Ja posle 10 godina idem da pogasim sve racune, dinarski i 2 devizna. Otkad su ih kupili Slovenci nije to vise ista banka, sve su poskupeli, ukinuli rad subotom. Radno vreme od 8-16h, pa da bi nesto zavrsio moras da izlazis sa posla.
Kap koja je prelila casu je bilo reizdavanje kreditne kartice. Prolazi se procedura kao za svaki kreditni proizvod iako primam zaradu konstantno preko njih zadnjih 6 godina,
Prilikom podnosenja zahteva imam ugovor na neodredjeno vreme ali mora da se prodje ta procedura.
Nema veze, pribavim ja potvrdu od poslodavaca o visini primanja (koja se ceka 20+ dana jer je veliki sistem u pitanju) i prilikom podnosenja zahteva me pitaju koji cu kreditni limit na reizdatu karticu. Na staroj mi je bio limit 100K i ja ih pitam koji limit mogu da dobijem na osnovu mojih primanja i kazu mi 300K(cist mi kreditni biro, nemam nikakva kreditna opterecenja)
Kazem OK moze 250K i tu zavrsimo proceduru. Posle 25 dana mi stize nova kartica i na njoj ostavljen stari limit od 100K.
Posaljem poruku preko mbank aplikacije na koju mi odgovaraju da mogu da se obratim direktorki filijale u Kragujevcu.
Zove me i teta koja mi je radila proceduru reizdavanja i izvinjava se i kaze da je neko zakazao prilikom obrade zahteva. Kazem OK, ispravite to, povecajte mi limit na 250K.
Kaze ne mogu to da urade, mora opet da se prodje kroz istu proceduru, potvrda poslodavca i podnosenje novog zahteva. Ja se iznerviram u momentu i kazem OK i prekinem vezu.
Prebacicu platu u Mobi na progresiv 5+, imam Raifaisen iracune kao backup, supruga je u Intesi i imam debitnu i kreditnu na svoje ime kao ovlasceno lice tako da se pozdravljamo NLBK i ja.
Ja sam npr imao tu master installment karticu od kombanke limit 200k, i isto sam prolazio proceduru za obnovu mora kreditni biro, potvrde etc, dobro da nisu trazili i menicu ponovo da im potpisem. Generalno koristio sam je samo dva puta, jer sam premium korisnik i u Raiffisen banci, koja mi je izdala Master installment sa dobrim iznosom, i koja bilo gde da provucem karticu deli na rate, ne treba da mesto bude partner sa bankom, mogu i u inostranstvo da platim i da mi podeli rate na 3 / 6 / 12 meseci bez kamate. Nju sam vise arcio jedina mana sto mi naplacivali karticu 230 din svakog meseca. Posle sam presao na Visa Gold Revolving koja radi po istom principu revolving ili beskamatni, zavisi kako placas, dal celu ratu ili minimalan iznos i ona me sad kosta 60 din mesecno ali to je samo osiguranje sto se placa u slucaju kradje do 5000e. Sve u svemu mislim da RFB ima najbolju kreditnu karticu sto se tice placanja bez kamate, jer ove druge sve se vezuju ako je mesto partner sa bankom, dok RFB gde god.
Ja ovih dana radim migraciju sa kombanke, jer su ugasili Visu Gold koja mi je bila sueper kartica da platim nesto u iznosu do 150k i da mi skinu sa tekuceg za 30 dana. Toga nema vise a alternativa je bila Master Standard 500 din mesecno ili Visa Premium 700 din mesecno, sto sam naravno odbio jer mi Visa Gold bila free u okviru premium paketa.
Naravno pisao sam im da cu zatvoriti racun i da povucem devizna sredstva jer nemam nikakvih benefita da placam 750 din vise i da cu ugasiti racun. Odgovor na kraju je bio "
Kolege očekuju Vaš dolazak u ekspozituru." Generalno mislim da su njima samo interesantni penzioneri, ljudi sto primaju devizne penzije i pravna lica.
Trenutno trazim banku sa dobrim kursom evra i normalnom konverzijom placanjem preko interneta karticom ako ima PrePaid varijanta jos bolje, ovde mi RFB nije od neke pomoci...
Kombank Visa Prepaid mi se svidjala al sad vidim da biju po usima kad placam u USD valuti jer valjda rade duplu konverziju i dodaju 2% jos na finalnu cenu.
Menjacnica NLBKB mi je tipa danas da kupim evre 116.7018 bilo koj iznos (dnevno do 3000e), srednji kurs je 117,2018. RFB mi je katastrofa