Ja sam uzeo 55q80t I nemam zamerke i platio sam poprilično jeftinije nego u radnjama i kad kažem poprilično mislim popriličnoDošlo je vreme da se uzme veći tv, za novi stan
Idem na 55", s obzirom da nemam više mesta. Gleda se sa oko 2.5m, pod blagim uglom u najgorem slučaju (uglavnom ću ga tako gledati, tu je lenjivac).
Prostorija je jako svetla, sa desne strane je odmah veliki prozor, a ceo stan je na jugozapadnoj strani - te je tokom celog danas sunce sa te strane.
Međutim, što se tiče upotrebe on će 80% da bude na kablovskoj i da se gledaju TV kanali. Ali ja TV uzimam zbog preostalih 20%
Služiće za PS5 (kad uspem da uzmem, sada će na PS4), povremeni sport (fudbal i NFL najčešće) i pretežno serije i poneki film.
Budžet je okvirno 1000e - domaće radnje, ide na kreditnu karticu.
I da, trenutno sam se zaludeo sa QE55Q80TATXXH, tako da želim da me ubedite da je ok da dodam pare za to
Zašto ne OLED? Pa jako često se desi da supruga upali tv, da “priča u pozadini”, da se ne ugasi kad se izađe iz kuće, itd. Lakše mi da ne razmišljam.
PS u spojleru je slika dnevne sobe, čisto ako nekome treba vizuelizacija, ujedno može da se vidi i refleksija u toku dana. Prostor između donjeg dela i prve police je 90cm.
Došlo je vreme da se uzme veći tv, za novi stan
Idem na 55", s obzirom da nemam više mesta. Gleda se sa oko 2.5m, pod blagim uglom u najgorem slučaju (uglavnom ću ga tako gledati, tu je lenjivac).
Prostorija je jako svetla, sa desne strane je odmah veliki prozor, a ceo stan je na jugozapadnoj strani - te je tokom celog danas sunce sa te strane.
Međutim, što se tiče upotrebe on će 80% da bude na kablovskoj i da se gledaju TV kanali. Ali ja TV uzimam zbog preostalih 20%
Služiće za PS5 (kad uspem da uzmem, sada će na PS4), povremeni sport (fudbal i NFL najčešće) i pretežno serije i poneki film.
Budžet je okvirno 1000e - domaće radnje, ide na kreditnu karticu.
I da, trenutno sam se zaludeo sa QE55Q80TATXXH, tako da želim da me ubedite da je ok da dodam pare za to
Zašto ne OLED? Pa jako često se desi da supruga upali tv, da “priča u pozadini”, da se ne ugasi kad se izađe iz kuće, itd. Lakše mi da ne razmišljam.
PS u spojleru je slika dnevne sobe, čisto ako nekome treba vizuelizacija, ujedno može da se vidi i refleksija u toku dana. Prostor između donjeg dela i prve police je 90cm.
Opa pa ovo i nije tako lose!Bas ga hvale svuda,samo ne znam hocu li stici da pazarim!Jos je tu i T..... koja mi bas ne uliva poverenje!A za drugog clana imas 65XH90 na akciji za 140k mislim da bolji TV za te pare neces naci ako gledamo domace maloprodaje
Opa pa ovo i nije tako lose!Bas ga hvale svuda,samo ne znam hocu li stici da pazarim!Jos je tu i T..... koja mi bas ne uliva poverenje!
Jel mu je to ova oznaka Sony KD65XH9077SAEP 4K?
Opa pa ovo i nije tako lose!Bas ga hvale svuda,samo ne znam hocu li stici da pazarim!Jos je tu i T..... koja mi bas ne uliva poverenje!
Jel mu je to ova oznaka Sony KD65XH9077SAEP 4K?
Ne pišu baš istinu , jedan ozbiljniji profesionalac V. T. izmerio jedva nešto preko 860 nita. ccc
I da li si ti dobio polisu ili bilo kakvu potvrdu produžene garancije?
EDIT: Osiguranje u slučaju kvara podrazumeva plaćanje određenog iznosa u odnosu na premiju osiguranja umanjenu za stopu amortizacije. Zato i važi nakon isteka garantnog roka.
Da pojednostavim, meni ako treće godine crkne tv i ne mogu da ga poprave moraju dati drugi.
Tebi ako crkne tv i ne mogu da ga poprave platiće ti osnovnu cenu tv (cena koju si ti platio umanjena za pdv i trgovačku maržu) umanjeno za amortizaciju. Pri čemu se električni uređaji otpisuju po degresivnoj stopi amortizacije što znači da prve godine gube najviše svoje vrednosti, druge godine nešto manje i tako dok potpuno ne budu amortizovani.
Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
Ovaj 9077 je rasprodat pa sam porucio 9096,boja mi je tu najmanje bitna!Pitao sam kako se dobija aktivacioni kod za produzenu garancija,ali nije znala ni ona!Kaze da se kao na kutiji nalazi neki deo koji se "izgrebe" i tu se nalazi taj kod!Nista kada dodje i ako dodje javljam utiske!Oba modela u vel 65" i 9077 i 9096 su na akciji kod pantomimičara, i koštaju isto, kažu da je vikend akcija.
Tako da mozes da biras boju koja je u "modi" ;-)
Neko koje vec 12 godina na prastarom LG sa 15k sati rada,ovo je za mene svemirski brod!Meni cak i 32" ne deluju malo!Bro82 nema na cemu, mislim realno dobar TV za pristojan novac, mislim ko bi rekao da ce Sony televizori biti jeftiniji u odnosu na slican LG ili Samsung (jedino kod OLED-a su i dalje skuplji vise nego sto bi trebalo)..
Ovaj 9077 je rasprodat pa sam porucio 9096,boja mi je tu najmanje bitna!Pitao sam kako se dobija aktivacioni kod za produzenu garancija,ali nije znala ni ona!Kaze da se kao na kutiji nalazi neki deo koji se "izgrebe" i tu se nalazi taj kod!Nista kada dodje i ako dodje javljam utiske!
Neko koje vec 12 godina na prastarom LG sa 15k sati rada,ovo je za mene svemirski brod!Meni cak i 32" ne deluju malo!Zamalo nisam kupio Hisense U8QF,ali dovoljan je bio tvoj post da se predomslim!Trazio sam ja taj Sony,ali ga nisam mogao naci kod nas posto ima drugu neku oznaku X900H ili tako nesto pa mi nije nista izbacilo!
Edit:Umalo da zaboravim da pitam!Kako funkcionisu HDMI kablovi?Dali se kupuju neki posebni 2.0 ili 2.1 verzija za 4k ili nekim cudom rade i ovi stari koje vec imam?
Ovo mi je prvi post na temi (a mislim i na benchmark forumu), iako ovu temu pratim jako dugo.Drugari treba mi preporuka za tv, za video sadrzaj u mracnijoj prostoriji prostoriji. Neko mi rece da za ovu potrebu gledam Philips OLED tj. Philips generalno. Jel ima vlasnika Philipsa, kakvi su utisci?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari