Šta je novo?

Koliki vam je račun za struju?

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni ormar zaključan, nekako vidim kroz onaj prozorčič stanje. Nemam pojma samo koji mi je broj brojila, na računu ne piše ili piše pod nekim drugim nazivom?

Broj brojila piše na računu na vrhu druge strane u onoj tabeli gde je prethodno i novo stanje brojila.

Hvala ti.

И мени је ормар закључан, у чему је фора са тим закључаним/незакључаним ормарима? Иначе ормар је постављен 2022. године.

I meni je zaključan i stoji na banderi, a neki huligani sprejom pisali CZ pa se ne vidi kroz prozorče. Nisam mogao da nabavim original trouglasti ključ, pa sam sam sam napravio. Sad otvaram ormarić da očitam struju. Isto radi i lik koji očitava.

Meni neće da prođe očitavanje preko aplikacije, nego samo pukne kad kliknem da pošalje podatke. Probao više puta, pa na kraju poslao preko sajta.

А шта не са апликацијом "увид у стање"?
Ја њу користим, преко ње и плаћам рачуне?
Zato što su to pravili "genijalci" kojima je eto kao normalno da očekuju od korisnika da znaju koje su dužnosti EPS a koje EDS i da opterećuju krajnjeg korisnika takvim informacijama. 😡

pozdrav,

imam već neko vreme ogroman račun za struju. moram da napomenem da imam centralno grejanje i time se grejemo preko zime (nikakve ta peći, grejalice i slično nemamo).

u kući imamo od aparata ono što ima svako drugo domaćinstvo u srbiji: klimu, šporet, tv, bojler, frižider, peglu, fen...

kada kažem ogroman račun za struju mislim na to da nemamo ispod 10.000 din. a ovog meseca je stigao račun preko 13.000 din. i taman što jedan deo uplatimo, stiže nov račun.
u zgradi ostale komšije koje imaju od kućnih aparata slično što i mi, imaju oko 3x manje struje.
ono što je još bitno jeste da ima dosta u zgradi nepravilnosti povodom struje. jedni plaćaju, drugi ne plaćaju. više od petnaest porodica nije plaćalo ni dinara prekosedam godina struju pa im je sada elektrodistribucija oprostila šest godina i samo da plate ovu poslednju. isto tako ima i onih koji troše ali im stiže račun od 0 dinara i tako već preko sedam godina. naravno ima i par osoba koje rade u elektrodistribuciji. zatim, nas par porodica plaća održavanje zgrade dok većina ne plaća a predsednik kućnog saveta ne želi da skupi potpise infostanu pa da država održava zgradu... kapirate već celu priču. u zgradi je opšti haos. zgrada je tehnički primljena a nema ni protivpožarnu zaštitu, stavili su laminat umesto parketa itd. da ne dužim. uglavnom problema ima milion ali je najveći za sada velika potrošnja.

koji su zakonski propisi da vidimo da li nam se neko nakačio na sat? tabla pretpostavljam da ne sme da se otvara bez radnika elektrodistribucije da se vidi da li je neko nakačen iza sata? da li se neko razume u problematiku pa da kaže da li može neko da "krade" struju a da nije sa sprata (ne znam kako su povezane table i da li neko može da krade iz prizemlja sa glavnog sata)?

kasnije ću skenirati račun za ovaj mesec pa postavljam.
Nije valjda moguće ( ma da Vam verujem ) , da račun za struju može biti 0 dinara a korisnik ima elekt.aparate i potrošnju !?!

Ček kad se iznenadi koliko se nakupio račun za ovih 8-9 godina 🤣
Plus kad shvati da su u međuvremenu bila i poskupljenja... bolje da ne uzmemiravamo čoveka...

Upravo sam uspešno poslao svoju prijavu stanja preko aplikacije ED Srbije. Ne znam da li su mi već očitavali, videću na računu kad ga bude bilo, da li su iskoristili moju prijavu ili ne.
Sad kad su sačuvani podaci u apllikaciji, jednostavno mi je da upišem dva broja i prikačim dve slike.

Stigao februarski račun sa potrošnjom 0 kw. Poslao sam reklamaciju na mail..
Šta da očekujem za koliko će rešiti stvar?
Od par dana do par meseci. Meni je septembar-decembar bilo 0. Zalio sam se ali se nista nije desilo u tok periodu. Nakon toga mi stigne obracun za ta 4 meseca oko 1400kw, odnosno po 350kw mesecno, a meni poslednjih 10 godina potrosnja 180-200kw. I sta cu morao sam platiti jer normalno reklamacije nije osnovana.

Meni nikad brže nije stigao račun.
Novi Beograd je u pitanju.
1000094152.jpg

I meni isto. Očitano brojilo 03.03.,račun stigao malopre. Užice

@lazars da, zato me je interesovalo za koje vreme rešavaju, gledam da izbegnem ako je moguće da se nagomilaju meseci.
Sačekaću nekih nedelju dana pa ću ih probati na telefon i druge načine, imam i zapisano stanje, ali u raspalom sistemu ne verujem da će biti koristi od njega.

Мени, али само мени у згради после замене бројила 6 месеци потрошња била 0kWh. Инкасанти редовно долазили и уписивали стање. Код њих у систему бројило није било унешено. Звао, писао мејлове, нису знали да реше проблем 6 месеци, чак је два пута стигао писмени одговор да не могу да реше проблем.
Ја сам ипак сваки месец уплаћивао 3000 и ако је рачун био 900дин, оне таксе.
После 6 месеци је стигло 6 рачуна, потрошња по сваком месецу је била нормална, умањен за износ који сам сваки месец уплаћивао.

Можеш да платиш отприлике. Јер ако не платиш на мосту платићеш на ћуприји.

+1
Da, sve njihove brljotine idu preko leđa potrošača tako da nema druge, uradiću tako.

@Poolmaker - nije još kasno da sam prijaviš stanje, verovatno će ti u tom slučaju poslati novi, korigovan račun. Ja bih tako uradio.

Stize mi malopre racun na email, na portalu ga nema jos uvek i nisu mi prihvatili stanje koje sam ocitao 1.3. i poslao 2.3, vec stanje koje je juce(5.3.) ocitao njihov citac/radnik.
Hm...🙄

I meni stigao račun. Ipak njihovo očitavanja od 05.03, a ne moje od juče. Znači 2 dana im treba da izdaju račun.

Мени, али само мени у згради после замене бројила 6 месеци потрошња била 0kWh. Инкасанти редовно долазили и уписивали стање. Код њих у систему бројило није било унешено. Звао, писао мејлове, нису знали да реше проблем 6 месеци, чак је два пута стигао писмени одговор да не могу да реше проблем.
Ја сам ипак сваки месец уплаћивао 3000 и ако је рачун био 900дин, оне таксе.
После 6 месеци је стигло 6 рачуна, потрошња по сваком месецу је била нормална, умањен за износ који сам сваки месец уплаћивао.

I ja sam uplacivao isto tako oko 3200din pa mi na kraju stigao racun za duplo vecu potrosnju. Nakon placanja tih racun odjednom poceli da mi stizu normalni racuni sa potrosnjom od 180-200kw. Normalno niko mi nije objasnio kako mi je samo u ta 4 meseca gde je racun bio 0 potrosnja bila po 350kw. Nije mi problem da platim ali mi je neverovatno da ne postoji ni jedno resenje protiv takvih stvari. Razumeo bih da su dodali 20-30kw i iskoristili momenat da me malo zakinu, ali za duplo je bezobrazluk.

Мени су после 6 месеци сви рачуну које су накнадно послали били уредни, свако месец су очитавсли али је нешто друго био проблем.

Kad se iznose informacije o (ne)tačnosti računa, pomoglo bi i da se kaže na koji period i lokaciju se odnosi.
Napr: poznato je da su nedavno Vojvodinu prebacivali na novi sistem i da je u tom periodu bilo svakakvih problema sa računima. Možda je vaš problem deo toga, a možda je nešto sasvim drugo u pitanju. Sa dovoljnom količinom informacija, možda dodjemo i do pravila kako se prave problemi 😉
Pozdrav

Ја сам на Новом Београду Блок 70а. Децембар 2023 је мењано бројило.

Hah, i ja sam na NBg. I isto su mi stavili novo digitalno brojilo u decembru '23 - bukvalno par dana pre onog upada hakera. Za divno čudo, računi su bili OK. Jedino je prvi račun sa novim brojilom bio loš - bez potrošnje, samo sa taksama. Posle nekog vremena, sami su poslali ispravku tog računa sa stvarnom potrošnjom. Sad sam da daljinskom očitavanju, i to radi dobro. Stvarno se uzima stanje od prvog u mesecu u 00:00, bar je tako bilo kad sam proveravao par puta.
Pozdrav

Ја сам на Новом Београду Блок 70а. Децембар 2023 је мењано бројило.
Odprilike 5% zamenjenih brojila se nalazi u Twilight Zone, a niti se iko interesuje za iste, pa se i ne očitavaju.

Nazad
Vrh Dno