Jer imate centralno grajanje u zgradi (pošto ako imate podstanica troši više struje) ?
Nije fiksni već varira, bio je do pre neki mesec preko 1000 rsd.Možda ta dva stana dele fiksni trošak brojila.
Imamo centralno i protočnu toplu vodu.Jer imate centralno grajanje u zgradi (pošto ako imate podstanica troši više struje) ?
nema potrebe da sumnjas...Nama je u aprilu stigao nerazumljivo mali racun oko 1800 din, siguran sam da nisu ocitavali nego da su ofrlje stavili potrosnju...
Moze da se desi da je neko u podrumu napravio radionicu na primer (moj slucaj), stavio frizider, koristi alat u redovno, sve na zajednickoj struji...U nekoj zgradi prosečne veličine koliko je normalno da izađe stavka "zajednička električna energija"?
Vodi se pod šifrom "0321" na računu Infostana. Zgrada ima samo 2 stana i 24 poslovna prostora sa odvojenim ulazima pa imam bojazan da možda nama fakturišu troškove poslovnog ulaza, imamo centralno grejanje i podstanicu u suterenu zgrade. U prilogu je jpg sa tom stavkom na mom računu.
Zvao sam prvo EDB koji su mi rekli da oni samo očitavaju zajedničko brojilo i šalju Infostanu stanje koji je zapravo taj koji raspoređuje kome koliki iznos za račun pojedinačno. Zvao sam potom Infostan iz kog su mi rekli da su veliki električni troškovi podstanice za centralno grejanje kod nas i da su osim naše zgrade još 4 zgrade povezane na podstanicu za CG iz naše zgrade (kaže ukupno stotinak stanova) i da su svima proporcionalno kvadraturi stana fakturisali zaduženje za zajedničku struju. Ja sam je onda pitao ako može da uđe u neke račune od tih drugih stanova (iz drugih zgrada) slične kvadradure i uporedi iznose sa našim, ona prvo nije bila baš raspoložena ali je na moje insistiranje otvorila račun jednog malo manjeg i jednog malo većeg stana i njihova zaduženja se uklapaju sa mojim.Imamo centralno i protočnu toplu vodu.
Pazi nije nemoguće, ko može da zna šta radi neka od 25 firmi iz poslovnog ulaza.Neko je stavio bitcoin minere unutra i roka zajednicku struju![]()
Slično je kod mene. Za prošli mesec potrošnja je bila 312KWh, a ovaj mesec 452kwh, što je za oko 100kwh više od uobičajene potrošnje. Verovatno nisu čitali za prethodni mesec jer je 312kwh manje od moje uobičajene potrošnje (manje oko 60kwh). Stavili su cifru "od oka" a poslednjim računom izravnali. Moja pretpostavkaMeni stiglo 539kw račun?! Prethodni je bio220 kw, a niti smo se grejali niti šta. Nikada u životu za maj nam nije stigao ovoliki račun,duplo nego prošli račun. Moram da proverim stanje kad dođem kući.
Nema toliko veze što si poslao prvog stanje jer je lokalna elektrodistribucija ta koja šalje račun.Ja sam poslao stanje prvog i proverio kasnije da je to stanje prihvaćeno, bilo je. No, ni dan danas nema računa.
Kako se to proverava?Ja sam poslao stanje prvog i proverio kasnije da je to stanje prihvaćeno, bilo je. No, ni dan danas nema računa.
Hvala. Piše uspešno poslata prijava. Još uvek nema računa na appAplikacija - prijava stanja - potrebna vam je pomoć.
Tu ima provera.
Bice, i meni obicno dolazio tek izmedju 8-10 u mesecu u App: Uvid u racunJoš uvek nema računa na app
Ako misliš na proveru prijave stanja, baš ta app, ED Srbija. Piše ti par postova iznad.U kojoj app gledate? Ja ne vidim tu opciju tamo gde prijavljuješ stanje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari