Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Nemam nista protiv da se trziste regulise ali i dalje tvrdim da je za drzavu Srbiju najpametnije da dozvoli da novac od kripta udje bez poreza.

Gospodin advokat ima jaaaaako pogresan stav. Ocigledno nije bilo dovoljno ono sto sam napisao prvi put u vezi njega. Takva prica prolazi negde drugde, na forumu ne. Ako neko zeli da pomogne i udeli savet to je ok, ako nekome soli pamet to nije ok.

Tapatalk

Hajde Saj nemoj da si bukvalista, naravno da se transakcija crypto-evro ne radi na samoj ulici iz sake u saku vec se valjda negde sedne doke ne prodje transakcija. Pre toga valjda ces proveriti da li su devize prave ili ne?? Kod tebe sve na poverenje ide? Ne razmisljas da osim sto mozes da ostanes bez zarade mozes da zaradis i nesto drugo, CZ ili drugi hotel.
Ajde za ovo sitno, do 1000 evra. Sta ako imas ponudu da prodas za 50k evra? Ko ima zivi kes za toliko? Ja mislim da svi znamo u kakve drustvene krugove bi tako usli. Mozda i ne bi izasli. Scenario takvog filma moze biti vrlo zivopisan.

Hajde sad nemoj da si ti bukvalista. Ko je ovde dobio ponudu ikada da kupi za 50K? :d
Ocas posla se sve organizuje veruj mi. Skoro uvek su to sitnije cifre. Ne mora ni da se ceka da legnu novcici, dovoljno je da se pogleda blockchain. Ne mogu da kazem da status na forumu ne pomaze. Stvarno nikada nisam imao nikakav problem s ljudima, primim uplatu, posaljem novcice. I ako ne prodajem bio sam posrednik ili sam garantovao za ljude koje poznajem. Aktivno prosledjujem ljude proverenim clanovima i za kupovinu i za prodaju, stvarno sam mnogo ljudi ovde upoznao tokom godina.

Tapatalk

Hajde sad nemoj da si ti bukvalista. Ko je ovde dobio ponudu ikada da kupi za 50K? :d
Ocas posla se sve organizuje veruj mi. Skoro uvek su to sitnije cifre. Ne mora ni da se ceka da legnu novcici, dovoljno je da se pogleda blockchain. Ne mogu da kazem da status na forumu ne pomaze. Stvarno nikada nisam imao nikakav problem s ljudima, primim uplatu, posaljem novcice. I ako ne prodajem bio sam posrednik ili sam garantovao za ljude koje poznajem. Aktivno prosledjujem ljude proverenim clanovima i za kupovinu i za prodaju, stvarno sam mnogo ljudi ovde upoznao tokom godina.

Tapatalk
Evo ja sam imao, za mnogo vise. Zivota mi.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ja sam je dobio pre par dana i nisam siguran da ću je prihvatiti. Ne radi se o prodaji već o transferu, pa sad ako ti imaš neku šemu za to slobodno mi se javi na PM. Samo, sedenje u kafiću za taj iznos neće da može. ;)

Što se tiče prodaje nisam ni ja imao nikada problema, radim isto kao i ti: primim uplatu, pa pošaljem novčiće. U obrnutom smeru mislim da ne bih nikada pristao. :D

A što se tiče ovdašnjih "aktivnih" člnanova, oni to (ne)rade za lepu proviziju. Ja sam sve svoje trgovine obavljao isključivo bez provizije, sem onih par $ što sam morao da plaćam banci dok je to još uvek funkcionisalo (u mom slučaju).

Poslednja izmena:
@bookmaker U kom smislu transfer? Nisam razumeo o cemu se radi. Mozes i na PM.

Svaka cast momci, ja nisam dobijao slicne ponude mada sada ne bih ni prihvatio, pre Nove bih. Svaka cast onome ko hoce da uvali 50K. Za takve kombinacije se drugacije organizuje. U krajnjem slucaju sigurnije je 5x10K nego jednom 50.

Tapatalk

Svesni ste da mogu da vas strpaju u kola i odvezu na “svež vazduh” i zatraže da im sve prebacite za džabe na njihovu adresu :)

Realna priča od pre par nedelja, kad je par 'lajavih' rudara krenulo u nabavku. Pamet u glavu.

Naravno, ako naidjes na pogresnu osobu i namirise da mozda imas mnogo vise od onoga sto nudis da prodas...setite se onog zandarma koji je ubio dvojicu mladica u autu. Ne mora nista odmah da bude, dovoljno je da sazna gde zivis. Pamet u glavu, ne ponasajte se deca koja su posla da menjaju slicice.

Ovakve stvari mogu da se dese uvek i svakome nevezano za kripto tako da... mislite da bankarski sluzbenici nemaju informaciju ko koliko ima orocene stednje i ne mogu da vas tipuju...

Sad ga pretera :d

Ne, pogotovo u manjim gradovima, svi sve znaju... dignes pare sa orocenja i narednih nedelju dana primas anonimne pozive na fixni..

Pa što bi dizao pare, kad možeš da ih prebaciš na kreditnu/debitnu karticu i tako trošiš

Svesni ste da mogu da vas strpaju u kola i odvezu na “svež vazduh” i zatraže da im sve prebacite za džabe na njihovu adresu :)

Apsolutno, zbog toga sam rekao da to ne bih radio nikada u kafiću već samo na "belo". Ljudi koje ovde pominju na forumu to rade za 6 - 8% provizije, pa ti sad vidi koliko je to para za $50k. Dranje bre, pa bih to radio ako može preko banke, ako ne onda ništa. Samo, ima i tu svakojakih problema, čitaj moguće "pranje novca" u kome ja nebi da učestvujem niti bih želeo da budem povezan s tim. :D

"Oni" ne mogu da verifikuju naloge, a ja to imam verifikovano odavno. Možda bih sada mogao da prodam te naloge, nisam razmišljao o tome. :d

Drugačije ja zamišljam tu trgovinu i baš sam želeo da čujem (pročitam) šta taj advokat ima da napiše (ne videh ni tu temu, a ako neko ima sačuvano neka mi pošalje ne PM šta je pisao :)).

@Saj, imaš PM. Ostali, njega znam od početka ove priče i njemu jedino verujem, pa ne morate da me smarate na PM. Hvala. :)

Poslednja izmena:
Pa što bi dizao pare, kad možeš da ih prebaciš na kreditnu/debitnu karticu i tako trošiš
Krenuo si da kupis kola ili stan i eto...

Sta sad dramite kao da nosite ne znam sta, prodajes u kaficu podjes sa 2 druga i nikad ne nosis u phone wallet nista vise nego sto prodajes, ukoliko imas cifru vise od 1 btc.

Aj neka dodje ekipa na javno mjesto da te istresu:
https://youtu.be/Sg4EUtGpkyY

Sent from my Z5

Apsolutno, zbog toga sam rekao da to ne bih radio nikada u kafiću već samo na "belo".
Drugačije ja zamišljam tu trgovinu i baš sam želeo da čujem (pročitam) šta taj advokat ima da napiše (ne videh ni tu temu, a ako neko ima sačuvano neka mi pošalje ne PM šta je pisao :)).

I mene zanima sta je covek nappisao,kasno sam dosao pa nisam nista uspeo da vidim i procitam,ako vec neko ima sacuvano neka i meni prosledi,ako nije problem...

I zanima me sta znaci to "na belo"?

A neko je u nekoj temi napisao da je u Hrvatskoj porez oko 10-15%....pa zar ne postoji mogucnost ako neko ima tamo nekoga,da se njemu prosledi novac a zatim da lepo sedne u kola i ode kod prijatelja u Hrvatsku sa jos par ljudi i svi prenesu po tih 10k koliko je dozvoljeno da se unese u zemlju?Ne mora Hrvatska,moze Nemacka,Austrija..gde ko ima koga...ili to nije opcija.

Poslednja izmena:
Krenuo si da kupis kola ili stan i eto...

Sta sad dramite kao da nosite ne znam sta, prodajes u kaficu podjes sa 2 druga i nikad ne nosis u phone wallet nista vise nego sto prodajes, ukoliko imas cifru vise od 1 btc.

Aj neka dodje ekipa na javno mjesto da te istresu:
https://youtu.be/Sg4EUtGpkyY

Sent from my Z5

Ti si baš naivan...bez uvrede :d

Kontra od trgovine "na crno" kao što mi svi sada radimo. Dakle, da postoji trag novca, pa neka se plati državi šta treba da se plati. :)

Ja nisam imao tih dilema do sada, na crno se prodavalo do 1k €, jer niko mi nije ni nudio ove "ozbiljne" cifre (za mene su to "ozbiljne" cifre, 8-10 mojih godišnjih plata :D).

Poslednja izmena:
I mene zanima sta je covek nappisao,kasno sam dosao pa nisam nista uspeo da vidim i procitam,ako vec neko ima sacuvano neka i meni prosledi,ako nije problem...

A neko je u nekoj temi napisao da je u Hrvatskoj porez oko 10-15%....pa zar ne postoji mogucnost ako neko ima tamo nekoga,da se njemu prosledi novac a zatim da lepo sedne u kola i ode kod prijatelja u Hrvatsku sa jos par ljudi i svi prenesu po tih 10k koliko je dozvoljeno da se unese u zemlju?Ne mora Hrvatska,moze Nemacka,Austrija..gde ko ima koga...ili to nije opcija.
Drugaciji je zakon za AT.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ako ne postoji zakon, zasto uopste pricate o tome? Kada se donese zakon i regulise sve, polemisacemo i o samom zakonu i o visini poreza.

Ti si baš naivan...bez uvrede :d
Naivan? Sta se u cg radilo sa prodajom nekretnina svjesni niste, a malo su vece sume nego o kojima pricamo...uvjek malo opreza, sigurna lokacija i dosta prijatelja u blizini

A sto se tice zakona i advokatovih pitanja, sve sto nije izricito zabranjeno - dozvoljeno je

Sent from my Z5

Poslednja izmena:
Nebitno je. Ne možemo mi da izmislimo toplu vodu, ako/kad stupi zakon na nivou EU, ovi naši će sigurno da urade prepis zakona kako bi uskladili s njima. Kapiram da ciljaš na to da se sada ništa ne zna, ali pretpostavlja se uveliko u kojim okivirima će to izgledati, u smislu da neće biti zabrane nego oporezivanja.

Ma izglasacemo mi to na brzaka...na zvonce :)
Kontam bice sigurno u narednih godinu, dve neka zakonska regulacija...

Realno je očekivati već ove godine s obzirom da ne mogu da naletim na random čoveka koji nije na neki način uvučen u ovu priču.

zakon? ajde ljudi, da je pametnih ljudi koji vode drzavu , kao sto nema , vec bi krenuli sa radom da stvore nacionalnu kriptu valutu (ili u najgorem, koliko ima nasilno opustelih hala po srbiji pa da su jos pre godinu dve , organizovano, pravili eth fabrike [pa da Bog pogleda i njih nezasite i nas] ).. nego ne. njima je samo bio da nas zaduze do guse, a oni da uzivaju guleci nam ledja. ostavljajuci nenormalne dugove nama ni nasim potomcima...
drzava je preuzela neoliberalni odnos : sistem <---- covek, da od covek ide samo ka sistemu (drzavi). drzava ne brine o ljudima vec samo pita "koliki je moj deo" a moj princip je reciprocitet ni manje ni vise.

Znam da je ne moguce bez pominjanje drzave, ali nemojte pisati postove koji sadrze samo politiku.

Vrh Dno