Šta je novo?

Koji Wi-Fi ruter uzeti?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

stolex

Slavan
Učlanjen(a)
02.04.2009
Poena
350
Treba mi od vas preporuka koji wi-fi ruter da uzme moj brat. Koristi IKOM kablovski internet i skoro je uzeo lap top. Pa me interesuje koji wi-fi ruter uzeti za kablovski internet? I sta treba gledati ili obratiti paznju? Ne razumem se bas najbolje. :)

Pa što ne kažeš da nije problem stotka+ ?!?

Ovaj R7000 ne poznajem, spec mu super, ali....

Ja kući imam Archer C7, dobar na 2.4, na 5n onako, na 5ac nula. Mada svi padaju tu, tako da se ne tangiram mnogo. Ali sve su ružniji i ružniji. Ja bih pre išao na ono što su ti rekli Ninoslav i nitro, ako ništa drugo estetika na nivoYu ;-)
Airport Extreme radi super na 5ac - ja uvek koristim 5ac kada sam na MacBook da bi imao max brzinu sa ostalim racunarima koji su povezani sa AE putem Gigabitnog LAN :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na kraju sam kupio polovan N56U za €40 i odlucio da odmah idem na 68-cu za slucaj da taj ne valja. Srecom, sve za zada radi manje-vise zadovoljavajuce. WIFI signal je za nijansu slabiji od mog starog WRT54GL (koji je preuzeo funkciju repeatera), brzina ide ne vise od 80mbit/s u idelanim uslovima (transfer lan na wifi, 5GHz, telefon na 20cm udaljenosti) nisam siguran da li je to ok (moguce da je limit u telefonu/tabletu). WAN to LAN brzina odlicna, ping odlican. Sve u svemu, ja zadovoljan, dokle god radi. :)

Hvala svima koji su se ucipili savetom, vrati mi se vera u ljude u ovakvim situacijama :)

Nek te dobro i dugo sluzi.
Ne verujem da ces imati probleme dok god imas mali broj klijenata nakaceno na njega. Telefoni guraju kako koji, a i mnogo je komplikovana tu citava prica oko toga - uglavnom ok brzina za telefon. :)

Hoću da uzmem neki WiFi ruter, koji ću pre svega koristiti kao "range extender" (sada imam Compal kablovski ruter, ali on ne dobacuje svuda).

Za sad razmišljam o Tp-Link TL-WR740N, TotoLink N150RT i Netis WF2419. Svi imaju slične cene, a Netis jedini ima 2 antenice (ne znam koliko je to važno, s obzirom da će na ruter biti zakačen bežično jedan desktop i ponekad 2-3 mobilna telefona --- u svakom slučaju, neće tu biti nikakvog ozbiljnog downloada i slično). TotoLink mi je najlepši, što nije mnogo bitno, mada planiram da stoji na prometnom mestu ;)

Sad vidim da bih mogao da uzmem i novu Tendu F3 za malo preko 1.000, a taj ruter ipak ima 3 antenice. Deluje mi kao OK ponuda.

Potrebno misljenje za sledece modele

TP link AC1200 Archer C5

D link AC1200 DIR-842

Asus RT-AC1200G+

ili neka preporuka do 80 e?

Od uredjaja stalno prikljucenih ce biti, desk masina, laptop, tablet 2 telefona, tv ( moze i kablom ili wifi ), drugi tv koristi xtremer na lanu direktno i pineli internet radio on je na wifiju.

Treba mi preporuka za WiFi ruter, nov ili polovan.

Koristiće se u stanu ~45 m2 a povezivaće se na njega 2 mobilna, jedan laptop i možda jedan desktop. Trebalo bi da ima makar jedan LAN izlaz, ako ne i dva (za desktop i još jedan da se nađe). Možda se priključi još po jedan-dva mobilna kad dođu gosti. Ne treba AC ni dualband (dve devojke u stanu će ga koristiti pa su zato i zahtevi veoma skromni).
Cena nije određena, ali što jeftnije da se prođe :)

P.S. Ja imam Tplink 841ND i on mi je dobar (preko LAN-a desktop i TV, a preko Wifi-a laptop i 3-4 mobilna) i ako se nađe na oglasima za ~1.500 to bi bilo super. Ali ako se ne nađe šta je dobar izbor bilo novo ili polovno?

Potrebno misljenje za sledece modele

TP link AC1200 Archer C5

D link AC1200 DIR-842

Asus RT-AC1200G+

ili neka preporuka do 80 e?

Od uredjaja stalno prikljucenih ce biti, desk masina, laptop, tablet 2 telefona, tv ( moze i kablom ili wifi ), drugi tv koristi xtremer na lanu direktno i pineli internet radio on je na wifiju.

Ili pak ovakav neki

MikroTik hAP ac lite WiFi 2.4GHz&5GHz dual-band ruter

Koji 5GHz ruter da podrzava OpenWRT ili dd-wrt?

ako neko ima iskustva iz prve ruke...

Pogledao sam naravno listu ali mi je problem
1) sto je lista prevelika
2) ne znam sta moze da se kupi kod nas
3) razlicite verzije istog uredjaja ne rade isto

te iz ovih razloga sam i pitao da li neko ima iskustva iz prve ruke i da li moze da da preporuku.

Ja cu ti samo reci da sam ja potrosio sate i sate i opet nisam nasao dobar ruter i zao mi je sto se odmah nisam odlucio za AE. Hteo sam neki ruter sa dobrim QoS, ali AE sam jako dobro odradjuje to, tako da sam samo izgubio vreme. Ako ne zelis nekome da ogranicavas protok, odredjene sajtove i sl. ja bih uvek uzeo AE. :)

Pazario neko onog kineza Xiaomi Mi Router 3?
Cena mu je sasvim solidna, nekih 30$.
Treba mi nesto sto ima iole jaci domet od TPLink 740N, a 5GHz je cist bonus posto trenutno nemam nista sto ga podrzava(Osim TVa)

taj Xiaomi Mi Router 3 moze da se kupi kod nas ili mora preko AliExpressa?

Pogledaj da na na KP ili slicni oglasi al svakako je jeftinije kad porucis sam :)

Postavi link ka review,bas me interesuje kakav je :)

I mene. Imao sam prvu varijantu Mi rutera, i bio sam vrlo zadovoljan kako radi.

Na zalost je verzija 2, ima samo dve antene. Podesen, za sad sljaka, 5 ghz koristim za tv, sada cepa i vece fajlove pteko wifi-a.

Sent from my E2105 using Tapatalk

Imam neki netgear wnr1000 vec jedno 100 godina. I ruter i dan danas radi k'o sat. Stabilan super, lepo izgleda, zadovoljan sam UI. Medjutim od pocetka mucim muku sa dometom sa njim, posto zivim u velikoj kuci, a (neostvarena) zelja mi je i da imam wifi u dvoristu. Cak i ovaj ruter dobacuje u vecem delu kuce, ali je signal svuda na granici (~ -70 -80 dbm) ili ponegde ispod nje (~- 90dmb), tako da to pravi probleme i pocinje da me bas nervira.

E sad, vidim da se ovde barata nekim velikim ciframa. Ja sam ovaj ruter platio nekih 30-ak eur i kao sto rekoh, osim dometa, sve radi kao sat i zadovoljava moje potrebe u potpunosti.

Treba mi preporuka za neki ruter u tom cenovnom rangu, dakle oko 30-ak eur, ali da ima veci domet od ovoga.

Ima li tako nesto? Gledao sam ovaj RT-N12E, ali vidim da ga bas ovde na benchmarku svi zivi ispljuvase, pa bih ga ipak zaobisao.

Predlozi?

Poslednja izmena:
Treba mi samo jedan jaci ruter. Pokusavao sam te razne kombinacije sa ripiterima i slicno i odustao sam od toga. Dakle nesto jefitno, a da je u rangu ovog mog rutera po kvalitetu i jace od njega po dometu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno