Šta je novo?

Koji Wi-Fi ruter uzeti?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

stolex

Slavan
Učlanjen(a)
02.04.2009
Poena
350
Treba mi od vas preporuka koji wi-fi ruter da uzme moj brat. Koristi IKOM kablovski internet i skoro je uzeo lap top. Pa me interesuje koji wi-fi ruter uzeti za kablovski internet? I sta treba gledati ili obratiti paznju? Ne razumem se bas najbolje. :)

Prema trenutnim cenama na eponudi, najniza za C80 je oko 6700, a za AX23 8300, razlika nekih 1600din, sto nije mnogo...
Skoro je AX23 bio i za ispod 8k, al' eto ne uzeh, mozda bude opet sad za vikend, ako bude neki popust za praznike.

Pozdrav, da li može neko da mi da savet za kupovinu rutera za stan od 70 m2?
Imam mts adsl i njihov ruter koji dobar signal ima samo na 2-3 metra od rutera, potreban mi je pouzdan ruter sa kojim ću imati stabilan signal u svim prostorijama.
Ukoliko neko ima preporuku slobodno nek napiše

Mozes i da stavis samo ripiter, ja sam tako resio u slicnoj situaciji. Ripiteri imaju dosta osetljiviji prijem, pa ce imati signal i na vecoj udaljenosti od tih 3m. Primera radi, moji uredjaji hvataju po 10-15 signala, dok sam ih na ripiteru prebrojao 45.

C80 ima bolji signal od AX23, ako je to bitno. A taj Asus AX55 samo ako je potrebno vise opcija, inace je losiji
Ja imam C80 i na 2,4 ne kosta nista , jedna ploca na 5 metara tri kamere duplo slabi od supernovinog , 5,0 ok
Mozes i da stavis samo ripiter, ja sam tako resio u slicnoj situaciji. Ripiteri imaju dosta osetljiviji prijem, pa ce imati signal i na vecoj udaljenosti od tih 3m. Primera radi, moji uredjaji hvataju po 10-15 signala, dok sam ih na ripiteru prebrojao 45.
Koj konkretno imas jasam probao dva i nista

Prilozi

• viber_slika_2023-04-16_20-40-40-346.jpg
    viber_slika_2023-04-16_20-40-40-346.jpg
    44.2 KB · Pregleda: 31
Pozdrav, da li može neko da mi da savet za kupovinu rutera za stan od 70 m2?
Imam mts adsl i njihov ruter koji dobar signal ima samo na 2-3 metra od rutera, potreban mi je pouzdan ruter sa kojim ću imati stabilan signal u svim prostorijama.
Ukoliko neko ima preporuku slobodno nek napiše

Ćao ljudi. Isti problem imam. Imam stan 65m2 i imam yettel optiku. Wifi signal dobacuje do 3 metra i treba mi rešenje da stan pokrijem stabilnijim i jačim netom. Dajte mi preporuku za dobar ruter. U stanu se koristi tv, dva lapa, komp, i par mobilnih preko wifi. Znači ništa prezahtevno. Čitao sam da preporučujete uglavnom C80 ili AX23 pa rekoh da izbegnem extendere, ako je ovo bolja, dugoročnija i sigurnija priča. Molim i za savet oko konfigurisanja rutera. Hvala

Ja koristim AX50 u stanu od 75 kvadrata koji je poprilicno duguljast. Ruter se nalazi na sredini stana i opet imam problema u krajnjim pozicijama lijevo i desno. Ima signala ali nije to ono sto zelim i ocekujem. Morao sam dodati jos dva rutera na tim krajnjim tackama i do oba ide LAN kabal tako da sam sad zadovoljan signalima svuda po stanu, uz dva gigabitna switca i tri rutera, ali se dobro i ozracih :). Uglavnom bez probe na licu mjesta niko ti ne moze potvrditi da ce sve raditi sa jednim ruterom

Za AP sam koristio Tendu F3,dobar
Mercusys(tp-link) MW325R,los
probao Xiaomi 4C,katastrofa
sad imam Tendu AC8,dobar,nekad se desi da se zaglupi
da li ga zameniti sa D-Link DIR-2150?

Ima li neko preporuku za mesh sistem? Dovoljan je AC. Kolegi treba za vikendicu.
Najradije kod nas, ali ok je i aliexpress

Ako se neko pitao kakav je ovaj novi model Ubiquiti U6 Long-Range - oooodličan, pofino bolji i veći nego stariji AC. Postavio kolega juče 2 komada u jednom salonu namještaja, na dva nivoa - 1000m2 po nivou.

Nije im primarno bilo da pokrije cijeli salon već samo kancelarije i gore taj jedan eto koliko dobaci, međutim pokrili su gotovo čitavi salon skoro, tj. sa još jednim gotovo sigurno da ne bi bilo mrtve tačke, jeziv range.

Хвала што ми неплански правиш трошак. :) А таман сам код мојих пребацио АЦ модел са зида на плафон да мало боље распореди сигнал.

artworks-000043177088-tg1mig-t500x500.jpg

Za AP sam koristio Tendu F3,dobar
Mercusys(tp-link) MW325R,los
probao Xiaomi 4C,katastrofa
sad imam Tendu AC8,dobar,nekad se desi da se zaglupi
da li ga zameniti sa D-Link DIR-2150?

Niko?
Tenda ima 1ghz cpu
D Link 880mhz dual core

Jedno glupo pitanje. Uzeo sam Xiaomi AX3000 2 pack. Na Xiaomi stranici pise da su ruteri “prepodeseni” u fabrici da rade kao mesh itd. Mogu li ja uzeti 1 node i prebaciti ga u drugi stan i povezati na drugi internet. Da ne kupujem jos jedan?

Only the two Xiaomi Mesh System AX3000 units in the kit are pre-connected to each other at the factory - this is not provided for all Xiaomi's mesh router products.

Ja pretpostavljam da su oba mesha rade kao obicni ruteri kad se spoje na modem od isp-a. Samo sto je to 2in1 pack i to je to.

Poslednja izmena:
Konacno da uzmem i ja neki krsten ruter za stan od 86 kvadrata. Gulio sa mts huawei q2 godinama, sad lepo na bridge mod zakacio Asus TUF-AX6000. I na terasi napokon imam signal :D

Mozda mana sto nisam uzeo neki wifi6e ruter (mada nemam ni jedan uredjaj koji ima wifi 6e) ako ima za 22500 kolko me ovaj kostao, al sam odusevljen signalom, podesavanjiima, performansi i meni bitno openvpn server sto mogu da podignem.

Jedina mana kad upalim USB samba i download manager za web torrent i media server mislim da malo stuca kad krenem nesto da skidam preko toga ili ima veze i sa sporim usb flashom koji sam stavio, al mi to ostalo da istrazim malo bolje.

Dal je neko koristio AdGuard? Jel ok radi posao i da li ima gubljena u latency?

Kratko pitanje imam Xiaomi ac1200 dual band.On moze da radi kao AP.Ako dovedem mrezni kabl od glavnog mts optickog rutera do ovog ac1200 ukljucim odole u lan prikljucak,hoce li to da radi?

Kratko pitanje imam Xiaomi ac1200 dual band.On moze da radi kao AP.Ako dovedem mrezni kabl od glavnog mts optickog rutera do ovog ac1200 ukljucim odole u lan prikljucak,hoce li to da radi?
Može naravno ako misliš na Range Extender i model: Mi WiFi Range Extender AC1200

Pratio sam temu poslednjih par strana.
Da li ću sa "TP-LINK ARCHER AX23 AX1800 Dual-Band Wi-Fi 6 Router" povezanim na SBB ruter u paketu od 1000Mbps moći da računam na bežični prenos u brzini od oko 800+ Mbps kao kada sam spojen mrežnim kablom. Daljina uređaja je maksimum 3 metra od rutera.

Pratio sam temu poslednjih par strana.
Da li ću sa "TP-LINK ARCHER AX23 AX1800 Dual-Band Wi-Fi 6 Router" povezanim na SBB ruter u paketu od 1000Mbps moći da računam na bežični prenos u brzini od oko 800+ Mbps kao kada sam spojen mrežnim kablom. Daljina uređaja je maksimum 3 metra od rutera.
Meni na ax73 radi na max(400/60) kroz jedan zid znači nekih par metara od rutera.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno