Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Зна ли неко неку разлику између LG 50UM7500PLA и LG 50UM7450PLA, оба су VA и имају колико видим исте спецификације? Видим да оба могу да се нађу за око 55к дин.
Треба другару да препоручим нешто са том максималном цијеном, а и дијагонала од 50 ће му бити скроз довољна, па сам мислио неки од ових LG да му препоручим, добија се и magic remote уз ове моделе што је још један +.
Или има нешто боље те дијагонале до 55к дин?
Ја имам 7500 модел и он има ногице са стране док 7450 централно подножје које иде на скупље моделе. По спецификацијама и ја нисам видео неку разлику па сам био збуњен (могуће да 75/76 модели имају нешто боље осветљење).
Превагнуло је то што је на акцији 7500 био јефтинији него 7450 код мађара и 5 година гаранције.
Најслабија тачка тв-а су углови, тек можда по 10 степени од централног положаја је то ок, тако да ако има гледања са стране не препоручујем тв.
Све остало ради баш добро, webos је супер испеглан, све апликације без проблема, даљински је одличан.
Још једна замерка је да је више конектора позади, него са стране па је проблем ко качи на зид...

^Svi mnogo pišemo o problemu uglova "sa strane", a niko da skrene pažnju da problem postoji i kod gledanju tv od dole, jer je to možda još češća situacija u manjim sobama, jer soba nije dovoljno dugačka da "ispegla" nesrazmeru između visine tačke pogleda gledaoca i zamišljenog centra preseka dijagonala tv-a...

Uglavnom, na tv-ima gde su loši uglovi gledanja oni su podjednako loši i sa strana i od dole i od gore (ako iko gleda od gore)...

Najbolji TV na trzistu po kvalitetu slike je Panasonic HZ2000 ako hoces najbolju sliku prosto nema boljeg, slazem se da je CX zaokruzen zbog HDMI 2.1, i slika jeste vrhunska ali ipak je Panasonic bolji.
Ako sledece godine Sony izbaci OLED sa HDMI 2.1 uz adekvatan marketing i sa cenom kao sada A8 bice tip top kupovina i po rtings-u bolja je slika na A8 u odnosu na CX, ali naravno CX ima mnogo bolje ocene za gaming i to je glavno sto ih razlikuje. Prosto ako zelis filmski TV i ne igras igre Sony, ako hoces i igre onda LG, mada i Sony ima nizak input lag ali ne podrzava 2.1 opcije i tu ide taj veliki minus.

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-cx-vs-sony-a8h/10619/12801

A sto se tice TU85 to je i dalje klasa ispod sto se Samsunga tice, dzabe taj dual led kada je taman i kada mu je slika mutnjikava kod slova gde lista specke televizora, ne znam koliko je ali ako mozes da iskoristis akciju vidi XH80 Sony, bolji TV, jeste IPS i nema neki kontrast, ali svetlina ekrana i preciznost boja, plus zaseban procesor za sliku, dosta dobri zvucnici ako gledas 55inc ili veci, tv je ipak klasa iznad i vise u rangu za Q60T i tu vec dolazi do onog VA vs IPS..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li na tržištu u 2020 postoji neki VA panel 43"-50" sa 120Hz?

Možda se ponovim za praznike.

Veličina 55"
Gledaće se uglavnom pod 90 stepeni možda malo van idealnog položaja
Namena EON, Netflix, Kodi...

Na ovoj vikend akciji Sony KD55XH9096BAEP
Deluje kao OK kupovina, pre svega zbog hvaljenog upscaling-a, a to je i neka max cifra koju bih moga da izdvojim, čak i malo veća ali bih mogao da nategnem, ako vredi.

Interesuje me ima li šta bolje za slične novce za moje potrebe?

Poslednja izmena:
Da li na tržištu u 2020 postoji neki VA panel 43"-50" sa 120Hz?

Jedino 49XH95 model ima 120hz u toj velicini, jedino neki kinez Hisense ili TCL ako postoje, ali sto se LG i Samsunga tice nema.

Sto se drugog clana tice realno XH90 sa tim karakteristikama nemas bolji TV, prosto best buy u tom cenovnom rangu, Q70T osetno slabiji model, a LG nema adekvatan TV koji po kvalitetu slike moze parirati..

Gledam TCL 50C715
Ista je cena i kod pantomimicara i u jednoj prodavnici namestaja, s tim sto u ovoj drugoj pise da je garancija 2 god a ne 5 kao u prvoj.
Posto se garancija produzava preko sajta, da li mislite da je moguce da ne prihvate produzenje garancije iz ove druge prodavnice?

^Svi mnogo pišemo o problemu uglova "sa strane", a niko da skrene pažnju da problem postoji i kod gledanju tv od dole, jer je to možda još češća situacija u manjim sobama, jer soba nije dovoljno dugačka da "ispegla" nesrazmeru između visine tačke pogleda gledaoca i zamišljenog centra preseka dijagonala tv-a...

Uglavnom, na tv-ima gde su loši uglovi gledanja oni su podjednako loši i sa strana i od dole i od gore (ako iko gleda od gore)...
Ако је тв окачен на зид онда носач тилтовањем решава проблем вертикалних углова.

Ако је на полици, онда мало теже, једино избором саме полице тј. њене висине.

Чини ми се да LG бар (а и остали произвођачи код јефтинијих ВА панела), повећање контраста остварује на рачун углова. То ми се не свиђа јер се тв некад гледа и у друштву...

За спорт, дневну собу и тако то ИПС ми је генерално боље решење и тиме што нуди субјективно доста лепше боје...

Najbolji TV na trzistu po kvalitetu slike je Panasonic HZ2000 ako hoces najbolju sliku prosto nema boljeg, slazem se da je CX zaokruzen zbog HDMI 2.1, i slika jeste vrhunska ali ipak je Panasonic bolji.
Ako sledece godine Sony izbaci OLED sa HDMI 2.1 uz adekvatan marketing i sa cenom kao sada A8 bice tip top kupovina i po rtings-u bolja je slika na A8 u odnosu na CX, ali naravno CX ima mnogo bolje ocene za gaming i to je glavno sto ih razlikuje. Prosto ako zelis filmski TV i ne igras igre Sony, ako hoces i igre onda LG, mada i Sony ima nizak input lag ali ne podrzava 2.1 opcije i tu ide taj veliki minus.

A sto se tice TU85 to je i dalje klasa ispod sto se Samsunga tice, dzabe taj dual led kada je taman i kada mu je slika mutnjikava kod slova gde lista specke televizora, ne znam koliko je ali ako mozes da iskoristis akciju vidi XH80 Sony, bolji TV, jeste IPS i nema neki kontrast, ali svetlina ekrana i preciznost boja, plus zaseban procesor za sliku, dosta dobri zvucnici ako gledas 55inc ili veci, tv je ipak klasa iznad i vise u rangu za Q60T i tu vec dolazi do onog VA vs IPS..

Sony i Panasonic nenopravdavaju tako jaku cenu.
Te razlike su toliko suptilne, da bi morao da stavis jedan do drugog tva da bi uopste pokusao da ih primetis.
Vec sam rekao, na testu kod reviewera sve te razlike mogu zvucati veliko, a u realnosti je to skoro pa neprimetno.
Oni moraju da imaju content za svoj kanal i moraju da spomenu te razlike, ali ima razloga zasto svi LG C i B proglasavaju za najbolji TV godinama, jer znaju da drugi ne opravdavaju visu cenu, cak i drugi LG modeli.

U testu filmova ce Panasonic dobiti, ali nigde osim tu.

Takodje ne znaci da je LG najbolji izbor za svakoga, vec najzaokruzeniji proizvod koji u svakom segmentu daje najvise za ulozen novac.

Da ostali kostaju isto, a ne dosta vise, mogao bih da kazem da je nekome kod nas drugi tv za nesto bolji izbor, tipa Panasonic za filmove.

Na drugom forumu je covek nasao Sony oled na akciji, pitao me za misljenje, odmah sam mu rekao da uzima, da njemu ne znace ove opcije koje LG ima bolje, a da je ta cena sa 5god garancije super(ne secam se tacno koja je cena bila).

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako se ne varam, u Market delu foruma smeju da se spominju prodavnice?
Ja sam previse glup da skontam o kome pricate [emoji2369][emoji26]

Tebra...dok sam ja povezao naziv firme sa time...guglam pola sata manijaci za tehniku i manijaci za tehnologiju, sve mi neke silovatelje izbacuje [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Tuga :D

@Xepoj87
...bar si iskren [emoji846]
retko ljudi obrate pažnju na logo pantomimičara, kada u šali pokušam da im objasnim - svi???

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Tebra...dok sam ja povezao naziv firme sa time...guglam pola sata manijaci za tehniku i manijaci za tehnologiju, sve mi neke silovatelje izbacuje [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Tuga :D

Odmor ti treba...

Gledam TCL 50C715
Ista je cena i kod pantomimicara i u jednoj prodavnici namestaja, s tim sto u ovoj drugoj pise da je garancija 2 god a ne 5 kao u prvoj.
Posto se garancija produzava preko sajta, da li mislite da je moguce da ne prihvate produzenje garancije iz ove druge prodavnice?
2 godine je standardna garancija za dodatne 3 godine potrebno je skenirati racun uneti serijski broj uredjaja i prijaviti se preko sajta.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

2 godine je standardna garancija za dodatne 3 godine potrebno je skenirati racun uneti serijski broj uredjaja i prijaviti se preko sajta.

To je jasno, ali jedna prodavnica oglasava da je 5 god garancija, a drugi samo dve.
TLC Srbija nema nista o toj akciji na sajtu pa ne znam kakvi su uslovi, mozda produzena garancija vazi samo kupovinu u odredjenim prodavnicama, zato pitam.

Zabrinuti hisense korisnik :)
Ja nisam, neće da pobegne garancija nigde.
Iskreno meni jeste bila sigurnija opcija za Hisense. Lepo je proizvođač dao garanciju, registracija se vršila na njihovom sajtu i potvrda je brzo stigla. A to što je Uniqua osiguranje u pitanju samo mi za TCL garanciju uliva dodatno nepoverenje.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Obzirom da sam narucio tcl i cekam isporuku, upravo sam procitao uniqa ugovor o osuguranju, tj.dodatnoj garanciji gde izmedju ostalog ne pokrivaju kvar nastao " usled cepanja atoma" i "stetu nastalu usled kvara piksela" ! Jel se neko upustio u tumacenje ugovora ili sam jedini

Došlo je vreme da se uzme veći tv, za novi stan :D

Idem na 55", s obzirom da nemam više mesta. Gleda se sa oko 2.5m, pod blagim uglom u najgorem slučaju (uglavnom ću ga tako gledati, tu je lenjivac :D).
Prostorija je jako svetla, sa desne strane je odmah veliki prozor, a ceo stan je na jugozapadnoj strani - te je tokom celog danas sunce sa te strane.

Međutim, što se tiče upotrebe on će 80% da bude na kablovskoj i da se gledaju TV kanali. Ali ja TV uzimam zbog preostalih 20% :D
Služiće za PS5 (kad uspem da uzmem, sada će na PS4), povremeni sport (fudbal i NFL najčešće) i pretežno serije i poneki film.

Budžet je okvirno 1000e - domaće radnje, ide na kreditnu karticu.

I da, trenutno sam se zaludeo sa QE55Q80TATXXH, tako da želim da me ubedite da je ok da dodam pare za to :D
Zašto ne OLED? Pa jako često se desi da supruga upali tv, da “priča u pozadini”, da se ne ugasi kad se izađe iz kuće, itd. Lakše mi da ne razmišljam.

PS u spojleru je slika dnevne sobe, čisto ako nekome treba vizuelizacija, ujedno može da se vidi i refleksija u toku dana. Prostor između donjeg dela i prve police je 90cm.

IMG_0574 2.jpg

Poslednja izmena:

+1

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno