Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Jedna od novih alternativa je Nexo, ali radiće posao samo ako planiraš da vratiš to što si potrošio u nekom trenutku.
Interesantna stvar iako je waiting lista za sada.

Vidim btc dominira sa 41% kripto marketa, a prošli put kada sam gledao je bilo oko 35%. I Nicehash vraća polako dug, pre neki dan još 10% vratili. Koliko pratim, sve lepo ide.

Mislim da se sada mozemo sloziti da smo u fazi padanja BTC-a ( jedino je pitanje dokad i do koje cifre ce ona da traje ) to na zalsot malo ko od nas zna, moje misljenje da ce padati do kraja godine i jos malo :p ( zakljucujem na osnovu istorije i cinjenica da je ovaj balon bio daleko veci od onog 2014)..

Jedana zanimljiva reportaza o Kriptovalutama koja je lepo opisala desavanja tokom prosle godine i poetkom ove ...

https://www.youtube.com/watch?v=g6iDZspbRMg

BTC cena možda pada ali, BTC Dominance je sad na 42.0%. A kad je cena bila $20,000 bilo je tipa 35% ako ne i manje.

Naravno jer se altovi brze izduvavaju od samo BTC-a.

A tek ce dominance percentage rasti iducih meseci. Altovi jos uvek nisu ukljucili rocket dump mode.

Kazete da ce ovo jos dole i na duze da bezimo u dolare ?

Sent from my D2403 using Tapatalk

Zna li neko nesto o Ethereum future ETHF?
Ili bbolje napisati WTHF?
:d

Cija je sad nova godina kad ovako padaju cene?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Jedini koji slave su oni što su prodali na $19,999. To sa novim godinama je samo izgovor.

Ovo je divlji zapad, nema tu logike, tehičke analize, predviđanja stručnjaka i slično. Slot mašina.

Prodaje MtGox da isplati "ukradeno", pa mrsi teoriju svima :d

Gomila asica koja izašla u zadnjih par meseci za razne algoritme plus cena coina je baš ubila GPU mining mIslim brže nego što bilo ko očekivao ..evo sad 1080ti plaćen 1000 eura daje kad oduzmes struju 50 din dnevno ...a koliko još pre mesec dana svi jurili za karte ne pitavsi šta košta

ti koji su jurili 1080 za 1000eur i 470/80-570/80 za 500eur ili jos bolja varijanta ne pita koliko je samo daj....su ljudi koji su od nedavno usli u kripto...i osnazeni vrednoscu btc-a krajem godine(i ostalih napumpanih novcica)...citaju vesti samo koje njima odgovaraju...naravno pozitivne tipa...btc ide na 50k...eth ide na 2k sredinom 2018....i te postove tj price koje su culi/procitali tako fanaticno brane...ali ne sa nekim argumentima nego...videces ti samo sacekaj...sta ti znas...ne daj boze da kazes drugacije odma dobijes kontru...ti kopas a ja kao ne mogu...oces da me odvratis...ako nije isplativo kako to onda da nema kartica...itd,itd...tek ce da krene kukanje...
80% ljudi koji su usli u mining i trejd od septembra prosle godine su usli tipa aha imam neki stek ili podicicu kredit,jer vidim komsija/prijatelj zaradjuje a ne radi nista....i tako i bese kupili ljudi...i sad ne staju pitanja a sta a kako a zasto...a niko nist da uci...izgleda da nije komsija/prijatelj da bas nista nije radio.....

Ovo sto sa rudarim, prodacu tek kad cena mi stvarno bude odgovarala.
Sad ne gledam koliko $ nego koliko BTC, a ima da cuvam makar 10 godina do tih famoznih 500k ako treba, pa makar propalo sve.

Cene jesu bezobrazne, za RX 470/80-570/80 ne bih dao 250€ a ne ovih preduvanih 450-500€, te karte za igranje ne vrede više od 150€, jer ako se obistini ASIC za ETH ima da im bude veselo crvenoj ekipi, AMD su slabe za druge algorithme slabo imaju alternatice tj. biće manje isplative.
Imam osećaj da će tada te 1080ti koštati 1200€ i da će biti "menjam AMD rig za NVIDIA rig, uz moju doplatu".

Sve imam osećaj da će biti kao kad je krenuo ETH da se kopa i da su jedva za struju zaradile, a ko čuvao do decembra i januara lepo se opario.

Nista strasno....samo cuvati,to za nas sa manje rigova 1,2...za ostale ne znam.Doci ce to sve na svoje.

Nije ovo nista, ovaj period je poznat odavno za padanje kriptovaluta, od aprila, maja krece lagan oporavak...u junu cemo opet da uzmemo dobar profit...samo hodl, ko sad proda kajace se...

Poslednja izmena:
Tesite se da ce oporavak dok se ne sprovede kontrola na menjacnice i iskontrolise tether nece ovo gore , jer su vestackii digli cenu.

I ko je prodao kupice kad krene gore lako.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nije ovo nista, ovaj period je poznat odavno za padanje kriptovaluta, od aprila, maja krece lagan oporavak...u junu cemo opet da uzmemo dobar profit...samo hodl, ko sad proda kajace se...

Veci problem bar za majnere su asici.. Kinezi ispekli zanat pa ih nizu kao na traci.. Od jedno 20 algoritama za jedno 15 već ima Asic pa knjiga za gpu sve tanja i tanja

Oni koji hoće njihov coin da se kopa asic-om kopaće se pre ili kasnije.
Recimo Monero, već najavili da 2 puta godišnje rade fork da bih odbili ove kineze sa ASIC.

Evo za Siacoin ima ASIC, i jel ima neke razlike, ima a to da je cena pala na ATL, tj. još malo moćiće da se kupi ispod 100 sat, a jedan su coin od bar 3 u konkurenciji.

ASIC po meni je realan (isplativ) ako toliko već skoči difficulty a coin je i dalje perspektivan tj. radi se na njemu da se isplati uložiti u ASIC opremu, ali po meni to su samo vrlo skupe kineske grejalice.
Da sam rudar sa 3+ godine staža i 10k€ u opremi razmatrao bih ASIC, ovako ni slučajno bolje par rigova i sporije da rudari nego kineske grejalice.

Hahaha upisah se od smeha na tvoj komentar :D

U kripto svetu za sada sve je moguće, a optimizam me drži da se nadam svetloj budućnosti. :d

Poslednja izmena:
Optimozam ti je za ovaj pad, pa ponovni velik rast jednak verovanju da je zemlja ravna ploca ili jednak sektaskim verovanjima u uzvisena bica. I ja verujem da ce TITO da se vrati, ali to ne znaci da ce to da se desi, zar ne?

P.S moje verovanje je daleko realnije od tvog. :) Na ovaj pad idu regulative koje se sprovode vec sad. Svaka regulativa povlaci manje zarade, i pitanje je koliko ce vas u opste moci da primeni regulative, jer specifikacije jos uvek nisu poznate. Sa druge strane tu su i novi zakoni menjacnica sa kojima smo mi iz ovih krajeva sve dalje od onoga sto vecina ovde zeli ili veruje. Cene grafika ce ici dva puta dole verovatno, ali za sta da ih kupite kad ste sve ulozili u ovo!? Poenta: ko je bio pametan izasao je na 1100evra za ETH, a za sve do sad iskopano da ga boli uvo.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Internet je dostupan svima ne znam kako ljudi ne citaju sve vesti nego samo one koje im odgovaraju. Pogotovo imate ljude koji su iskusniji, i od 2013te u ovome, pa poslusajte savet njihova dobra volja je i da nam daju savet pa treba bar postovati to.

Čim krenuli ove neproverene vesti da će na G20 da objave kako banuje kripto i krenuo ovaj vikend pad,
odmah KP preplavljen kupcima koji hoće da dokupe rudnike za što manje pare :D,
i to u fazonu "Cene padaju, zabraniće kripto, ićiće se u zatvor, prodajte još dok nešto vrede, end is near" :d

A realno i treba zabraniti reklamiranje kripta i ICO, po fb. google i twitteru.
Ko je negde video da neko reklamira neku valutu, isto tako i kredite u švajcarcima treba zabraniti jer koliko se njih zeznulo ze ceo život.

Vrh Dno