Šta je novo?

Komercijalna banka

Devizne stednje? Posto su ukinuli kamate na stednju, sad se verovatno moze govoriti samo o deponovanom novcu na racunima.

Pa tako nekako :)

"Građani Srbije su na kraju marta 2017. godine ukupno imali na štednim računima u bankama 1.138 milijardi dinara, što je, preračunato po srednjem kursu centralne banke, protivvrednost od 9,24 milijarde evra"

Pitanje za alfu, koja banka ima najviše ?

Нису укинуте камате на девизну орочену штедњу.Јесу драстично смањене и то још уз свесрдну асистенцију државе од 15% пореза али за оног ко има неку суму је опет боље да је држи у банци него кући.

Manje od 0,7% za period od 36 meseci je apsurdna kamata. Na orocenih 10.000 evra zaradis 70 evra za 3 godine.

Тако је како је на тржишту:)Нема више зараде од штедње,само чување,а опет боље ишта него ништа,о томе причам.
@Марко-Иначе то прерачунавање из динара у евре уопште не волим јер је данас један курс а сутра други,варира а банка,зна се која.:)

Poslednja izmena:
Nema veličanja alfa, samo realno...

Telenor banka uvede slanje na broj, za 2 nedelje kombank, uvede slanje na bankomat...
Daj ne zezaj :) Da li znas koliko treba da se zamisli, odradi i (najbitnije) sertifikuje) softver za banke? Daleko vise od 2 nedelje. Sve sto je uradjeno za manje od 6 meseci od kako je TB izbacila nesto nije moglo biti na osnovu TBa radjeno. Nisu imali dovoljno vremena za tako nesto.
Da su to dobra resenja, ne bi od pomenutih banaka samo TB bila u minusu, i to najvecem od svih banaka u Srbiji, a najmanje je od svih :)

Od kad je Telenor banka krenula, kombank je odmah krenula u akciju promenja je mbank, app, e bank, dosta se modernizovalo, imao si jedan račun i to je to, a sad, u kombank, ima i besplatan za mlade, ovi set nekoliko, pa kurs evra za set, evo sad se vezuje dinarski sa deviznim, može i mastercard sa odloženim... evo sad ubacuju bankomate za evre, mnogo stvari su ih naterali da urade... to je poenta moje priče, i prvog posta danas ovde, za koji si se uvatio :)
A koja banka ima najviše devizne štednje ?
Bankomate su imale mnogo vece banke pre TBa. I dan danas ih neke imaju vise od TBa, samo ih ne reklamiraju toliko, jer nisu svi takvi.
Sto se tice mBank/eBank, trebalo im je 2+ godine da uvide da im odlaze klijenti zbog toga, i jos 6+ meseci da odrade onda nesto? Ne verujem. To je vec moguce, ali ne verujem ni 0.1% sanse da ima.

Ne znam ko ima najvise stednje, mislim da se to i ne publikuje direktno. Ima pasive, aktive, kapital, itd., ali nisam trazio stednju.
Po nekim pricama pre 3 godine je Intesa bila, kao i sve godine pre toga.
Nadam se da ne mislis da je Telenor :)

TB nije bila trenutna pretnja za konkurenciju ali je inovativnim uslugama i cenom uticala i ubrzala digitalizaciju sektora.

Setimo se samo decembra 2014. i Inteze, i njene izmene cena ebankinga i uslova otvaranja HIT racuna.

Bankomate su imale mnogo vece banke pre TBa. I dan danas ih neke imaju vise od TBa, samo ih ne reklamiraju toliko, jer nisu svi takvi.
Sto se tice mBank/eBank, trebalo im je 2+ godine da uvide da im odlaze klijenti zbog toga, i jos 6+ meseci da odrade onda nesto? Ne verujem. To je vec moguce, ali ne verujem ni 0.1% sanse da ima.

Ne znam ko ima najvise stednje, mislim da se to i ne publikuje direktno. Ima pasive, aktive, kapital, itd., ali nisam trazio stednju.
Po nekim pricama pre 3 godine je Intesa bila, kao i sve godine pre toga.
Nadam se da ne mislis da je Telenor :)

Nije telenor,nego ova banka za penzionere, kako ti kažeš :) Mnogo si me uvredio

Alfa pričamo o bankomatima, za uplatu isplatu evra

TB nije bila trenutna pretnja za konkurenciju ali je inovativnim uslugama i cenom uticala i ubrzala digitalizaciju sektora.
Setimo se samo decembra 2014. i Inteze, i njene izmene cena ebankinga i uslova otvaranja HIT racuna.
Kojih uslova za Hit? Nista nije menjano, mogla su nezaposlena lica, ako na to mislis?
Koliko se hvatate za sitnice, kada tu izmenu oko broja besplatnih placanja preko eBankinga gledate kao pomeraj :)

Nije telenor,nego ova banka za penzionere, kako ti kažeš :) Mnogo si me uvredio
Za sta?
Alfa pričamo o bankomatima, za uplatu isplatu evra
ProCredit i UniCredit su imale bankomate za uplatu/isplatu evra pre nego sto je Telenor kupio KBC, a kamoli pre nego sto je poceo sa radom.

Intesa HIT su mogla nezaposlena lica uz polaganje 200eur depozita, nemoj da preskačes tu sitnicu.
Cak je i konzervativni Raiff dozvoljavao paket racun nezaposlenima bez kreditnih usluga.

BI Osnovni racun je mogao mBank ali za 50din mesecno, placala se mesecna pretplata.

Drugo, imam nekoliko UC bankomata u blizini i nijedan nema CASH-IN. Sto znaci vise je bila exkluziva pojedinih poslovnica nego fundament u poslovanju.

;)

Poslednja izmena:
Intesa HIT su mogla nezaposlena lica uz polaganje 200eur depozita, nemoj da preskačes tu sitnicu.
Cak je i konzervativni Raiff dozvoljavao paket racun nezaposlenima bez kreditnih usluga.
BI Osnovni racun je mogao mBank ali za 50din mesecno, placala se mesecna pretplata.
Ovo su sve previse sitnice, koje samo cupate da bi izgledalo da je TB nesto bitno pomerio. U stvari, upao je u dobro vreme, kada je vec bio planiran pomeraj u Srbiji. I propada :)
Da je nesto pomerio, Intesa bi mnogo bitnije stvari izmenila, primera radi izbacila bi saltere :)
Raiffeisen nista nije promenio, nove bankomate su poceli postavljati tek kada je izmenjena cela poslovnica.
Mogu oni izgubiti koliko hoce klijenata u TB, ali od tih klijenata tesko da su imali zaradu. Jer eno koliko TB zaradjuje od tih klijenata. Cak i da izuzmemo "ostale troskove" i troskove kamata (ka klijentima), to je sitnica za Intesu/RF, ne cini ni 1% prometa :)

Drugo, imam nekoliko UC bankomata u blizini i nijedan nema CASH-IN. Sto znaci vise je bila exkluziva pojedinih poslovnica nego fundament u poslovanju.
Gde sam rekao da su svi bili?
Fora je da su postojali, nisu novina. TB je morala nove bankomate uzimati za gde god ih je zelela imati, normalno da ce sve uzeti novije, koji mogu i uplatu/isplatu podrzati.

Sve su to slucajnosti. Da nisu, ne bi ta banka bila u minusu vecem od profita skoro svih banaka :) (gledano zasebno, kao apsolutna vrednost, naravno)

Komercijalna jeste u protekle 2 godine uradila više na svojim uslugama nego 10 godina prentoga. Ne mogu da kažem koliko puta više, jer 10 godina pre toga nisu radili baš ništa. Činjenica je da je TB dala malo "motiva".

EDIT: Greska u ciframa za dobit.
Neko je imao ideju sta da uradi, u pravo vreme. A ne da prepisuje tudji domaci.

Kada TB bude u plusu, a druge banke pocnu imati manju profit i broj korisnika, mozemo pricati o tome da im je zadala zadatak.

Poslednja izmena:
Ok, znam tvoje mišljenje, ponovio si nekoliko puta u prethodnih par strana. Nemaš potrebe da daljim trolovanjem. Nisi jedini na svetu, dopusti drugima da kažu svoje mišljenje (ili saznanja).

Misljenje je kada nema nesto informacija - ono sto vi tvrdite dakle, samo na osnovu vremenski ose.

Увели су и дизање новца с њихових банкомата у ЦГ и РС без провизије и за сет рачуне који нису имали промјену не наплаћује се одржавање(за основни без промјене у задња 3 мјесеца)Е сад,нису измислили топлу воду ,али је у сваком случају сада боље за кориснике него прије.Како,зашто у ово вријеме,случајно или циљано,у принципу није ни битно,свако има своје па нека му.:)

• Like
Reagovanja: M J
Sad će alfa da ti objasni, dal je slučajno ili nije... :)

NE znam, ali ne-naplacivanje bez promena mi se svidja, inace ne bi imao racun u Intesi vise ;)

Alfa ne zna ;)

Bio do banke, da spojim visa karticu ovu novu, sa deviznim...

Pošto nisam bio u matičnoj, može i u ovo, podnosi se zahtev, i to pisanim putem, oni sve to skeniraju, i šalju u matičnu mailom. Onda matična šalje službi koja radi sa karticama...

Uglavnom trebalo bi sve vrlo brzo da se poveže...

Jedan oni, jedan ti, ili mi :)

Ma nije, sve brzo ide...Oni štampaju sebi obrazac za povezivanje, i popunjavaju broj kartice visa, i devizni račun...

a ti, ili mi, na praznom papiru, pišeš zahtev, koji ide ovako...

Zahtevam da se visa kartica broj (on ili ona) izdiktira broj, poveže sa deviznim računom broj ... potpis i to je sve.

Cekaj, koju Visa karticu si povezao sa deviznim, Paywave ili neku drugu? Ja sam bio danas da se prijavim za Aktiv set, bas zbog te opcije, daju i besplatnu MC (bez troskova odrzavanja), pa me je ubedila da i to uzmem, iako ne znam sta ce mi. Ako mora posebno da se naglasi da se povezuje, da to odradim kada budem isao po karticu.

Sa kojom karticom može da se plaća na neke rate?

Sent from my MX5 using Tapatalk

mBank Komercijalne banke

Cekaj, koju Visa karticu si povezao sa deviznim, Paywave ili neku drugu? Ja sam bio danas da se prijavim za Aktiv set, bas zbog te opcije, daju i besplatnu MC (bez troskova odrzavanja), pa me je ubedila da i to uzmem, iako ne znam sta ce mi. Ako mora posebno da se naglasi da se povezuje, da to odradim kada budem isao po karticu.

Da paywave, dobices i nju, ako je nemas. I naglasi kad stigne da ti povezu.

Poslednja izmena:
mislim da ce i aik banka tu kaskati sa podizanjem evrica.. da nije uzeo ovaj... znate vec ko.. uveli bi mozda i prvi.. a imali su i najpovoljniji kurs
Evo ova nova ebanking aplikacija.. Cim su je pustili u rad imao sam pohvale ali i jednu sugestiju i jedan problem.. Fontovi su premali i odgovorili su na mail da rade na tome.. Mislim par meseci (koliko vec) a font ne mogu da promene.. A od pustanja u rad "moje finsansije" ne rade.. Dva puta sam slao mail i kuliraju...

Ljudi, zanima me da li može da prodje na netu placanje bez č ć đ itd u imenu vlasnika kartice ? Da li moze da se ukuca c c dj ili slicno i da prodje ? Mastercard kreditna je u pitanju.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Nazad
Vrh Dno