Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Au Pucko...

"I tako pricao sam jutros sa customer supportom koji je inace retardiran jako. Rekli su mi da je problem sto mi je nat ip adresa (ne razumem bas sta to znaci), odnosno dinamicka. to znam sta je, i da moram da doplatim 500 dinara za staticku ip adresu kako bi portovi funkcionisali, e sad meni nije jasno kakve veze ima internet ip adresa ako portovi vaze za modem, odnosno kompjutere koji se nalaze iza modema. Prema nekoj mojoj logici i znjanu iz srednuje iz racunarskih mreza i komunikacija portovi su vezani za ip adresu, i dhcp server. Modem otvara portove za lokalne ip adrese a njihov server bi trebao da bude otvoren , koji daje meni ip adresu za internet"

Nalupetao si se gluposti za sve pare...

Sent from my Mitshubishi Trium using Tapatalk

Au Pucko...

"I tako pricao sam jutros sa customer supportom koji je inace retardiran jako. Rekli su mi da je problem sto mi je nat ip adresa (ne razumem bas sta to znaci), odnosno dinamicka. to znam sta je, i da moram da doplatim 500 dinara za staticku ip adresu kako bi portovi funkcionisali, e sad meni nije jasno kakve veze ima internet ip adresa ako portovi vaze za modem, odnosno kompjutere koji se nalaze iza modema. Prema nekoj mojoj logici i znjanu iz srednuje iz racunarskih mreza i komunikacija portovi su vezani za ip adresu, i dhcp server. Modem otvara portove za lokalne ip adrese a njihov server bi trebao da bude otvoren , koji daje meni ip adresu za internet"

Nalupetao si se gluposti za sve pare...

Pa ti me prosvetli za sve pare, naveo sam na pocetku da nisam siguran i da ne znam da li sam u pravu ili ne, neka ljudi objasne i neka kazu lepo a ne tako uvredljivo ti da odgovoris. Kazes lepo "druze brate gresis, nisi u pravu, stvari stoje ovako i ovako" Customer support im jeste retardiran jer je 1 od 4 poziva zapravo bio koristan, 3 prethodna niko nije ni znao sta se desava, zasto uopste imam gubitke ili zasto ne mogu portove da otvorim, zasto je losa komunikacija. Niko nikada nista ne kaze, i da ne pricam za ljude koji rade na terenu.

Sto se tice ip adresa:
1.PNG

Ip adrese dodeljene mom modemu.

Poslednja izmena:
Natovan si to je sigurno.
Imas 2 opcije: da platis za staticku ip ili da se z.... sa njima da ti promeme modem, ip adresu. Sigurno da neko tamo zna i ume da pogleda kolika ti je brzina i sta je problem.

Pa ti me prosvetli za sve pare, naveo sam na pocetku da nisam siguran i da ne znam da li sam u pravu ili ne, neka ljudi objasne i neka kazu lepo a ne tako uvredljivo ti da odgovoris. Kazes lepo "druze brate gresis, nisi u pravu, stvari stoje ovako i ovako" Customer support im jeste retardiran jer je 1 od 4 poziva zapravo bio koristan, 3 prethodna niko nije ni znao sta se desava, zasto uopste imam gubitke ili zasto ne mogu portove da otvorim, zasto je losa komunikacija. Niko nikada nista ne kaze, i da ne pricam za ljude koji rade na terenu.

Sto se tice ip adresa:
Pogledajte prilog 229322

Ip adrese dodeljene mom modemu.
Ma idi bre :)

Podrška im retardirana, a ti sa svojim shvatanjem natovanja nađeš da komentarišeš na osnovu sećanja nečega iz škole :D... Malo google, teme sa Benchmarka, cg nat, Wikipedia, ovo ono... Posle nekog nazoveš retardima ;)

Ali ne brini za ovaj moj post, ja ih branim jer radim za njih ;)

Peace brother

Čovek je u pravu kada kaže da su retardirani, jer jesu. Meni nisu nikako pomogli i, takođe, jedini odgovor koji su imali je "platite za statičku IP adresu".
Moj savet ljudima koji igraju bilo koju online igricu i razmišljaju da pređu na Kopernikus internet, a imaju druge opcije - NEMOJTE. Brzina interneta je super i to (uglavnom) radi, ali ping i stabilnost nisu najsjajniji. Speedtest može pokazati ok ping, ali u igricama nije. A o njihovom default DNS serveru da ništa ne govorim... svaka treća stranica puca pa se osveži. Sva sreća pa se to lako promeni na Open ili Google DNS.

A pucko, kad god ti ta WAN IP adresa počinje sa 10.*, 172.16.*-172.31.* ili 192.168.*, to znači da si "NAT-ovan", odnosno nalaziš se iza njihovog rutera i sa gomilom korisnika deliš istu javnu IP adresu. Ja sam isključivao ruter nekoliko puta da vidim da li će se promeniti adresa i uspeo sam kada je bio ugašen (na dugme i iz struje) 3 dana. Dobio sam novu WAN IP, ali je isto bila NAT-ovana, i to isti ruter... tako da se ništa nije promenilo. :D

Ljudi, pricao sam zimus 10 puta sa njima i deset puta sam im rekao da imam gubitak paketa, i to veoma veoma ucestali gubitak, tipa na svakih 50 70 izgubi se po par komada za redom, nekad i na 20 i na 30. Merio sam preko cmd-a , pingovao bilo sta, naj jednostavnije pingovao sam njihov dns, njhov ruter i ja sam tu imao gubitke, na samom startu, u njhovoj mrezi. I uvek je bilo "prosledicu kolegama sa terena". Kolege sa terena "nisu znali" sta je problem. Stavljam navodnike jer mislim da su bas znali, i kao sto sam naveo, promena temperature utice na sve i na zicu na banderi, jer nam je takva infra struktura, ja samo zimi imam problem sa internetom, nema kosave nema nicega, ali ima temperature od -10. I naravno verovatno mnogo veci broj korisnika posto je zima i nista se ne radi. Jedan lik iz podrske mi je rekao da sam gubio pakete zbog prioriteta, odnosno moja ip adresa nije bila tada prioritet i zato se to desavalo, i to sam saznao pre koji dan kada sam ih zvao sto se tice portova, i kazem samo jedan lik je znao da kaze nesto dok su svi drugi preusmeravali nadruge i niko nikad nista nije ni resio.

Zimus kada su mi doneli docsis 3.0 montazeri su me pitali "jesi li suguran da zelis to" , ja ono u fazonu da da, jer sam sa ovog foruma na veliku preporuku to trazio, ima postova gde mi je neko preporucio da to menjam i uzmem odmah taj noviji modem, i sad imam problema sa portovima, odnosno ip adresa je znaci problem. Hah zvao sam ih juce ujutru da pitam da li mogu da promenim modem, da uzmem stariji jer sa njime nisam imao problema sto se toga tice, rekli su da ne moze jer se uvodi telefonija i svi moraju da imaju taj modem. Okej, ajde da sad uzmem staticnu ip adresu.

Sto se tice jednog pitanja odozgore, u vezi hostovanja, imam jednu jedinu igru koju igram sa drugarom i ne mogu da je igram bas zbog ovoga. Obojica radimo po ceo dan, neko manje neko vise ali kad dodjemo umorni hocemo malo da se opustimo i izludimo na toj igri. Tako da bez predrasuda.

Ali ne brini za ovaj moj post, ja ih branim jer radim za njih ;)

Izvini druze ali oni meni ni u jednom trenutku nisu ukazali poverenje i nisu znali da sednu i ispricaju zasto ja imam tih problema. Jednom su pre godinu dana tacno dosli, kada mi se pojavio prvi put problem sa paketima, njih petorica dosli, seli popili rakiju i otistli, Pitali su me da li sam iskljucio i ukljucio modem, ruter, imam dva gigabitna switcha , zbog svojih potreba, pa da li sa njih izvadio i direktno u modem prikljucio, jesam, sve sam uradio sto sam mogao. Rekli su okej, popili flasu rakije i otisli. Pa ****m ti tu podrsku, inace nisam kriv za rakiju, moji matorci ponudili. Ali ono valjda se zna posao i pice se ne mesa. I ljudi nisu znali jos tada da mi kazu da sam trebao da uzmem staticnu ip adresu, nego se nerviram godinu dana jer ne znam sta se desava, zato ih naziva retardusima. Meni kad dodje musterija u moju radnju i pita me jel moze tako, ja kazem moze ili ako ne moze objasnim zasto ne moze i jos dam savet sta da radi i kako i sta ce da resi problem. To je razlika. Ako brate radis posao daj radi ga kako treba , u IT-u nema zavlacenja ljudi, radi od srca taj posao. Jer danas sve zavisi bas od toga.

Poslednja izmena:
Set top box što sam dobio na korišćenje u četvrtak, počeo još juče da zeza! Posle 2 do 3 sata rada, prestane emitovanje slike! Ton radi, epg (gde ima) radi, interfejs radi, meni i sve ostalo radi, ali nema slike! Ako ga ugasim i odmah ukljičim, ponaša se isto! Ako ga uključim posle sat vremena, radi normalno! Zvao sam call centar i objasnio o čemu se radi, ali su mi rekli da su prezauzeti instalacijama i pošto je vikend, da ih očekujem za 3 do 4 dana!
Da li je neko imao sličan problem?

Pozvao sam ih i sada cekam staticnu ip adresu. Rekli su da cu da je dobijem u roku od sat vremena.

2.JPG

Jel je to to ?

Please no ddos :D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
ne samo da mogu da hostujem sada, nego je drugar imao 30 ms ping dok smo igrali, a ja sam kod njega imao oko 150 stalno. Mojoj sreci nikad kraja.

Ljudi, nat je neminovan, i u sbb temi kukaji, kukali su ljudi i u ikomovoj temi, radijus vektor isto... Jednostavno, dok se ne pređe na IPv6 to je to. Sve više nat adresa...

Nije tajna da ljudi koji imaju net ispod 50mb nisu prioritet. Dakle, ko ima 50mb+ l, on je prioritet.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Jel ide jednom uplata od 500 ili svakog meseca po 500 din?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sinoc gasio modem kada grmelo i posle kad ukljucio dobio 212.200.xx.xx IP, Soulseek prolazi test, znaci javna Dinamicka adresa. Inace sam stalno bio na 10.31.x.x gde nisu prolazili testovi.

Ja sinoc gasio modem kada grmelo i posle kad ukljucio dobio 212.200.xx.xx IP, Soulseek prolazi test, znaci javna Dinamicka adresa. Inace sam stalno bio na 10.31.x.x gde nisu prolazili testovi.

Kad si vec gasio modem jesi li odkacio kabal od modema, ako nisi dzabe si ga gasio.

Gde ti tacno pise adresa 212.200.xxx.xx, u modemu ili ...?

Poslednja izmena:
@andrejicd
Ugasio sam komplet sve, modem je Motorola SB5101E Surfboard nakacen na Netis ruter, otkacio samo mrezni kabl iz modema ka ruteru da mi grom ne ubije ruter ili/i racunar.

@zexoni70
U ruteru na WAN portu, ono sto kablovska dodeljuje kao IP adresu. Isto bi bilo i da je vezan direktno na racunar.

Moja isto počinje sa 212.200.... i to odavno tako stoji koliko se sećam.

Pa naravno, 00:00h, pravo vreme da odrastao covek pusti pink romansu ...ma daj :D
da si rekao da ne radi jedan od 18 xxx kanala pa i da razumem. Ko jos gleda te romantike? Bolje da ih ni ne vracaju

Salim se :D :D :D

Benhcmark šta je sa internetom danas u Rumi?

Poslednja izmena:
U Smederevu pustena RTV BRANICEVO, a TV Smederevo koja je pocetkom aprila ponovo pocela da emituje putem DVB-T2 mreze jos nema u sistemu...

Set top box što sam dobio na korišćenje u četvrtak, počeo još juče da zeza! Posle 2 do 3 sata rada, prestane emitovanje slike! Ton radi, epg (gde ima) radi, interfejs radi, meni i sve ostalo radi, ali nema slike! Ako ga ugasim i odmah ukljičim, ponaša se isto! Ako ga uključim posle sat vremena, radi normalno! Zvao sam call centar i objasnio o čemu se radi, ali su mi rekli da su prezauzeti instalacijama i pošto je vikend, da ih očekujem za 3 do 4 dana!
Da li je neko imao sličan problem?
Bila ekipa KCNa i zamenila STB bez ikakvih problema!

Meni je kada sam nocu ukljucio STB pisalo: "Invalid card, check you card view" jedno dva sata i izlazilo je na sredini ekrana svakih 5 sekundi, a na meniju gde pise conditional acess stojalo je X umesto da je stiklirano kao da nema kartice, ali je i dalje pisalo Kopernikus. Vadio sam i karticu i iskljucivao i nista tek se posle samo vratilo...

Znači loši im ti stb?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh Dno