Šta je novo?

koliki vam je račun za struju?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
Na digitalnim stavke mogu da se listaju na tasterima na brojilu (kod mene je moglo na EWG pre ovog prozjumer modela,

Ja danas uzeo stanje i račun izgleda ovako, 940kW imam višak za dalje:
moje brojilo to nema
pa ovo je bolje nego preko aplikacije, ja cu ovako da prijavljujem, lakse mi...

btw...da ne pominjem ovo forsiranje latinice, ne moze kroz pretragu opstine latinicna slova, mora skrol da radi
cemu to otezavanje?

Čudno, sva koja sam video imaju neki taster.
Ja sam za selo prijavio preko portala, lakše je da.

previse je glupo da samo na jedan nacin moze da se prijavi stanje brojila
Već je dovoljno glupo što se prijava ne radi sa Portal EPS / Uvid u račun aplikacije i što moraš da kucaš bilo šta koje lične podatke umesto da samo izabere ugovor / brojilo sa koje već imaju sve podatke i upišeš potrošnju i ćao zdravo.
Krajnjeg korisnika treba sa apsolutno ne zanima šta je EPS a šta EDS i kako su podelili uloge i obaveze ko šta radi...

I slanje slika je deb*lno, besmisleno ako se na istim apsolutno nigde ne vidi broj brojila, da je to stvarno slikano to brojilo za taj ugovor a ne ko zna čije 😂

@bakara

Preko aplikacije sa sve slikanjem u upisom, završim za par minuta.

Nijednom mi aplikacija nije pravila problem. Komšija jutros prijavio da mu ne uspeva.

Zar nije ranije moglo da se prijavi stanje i na portal.eps.rs?
i zasto nema?

vidim da nema vise te opcije
Zasto ne moze e-mailom da se posalje stanje?

Gde je opcija u app za vise brojila?

Zasto je bitno ime i prezime?

Dovoljno je da se unose tacni podaci, ED broj i sve to moze da tece glatko.

previse je glupo da samo na jedan nacin moze da se prijavi stanje brojila

Njima su potrebni ocitani podaci, a kao da sami sebe saplicu sa nebitnim stvarima.
Po zavrsenom unosu podataka za prvo brojilo, pojavice se opcija za drugo

Gledam sad potrošnja za MAJ 489 kWh, e sad zelena zona je do 350 kWh i to je sve ok, ali kako znati koliko je po nižoj i višoj tarifi u zelenoj/plavoj zoni?
Mora li da se čeka njihov račun za te detalje? :)

Koliko skupe si potrosio? I resicemo problem 😀

Koliko skupe si potrosio? I resicemo problem 😀
VT 242 kWh
NT 247 kWh

Do sada sam plaćao preko aplikacije i nisam ni ulazio u problematiku, sad videh Zelena Zona/Plava Zona, Viša Tarifa/Niža Tarifa...

Na računu za april nije ni bilo plave zone jer je stan bio prazan :)

Kw gore dole, ali bices u plavoj visa 69, niza 70.

Zelena 173, 177.

Ne razumem kad su već uzeli donaciju od EU što nisu odradili onda daljinski da se čita stanje.
Danas gledam komšije gledaju što je isečen katanac na ormariću, pola nema pojma da treba uopšte da se šalje i šta da se slika...
A stariji ljudi, slikanje/aplikacija/prijava - to je tek posebna priča :)

Što je najbolje kad sam otvorio ormarić vidim i nova i stara brojila, koliko sam snimio na novim treba 2 slike za stanje dok kod ovog mog starog iskra števeca samo jedna :)
Neverovatno šta rade i kakav cirkus su napravili...

Na digitalnim stavke mogu da se listaju na tasterima na brojilu (kod mene je moglo na EWG pre ovog prozjumer modela, njega nisam za sad dirao jer se vidi sve, nov je ormar iz prošle godine, Control & Meter je valjda marka).

Ja danas uzeo stanje i račun izgleda ovako, 940kW imam višak za dalje:
Свака теби част кад умеш да растумачиш ово, шта је обрачун, шта је трошак, ко је шта преузео итд. Где нађе тих 940 kWh?

Po zavrsenom unosu podataka za prvo brojilo, pojavice se opcija za drugo
hoce, ali moram sve podatke ponovo da unosim...
ja imam 3 brojila shvatas li besmislenost?

moram 6 slika da pravim i da pazim da ne izmesam koja je od kog.
mada sam siguran da te slike niko i ne gleda
Već je dovoljno glupo što se prijava ne radi sa Portal EPS / Uvid u račun aplikacije i što moraš da kucaš bilo šta koje lične podatke umesto da samo izabere ugovor / brojilo sa koje već imaju sve podatke i upišeš potrošnju i ćao zdravo.
Ovako bi trebalo da se unosi stanje, i koliko se secam postojala je opcija za unos, a sada je vise nema.
Čudno, sva koja sam video imaju neki taster.
Ja sam za selo prijavio preko portala, lakše je da.
na jednom brojilu i ja imam tastere na druga dva nema.

Ne vidim šifru mernog mesta 🫤
Pogledajte prilog 491075

Prošao sam na ČH, ali da odbijem poslednju nulu...

Jutros sam prijavljivao struju za brojila iz druge opštine, pa sam uradio update aplikacije. Sada pokušavam da prijavim moje brojilo, kucam kao prošli mesec ČH broj (čitački hod?), ali ne prolazi ni ceo, ni bez zadnje nule, ni bez prve trojke... Kaže ED broj nije ispravan.

Probao sam opet ED broj, ali neće. Kaže nije ispravan.
A posle nekoliko pokušaja je krenuo da izbacuje da je prijava stanja moguća od 1. do 6. u mesecu.

Ja sam danas prvi put ocitao i poslao stanje putem aplikacije, osim sifre mernog mesta nije mi nista vise trazeno da ukucam.
Gotovo da sam siguran da je ranije zahtevano jos nesto ali je jutros izasao novi update aplikacije gde je to najverovatnije promenjeno.

+1 isto danas prijavio, tražio samo šifru mernog mesta... Prošli put mi tražio 3-4 stvari sa računa.
Sad samo da zapamti ovu šifru da ne moram da tražim račun zbog toga ponovo.

Свака теби част кад умеш да растумачиш ово, шта је обрачун, шта је трошак, ко је шта преузео итд. Где нађе тих 940 kWh?
Ništa komplikovano, slikam 3 stavke, višu, nižu tarifu i višu proizvodnje i to je to, odradim proračun sa stanjem od prošlog meseca i upišem ovde:
Izveštaj pošaljem na email i to je ono što sam okačio ovde.
940kW je višak koji sam izračunao da mi je ostao iz aprila i sad iz maja i to sabrao. Kad uđeš u štos nije nešto komplikovano, iz aplikacije elektrane vidim ukupnu proizvodnju za maj i plus danas dok nisam slikao i sa tim precizno mogu da izračunam dok ne stigne račun na email što je obično oko 15 tog u mesecu. Razlika bude samo kada oni uzmu stanje, nekada je to prvi ili drugi u mesecu.
1. aprila se resetuje godišnji obračun i gubiš sve viškove tako da od tada računam viškove za dalje. Negde oko 1800 do 2000kW mi treba višak za grejnu sezonu, od novembra do februara.

Ja sam danas prvi put ocitao i poslao stanje putem aplikacije, osim sifre mernog mesta nije mi nista vise trazeno da ukucam.
Gotovo da sam siguran da je ranije zahtevano jos nesto ali je jutros izasao novi update aplikacije gde je to najverovatnije promenjeno.
Ja sam juče prijavio, morao sam da unesem šifru mernog mesta (ed broj) i ime na koga se vodi, plus rucno da unesem stanje brojila.

Verzija aplikacije je 1.3.7.4.1

Ako pričamo o istom:unsure:

Pre dva meseca su tražili više podataka, sigurno je na to mislio. Konkretno, bili su potrebni i naselje, i adresa, i broj brojila, a ručno se birao i tip brojila (jedna ili dve tarife). Kako je to izgledalo, može se videti npr. ovde u drugoj polovini snimka. Prošlog meseca su ažurirali aplikaciju, pa su sad dovoljni opština, šifra mernog mesta, ime i prezime. Tako je i sad. Kontam da su hteli maksimalno da olakšaju, a opet su morali da ostave nešto (ime i prezime) kako bi postojala ikakva potvrda da ne prijavljujemo tuđe stanje kucanjem pogrešne šifre mernog mesta.

Inače, gore je neko pomenuo da mu se čini kao da je ranije moglo da se prijavi i sa portala za uvid u račun, ali to definitivno nije nikad bila opcija, tj. nije otkad postoji novi zajednički portal za sve. Kada su postojali odvojeni portali po distributivnim područjima, tada je moglo, i stvarno je bilo lakše. Dovoljno je bilo uneti trenutno i slike, a ostalo se sve podrazumevalo... Beše su i slike bile opcione, sad kad razmislim. Ne mogu da se setim, jer sam uvek i fotografisao. Pričam konkretno za područje Kraljeva, ali bilo je valjda isto ili slično i ostalima.

Poslednja izmena:
hoce, ali moram sve podatke ponovo da unosim...
ja imam 3 brojila shvatas li besmislenost?

moram 6 slika da pravim i da pazim da ne izmesam koja je od kog.
Ја прошлог месеца помешао. Успео да пошаљем са другог телефона, са истог мислим да нема исправке.

Ne salju na mail nista, nadam se da je proslo

Lako se proverava počevši od ovog meseca. Ideš na dugme da ti je potrebna pomoć, pa pitanje da li si uspešno poslao prijavu (poslednje). Edit: zaboravih ključnu stvar, to mora preko aplikacije, jer preko sajta uvek javlja da prijava nije poslata.

Ybg preko sajta sam iso, pisalo da je uspesno poslata

Prihvataju se prijave svakako, nego preko sajta ne radi provera, to sam hteo reći. Napisaće ti da prijava nije poslata, iako jeste. Svakako su male šanse da nije prošlo, a da je napisalo da jeste, ali ako bi ipak želeo da proveriš, moraš preko aplikacije. Tada će ti napisati da je prijava poslata, a moći ćeš da vidiš i šta si tačno poslao, tako da su fino to rešili.

Nazad
Vrh Dno