** i dosao sam da vas pitam kako da smanjim uspeh tog istog u nekoj potencijalnoj buducnosti. Ali, malo vajde od toga ispalo.

Pa, podosta telefona (tj. sve sto sam kupio u poslednje 3 godine) sam uzeo preko oglasa od ljudi koji su ih uzeli na paket. I nikad nisam imao problema. S2, S3, Idol X, Lg L9, Sensation (kad sve saberes nakupi se preko 2000eu) 🙂
I niko me nikad nije *****ao. Dok je moglo da se pregledaju paketi u brzoj posti onda su mi slali. Sad nemam bas poverenja, pa preferiram da neko pogleda za mene pre kupovine. Mada, probao je lik da mi uvali garanciju od drugog telefona, ali je provaljen.

Pa, podosta telefona (tj. sve sto sam kupio u poslednje 3 godine) sam uzeo preko oglasa od ljudi koji su ih uzeli na paket. I nikad nisam imao problema. S2, S3, Idol X, Lg L9, Sensation (kad sve saberes nakupi se preko 2000eu) 🙂
I niko me nikad nije *****ao. Dok je moglo da se pregledaju paketi u brzoj posti onda su mi slali. Sad nemam bas poverenja, pa preferiram da neko pogleda za mene pre kupovine. Mada, probao je lik da mi uvali garanciju od drugog telefona, ali je provaljen.

Zaista hvala na odgovoru. 😀

Naravno da mislim da ce neko da me za**** i dosao sam da vas pitam kako da smanjim uspeh tog istog u nekoj potencijalnoj buducnosti. Ali, malo vajde od toga ispalo.

Možda ipak da pročitaš pažljivo sve svoje komentare u ovoj temi.
Postoje razlozi zašto dobijaš od različitih ljudi isti odgovor..

Отвориш очи и гледаш шта купујеш.
Нико ти не може помоћи више од тебе самог.
Нађеш оглас, одеш видиш, испровераваш и купиш.
Нема ту много да се мудрује.
Свако гледа да извуче корист за себе, ти да купиш јефтиније, продавац да прода скупље или брже, зависи од потребе.
Наравно да има фолираната, али наравно и да има начина да се заштитиш.
Чим продавац почне да паламуди и измишља, окренеш се и одеш.

Ако у старту имаш мишљење да ће неко да те изради, онда, опет понављам, правац комтрејд. И тачка.

Poslednja izmena:
Jedini problem ako se tako moze nazvati je eventualna reklamacija.U Telenoru telefon na servis predaje i podize iskljucivo osoba na koju se vodi ugovor.E sad ,mozda bi to moglo da se izbegne nosenjem telefona direktno kod uvoznika,raspitaj se o tome.

Sto se isplativosti tice,ja mesecno dajem oko 2k.Posto dosta trosim data protok da sam na pripejdu sa sve pozivima i porukama dao bih i vise.U stvari davao sam🙂 Stoga sam presso na postpaid,jeftinije,ne moram da brinem imam li kredita u nekom momentu,mogucnost uzimanja telefona na 6 rate bez kamate,nesto povoljnija cena telefonskog aparata i slicno.Eto Idol X sam zahvaljujuci onom vauceru dobio sto se reci dzabe.Preplatu koju placam ja bih iovako spucao na pripejd i pritom ne bih dobio ni neku raspalu dumb Nokiu.Sa druge strane imas ljude koji potposuju drugi ugovor,stari telefon ih dobro sluzi pa novi prodaju budzasto,tj ispod cene jer ih uz njihov paket nije izasao puno.Najcesce su to telefoni za dinar koji se potom uvaljaju za 100e.

Ја сам однео телефон у сервис а није био уговор на моје име. И све сам завршио без проблема у року од 3 сата. Дакле, може и тако да се прође.
А можеш и да одеш са све уредним папирима и кажу: гаранција се поништава, ушла влага...

Kad neko uzima telefon uz ugovornu obavezu moze sa telefonom da radi sta hoce i kako hoce. Niko ti ne brani da ga razbijes, prodas ili koristis ali ces ga svejedno placati onako kako si potpisao u ugovoru sa obavezom. Nekad je za 1 din tj dz, nekad je na rate i slicno - totalno je nebitno. Tako da sto se toga tice ne mozes nikako da imas bilo kakav problem pa sve i da ta osoba prestane da placa ili sta vec.

Mozes da imas problem sa tim da ga on proda tebi i zatim ga prijavi kao nestalog - ali mislim da se to nikad nije desilo. Tu bi trebao da formiras neki kupoprodajni ugovor sa prodavcem i to je to. Tu je omanji problem u vidu realizovanja garancije u slucaju da fon zataji iz nekog razloga. Morao bi da iscimas kupca da sa tobom ode u Telenor i ostavi telefon ali mislim da ni to nije problem posto prodavci znaju za to i ne verujem da bi se neko ciganisao.

Pa, zato sto ona u mojim ocima to i ispada.
E, vidiš, to je ključno ... U TVOJIM OČIMA ....

da bi postigao normalnu trzisnu cenu nekog iole high end aparata moras da uzimas paket koji ti gotovo sigurno ne treba(3000+)
Ako te neko tera da kupujes paket koji ti ne treba da bi kupio stvar po ceni koja mu je cena to onda i nije bas fer dil u mojim ocima.

Au, ebote .... ti imaš neku muku.... ti NIŠTA ne moraš ... tebe niko ne TERA .... to su ponude, a ti ako imaš dugačak jorgan, pružaj noge....

A to što ti nikakvi HUAWEI i ALCATELi iostali ne dolaze u obzir, još jedan je pokazatelj ...

Ako si već odlučio da kupiš telefon tako, šta te briga kako i zašto je neko došao do njega, zašto je uzeo ogroman paket i zašto plaća pretplatu od 5000 mesečno? Napominjem , PRETPLATU!!!

Desetine ljudi radi na desetine nelogičnih i glupih stvari dnevno, zamisli kad bi se pitao "zašto" oni to rade za svaku stvar koju urade? Mozak bi prsao.. Oni to rade, oni snose posledice. Kupuj i uživaj u telefonu.

A to, koliko šta košta, a kolike su plate, i kolike su cene. i koliko šta košta preko, milion puta prežvakano, i mislim da stvarno više ne vredi raspravljati o tome ... 🙂 🙂

Poslednja izmena:
Morao bi da iscimas kupca da sa tobom ode u Telenor i ostavi telefon ali mislim da ni to nije problem posto prodavci znaju za to i ne verujem da bi se neko ciganisao.
Meni je Telenor pravio probleme kad sam hteo telefone, koje su drugi kupili, da ostavim na servis cak, a da pokupim od njih, nikako, bez sudskog ovlascenja. Prvi put sam morao da cimam vezu, sledeci put sam odneo direktno u servis i nista nisu pitali.

Ljudi sa kojma cu ja "poslovati" (barem svi od kojih sam do sada preko oglasa kupovao telefone) jesu bili fizicka lica, tako da ti sumanuti paketi su idalje uzimani iz meni jos uvek nepoznatog razloga.
To ne znaci da su uzeti za fizicko lice. Ja imam nekoliko brojeva kao fizicko lice, ali su neki od njih za firmine potrebe. Zasto? Zato sto nema jbnih trajnih naloga u Raiffeisenu za pravna lica! Pa mi je mnogo lakse da dam trajne naloge kao fizicko lice, i podignem M.T. koje ionako podizem.

A, cak i za firme je to vrlo diskutabilno. Msm, koliko takvih brojeva je potrebno firmi?
Kakvih "brojeva"? Firmi su bitni razgovori unutar firme, da budu neograniceni i besplatni. Neko od tih brojeva imaju tarifu od 500, neki od 5000. Ali u tih 5000 on ne dobija koliko i ti u nekom MegaNet paketu, tj. paketima koji su "namenjeni" fizickim licima.

Neke stvari ne kapiras i ne mogu se objasne (ili ne smeju javno). To ne znaci da one ne postoje ili ne funkcionisu 🙂

Za samo pitanje kako da te neko ne zezne, napravi ugovor, ne mora overen, i uzmi obavezno fiskalni i garanciju. Ako uzmes bez fiskalnog, znaci da nesto mulja (ili nije dobio fiskalni..)

Poslednja izmena:
Ja sam kupio tako nekoliko telefona do sad, uključujući i Galaxy S4 (ovaj je bio zaključan na Telenor, ali ništa što u slučaju samsunga ne može da reši 7-8 funti potrošenih na ebay-u) i iPhone 5 (svi su bili stari oko 6 do 9 meseci).

Znajući muke koje ljudi imaju sa servisima (drugarica uzela neki Alcatel u mt:s-u, ima problem kad prisloni telefon uz uvo, ne čuje se zvučnik! I šta je ispalo, pa 3 puta vraćen sa servisa i nikad popravljen), onda znam da mi se više isplati 50% off na ugovor bez telefona i telefon iz oglasa (makar i imao problema sa servisom, jer ionako ću tih problema imati), a i moje lično iskustvo sa Telenorom iz 2007-8. i tada High end nokijom N95 koju sam skupo platio govori da sam se jedva izborio uz brdo potrošenih živaca i vremena (i online pljuvanja po njima - forumi, jer tad nisu bile tako aktuelne društvene mreže) za svoja prava.

Tako da ono što mi je bitno je da telefon ima kutiju sa istim IMEI brojem, i neku vrstu računa, dal domaćeg ili stranog. Čisto da znam da su šanse da je ukraden male, a što se servisa tiče, bolje da telefon platim mnogo manje, a onda eventualno napravim sebi neki dodatni trošak oko popravke, ako se za to ukaže potreba.

Poslednja izmena:
Licno sam prilicno vise za to da uzmem telefon sa EU garancijom (posto cu se ovde nacekati da se sredi, a putujem dosta cesto ili mogu da posaljem dovoljno cestu u EU da se popravi). Tamo mi barem nece nalaziti tragove vode 🙂

To ne znaci da su uzeti za fizicko lice. Ja imam nekoliko brojeva kao fizicko lice, ali su neki od njih za firmine potrebe. Zasto? Zato sto nema jbnih trajnih naloga u Raiffeisenu za pravna lica! Pa mi je mnogo lakse da dam trajne naloge kao fizicko lice, i podignem M.T. koje ionako podizem.

Kakvih "brojeva"? Firmi su bitni razgovori unutar firme, da budu neograniceni i besplatni. Neko od tih brojeva imaju tarifu od 500, neki od 5000. Ali u tih 5000 on ne dobija koliko i ti u nekom MegaNet paketu, tj. paketima koji su "namenjeni" fizickim licima.

Neke stvari ne kapiras i ne mogu se objasne (ili ne smeju javno). To ne znaci da one ne postoje ili ne funkcionisu 🙂

Za samo pitanje kako da te neko ne zezne, napravi ugovor, ne mora overen, i uzmi obavezno fiskalni i garanciju. Ako uzmes bez fiskalnog, znaci da nesto mulja (ili nije dobio fiskalni..)

Uredu, neka bude da neke stvari ne kapiram i hvala na savetu. 😀
Hvala svima koji su mi pomogli kao i svima ostalima.
Probacu da nadjem neki ok dil za S4 ili Z1 u narednih nedelju dana.

Ovaj ga našao na KP, ali čovek ima radnju u PO i kaže da dobio i fiskalni ... ?!? Ja sumnjam da je čajnez/copy ...

Ovaj ga našao na KP, ali čovek ima radnju u PO i kaže da dobio i fiskalni ... ?!? Ja sumnjam da je čajnez/copy ...

Ako je dobio fiskalni i garanciju trebalo bi da nije neki dule mobil, posto na takvim mestima ne daju fiskalne nego samo neke boze pomozi nazovi garancije na 12 meseci.
Tako da bi trebalo da je decko dobio tacno ono sto je platio, galaxy s4 nov iz radnje.

Nazad
Vrh Dno