Crvena... ma cim je garancija 36 meseci vek je tek nesto malo preko... da mi se nije zurilo uzeo bih nesto bolje, posebno za ove pare... al ajd... sve je to i tako slično valjda...Crvena Topla do 5 godina.
Plava Topla traje duže.
Pa funkcioniše tako što kupiš novi akumulator, a onda se nadaš ako uvaže garanciju da dobiješ pare sa fiskalnog, pošto tu popravke nema. U praxi ja ne znam da li je ikom ikada uvažena garancija. Posle 2 i više godina, tu realno šansa za fabričku grešku prestaje da postoji i više je do kvaliteta.Nikad mi nije bila jasna ta reklamacija akumulatora. Šta treba da radim? Da izvadim akumulator iz auta, odnesem ga u servis i čekam danima (zakonski do 30 dana) da mi reše reklamaciju. Sve to vreme sam bez auta, da ne pominjem da moram da pozajmim drugi auto da bih odneo akumulator u sevis itd.
Da li to stvarno tako funkcioniše?
Misim da je to slučaj sa velikom većinom uređaja i našim servisima. 90% mi je negativnom iskustvo u vezi garancije. Napr mobilni telefon, ovlašćeni uvoznik. Prolupao digitajzer, nisu uspeli da ustanove kvar. Fantomska vlaga u uređajima koji nikad videli vodu nisu, imaginarna oštećenja TV ekrana koja se ne vide, ali oni znaju da su tu pa TV ne podleže garanciji, isl.Znači garancija ne znači ništa?
Valjda bi to trebalo da znaci da su najlosijeg kvaliteta?!
Cek, pedesetak akumulatora na reklamaciji i to ne znaci da su loseg kvaliteta? Ne, nego su kvalitetni a na reklamaciji su... zato sto se dobro prodaju?! Pa dobro.
Sta da ti kazem... Mislim, ovo pitanje je u nivou... sta bi bilo kad bi bilo. Npr. sta ako je trecih prodato 55 komada a pedeset je na reklamaciji... i tako dalje.Nekih akumulatora je prodato 2000, i 50 je vraćeno na reklamaciju.
Nekih drugih akumulatora je prodato 500, i 25 je vraćeno na reklamaciju.
Koji su po tebi kvalitetniji?!?
Nikad mi nije bila jasna ta reklamacija akumulatora. Šta treba da radim? Da izvadim akumulator iz auta, odnesem ga u servis i čekam danima (zakonski do 30 dana) da mi reše reklamaciju. Sve to vreme sam bez auta, da ne pominjem da moram da pozajmim drugi auto da bih odneo akumulator u sevis itd.
Da li to stvarno tako funkcioniše?
Neki servisi imaju i nešto zamenskih akumulatora na stanju, pa uz malo sreće može da se dođe i do nekog zamenskog dok se ne reši reklamacija
Nisam u pravu... Za sta? Sto kazem da su na reklamaciji akumulatori koijima kupci nisu zadovoljni?!Tako je. I opet nisi u pravu.
Znači dobro sam shvatio. Garancija na akumulator ne vredi ništa.Kad ti se desi da ti u garantnom roku strada TV, ploca ili procesor ili sta god od tehnicke robe, da li dobijes zamenski proizvod? Nema netflixa, youtubea, instgrama i ostalih djakonija? Posto su uvoznici dusebriznici oni daju na koriscenje svoje nove proizvode jer ne zele da trziste stekne pogresan utisak o kvalitetu brenda? Oh yeah, bas i nije tako.
Nosioc garancije ima rok od 8 dana da utvrdi da li je proizvod predmet reklamacije ili ne. Ako utvrdi da jeste ima rok od 45 dana da resi tu istu reklamaciju.
Obzirom da je popravka akumulatora, doduse i vecine nove tehnike, potpuno neisplativa, akumulator se menja za novi.
Poenta ovog foruma, kao i ostalih, je da se razmene iskustva i da se dodje do odluke o najboljem odnosu cena/performanse. Svako ima pravo da bira za sebe sto misli da je najbolje, a ako neko nije previse strucan u nekom pogledu treba da sledi preporuke nekog kome veruju.
Nekadasnja praksa je bila da vecina servisera ima zamenske baterije. I sad dodje neki strucnjak ko zeli da reklamira akumulator i ostavi svoj i dobije zamensku bateriju. Kada se utvrdi da je akumator greskom korisnika izgubio pravo na reklamaciju, isti taj strucnjak nastavlja da se vozi sa zamenksim akumulatorom i ne javlja na pozive servisera. Zato je vecina servisa prestala da daje svima zamenske vec samo svojim proverenim kupcima.
Zivot nije fer, jel da?
Izvinjavam se. Ispravka:Nisi dobro shvatio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari