Šta je novo?

Kosacica za travu - iskustva, preporuke

Trava/poljsko cveće, pola metra do metar na 2/3 dvorišta, kao livada.. Tvrdje stabljike su već krenule..
Taj deo nam bas bio zapušten.

Bolje sto sam uzeo bez samohoda.
Imao sam mnogo napred nazad cimanja, okretanja manevrisanja. Terao sam je kao da je buldožer.
Sat vremena bez prestanka. Ok je radila. Nagib, neravan teren..

Probao je na jednom delu gde je ravno i gde kosena trava već. Bas ide lagano. Veliki točkovi + ležajevi 👌

Korpa mi je višak definitivno. Izbacivanje sa strane je taman kako treba.

Bitno je da ti zavrsava posao
Ali nemoj da zivis u iluziji da postoji bilo kakva opcija da je plus sto si uzeo bez pogona na prednjim tockovima
To je minus sa kojim moze da se zivi, vrsi posao
Pritom kada imas pogon ti ne moras da ga koristis osim ako ti ne treba
Ja krenem da kosim bez njega pa kad se polako umaram pocinjem da ga koristim uzbrdo itd itd
Nikad ne bi kupio kosilicu bez pogona na tockovima (pricam u svoje ime)
Ovu manju Parkside sam kupio jer se lako pali za majku i babu za mene je to igracka

Sve je ovo subjektivno i zavisi od terena, ali treba ipak naglasiti da je samohodna kosilica teža od kosilice bez pogona, što nekome može biti problem kod manevrisanja.

Jeste ali kada bi ste znali gde ova moja ide sa pogonom ukljucenim
Jedino bi razumeo da neko uzme samo po ravnom
Ali ni to ne razumem kada mozes da ukljucis pogon i samo je usmeravas...

Ja sam uzeo bez pogona, bas iz razloga jer nije travnjak samo u pitanju, vec vocnjak. Tako da je poprilicna muka okretati oko jabuka i ovu, a jos gore sa pogonom. Inace kosi odlicno i sitni travu da se bukvalno ne primecuje. Masina za kucnu upotrebu odlicna i bez premca u tom cenovnim rangu.

1721552407543.png

Ako budem menjao.. Menjao bi za ovako nesto. Ne vidim potrebu za korpom.

Ali veliki točkovi, lezajevi u njima.. 5x lakse od trimera

Ja nju imam vec 5 godina okvirno
I dan danas zalim sto nisam uzeo sa korpom bila je malo skuplja
Zatreba po nekad ...

Da li neko ima benzinsku 4 taktnu kosacica sa ceonom kosom Garden master EPM2.
I kakva su mu iskustva.

Brigs Stratton motori su nekada davno bili nenadmašni. Sada se prave od plastike i aluminijuma, izuzev najskupljih varijanti. Bregaste su od plastike, zupčanici plastični, nema kugličnih ležajeva na osovini radilice, samo biksna! Generalno ne vrede tih para. Nove Stihl kosačice imaju problem sa osetljivim karburatorima. Sa druge strane kinezi su ozbiljno usavršili proizvodnju malih 4T motora. Kupio sam dve AL-KO kosačice već preko 8 godina sa AL-KO Pro (Loncin) motorima od 125cc i 140cc. Ova manja je sa pogonom, jer kosi čiča od 83 godine. Sem redovne zamene ulja (Mol 10w30), jedne preventivne zamene svećice i pranja filtera NULA problema. U proleće upale na "čvrgu". Sad sam kupio još jednu, ovaj put je na popustu bio Oleo-Mac sa EMAK motorom, sve TOP. Na obe AL-KO kućište se i dalje drži. Plastična velika korpa, veliki zadnji točkovi, QSS motori (nema pumpicu za drukanje pri prvom paljenju). Razlog što sam uzeo Oleo-Mac ovaj put je papirni filter vazduha. AL-KO ima sunđer, koji se pere i masti pre vraćanja u kućište. Jednom ga je moj matori "Baltazar" oprao, naprskao SILIKON sprejom (misleći da je ulje za filter) i posle se žalio da se kosačica guši 😂 . Cenim da sa papirnim filterom nema prostora za grešku

Ja sam uzeo bez pogona, bas iz razloga jer nije travnjak samo u pitanju, vec vocnjak. Tako da je poprilicna muka okretati oko jabuka i ovu, a jos gore sa pogonom. Inace kosi odlicno i sitni travu da se bukvalno ne primecuje. Masina za kucnu upotrebu odlicna i bez premca u tom cenovnim rangu.
Za tebe je nešto ovako:
Scheppach MS-197 voćarska varijanta

1724406367256.png

Iskreno nisam razmatrao ovu sa 3 tocka, ali definitivno jeste dobar izbor za vocnjak.

Nazad
Vrh Dno