Šta je novo?

Komercijalna banka

U prilogu Vam dostavljamo obaveštenje o novoj usluzi Banke - omogućavanje podizanja valute EUR sa Vašeg vlasničkog računa, na određenim bankomatima Komercijalne banke. Sve detaljnije informacije možete dobiti pozivanjem Kontakt centra na broj telefona 011 201-8606 ili putem email adrese 

Taman sam se ponadao da su odlučili da izdaju debitnu karticu povezanu i sa deviznim računom, ali ne, ipak je to za njih komplikovano...
Btw, limit je 1000eur dnevno, ako ta informacija nekome nešto znači

Poslednja izmena:
Pisao sam mnogo puta. Sam sebi sam više dosadan :) Tražio sam neku debitnu karticu da kad plaćam u inostranstvu, skida direktno sa deviznog računa. Verovatno su jedina banka koja nema tu opciju, već moram da konvertujem u dinare prvo.
Zato i moram da ih okačim čim budem imao vremena da odem do neke druge banke.

Sta ti je smetalo da ostavis MC debitnu u TB za tu primenu?

Pisao sam mnogo puta. Sam sebi sam više dosadan :) Tražio sam neku debitnu karticu da kad plaćam u inostranstvu, skida direktno sa deviznog računa. Verovatno su jedina banka koja nema tu opciju, već moram da konvertujem u dinare prvo.
Ово ти не одговара?
Korisnik može zahtevati povezivanje deviznog računa za Visa Electron payWave karticu. U tom slučaju bi se, za transakcije iz inostranstva, u cilju njihovog zaključenja, upitovalo raspoloživo stanje sredstava po deviznom računu u valuti EUR i tekućem dinarskom računu u valuti RSD. Kako bi transakcija u inostranstvu bila uspešna, u obzir se prvo uzima raspoloživi iznos sredstava u valuti EUR po deviznom računu. Ukoliko je korisnik raspolaže dovoljnim iznosom sredstava po deviznom računu u valuti EUR, transakcija će biti odobrena i biće zadužen devizni račun. U slučaju da po deviznom računu nema dovoljnog iznosa sredstava u valuti EUR, transakcija se može odobriti i na osnovu raspoloživog iznosa sredstava po deviznom i dinarskom tekućem računu, u kom slučaju se zadužuju i devizni i dinarski, odnosno samo dinarski račun korisnika.

Juce mi je operaterka rekla da se Paywave moze vezati za devizni racun, i da u Srbiji skida dinare, a u inostranstvu povlaci devize. Ja sam pitao za internet karticu, pa sam tek posle skontao da mi ne odgovara taj Paywave, u inostranstvo uglavnom nosim kes, posto ne putujem toliko cesto.

Super onda. U Martu kad sam bio u ekspozituri, ta opcija nije postojala. Odnosno ako jeste, onda su me slagali. Otići ću opet neki dan da pitam, nadam se samo da neće biti "morate u matičnu".
@alfa Master TB koristim i dalje, uglavnom za internet plaćanja. Za te stvari su mi i dalje najbolji.

Poslednja izmena:
Korisnik može zahtevati povezivanje deviznog računa za Visa Electron payWave karticu. U tom slučaju bi se, za transakcije iz inostranstva, u cilju njihovog zaključenja, upitovalo raspoloživo stanje sredstava po deviznom računu u valuti EUR i tekućem dinarskom računu u valuti RSD.

http://www.kombank.com/visa-electron-paywave

Edit: kad malo bolje razmislim, verovatno se za ovo cekalo odobrenje, a ne za online dinarsku/deviznu karticu, prestacu da se nadam da ce to uvesti i uzecu my tag, jer mi ova visa internet istice krajem meseca

Poslednja izmena:
Da, tog teksta nije bilo; znam da sam čitao tu stranu.
Hvala za info, pokazaću im za slučaj da bude "ne može".

Poslednja izmena:
@alfa Master TB koristim i dalje, uglavnom za internet plaćanja. Za te stvari su mi i dalje najbolji.
(znam da znas ovo, vise je za ostale novajlije)
Iskreno, meni je TB MC najbolja za te stvari. U smislu da ne moram brinuti da li ce mi negde uzeti karticu i slicno, iako sa Intesinom MC sam imao najmanje (citaj: NULA) problema, vec ~15 godina. Ima alternativa, ali to je sve... sa nekom zackoljicom.
Intesina MC je kreditna, i koristim je samo za proverena mesta.
AIK MC mi ne odgovara za placanja van, jer ne mogu imati vise Flexi racuna (bolje od Telenor kamate na EUR, iako je beznacajna realno), znaci da mogu otici u minus, ili nemati flexi racun :)
Raiffeisen - uh, sebe sam nasmejao upravo, ne mogu se nijedne pozitivne stvari setiti za RF MC :)
Ne znam za ostale banke da li imaju debitnu MC.

Jedino Intesa ima prednost u smislu da se Visa Electron ne placa, ali zato samo TB nema redove. Uslovno receno nema, jer gde god ja odem na bankomat od pocetka godine uvek je neko ispred mene.

Poslednja izmena:
Mozes u bilo kojoj filijali da podneses zahtev da povezu devizni i Visa elektron karticu...ne moze preko digitalne ekspo....danas mi potvrdili...posto i ja hocu da ppvezem i nju i mastercard standard i da izvadim tu one& only

Najbolje ti je da pozoves kol centar 0700-800-900 i da za 2 minuta saznas pouzdano.

Bio danas do ekspoziture, tekući ne može, nego sa 18, Visa My Tag, može, ali moraju roditelji da dođu (bez obzira što imam ličnu).
Sada treba ubediti roditelje da pođu sa mnom, zadnji put sam išao sa njima u februaru i od tada ih "molim" da idu sa mnom.

Ako ces da ih molis toliko onda bolje sacekaj da napunis 18 i uzmes ono sto hoces[emoji1]

Poslednja izmena:
Nisam ispratio da li su ti tu pravili problem ,za mts znam... Ako moze ovog trenutka otpocni online proceduri i dovrsi je u poslovnici...i pocni da uzivas hehehhe a kad napunis 18 onda otvori i mts racun i kombank starter paket ....[emoji1]

Nisam ispratio da li su ti tu pravili problem ,za mts znam... Ako moze ovog trenutka otpocni online proceduri i dovrsi je u poslovnici...i pocni da uzivas hehehhe a kad napunis 18 onda otvori i mts racun i kombank starter paket ....[emoji1]

Ne može ni u Telenor banci, može sa 16 godina, ali treba mi uverenje suda da sam radno sposoban i ugovor sa poslodavcem o radnom odnosu, mislim stvarno... Ja sam obični učenik gimnazije sa 17 godina. Moraću u Kombank ponovo sa roditeljima, ali u neku drugu ekspozituru, u ovoj na Karaburmi, sam čekao ispred da dođem na red, da bi mi rekli da ne može bez roditelja.

Za otvaranje računa verovatno svi zahtevaju da lice bude punoletno, ili da dođe sa roditeljima. Što je i potpuno razumljivo.
U Komercijalnoj su isto velike gužve, kao i u Intesi. Treba da gledaš da izbegnes period kad se plaćaju računi (oko 15. u mesecu), kad se isplaćuju plate (01.- 05. u mesecu), kao i kad se isplaćuju penzije. Van toga su gužve znatno manje.
Mnogo je ljudi ovde koji retko koriste bankomate, ne znaju ili ne žele da plaćaju online.
Ima ljudi i koji se boje da će ih Amerikanci pratiti ako tako nešto rade :) (naravno, na fb imaju kompletne porodične albume sa svih putovanja, često u realnom vremenu, ali to nije problem :))

Poslednja izmena:
Za otvaranje računa verovatno svi zahtevaju da lice bude punoletno, ili da dođe sa roditeljima. Što je i potpuno razumljivo.
U Komercijalnoj su isto velike gužve, kao i u Intesi. Treba da gledaš da izbegnes period kad se plaćaju računi (oko 15. u mesecu), kad se isplaćuju plate (01.- 05. u mesecu), kao i kad se isplaćuju penzije. Van toga su gužve znatno manje.
Mnogo je ljudi ovde koji retko koriste bankomate, ne znaju ili ne žele da plaćaju online.
Ima ljudi i koji se boje da će ih Amerikanci pratiti ako tako nešto rade :) (naravno, na fb imaju kompletne porodične albume sa svih putovanja, često u realnom vremenu, ali to nije problem :))

Ne znam, bukvalno je na Karaburmi uvek gužva, u najboljem slučaju rade 2 šaltera.

Па друже направи селекцију банака,5-8 у којима би отворио рачун,запиши бројеве њихових инфо центара и распитај се о свом случају,путем телефона.Ти си старији малољетник,како можеш отворити рачун,или ако добијеш стипендију,новчану награду,паре од рођака,с неким потврдама или без њих итд.Боље ти је тако него ићи и чекати по пословницама без икаквог резултата.Размисли,можда и отвориш рачун у некој мањој банци али без ел. банк. и мобилног банк.,има ту много опција.:)

Па друже направи селекцију банака,5-8 у којима би отворио рачун,запиши бројеве њихових инфо центара и распитај се о свом случају,путем телефона.Ти си старији малољетник,како можеш отворити рачун,или ако добијеш стипендију,новчану награду,паре од рођака,с неким потврдама или без њих итд.Боље ти је тако него ићи и чекати по пословницама без икаквог резултата.Размисли,можда и отвориш рачун у некој мањој банци али без ел. банк. и мобилног банк.,има ту много опција.:)

Hvala na sugestiji, odlučio sam da otvorim u Telenor banci račun na mamino ime (budući da je to najbrže, a u komšiluku u TC-u nema gužve u Telenor poslovnici), to je da imam nešto do 18-te. Tada ću otvoriti u Kombank-u Start tekući.

То је већ размишљање које ми се свиђа:)Надам се да ће отварање рачуна у ТБ бити брзо и без проблема.

Šta im je napravila Telenor banka...

Ja imam račun preko 10 godina, mrdnuli nisu, do skoro... a sad :) sve može

И Пикер,откако је дошао ствари су кренуле набоље.

Šta im je napravila Telenor banka...
Ja imam račun preko 10 godina, mrdnuli nisu, do skoro... a sad :) sve može
Ma, da, nisu druge stvari, nego banka sa najvecim minusom u zemlji, fokusirana na mladje i social media grupe, je pokrenula banku, fokusiranu na penzionere :D

Ala vi dizete neke stvari u nebesa, kao Apple-ovci svetog Stevu :)

Poslednja izmena:
Jeste jeste alfa videli su koliko su korisnika izgubli, tj koliko im je telenor banka uzela. Nisu mrdali prstom, pa sad pokusavaju na sve nacine da se vrate na put, kojim treba da se ide.

Uzela?:) Koliko je korisnika imala Intesa, RF, Uni i KB pre 3 godine, a koliko sada?

Uh ides daleko sad [emoji3]
Po postupcima koji se prave, kakve poteze vuku, jasno je sta se desava...

Ja jos uvek ne vidim da se Intesa pomera ni milimetar, a najveca su banka i dalje u Srbiji po vecini parametara.
Raiffeisen je tek sada poceo lagano da ubacuje nove bankomate, ali to je zato sto menjaju poslovnice, i to je extremno sporo, a najlikvidnija su banka u Srbiji i to prilicno (barem su bili, nisam gledao zadnje dve godine), i valjda druga najveca po nekim parametrima, mozda sada treca posle Intese i KB.
ProCredit i UniCredit prilicno sporo sire bankomate koji primaju i daju EUR, a imali su to pre TB.

Nije losa TB, koristim je - ali nemojmo je velicati, to je i bezobrazno (prema onima koji stvarno pomere stvari) i kontraproduktivno kada se shvati da nije tako :)

Nema veličanja alfa, samo realno...

Telenor banka uvede slanje na broj, za 2 nedelje kombank, uvede slanje na bankomat...
Od kad je Telenor banka krenula, kombank je odmah krenula u akciju promenja je mbank, app, e bank, dosta se modernizovalo, imao si jedan račun i to je to, a sad, u kombank, ima i besplatan za mlade, ovi set nekoliko, pa kurs evra za set, evo sad se vezuje dinarski sa deviznim, može i mastercard sa odloženim... evo sad ubacuju bankomate za evre, mnogo stvari su ih naterali da urade... to je poenta moje priče, i prvog posta danas ovde, za koji si se uvatio :)
A koja banka ima najviše devizne štednje ?

Nazad
Vrh Dno