Šta je novo?

Konzole

XNA ima bolesnu licencu, tako da nije interesantan za AAA naslove... samo za casual igre. Ukratko.. XNA igra se distribuira u source-u i kada je neko preuzme treba da ima PC na kome ce da prekompajlira igru i exe posalje na XBOX360.

Ima li zainteresovanih?

Ima tu jos stvari, ali nintendo ovde rastura... Malo su zatvoreni sto se tice sdkova, ali su ipak 3x bolji od svih ostalih (sony)

3x bolji jer svako zna da razvija za Pentium III i "DX7" :D

Nije stvar u tome ko ima "lakshi" SDK, naravno tome ce se lenshtine od americhkih developera radovati, stvar je u tome ko ima najbolji balans, chiji SDK dozvoljava "kreativnost" i neku sredinu izmedju "slobode" i jednostavnosti. Zato su X360 skoro pa do daske vec sada iskoristili, jer ti SDK ne dozvoljava nishta osim programiranja ikonicama :D, dok na PS3 imash sto nachina da uradish jednu stvar, pa ce tehnichki vrh mogucnosti biti tek za koju godinu i tako ce se i odlepiti od X360, i sve vreme pratiti ili biti jachi od PC.

Poslednja izmena:

Nije stvar u tome ko ima "lakshi" SDK, naravno tome ce se lenshtine od americhkih developera radovati, stvar je u tome ko ima najbolji balans, chiji SDK dozvoljava "kreativnost" i neku sredinu izmedju "slobode" i jednostavnosti. Zato su X360 skoro pa do daske vec sada iskoristili, jer ti SDK ne dozvoljava nishta osim programiranja ikonicama :D, dok na PS3 imash sto nachina da uradish jednu stvar, pa ce tehnichki vrh mogucnosti biti tek za koju godinu i tako ce se i odlepiti od X360, i sve vreme pratiti ili biti jachi od PC.

Moze biti svasta, ali ja kao developer ti kazem, sto laski sdk lakse je i doci do najjacih stvari. To sto za sony treba po 3 godine da iskoriste znaci da su ga *****...i pa onda popravljali... Nintendo klasicno pravi jako dobre i stabilne sdkove (ovo dolazi od profesinalnog optimizer programera za sve sto si ikad koristio :D )

poz!

milika ti stvarno zivis u Japanu? cega si developer ako sme da se pita...?

Moze biti svasta, ali ja kao developer ti kazem, sto laski sdk lakse je i doci do najjacih stvari. To sto za sony treba po 3 godine da iskoriste znaci da su ga *****...i pa onda popravljali... Nintendo klasicno pravi jako dobre i stabilne sdkove (ovo dolazi od profesinalnog optimizer programera za sve sto si ikad koristio :D )

poz!

Neshto je ovde nelogichno, ili si ti developer za X360 (Windows) :D Znachi iz basic-a se bolje iskorishcava hardver nego direktno iz "mashinca" ? :D

Tako su isto prichali i za PS2, pa su na njemu tehnichki u odnosu na hardver, napravljene najbolje igre ikada, dok su one za prvi Xbox stale u prvoj godini, a za PC necu ni da pricham, softver ne iskorishcava ni 30% njegove RAW snage, inache bi igre za PC vec danas bile duplo jache od igara na PS3 za tri godine :)

I da, ako si u Japanu, za koga ti to radish i shta si napravio za PS2 ? :)

Poslednja izmena:
Hm lepa bez ikakve zive veze :D
Basic x360 haha, pa to cak nije ni intel, ble...
A tako lupate da je zlo.
Inace sve masine se mogu iskoristiti iz masinca i to se radi, neko pametnije neko ne...
Ja radim svakakve gluposti, oficijelni cv mi je na sajtu pa pregledajte, a za ps2 nisam radio nis zvanicno ali sam radio na sdkau (za neke prezentacije) ali i na n64 sdkau i mlogo jos...

Driver-u stvarno gushish!
Elem pa shta ako Nintendu ide dobro? Zasluzili su to. Imaju (po meni) najintuitivniju konzolu od sve tri i to se pokazalo i u prihvatanju iste od strane shirokih narodnih masa. Ruku na srce mozda nema neke revolucionarne igre, ali je verovatno i filing dok igrash (one koje su trenutno na trzhishtu) odlichan (josh ne znam nisam probao, ali kad probam javicu vam). Kao veliki plus je i to shto je konzola dimenziono jako mala, i moze da se smesti gde god (za razliku od ogromnog, teshkog, skupog i tehnoloshki naprednog Playstationa).

Poslednja izmena:
@milika, kao shto sam i mislio, radio si samo za Nintendo i PC :D

Ne znam samo shta tu kod Nintenda treba da se razvija, Wii kasni dve generacije za PS3 i X360, nije ni napravljen da bi se na njemu izvlachio hardver, vec da bi taj hardver bio shto jeftiniji, da bi razvoj bio shto jeftiniji i da bi ga prodali u shto vishe primeraka zahvaljujuci glupostima na koje se primaju casual gameri :) Evo videli smo Zeldu, videli smo Maria, i to je uglavnom najbolje shto cemo videti na Wii do kraja njegovog veka, kao i sa svakim Nintendom do sada :)

Driver-u stvarno gushish!
Elem pa shta ako Nintendu ide dobro? Zasluzili su to. Imaju (po meni) najintuitivniju konzolu od sve tri i to se pokazalo i u prihvatanju iste od strane shirokih narodnih masa. Ruku na srce mozda nema neke revolucionarne igre, ali je verovatno i filing dok igrash (one koje su trenutno na trzhishtu) odlichan (josh ne znam nisam probao, ali kad probam javicu vam). Kao veliki plus je i to shto je konzola dimenziono jako mala, i moze da se smesti gde god (za razliku od ogromnog, teshkog, skupog i tehnoloshki naprednog Playstationa).

Zar sam ja rekao neshto protiv Nintendo uspeha ? DS lite se prodaje ko nenormalan, a kladim se da ga niko na ovom forumu nema, dok PSPa ima koliko hocesh. To je neshto shto prolazi najvishe u Japanu, i tamo se najvishe prodaje, i nema bash veze sa worldwide trzishtem, kao shto je sluchaj sa playstation brendom. U tome je i najveca razlika. Wii ce biti kratkog daha, jer konzole ne prodaje cena, niti hardver, vec igre i recimo mogucnosti. Iz istog razloga ce i X360 da posustane, jer ide u pogreshnom smeru sa igrama. PS3 ce kao i PS2 i PSX imati najshiri izbor razlichitih zanrova i igara, i to je kljuch uspeha.

Bash me interesuje ko bi ovde ako treba da bira samo jednu konzolu, kupio Wii. Ja cu ga kupiti iz zezanja, kada bude na ebayu za dzabe, i kada vec budem imao PS3.

Poslednja izmena:
Xbox 360 je isuviše orijentisan na USA tržište,
dok će PS3 imati naslove za sva tri najveća tržišta.

Wii će definitivno biti najprodavanija konzola,
zasluženo. Jedini su uneli prave korake napred u gameplayu,
dok su M$ i Sony utripovali da će čista hardverska snaga
biti presudna.

U jes ovaj driver u pravu, pazi 100%
On i dobrih 0.0000000000001% ostalih die hard udri me do zore ps3 fanova :D

Ne razumem o chemu prichash, ja nisam nikakav die hard fan, niti imam PS3, niti igram 98% igara na konzolama i uopshte, niti se igram po ceo dan, niti bla :) Ja samo kazem da je PS3 ono shto treba da bude kompletna konzola, nishta vishe. Wii poshto ne moze da se bije sa sonijem ni M$om (jer mu je poslednja uspeshna konzola bila pre 20 godina), ide na shto jeftiniji hardver i kontroler, samo ne znam koja je poenta kontrolera kada su igre na nivou Nintenda64.

Pre bih rekao da si ti jedan od malobrojnih Nintendo fanova koji josh uvek nisu ukapirali da poenta nije u 72. delu Maria i Zelde :)

Wii će definitivno biti najprodavanija konzola,

Na kraju ove generacije ? Nema shanse...

Jedini su uneli prave korake napred u gameplayu,
dok su M$ i Sony utripovali da će čista hardverska snaga
biti presudna.

Pa bash u gameplayu nemaju nikakvog napretka generacijama i to je najveci problem. Wii se prodaje zbog kontrolera i jer je najjeftiniji, bez obzira na value for money, a kada ljudima dosadi Wii sports i kada igre budu pocheli da igraju zbog same igre, ne zbog kontrolera ili zato shto je glavni lik Zelda i Mario, nece vishe imati shta da igraju, i prestace i konzola da se prodaje.

Poslednja izmena:

Ovo je najbitnija stvar u celoj prici, neko mora da finansira prelazak razvojnoga tima na novo razvojno okruzenje, takve stvari traju mesecima == sve to kosta jako mnogo novca...

E, samo da obavestim da se trenutno deshava GDC, da budete spremni za postovanje linkova ovde sa pljuvachinama od inquirera, kotaku, joystiq, tomshardware-a i slichnim trovachima (za jedno 5 dana dok smisle lazi :)).

A da, gamespot je u poslednjih mesec dana prevazishao i IGN, izgleda da je Microsoft pojachao share kod njih pred PS3 EU launch :)

[kraj vesti sa berze] :)

Poslednja izmena:
Ala kupis informacije, sve znas vidim, pa pogledaj onda prodaje konzola u svetu, nemoj samo ovde. Gde se inace wii rasproda za 1 dan, a na ulici te mole da odneses ps3 da im ne smeta...
I takodje je oko 3x vise napravljeno wii od ps3, eto...

drajveru, cinjenice, bez ogradjivanja, znas, ljuudi pricaju o gears of war i o tako nekim igrama i onda drugi ljudi cuju to i odu i kupe konzolu. Kad ljudi pricaju o PS3 ili je samoodbrana ili je pljuvanje, niko ne prica o igrama jer nista pametno jos uvek nema. Bilo bi jako dobro za tebe (mene bole uvo) da se strpis dok ne izadje makar jedan hit za PS3 o kome svi pricaju pa da pocnes da dajes ponovo argumente jer ovo sada zvuci kao da je neko kupio 6800 quad core, sa 4GB najboljeg rama, najbolju maticnu, 2x8800GTX Sli ali nije kupio HDD - BUKVALNO DRUZE TAKO !

PS3 info by Driver : Naravno da ce biti oko 350$, ne znam ko je lud da pomisli da bude 450 ili preko 500 kako se vecina nada...Buy It Now! $799.99

u sto je ovo dobro, a ko je taj driver uopste?

Ej narode, sad ste već stvarno svi krenuli na Driver-a ko krdo ovaca. Natripovali ste se protiv PS-a ko da vam uzima lebac iz usta...

Evo kako stoji stanje:
Kupio si pre skoro 10 godina dvojku za tada grdne pare, i igrao si tada nove aktuelne naslove. Od tada se kvalitet igara za dvojku drastično poboljšao, a u zadnjihdve-tri godine igre za dvojku STVARNO izvlače maximum iz uređaja, i stvarno izgledaju dobro. Koliko puta je neko upgrade-ovao i zamenjivao ceo komp za 10 god???

Sad ćete "baciti" tih 725e za trojku, za koju se tek razvijaju igre, pa će neki od vas pametnjakovića da kaže, kao, pa to bolje radi na kompu, kao bolji framerate, itd... Jel ima neko ovde (ko zna da razmišlja, a ne samo da tovari ostale), pa da me opovrgne, kad tvrdim da će za godinu-dve igre biti mnogo bolje od ovih, koje su izašle na Launch-u?
(da ne zaboravimo da ni ovi trenutni naslovi ne izgledaju loše, naprotiv)

Za te pare neće niko kupiti komp na kojem će pokrenuti novije naslove!

A najsmešnije mi je kad počnu ti PC popaljenici da ogovaraju kako je loše igrati na kontroleru, a kod kuće imaju isti taj PS džojstik prikačen na USB adapter...

Kad već nešto pljujete, budite iskreni, i recite ono što VI mislite, a ne da kopirate mišljenja od drugih paljevina kao ovce u krdu!

Ne mislim da vređam, ali ponekad stvarno preterujete... ponekad mi je smešnije da samo čitam postove, i da se smejem, ali dosta je...

Zaboravio sam da kažem, ovaj post je postavljen na PS3 u njegovom brovseru, na USB mišu i tastaturi, prikačenom na net preko WiFi-a...

E, samo da obavestim da se trenutno deshava GDC, da budete spremni za postovanje linkova ovde sa pljuvachinama od inquirera, kotaku, joystiq, tomshardware-a i slichnim trovachima (za jedno 5 dana dok smisle lazi :)).

A da, gamespot je u poslednjih mesec dana prevazishao i IGN, izgleda da je Microsoft pojachao share kod njih pred PS3 EU launch :)

[kraj vesti sa berze] :)

Pazi ako su svi oni M$ placenici, onda je PS3 izgubio marketinski rat u svakom slucaju!
Mada ja mislim da su ljudi objektivni jer realno do sada su bili i blagi kakav je software na PS3!

@Intruder Alert:

Pa logicno da ce za dve tri godine igre biti bolje nego sada, bice bolje i na PS3 i na PC-u, i to je logicno zar ne ? Pa ni mi na PC-u nismo ostali igrajuci NFS hot pursuit i Quake 1 zar ne ? A i niko nije to sve ni osporio, niti je pljuvao PS3, ovde ljudi koji navijaju za PS3 pljuju sve ostalo, a ne obrnuto. "Neki" konstatno pojusavaju da prodaju zvaku "sta ce ljudi igrati na Wii-u kad im dosadi Zelda i Wii sports"... Pa sta ce igrati ? Pa valjda i nintendo mora da ima igre da prodavao konzolu i zaradjivao pare...Tvrditi da ce nece nista novo biti za Wii je u najmanju ruku smesno. Da se razumemo, meni se Wii uopste ne svidja, pogotovo mi se ne svidja mlataranje rukama, ali takodje mi se ne svidja ni igranje Hallo-a na X-box kontroleru itd itd. Ali TRENUTNO PS3 prednjaci nad drugim konzolama SAMO po ceni...A sta ce biti za godinu-dve dana, pa ajde da o tome pricamo za godinu-dve dana...Ne sumnjam ja da ce biti odlicnih naslova za PS3, samo bi bio grdno razocaran da sam pre 3 meseca u USA kupio PS3 i da ga i dan danas drzim neotpakovanog ispod kreveta...Ako ce igara biti za godinu dana, zasto bi onda kupio PS3 SADA ?! Pa kupicu ga za (hipoteticki receno) za godinu-dve dana

A na pitanje: "Kolko st konfiguracija promenili do sada" moj odgovor je: onolko kolko smo zeleli i kolko nam je trebalo. Ispada sad da je za igranje na PC-u uvek potrebna najskuplja graficka i najnovija platforma, sto je notorna glupost. Q4 moze da se igra na 6600GT u 800x600 na TV-u savrseno dobro, kao i 90% ostalih igara ! (uzimam TV kao primer jer se konzole isto kace na TV). Za 700e moze mnogo grafickih da se promeni, ma opusteno da igras sve igre naredne dve godine...

Mene samo nervira sto se izbacuju izjave tipa:XboX ce propasti,za wii nece biti igara,PS3 ima da razbija za 2 godine...ne drzim nikom stranu,mozda cu i kupiti konzolu,ko zna,imao sam psx i sit sam se naigrao ali otkud bre vi(konzolasi) znate sta ce biti u buducnosti?Da niste putovali kroz vreme?
@intruder lepo je to sto ti kuckas sa PS3 ali meni na tavanu stoji kanta od 20e(trenutno u funkciji rutera) koja moze isto to sto ti sad radis sa ps3.Nemate prava da pljujete druge konzole jer za njih IMA igara a za PS3 NEMA.Licno bih voleo da stvari za PS3 legnu na svoje,nema nista lepse od pikanja nekog next-gen PES-a ili basketa ili neke voznje sa jos 2-3 drugara na nekom LCD-u u hi-res ali dok to vreme ne dodje oladite malo sa "predvidjanjima".

Q4 moze da se igra na 6600GT u 800x600 na TV-u savrseno dobro, kao i 90% ostalih igara !
Da si ti živ i zdrav, Q4 može na 6600GT da se igra u 1280x1024 bez AA i AF sa skoro pa maksimalnim detaljima, opušteno :) (što samo dodaje na tvoju tvrdnju :) )

idi bre filipenko dodjavola :) mislio sam "glatko" na preko 40fps da se igra...Znas vec moje standarde...bre, na 7600GT bez AA od pola igre pa nadalje se u 12x10 muci igra na 25~30fps na dosta mesta, ne kazem da ne ide dobro vecinu vremena ali na tim mestima 6600GT bi davao 5fps...

...moze se ovde postovati i sa mobilnog telefona reda 40e i operom mini...

e , sad ... pa ako je to najveće dostignuće ps3 , što možeš da izađeš s njim na net ... pa i ja sam izlazio preko konzole na net , ali još 2000-te godine , i to preko sega-DC ...

:type:

ps3 je azdaja i njegovo vreme tek dolazi... a to sto moze na net je samo plus... ceo kosta reda najjace graficke za pc tako da ne moze bolje

Poslednja izmena:
Evo zashto ce PS3 da nastavi tradiciju PSX i PS2..

Playstation HOME

LittleBigPlanet

Koga interesuju detalji oko LittleBigPlanet i kako editor funkcionishe, nek premota na 34.minut ovde

Nazad
Vrh Dno