Fascinantno je da gledam ljude koji su u ovim temama pisali od samog pocetka, od kojih sam hvatao iskustva kako da rudarim btc i za 10 godina nista nisu naucili o kriptu, a vjerovatno ni zaradili.
Ko je u kriptu/rudarenju od 2011-2012 do danas i ako nije napravio bar 100k $ bolje da napusti temu i ne komentatise vise. I da ne bude zabune za 100k nije trebalo ulaganja vise od 2-3k$ nebitno da li si rudar ili trader, sreca je jedino trebala da mjenjacnica ne puke i odnese sve, kao u mom slucaju (cryptsy, mintpal, mcxnow, cryptopia, btc-e), da sam drzao na papirnom novcaniku ono sto sam na tim mjenjacnicama danas bih imao preko 1kk $, ali i ovako sam zadovoljan, a pocetni ulog je bio ati radeon 5770 od 30 eura, nakon toga jos 300 eura za dvije 7850 grafike (nakon toga je istorija

), od kad je kripta ni euro nisam ubacio direktno, sve je doslo od rudarenja i kad mi kazu da ne kapiraju rudare i da ne vide isplativost, e onda *** nije imao ko da vam nacrta. (Da ne bude zabune poslednje grafike sam prodao u januaru i vrlo vjerovatno zavrsio sa rudarenjem, jer kad eth predje na pos, postace zaista neisplativo)
Onda, zaninljivo je i to da i nakon 10 godina u svakom periodu kad kripto pada, umjesto da vide sansu i investiraju i cekaju skok da prodaju, oni kukaju kako je kripto prevara i da balon puca i da nicemu ne sluzi. Kazu kripto treba da nas sacuva od inflacije, ne znam koliki skok godisnji ocekujete od kripta da bi nas cuvao od inflacije? 500%? 1000%? I da li znate koja je godisnja inflacija u %, a koliko je btc u plusu u % poslednjih 10 godina?
Dalje, kad mi kazu da je opala zainteresovanost i da ljudi nece kupovati kripto jer vise nemaju povjerenje u njega, digne mi se kosa na glavi

iz prostog razloga sto su takvi kupili na vrhu bulla i otisli u minus 80-90% nakon toga, e ti gube zainteresovanost do sledeceg bulla i onda opet (kakva slucajnost) kupuju na samom vrhu

e takvih drugova/poznanika imam dosta, svima sam govorio da kupuju kripto tokom 2019-2020 i dao im neke targete za koje sam smatrao da su dostizni i realni u toku 2021-2022(ima i post na nekoj od tema eth 3k, btc 50-55k) u tom periodu svi do jednog su pricali da sam lud i da je kripto izgubio povjerenje, da nema sanse da dostigne te cifre i da su jednom bacili pare i nikad vise, da bi pocetkom 2021 rekli da sam bio u pravu i da zale sto me nisu poslusali, pitali su me da li sad da ubace, rekao sam svima isto - kad niste na vrijeme ne treba ni sad, ali tu dolazimo do pohlepe, ubacili su svi do jednog i opet pukli pare i u sledecem bullu ce opet isto da urade, jer pohlepa je cudo, a ljudska glupost nema granica, ali dok je takvih vozicemo se na ovom roler kosteru zvanom kripto i neko ce uzivati u voznji, a neko bas i ne.