Šta je novo?

Kosacica za travu - iskustva, preporuke

Da li ima neka benzinska sa elektrostartom da ima Briggs & Stratton ili Hondin motor?
Ne nalazim uopšte…

Viđao sam Husqvarna LC 348VI ili neki tako model, čini mi se sa Kawasaki motorima, al to košta ihaj ...
Ima ovih Kineza Garden master, Farma, ne znam koje motore koriste, moguće neke Honda kopije.
Mada meni je realno kanapče zakon, što prostije to bolje 😉

Da li neko ima iskustva sa kosacicom Husqvarna LC 140P ?
Imam manje od 5 ari pa kontam da ce da radi posao.

Od prosle godine koristim Womax W-BM 500 S benzinsku kosilicu,i stvarno mi zavrsava posao.Motor je 5 konja snage,velika korpa za travu.Zanima me da li neko ima iskustva sa womax kosilicama,kakvi su im motori..,Hvala

Po savetu majstora pre kupovine, prvo na sta treba obratiti paznju prilikom izbora kosilice je motor, a za isti treba birati neki proveren tipa Briggs & Stratton. Jedna takva mene sluzi vec 8 godina.

A kod elektricnih, neka preporuka za jeftinije do 10-15k?

Kosim cca 40 ari sa Falcon 5111 T - ES
Kupljena krajem prošle godine. ove godine kosio 5 puta sa njim. mogu samo da je preporučim (iako je rano)

Preporuka za el. kosacicu za kosenje male povrsine oko kuce, oko 2 ara.
Nesto sto sam gledao je Bosh Arm 32 i razni Villager modeli u tom cenovnom rangu (do 100e)-mislim da be treba nista ozbiljnije za ovako malu povrsinu. Sta gledati pri odabiru?

Da, malo troši goriva i lepo kosi.

1000018806.jpg
Obrisano zbig reklame ali evo ovako mislim da moze. Ovo mi deluje top cena

AGM benzinska samohodna za 22k nova. Akcija kod villager

Deluje kao bestbuy

AGM = Villager

OHV Kineski motori su odlicni
Redovna zamena ulja i adekvatna snaga motora shodno terenu primene i nema zime
Ali sta ljudi ovde zanemaruju je dzaba ti dobar motor ako kuciste kosilice propadne
Imam motornu vilager vec jedno 5 6 godina i dalje radi odlicno ali ja to odrzavam po PS
Imam i manju motornu Brigs motor iz Lidl kuciste krenulo da trune druga sezona...
Izvucite zakljucak

1000019467.jpg

Ja sam ipak isao na ovu varijantu

2 godine garancije
51cm nož
3.5ks
Ležajevi u točkovima
18cm točkovi
Imam dosta da zaobilazim pa nisam isao na samohodnu.

Koliko vidim motor je kao na mojoj minus nije samohodna
Deluje odlicno

Da li ima neka benzinska sa elektrostartom da ima Briggs & Stratton ili Hondin motor?
Ne nalazim uopšte…

Toro Recycler Elektrostart 21751​

Ako jos nisi nabavio kosilicu, ovaj model ima Briggs motor i elektrostarter. Toro su odlicne kosilice ( imam jednu staru 15 godina ) , al im je i ozbiljna cena.

Bacanje para
Kupi se neki od novijih modela sa soft startom
Moja baba od 80 godina pali na potez ...

Koliko vidim motor je kao na mojoj minus nije samohodna
Deluje odlicno
Nisam hteo samogod da bi mogao lakse da je manevrisem. Mislim da ce biti dovoljno veci tockovi i lezajevi u njima da mogu da je voyam normalno. Samohod ne mogu napred/nazad pa bi te delove morao trimerom.

Videcemo kada stigne

Nisam hteo samogod da bi mogao lakse da je manevrisem. Mislim da ce biti dovoljno veci tockovi i lezajevi u njima da mogu da je voyam normalno. Samohod ne mogu napred/nazad pa bi te delove morao trimerom.

Videcemo kada stigne
Pa i kod samohodne može napred nazad, samo tada pustiš polugu za uključenje samohoda. Imače, ništa manje nije samohodna upravljivija od obične. Ključna stvar kod samohodne na koju treba obratiti pažnju je da se ne skreće (pod većim uglom) dok je samohod uključen. Tada privremeno otpustiš polugu samohoda, skreneš (npr 90-180 stepeni) i onda ponovo privučeš polugu samohoda. Ovo možda deluje komplikovano, ali posle kratkog rada bude prilično lako.

Pa i kod samohodne može napred nazad, samo tada pustiš polugu za uključenje samohoda. Imače, ništa manje nije samohodna upravljivija od obične. Ključna stvar kod samohodne na koju treba obratiti pažnju je da se ne skreće (pod većim uglom) dok je samohod uključen. Tada privremeno otpustiš polugu samohoda, skreneš (npr 90-180 stepeni) i onda ponovo privučeš polugu samohoda. Ovo možda deluje komplikovano, ali posle kratkog rada bude prilično lako.
Koliko sam razumeo.. Samohodna ako hoćeš unazad moras da digneš pogonske točkove

Ma jok :D
Ja ovu moju koristim kako je objasnio Kiza
Kad otpustis samohod prenos je iskljucen i mozes da je vrtis kako hoces

Navodno tako se zezne samohod a on onda nije u garanciji ako je fizički kvar nastao na taj način
Samohod se zezne samo u slučaju kada skrećeš sa uključenim samohodom. Kada isključiš samohod, kosačica se ponaša kao i svaka druga bez samohoda.

Navodno tako se zezne samohod a on onda nije u garanciji ako je fizički kvar nastao na taj način
To ti je rekao neko ko nije koristio kosilicu u zivotu
Tj cuo je neku pricu da moze nekako da se zezne
Pa zamisli nasta bi to licilo da kosilice sa pogonom na tockovima ne smes ni pod kojim okolnostima da pomeras unazad itd ...

Pritom ova sto ja imam kosilica je bas teska a teren kod mene u selu je poprilicno gore dole, i kad udarim sesiju kosenja dugu dosta mi znaci pogon
Pritom sam oko 100kg u treningu znaci nisam kilav lik :D

Nazad
Vrh Dno