Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Evo mojih utisaka o internetu (20mb) za 5-6 meseci koriscenja.
- Kad downloadujem neki torrent, recimo 5-6 gb 5-10 min ume da stoji na 100-200 kb i kad jednom krene stoji na 2.3/4 mb bez padova.
- Ume ponekad da padne brzina, najvise sam to primetio Nedeljom u toku dana. Ali nista strasno sve u svemu.
- Ako na mobilnom merim brzinu protoka ume ponekad da izbaci 2.5 mb a pusta 1080p YT klipove bez problema.
- Ne znam jel je ovo do mog telefona ili do CBN rutera ali ponekad se poveze odmah na wifi a nekad mu treba 5-6 sekundi.
90% sam zadovoljan internetom.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Kakva je politika Kopernikusa što se tiče torenata? Tolerišu? Opominju?
A ovo što ti stoji neko vreme na 100-200 KB/s možda dok ne pronađe još seedera? :D Da li zaglavi baš za svaki torent?
Ja nemam problema sa smanjenom brzinom, samo uveče oko 21-22h sa pingom (što razumem zašto, ali mi se ne sviđa), negde do 1-2h. :D
Evo upravo prestao da radi net, dok sam ovo pisao. :D Primetio sam da tako prestane svakih nekoliko dana, uglavnom proradi odmah kada restartujem ruter.

Torrenti rade ekstra, ali redko kad skidam preko 30-50gb. Bilo par puta i okolo 100gb, nikakvih opomena ili ogranicenja brzine nisam imao. Kod mene obicno za 20-30 sekundi qbittorent uhvati seedere (ako ih ima) i krene. Tako da prilicno stabilne brzine ima kopernikus, jedino ponekad zeza gubljenje paketa (ne znam sa cim je povezano, prestao sam i da pratim, to mi je sad nebitno).

2-3 puta sam koristio i nisam imao tih problema da zaglavi na početku, zato sam pitao da li je za svaki torent tako ili neke.

Evo mojih utisaka o internetu (20mb) za 5-6 meseci koriscenja.
- Kad downloadujem neki torrent, recimo 5-6 gb 5-10 min ume da stoji na 100-200 kb i kad jednom krene stoji na 2.3/4 mb bez padova.
- Ume ponekad da padne brzina, najvise sam to primetio Nedeljom u toku dana. Ali nista strasno sve u svemu.
- Ako na mobilnom merim brzinu protoka ume ponekad da izbaci 2.5 mb a pusta 1080p YT klipove bez problema.
- Ne znam jel je ovo do mog telefona ili do CBN rutera ali ponekad se poveze odmah na wifi a nekad mu treba 5-6 sekundi.
90% sam zadovoljan internetom.

Evo i ja imam kod njih TV i NET stari paket od 60Mb/s pa da kazem koju rec.
Ovo je Speedtest od subote uvece kada bi trebalo da bude najvece zagusenje. ali i tada net im radi extra i stabilno.
To sto ti vuce manje na torrenta veruj mi to je samo do tih servera i samih torrenta.
Danas skidao nesto pa vidi da je brzina uvek u full-u, tako da nadji neki stabilan server pa se i sam uveri!:)

Prilozi

• 6336632511.png
    6336632511.png
    31.2 KB · Pregleda: 80
  • 1.jpg
    1.jpg
    41.3 KB · Pregleda: 110
  • 2.jpg
    2.jpg
    41.3 KB · Pregleda: 73
  • 3.jpg
    3.jpg
    41 KB · Pregleda: 78
  • 4.jpg
    4.jpg
    40.9 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Zexoni70 upload je užasan sobziom da imaš 60mb.

Toliki je upload u tom paketu.

1. Jel se zna nesto novo oko digitalizacije?
2. Jel se gasi analogna televizija?
3. Jel ce da se kodiraju digitalni kanali?
4. Nesto sam citao ovde da daju 2 stb-a ili 1 stb i karticu za lcd televizore.
Koristim u kuci 4 televizora:
1. Moj Lcd vec ima DVB-C ali bi mi trebala kartica u slucaju da kodiraju kanale.
2. Moj otac najgorom kaznom u zivotu smatra uspavljivanje bez televizora (koji je pojacan do pola).
3. Baba neci moci da zivi bez srecnih ljudi i porodicnog blaga jer u svakoj novoj reprizi sve vise uziva.
4. Majka mora da proprati aktuelne grupne svadbe i razvode u parovima.
Znaci bas bih se nasao u zeznutoj situaciji jer ako se kodiraju kanali onda mogu da imam 2 televizora u kuci.

Poslednja izmena:
1. Moj Lcd vec ima DVB-C ali bi mi trebala kartica u slucaju da kodiraju kanale.
2. Moj otac najgorom kaznom u zivotu smatra uspavljivanje bez televizora (koji je pojacan do pola).
3. Baba neci moci da zivi bez srecnih ljudi i porodicnog blaga jer u svakoj novoj reprizi sve vise uziva.
Znaci bas bih se nasao u zeznutoj situaciji jer ako se kodiraju kanali onda mogu da imam 2 televizora u kuci.

Ako imaš njihov internet onda dobijaš za tri tv-a kartice ili stb u zavisnosti koje televizore imaš.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 C432B381 pomoć Tapatoka

Da li je moguće da ti više puta dnevno prešaltaš sve kanale da bi ovde napisao koji kanali ne rade?Ili si stvarno zaludan ili voliš da nam ideš po živcima?

Tim i gore,onda je ovo drugo u pitanju.

Prilozi

• 6292961824.png
    6292961824.png
    30.7 KB · Pregleda: 69
  • 6331360871.png
    6331360871.png
    31.2 KB · Pregleda: 64
A sta kazu za gasenje analognog? Jel se sigurno gasi ili ne?

Poslednja izmena:
Gasiće se kad podele boxove i kartice,kojim tempom to rade pre ćemo ući u EU nego ostati bez analognog signala;)

Ja kad sam pitao montere kažu da neznaju. I kažu da neće baš brzo da završe digitalizaciju. E sad neznam iskreno koliko je to tačno

Novatech tebi bi bilo najbolje da sebi uzmes taj tv koji ima dvb-c tuner a od kopernikusa ces dobiti karticu.
babi, kevi i caletu namestis krovnu antenu jer ionako gledaju ta nasa domaca sr...a :)

Taj lcd i jeste u mojoj sobi, ali otac kad je video kopernikus kombi i kad sam mu objasnio da moze ostane bez televizora upalio se alarm. Inace verovatno cu morati da idem u selo za obican Set Top Box ako ga nisu misevi pojeli, najmanje za 1 tv ce trebati.

a da se zalis korisnickom servisu? mislim ovo je forum i to ne njihov.

Imam ugovor u kopernikusu jos 6 meseci za tv i net. Sad postoji neka promocija u mom mestu 6 meseci gratis internet za ugovor od 24 meseca + bih dobio 2 stb i 1 karticu. Sad mi nije jasno jel mogu da ponistim stari ugovor ili bih morao da cekam da istekne?

Poslednja izmena:
Jesi li siguran da je 6 meseci i to još za postojoće korisnike?Ja sam dobio 3 meseca gratis net kao novi korisnik.
Što se tiče tvog pitanja najbolje da odeš do njih i raspitaš se,mislim da su ovde nekom produžili ugovor pre isteka ugovora,čovek je hteo paket u kojem je brži net.

Meni nisu hteli pre vremena da obnove ugovor nego tek kad mi isteko ugovor uradili mi novi. I nemam ništa besplatno

Nazad
Vrh Dno