Šta je novo?

Komercijalna banka

Zato sto verovatno nisi imao novih priliva ili odliva. Meni je sve uredno prikazivalo dok nisam uplatio na karticu. Od tad nema nista.

Cisto da proverim da smo se dobro razumeli. Pricamo o onoj listi pod tabom Kartice pa transakcije sa desne strane?
Ako da, te mi i dalje redovno prikazuje na obe.
Jedino sada vidim na VISA kartici mi nema priliva sa Paypal-a (doduse proverio sam pola godine unazad i te prilive prikazuje samo na deviznom), ali se vide dve kupovine preko Paypal-a. Ove dinarske su sve tu.

master5skp3.jpg


visa35kdd.jpg
 
Poslednja izmena:
Kod mene ne radi na visa pripaid kartici na debitnoj se vide transakcije. Kreditnu NLB nemam.
 
Aha jasno, ja sam onda uneo konfuziju. Pomesao sam VISA Preapaid i VISA PayWave da su ista kartica jer su obe debitne (za debitne sam misio da vam isto ne radi). Nemam ovu debitnu Prepaid niti kreditne tako za njih ne mogu da proverim.
 
Trenutno sam na odmoru van zemlje. Ne prolaze uplate preko aplikacije, ni interni prenosi na karticu. Šta može biti problem? Prošle godine je normalno funkcionisalo.
 

Prilozi

  • 49CE04E9-FDC9-45DC-90BE-82B8453B366D.jpeg
    49CE04E9-FDC9-45DC-90BE-82B8453B366D.jpeg
    31.1 KB · Pregleda: 55
Promenio sam datum izvršenja za sutra(29.07) i prošla je uplata. Nešto su izmenjali sa njihove strane.
 
Jesam. Bio sam i prošle godine i nije bilo problema. Bitno da je ok sad. 👍🏻
 
Pozdrav, interesuje me koliko meseci naplaćuje banka održavanje na osnovnom dinarskom računu. Pre dva meseca sam imao neku uplatu za robu i od tad ništa nije plaćano i podizano ali su uredno skinuli 2 puta po 220 din za odrzavanje.
Hvala
 
Neka me neko ispravi ako gresim, ali mislim da ce ti skidati po 220din mesecno dok god imas sredstva na tom racunu.

Ako imas 0, neces ici u minus, nece nista skidati..
 
Ako je tako sad a nije bilo to znam jer ovaj račun je star oko 7—8 godina, koja je svrha onda ovakvog računa. Znači ako imam 50000 oni polako mogu to da skinu.
Pre je bilo ok, ako ima odliva sa računa naplaćiali su održavanje za tri meseca ako nema nikakvog priliva za to vreme i posle toga ništa, sredstva stoje. Što je meni odgovaralo. Ovo sad moze da ide samo na zatvaranje računa.
 
Pre par godina su promenili uslove korišćenja. Sada skidaju za održavanje računa u mesecu gde je bilo bilo kakve promene stanja i naredna 2 ili 3 meseca (nisam siguran za tačan broj)
 
Koja je najbolja opcija koju banka nudi za debitnu karticu za placanje na internetu?

Od opcija mi se nude: Visa PayWave i Master Debit/Gold.

Iskreno govoreci ne vidim neku bitnu/veliku razliku izmedju bilo koje od njih, da li je zaista tako.
Za sve vazi besplatno izdavanje i odrzavanje, i mogucnost povezivanja sa deviznim racunom, sto mi je jako bitno.

Nisam ih jos uvek pitao za definisanje limita, da li je moguce dinamicki ga definisati, jer na dini koju jedino imam to nije opcija, ali ima li jos neka stavka na koju je vredno obratiti paznju?

Od opcija takodje nude i Visa PrePaid, koja me iskreno ne interesuje jer se vezuje iskljucivo za dinarski racun, pa bi prilikom kupovine u nekoj drugoj valuti drali kozu sa kursom prilikom konverzije.
 
Да ли банка уредно наплаћује мбанкинг?

@Parabola Ту Визу дају запосленима а ту Мастер пензионерима.
 
@Parabola Master definitivno, pošto kod Visa kartica se primenjuje 2% provizija+bankarski kurs prilikom kupovine u valutama koje nisu evro. Visa je pak opcija za povlačenje sa PayPal-a. Ako si korisnik osnovnog računa ili Aktiv seta, imaš prava na obe, kao i mogućnost vezivanja na evro devizni radi potrošnje u inostranstvu.
 
Pre par godina su promenili uslove korišćenja. Sada skidaju za održavanje računa u mesecu gde je bilo bilo kakve promene stanja i naredna 2 ili 3 meseca (nisam siguran za tačan broj)
Da tako je i bilo ali sam na imao foru da čim podignme na bankomat u tom mesecu uplatim nešto sitno do 1000din i više ne skidaju osim za prvi mesec.Moram probati da li još radi tako.
A da pozoves banku i pitas ih.
Brate zvao ali odustao od čekanja, a ovde kod mene dok dodajem na red na slater osedim dva puta...
U svakom slučaju hvala na informacijama
 
Prilikom podizanja novca bankomat prijavi grešku ali uredno skine novac sa računa i oni sebi daju rok od 45 dana da reše svoju brljotinu?
Ali kad ti njima duguješ novac, onda je ok da opale zateznu kamatu, troškove opomene itd.
 
Da li moram ici do banke kako bih omogucio internet kupovinu?
Secam se da je pre bila opcija da se uzme internet kartica, pa se na nju prebaci novca koliko nam treba. Malo mi je nesigurno da koristim svoju Visa karticu koja mi je povezana sa racunom :D
Je l moze neko da opise samo kako funkcionise postupak oko internet kupovine, hvala.
 
Traži izdavanje posebne Visa Pripaid kartice za internet i nema da brineš. Nema članarine za karticu samo je 500 dinara izrada
 
Skoro su menjali bankomate u Leskovcu i isti takav sa otvarajućom fiokom sam video i u Vrnjačkoj banji, ali mogućnost uplate nažalost ne postoji. Sličan je poput onih što je Halk postavio.
 
Zdravo,
Želeo bih da pitam u vezi visa prepaid kartice i samog tekućeg računa. Otvarao bih je samo zbog paypal-a. E sad, osim što se njeno podizanje plaća 500 din, iz banke su mi rekli da se uz nju otvara namenski dinarski račun - da li se njegovo mesečno održavanje plaća ili?
Takođe, do skora sam video na sajtu banke da se uvodi održavanje računa (pre 2 god kad sam je otvarao rekli su da je održavanje besplatno do 26 godine). Ako sam dobro razumeo, ako posle 3 meseca nismo imali promene na istom, ne skida nam se ništa?
 
Edit: u međuvremenu sam naišao na podatak da kod te kartice ne postoji opcija da se sa paypal novac povuče direktno na karticu, nego samo obratno, što mi ne bi odgovaralo. Takođe, nekim ljudima je prilikom kupovine izbacivalo poruku tipa da banka odbija paypal. Kao fix se navodi korišćenje paywave, al tu je mana što se vezuje za glavni račun.
 
@_Lazar na Prepaid karticu je moguće povlačiti samo ako ti neko iz support-a promeni kategoriju na Credit. Start set se ne naplaćuje do 27. godine odn. onda kada te banka bude prebacila na osnovni račun. Visa PayWave debitna jeste vezana za tekući, ali možeš zatražiti vezivanje i na devizni u evrima. S druge strane, ona podržava instant transfer.
 
Видим, смањили су напкату трансакције ебанкингом/мбанкингом са 15 на 11 динара. И ништа више. Баш су се потрудили.
 
Nazad
Vrh Dno