Uzeo sam ja ovaj ruter danas, vrlo lako se podešava, u principu sam zadovoljan. Kažem u principu jer je osakaćenih opcija kada radi u wired repeater modu. Povezan je kablom na UBEE modem sbb-ov, paket mi je 250/25 i toliko izvlači preko svih telefona koji podržavaju 5ghz. Odmah sam isključio wifi6 mode jer za sada nemam nijedan uređaj koji podržava wifi6. A stavio sam smart mode gde je ap isti za 2,4 i 5ghz pa sam odlučuje na osnovu prijema koji će band. Nijednom nije štucnuo a povezani su 4 telefona, 1 tablet, 1 tv, 2 laptopa, Sony ps4 kablom, pc kablom.
Kada radi u router modu, što je default setovanje nakon setupa, brzine su mi iste tj max, onda modem ima 192.168.0.1 adresu a Xiaomi ruter dobije 192.168.0.17 adresu, pa onda njegov dhcp dodeljuje dalje adrese iz opsega 192.168.35.*, tada može da se vidi svaki povezani klijent sa detaljima OS, podešava speed po svakom klijentu, ima URL filtering, parental control i sl...
Znam da sam ranije sa Tendom u router mode-u imao nekih problema kada nisu svi računari iz istog opsega pa kada sa uređaja koji je na ruteru (192.168.35.) pristupam NAS-u koji je kablom direktno na modemu (192.168.0.). Zato sam još onda isključio ruter mode. Da li sam pogrešio? Koji bi mode bio bolji?