Druze i ja imam isti problem. Sada zelim da promenim moj ne tako stari D-Link DIR-300 i da uzmem nesto brzi ruter preko koji moze da se strimuje HD materijal, ali i ja sam sada u kompletnoj nedoumici. Izbor nije velik ali ne daj boze da bi bio
.
I mene TP-Link mi deluje kao bestbuy ali za njega sam cuo dve krajno sprotivne price. Dok jedni su veoma zadovoljni, drugi za mrze. Ali ono sto sam zaprimetio je da ljudi koji su zadovoljni od TP-Link su oni koji ga koriste samo za deljene na internet konekciju. Ljudi pak koji nisu zadovolji pricaju kako brzina drasticno opada nakon nekoliko metara, ili izmedju dve sosedne sobe.
D-Link mi je mene najinteresantnija varijanta, jer prvo imam dobro iskustvo sa njega (DIR-300 nije ni jednom blokirao u dve i nesto godine koliko ga imam a radi 24/7), a interfejs mi je vec poznat. Problem mi je cjena jer je najskuplji 150Mbs ruter odnosno oko 50% vise nego TP-Link.
DLinkGo by D-Link je neki D-Link enty level brand. Kod nas ima ga model DIR-501 koji ima jednaku cjenu kao TP-Link, ali fali mi QoS.
Jos ima i TRENDnet ali sa njima nisam imao nikakvo iskustvo niti pak poznajem neko koji je imao ...tako da.....bas bi zeleo da cujem preporuke od clanova.