Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

https://coinmarketcap.com/charts/#dominance-percentage

Ovo je jako zanimljiv grafik Izgleda da bi dominacija BTC-a mogla da se zavrsi u 2018-oj godini i moguce je da BTC vise nece biti "golden coin" kriptovaluta od kojeg "sve zavisi" ..

Mozda bi bilo dobro razmisliti o nekom drugom novcicu za dugorocno holdovanje koji nije BTC ...

Poslednja izmena:
to je samo jos jedna prilka da se novima otmu tzv "bezvredni" btc-ovi i da im u rukama ostanu shit coini

https://coinmarketcap.com/charts/#dominance-percentage

Ovo je jako zanimljiv grafik Izgleda da bi dominacija BTC-a mogla da se zavrsi u 2018-oj godini i moguce je da BTC vise nece biti "golden coin" kriptovaluta od kojeg "sve zavisi" ..

Mozda bi bilo dobro razmisliti o nekom drugom novcicu za dugorocno holdovanje koji nije BTC ...
Tek sa prikazom apsolutnog ili procentualnog rasta svakog pojedinačnog coina, i celog tržišta sumarno možeš da izvlacis zaključke, ovako to nema mnogo smisla...

Mi Note 3

Upravu si @djurkash ovo sam napomenuo samo kao mogocnost za sad (koja ako se i desi nece se desiti preko noci nego ce biti dugorocan proces od par meseci).

Sto se tice apsolutnih cena ja precizne podatke oko toga nemam (trenutno), ali cu ih imati za par meseci (verovatno) i tad cu moci doneti precizniji zakljucak...

A malo mu pomagao i Jihan Wu! :)
Mada, Ethereum korak po korak ide ka tome da bi mogao biti bolji "store of value" od Bitcoina.

Eh sad, porediti Tron sa Ethereumom je kao porediti pacije govance sa Nutellom.

"BREAKING: BitConnect says it is shutting down its lending and exchange site, citing cease-and-desist letters, "bad press" and denial-of-service attacks"
Izgleda da im pala piramida? Eto jos malo prilike za stampu da provlaci ceo crypto svet kroz blato.

Ovo nema nameru da stane da pada...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Sad svi altcoini prate btc u milisekundu kako dise i koriguju vrednost prema njemu. Sve zavisi sad od btc...

Sent from my Huawei P10 plus VKY-L29 using Tapatalk

Ovo kao da je Roger Ver napisao.

Ne mislim na BitCoin Cach one koje vidim u ovom trenutku su

ZEC/ETH/DASH/NEO

Svi ne trebaju ASIC-e za kopaje ( citaj manje sturje se trosi da bi se odradila transakcija )

ZEC omogucava transakcije koje su totalno anonimne ( kao i DASH )

NEO omogucava 1000 transakcija po sekundi.

ETH ne treba spominjati nista posebno ( za sada izgleda najbolje po market-CAP-u )..

Sve u svemu ja cu pratiti onaj grafik i gledati da izvlacim neke dnevne podatke sa bittrex-a u narednih par meseci tako da na prolece mozda ce usledeti holdovanje neceg sto nije BTC ..

Glavna vest ovih dana je Schnorr signatures za one koji ne prate. To sam spominjao kao jako bitnu stvar jos dok se cekalo na implementaciju segwit-a na LTC. Koga zanimaju detalji neka se malo bolje informise. Uz Lighning network i atomic swaps ovo je najbitnija stvar.

https://bitcoinmagazine.com/article...rease-bitcoin-s-scale-and-privacy-1460642496/

BTW, koga zanima kako atomic swaps napreduje evo vam i tabela novcica. Tabela se drasticno uvecala u poslednjih 30 dana koliko pratim a i kompaktibilnost novcica je sve bolja. Radi se na novcicima, sve se vise zeleni.
http://swapready.net

I sad kad mi neko kaze da ce BTC da ode na 5000 ja se u sebi valjam od smeha. Samo kad srede one zakasnele transakcije na BTC-u i kad ovo krene poletece sve. Ljudi, pamet u glavu ;)

Testiram kopanje Dasha preko cpu-a sa supernove , ide lepo ali mi u Dashboardu u supernovi na mom nalugu ne pokazuje koliki mi je hashrate . Stoji samo nula , da li treba neko vreme da se uradi update .

Testiram kopanje Dasha preko cpu-a sa supernove , ide lepo ali mi u Dashboardu u supernovi na mom nalugu ne pokazuje koliki mi je hashrate . Stoji samo nula , da li treba neko vreme da se uradi update .
Kako to kopaš Dash CPU-om? Pa već odavno postoje ASIC-i za Dash. Ni kopanje grafikama više nije isplativo

Sent from my S60 using Tapatalk

Ma cisto sam probao da vidim da li ide . Daje neku situ oko 200 khs ali cisto da se uverim da radi .

ajde ko je i zbog cega od moderatora obrisao thread advokata za kriptovalute gde covek nudi pomoc i konsultacije - besplatne u vezi kriptovaluta?

Tema je sklonjena da bi smo odlučili od njenoj sudbini.

Čovek nudi pomoć i konsultacije, što je dozvoljeno. Čovek istovremeno hoće da uči o iskustvima što je isto dozvoljeno. Ali ceo post, sa sve potpisom je na ivici otvorenog i direktnog reklamiranja, što nije dozvoljeno.

ok, cini mi se da je zanimljiva i dobra tema, coveka poznajem licno i sa mnom se i konsultovao oko mnogih stvari. Racunam a i siguran sam da je potpis tu da ukaze na verodostojnost i reputaciju , jer je cela oblast puna prodavacha magle i poluznalaca a svima nam je bitno da znamo pravne aspekte a da ne zabadamo glave u pesak kad se prica o tome. Pravne regulacije i samim tim posledica ce biti pre ili kasnije, a uklanjanjem tema necemo ih spreciti.

Evo malo dodatnog pojašnjenja:
Potpuno je apsurdno da pričam o ozbiljnim stvarima, a krivičnopravni i poreski aspekti kriptovaluta su jako ozbiljne stvari, a da ne kažem ko sam i šta sam. Advokatima nije dozvoljeno reklamiranje, to je meni mnogo ozbiljnija zabrana nego zabrana nametnuta pravilima nekog foruma. Broj advokata koji znaju šta je blockchain može da se nabroji na prste jedne ruke. Tu reklama ne treba kad konkurencija praktično ne postoji. Nisam mogao da kažem nešto relevantno a da ne ostavim lične podatke da ljudi mogu da provere ko sam i šta sam. Ako znate neki bolji način, evo ja prihvatam da to tako uradimo. Namere su bile krajnje dobre, ali putevi do pakla, ili u ovom slučaju brisanja, su popločani dobrim namerama.. Kako god odlučite, ta tema je veoma važna, ja o njoj imam šta da kažem, ali i ne moram. Onima kojima bude bila potrebna će me pronaći lako. Umesto da ovaj forum bude polazna tačka čitave jedne nove oblasti koja će se roditi, započeli smo sa brisanjem. I to, bez uvrede, od strane nekog ko ima nedoumice i u pogledu pisanja reči "bismo". Slobodno ostavite obrisanu, meni ni iz džepa ni u džep, zahvaliće vam se na brisanju svi korisnici kada se uskoro država probudi pa bude kuku i lele na sve strane..
Svako dobro.
P. S. Obrisao sam potpis kad je tako sporan.

Poslednja izmena:
I ja mislim da su ti se postovi trebali obrisati. Reklamiraš se, znaš da je statutom i kodeksom zabranjeno.
Naravno da je moglo biti rečeno nešto relevantno, bez predstavljanja.
Uostalom, tvoje reči govore sve "Onima kojima bude bila potrebna će me pronaći lako"... Sad kad znaju koga da pronađu? Nije reklama?
Pričalo se ovde o ozbiljnim stvarima, više puta je davano stručno mišljenje o npr. izvršnom postupku pa se niko nije predstavljao.
Ne moraš ništa reći o temi, malo ucenjivački deluje izjava.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Čekaj prvo da sednemo u lambo pa ćemo guglati advokate i pitati za savete. Kreće se tako što nađeš nekoga u nevolji da je pitao za savet pa mu odgovoriš a ne ovako nuditi pomoć onima koji je nisu ni tražili. Stvarno svega ima

izgleda da mi volimo ipak prvo "kuku lele" pa cemo onda lako, ko ovi strucnjaci sto su primali pare od preko na licni racun pa umesto da daju % nekome da im unovci, prodju "jeftino" bez %, a poreskoj na ime kazne i poreza plate 40%, stvarno nas ima...

I ja mislim da su ti se postovi trebali obrisati. Reklamiraš se, znaš da je statutom i kodeksom zabranjeno.
Naravno da je moglo biti rečeno nešto relevantno, bez predstavljanja.
Uostalom, tvoje reči govore sve "Onima kojima bude bila potrebna će me pronaći lako"... Sad kad znaju koga da pronađu? Nije reklama?
Pričalo se ovde o ozbiljnim stvarima, više puta je davano stručno mišljenje o npr. izvršnom postupku pa se niko nije predstavljao.
Ne moraš ništa reći o temi, malo ucenjivački deluje izjava.

i umesto konstruktivnog pristupa gde se izmeni poruka, skrene paznja da se uklone podaci koji ukazuju na reklamu po vama, odmah idemo na brisanje i uskratimo informacije o pravnim aspektima svima...?

Sa ovim se slažem, možda jeste bilo preterano brisanje celog posta, verujem da čovek ima šta pametno da kaže. U pravu si, trebalo je tako.
Ako želi nešto da kaže, pod tim uslovima, naravno.

Poslednja izmena:
izgleda da mi volimo ipak prvo "kuku lele" pa cemo onda lako, ko ovi strucnjaci sto su primali pare od preko na licni racun pa umesto da daju % nekome da im unovci, prodju "jeftino" bez %, a poreskoj na ime kazne i poreza plate 40%, stvarno nas ima...
To se zove krivično delo pranje novca i onda kad te uhvate ima i 40% i zatvor. Stvarno nas ima... :) Nije ni korektno ovde davati savete o pranju para.

Poslednja izmena:
savet je da se prijavi svaki prihod i da se samooprezuje ko vec prima novac, a bas zbog tih stvari lepo je imati nekog ko ce dati pravi savet, mozda ljudi nisu znali :)

Vrh Dno