Šta je novo?

koliki vam je račun za struju?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
Možda ta dva stana dele fiksni trošak brojila.

Stigao račun danas. Stanje prijavljeno preko aplikacije.
Nikad manje nismo potrošili: 405kWh = 5249,84 din.
Jeste da je obračun 29 dana pošto je uvek bilo očitavanje posle prvog u mesecu, ali opet je to malo za naše domaćinstvo.

Meni stiglo 539kw račun?! Prethodni je bio220 kw, a niti smo se grejali niti šta. Nikada u životu za maj nam nije stigao ovoliki račun,duplo nego prošli račun. Moram da proverim stanje kad dođem kući. E sad ima mogućnost da su pogrešno očitali ili su prošli put "lupili" bez čitanja manje pa mi sad u plavu zonu zabiberili račun. Samo stres, da čovek ne poveruje koliki su to ******...

Meni za april stigao identičan kao prošlogodišnji, oko 5k dinara, nisu očitavali (brojilo elektronsko). Poslao prigovor online 19.05, ustanovili da je osnovan i napisaše da će poslati novi obračun/račun. Pre dva dan poslao ponovo prigovor jer korigovani račun nisam dobio. Jutros postavljen račun za 05/2025 sa cifrom od 2800 dinara, Verujem da su kroz ovaj korigovali stanje. (aprila/maj prošle godine su bili oko 5k).

Ja nisam nista ocitavao i prijavljivao, stigao je juce racun na aplikaciju. Nikada brze nije stigao racun.
Uprincipu, racun za april mi je identican kao prosle godine, u paru. Racun za maj mi je uvecan 300din u odnosu na proslu godinu. Sve u svemu mislim da je ove godine malo jaci racun za maj nego sto bi trebalo, sigurno sam imao manju potrosnju ali bas me briga, obrni okreni, izaci na isto jednom kad ocitaju.

Nama je u aprilu stigao nerazumljivo mali racun oko 1800 din, siguran sam da nisu ocitavali nego da su ofrlje stavili potrosnju, zato su nam za maj sve nadoknadili, cak 7500 din sto je katastrofa, realno nikada nismo trosili toliko, prosek je oko 3500 din

Nama je u aprilu stigao nerazumljivo mali racun oko 1800 din, siguran sam da nisu ocitavali nego da su ofrlje stavili potrosnju...
nema potrebe da sumnjas...
dovoljno je da uporedis racun sa stanjem na brojilu i znaces o cemu se radi.

neverovatan je broj ljudi na IT forumu koji ne znaju da uporede potrosene kilovate sa stanjem na racunu. :rolleyes:

U nekoj zgradi prosečne veličine koliko je normalno da izađe stavka "zajednička električna energija"?
Vodi se pod šifrom "0321" na računu Infostana. Zgrada ima samo 2 stana i 24 poslovna prostora sa odvojenim ulazima pa imam bojazan da možda nama fakturišu troškove poslovnog ulaza, imamo centralno grejanje i podstanicu u suterenu zgrade. U prilogu je jpg sa tom stavkom na mom računu.
Moze da se desi da je neko u podrumu napravio radionicu na primer (moj slucaj), stavio frizider, koristi alat u redovno, sve na zajednickoj struji...

Imamo centralno i protočnu toplu vodu.
Zvao sam prvo EDB koji su mi rekli da oni samo očitavaju zajedničko brojilo i šalju Infostanu stanje koji je zapravo taj koji raspoređuje kome koliki iznos za račun pojedinačno. Zvao sam potom Infostan iz kog su mi rekli da su veliki električni troškovi podstanice za centralno grejanje kod nas i da su osim naše zgrade još 4 zgrade povezane na podstanicu za CG iz naše zgrade (kaže ukupno stotinak stanova) i da su svima proporcionalno kvadraturi stana fakturisali zaduženje za zajedničku struju. Ja sam je onda pitao ako može da uđe u neke račune od tih drugih stanova (iz drugih zgrada) slične kvadradure i uporedi iznose sa našim, ona prvo nije bila baš raspoložena ali je na moje insistiranje otvorila račun jednog malo manjeg i jednog malo većeg stana i njihova zaduženja se uklapaju sa mojim.

E sad zašto naša izgleda naša podstanica troši neuporedivo više struje nego slične takve u gradu ostaje pod velom tajne.

Nema ni kod mene Gradsko, raskinuli smo saradnju sa njima...

Rešavamo probleme iz našeg fonda. Pobudnili su se mnogi od komšija da se plaća duplo i na skupštini je izglasano nepoverenje GS.

A za BVK nema jer to plaćamo odvojeno vodovodu pošto je naknadno u odnosu na originalnog korisnika (mamu) uvedena posebno voda za naša 2 stana (na moje ime) kad su razdvojili vodomere za stambeni i poslovni ulaz.
Neko je stavio bitcoin minere unutra i roka zajednicku struju :)
Pazi nije nemoguće, ko može da zna šta radi neka od 25 firmi iz poslovnog ulaza.

Poslednja izmena:
Ili je negde pukla cev, pa natapa ispod objekta. Zavisi gde je vodomer, zaista je moguće da pukne iza vodomer, a da se u objektu ne primeti.

Kod mene u ulici su juče bili da saniraju neku rupu na asflatu, nastala na mestu gde je rađena kanalizacija. Kada su otkopali, vodovodna će prska, razbija. Nekoliko godina ona to polako natapa i asflat tone li tone.

Meni stiglo 539kw račun?! Prethodni je bio220 kw, a niti smo se grejali niti šta. Nikada u životu za maj nam nije stigao ovoliki račun,duplo nego prošli račun. Moram da proverim stanje kad dođem kući.
Slično je kod mene. Za prošli mesec potrošnja je bila 312KWh, a ovaj mesec 452kwh, što je za oko 100kwh više od uobičajene potrošnje. Verovatno nisu čitali za prethodni mesec jer je 312kwh manje od moje uobičajene potrošnje (manje oko 60kwh). Stavili su cifru "od oka" a poslednjim računom izravnali. Moja pretpostavka :)

Pre neki dan krenem da po prvi put sam prijavim potrošnju. Slikam brojilo i pre nego da pošaljem proverim prethodni račun i vidim da je za nižu tarifu trenutno stanje niže nego što je bilo na prethodnom računu. Što znači da prethodnog meseca nisu ni čitali nego su samo lupili. Poslao sam im tako i baš me zanima kako će to da ispeglaju.

Ja sam poslao stanje prvog i proverio kasnije da je to stanje prihvaćeno, bilo je. No, ni dan danas nema računa.

Meni se juče pojavio u aplikaciji, mejla nema. 01.06. poslato.

Ja sam poslao stanje prvog i proverio kasnije da je to stanje prihvaćeno, bilo je. No, ni dan danas nema računa.
Nema toliko veze što si poslao prvog stanje jer je lokalna elektrodistribucija ta koja šalje račun.

Aplikacija - prijava stanja - potrebna vam je pomoć.
Tu ima provera.

App je EPS Uvid u racun
Tu ti dolazi racun + imas uvid u racune unazad 3godine itd.
Screenshot_20250607-230148~2.png

U kojoj app gledate? Ja ne vidim tu opciju tamo gde prijavljuješ stanje.
Ako misliš na proveru prijave stanja, baš ta app, ED Srbija. Piše ti par postova iznad.
A za račune je ova što je stuyle53 napisao.

Nazad
Vrh Dno