Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma imam ja taj TV vec...On mi je samo za gledanje u dnevnom boravku, prikacio sam ga na komp samo da vidim kako radi... PES, FIFA , Forza Horizon rade odlicno... FPS nisam ni igrao, daleko mi je komp ovo je samo bilo za porbu da znam kako se ponasa u igrama... Verovatno FPS online igranje bi bilo malo zeznuto...

Ja sam zabo 48H6300 u mint stanju za male pare pre par nedelja i stvarno je dobar za taj neki prelazni period dok se ne odlucim za 65" 4K HDR nesto :)

samsung-smart-led-tv-48h6300.jpg

Kakve igre igraš? Žanr? I da li igraš za opuštanje ili takmičarski? Singlpjerer ili multiplejer?

Inače, mislim da Hisense za sve svoje budžet modele navodi input lag <50, što bi značilo da je manji od 50, ne da je jednak 50. Negde je i dosta manji.
U nekoj recenziji ili forumu (od milion koje sam pročitao pre kupovine novog televizora) mislim da su Rusi izmerili solidno manji lag od 50, negde oko 35, valjda za A6100. Taj tv takođe nema gejm mod. Ali nema ni mnoge opcije za postprocesiranje slike koje bi pravile lag. Sve u svemu, sasvim upotrebljivo.

Ako nisi onlajn igrač, nego odigraš nešto za svoju dušu, ili fudbal sa drugarima, mislim da bi ti i taj tv koji razmatraš bio sasvim OK. Nemaš mnogo izbora sa tim budžetom.

A naravno da bi ti bilo udobnije ako možeš da uštediš još 15-ak hiljada i da kupiš neki 1) veći tv i 2) neke poznatije marke. Kod LG, Sony, Samsunga lag je izuzetno mali čak i u budžetnim modelima, a i imaju gejm mod. Dobar je i Hisense, ali za gejming nije najbolji, pogotovo ako si PRO. Za opušteni gejming bi ti poslužio, ne verujem da bi ti smetalo.

Poslednja izmena:
Igrao bih za opustanje, iskljucivo za svoju dusu, singleplayer, s tim sto zanrovski sve dolazi u obzir...s obzirom na prostorne uslove i da bi mi to bio sporedni tv, velicina mi je idealna od 39 do 43 inca, a zbog situacije sa input lagom, poceo sam da razmisljam i o lgu, koji je ovde hvaljen, 32lj500v, zbog input laga od 28 ms, s tim sto mi je malo problematicna velicina od 32 inca...ukoliko ne bi bilo problema sa igranjem na pomenutom Hisense A5100 modelu, to bi bilo idealno jer mi odgovara i cena i velicina, jer nazalost nema nista od ustede dodatnih 15.000,00 dinara...

Poslednja izmena:
Singlplejer? Onda nema dileme, bar za mene.
Zaboravi na 32 inča, ali bukvalno zaboravi, koje god da je marke. Nego uzimaj taj Hisense A5100, ali ne ni njega od 39" kao što si hteo nego od 43" i na konju si!
Uklapa ti se u budžet.
https://www.shopmania.rs/televizori/p-hisense-h43a5100-27350081

I nemoj da razmišljaš o lagu kad budeš povezao konzolu. Jer ako tražiš mane, nekako ćeš ih i naći. Čak i da nema laga, priviđaće ti se. Nego lepo gejmped u ruke i uživancija. ;)

Singlplejer? Onda nema dileme, bar za mene.
Zaboravi na 32 inča, ali bukvalno zaboravi, koje god da je marke. Nego uzimaj taj Hisense A5100, ali ne ni njega od 39" kao što si hteo nego od 43" i na konju si!
Uklapa ti se u budžet.
https://www.shopmania.rs/televizori/p-hisense-h43a5100-27350081

I nemoj da razmišljaš o lagu kad budeš povezao konzolu. Jer ako tražiš mane, nekako ćeš ih i naći. Čak i da nema laga, priviđaće ti se. Nego lepo gejmped u ruke i uživancija. ;)
Ma da, ne uzimaj 32" nikako. Za singleplayer ce ti raditi posao, nije 50ms katastrofalno. Za multiplayer, online to je previse.

Tapatalk from Poco loco

Pozdrav društvo :)
Sudbina me je dovela do ovog foruma, i javljam se u nadi da ćete mi pomoći <3

Treba da kupim novi televizor, dijagonale 40-43 inča (veći ne može jer je soba premala i nema gde da stane).

Problematika je ta što sam mnogo razmažen i zaista želim da mi TV ima SVE, ili makar neke od sledećih karakteristika:
- gledanje iz svih uglova bez problema (ovo je baš bitno) (pretpostavljam IPS panel zbog toga)
- "duboka" crna, i generalno što kvalitetnija slika, idealan bi bio onaj oled TV, ali on se ne pravi u tako malim dijagonalama :(
- podnošljiviji input lag (nisam gejmer ali me užasno užasno nervira lag, hoću da koristim TV kao sekundarni monitor kada radim video montažu)
- smart funkcije su mi totalno nebitne, ali bih voleo da imam mogućnost da turim USB i da TV žvaće sve kodeke i pušta srpski titl sa ščćđž bez problema.

Budžet okvirno do 1000e (mada ako postoji nešto baš dobro za više para, OK), mada koliko sam viđao svi 43 inča koštaju 500e max, osim Sony-ja u koji se totalno ne razumem :)

Ono što sam našao na Kupujem Prodajem su sledeći modeli, i svi su ispod 500e:

LG 43 UK 6950 (2018)
LG 43 UJ 701V (2017)
Samsung 43 NU 7402

Ukoliko nemate konkretne predloge za bolje modele, želeo bih da čujem što više DETALJNIH mišljenja o modelima iznad (zašto LG a ne Samsung, i obrnuto).
Molim vas što detaljnije, slobodno :D

I hvala unapred!

Sta odabrati od sledecih televizora:
PANASONIC SMART TX-49ES400E LED, 49" (124.4 cm), 1080p Full HD, DVB-T/C/T2
GRUNDIG SMART 49VLE6721WP LED, 49" (124.4 cm), 1080p Full HD, DVB-T2/C/S2
FOX 49DLE462 LED, 49" (124.4 cm), 1080p Full HD, DVB-T/C/T2 + android box
TOSHIBA SMART 48L3663DG LED, 48" (121.9 cm), 1080p Full HD, DVB-T2/C/S2

Koristio bi se youtube, netflix, neki film sa usb-a. Od ova cetiri televizora, fox je najjeftiniji, ova tri su oko 42-44.000

Pozdrav društvo :)
Sudbina me je dovela do ovog foruma, i javljam se u nadi da ćete mi pomoći <3

Treba da kupim novi televizor, dijagonale 40-43 inča (veći ne može jer je soba premala i nema gde da stane).

Problematika je ta što sam mnogo razmažen i zaista želim da mi TV ima SVE, ili makar neke od sledećih karakteristika:
- gledanje iz svih uglova bez problema (ovo je baš bitno) (pretpostavljam IPS panel zbog toga)
- "duboka" crna, i generalno što kvalitetnija slika, idealan bi bio onaj oled TV, ali on se ne pravi u tako malim dijagonalama :(
- podnošljiviji input lag (nisam gejmer ali me užasno užasno nervira lag, hoću da koristim TV kao sekundarni monitor kada radim video montažu)
- smart funkcije su mi totalno nebitne, ali bih voleo da imam mogućnost da turim USB i da TV žvaće sve kodeke i pušta srpski titl sa ščćđž bez problema.

Budžet okvirno do 1000e (mada ako postoji nešto baš dobro za više para, OK), mada koliko sam viđao svi 43 inča koštaju 500e max, osim Sony-ja u koji se totalno ne razumem :)

Ono što sam našao na Kupujem Prodajem su sledeći modeli, i svi su ispod 500e:

LG 43 UK 6950 (2018)
LG 43 UJ 701V (2017)
Samsung 43 NU 7402

Ukoliko nemate konkretne predloge za bolje modele, želeo bih da čujem što više DETALJNIH mišljenja o modelima iznad (zašto LG a ne Samsung, i obrnuto).
Molim vas što detaljnije, slobodno :D

I hvala unapred!

U tom budžetu se kupuje oled LG ili qled Samsung, ako ima tako mala dijagonala. Inače npr Sony više serije. Sva ostala pitanja koja imaš su već odgovorena u poslednja 2-3 meseca teme.

Poslednja izmena:
Lol, upravo mi javili iz Saturna da su televizor ipak popravili tj zamenili panel i stornirali refund... Sutra isporucuju, totalno logike bez. Sa druge strane mi odgovara jer ce taman da posluzi jos koju godinu kao prelazna opcija do neceg boljeg iz "srednje klase" i full HDR-a...

U svakom slucaju hvala kolegama na preporukama i izvinjavam se za cimanje...

Ti si ok sa tim potezom? Valjda prvo trebaju da te pitaju jel se slazes sa tim. Ok, to je i dalje nov tv, ali nije korektno. Nego sta je bilo sa panelom pa su ga menjali, nisam uspeo da nadjem sta si pisao.

Pojavile su se zelene linije na TV-u. Reklamirao ga, ali je bio van fabricke Samsungove garancije (od 2 godine) i na "dodatnoj" Saturnovoj (+3 godine) vec 5 meseci... Da je bio u sklopu fabricke verovatno bi bila druga prica jer nije garancija/osiguranje koje nudi sama prodavnica sto je u ovom slucaju...
U razgovoru sa njihovim hotline-om pre 2 nedelje, na pitanje koje su opcije, rekli su mi da ce pokupiti tv, poslati u Samsungov servis na procenu i najverovatnije biti delimican refund (60% od placenog iznosa, ~360e) posto je stariji model i verovatno nece biti popravke jer ce ista kostati vise nego sto je trenutna vrednost TV-a.
Medjutim dobijam poziv da su popravili i da mi sutra donose TV, da je bilo markirano za refund - sa kojim sam ja bio ok (naglasio da bi mi vise odgovarao jos pri prvom pozivu) i samo su cekali za potvrdu od servisa ali da su im javili iz da su nasli panel i zamenili ga novim...

U principu mi je ok, jer kao sto rekoh ovaj moze da mi posluzi do 2 godine (ako bude sve ok naravno, jer je u pitanju sasvim "ok" 4k VA panel), nakon koje bih vec bio rad da investiram u neki Q6/XE900 segment...

lepo ih tempiraju sve vise da crkne posle garancije :) Inace bar kod nas ni u garanciji kada prodje 6 meseci od kupovine vise ne mozes da biras da li ces popravku, zamenu ili refund vec kako odredi prodavnica.

Pitanje je uopste dali je to crkao panel ili neka od ploca koja je zaduzena za to posto obicno one crkavaju. I skroz je glupa fora da ti daju 60% cifre jer ti nisi kriv za to sto je crkao. Ti za 360e nemas sta da kupis. To je po meni daleko manje korektno nego da mu poprave TV. Ja na taj povracaj ne bih pristao ni u ludilu! Ovako se jos dobro i zavrsilo.

Tapatalk from Poco loco

to je verovatno "osiguranje" koje dodatno nudi prodavnica i oni mogu da odrede koliko daju, tako je i kod nas pisali smo ovde o tome. Jedino kada je fabricka garancija onda ide full.

Pitanje je uopste dali je to crkao panel ili neka od ploca koja je zaduzena za to posto obicno one crkavaju. I skroz je glupa fora da ti daju 60% cifre jer ti nisi kriv za to sto je crkao. Ti za 360e nemas sta da kupis. To je po meni daleko manje korektno nego da mu poprave TV. Ja na taj povracaj ne bih pristao ni u ludilu! Ovako se jos dobro i zavrsilo.

Tapatalk from Poco loco

Trebao bih da dobijem izvestaj o popravci zajedno sa TV-om, tako da cu videti sta su tacno odradili.

Hajde bas javi, interesuje me. Retko kada crkne bas panel nego ta ploca kojoj se vise ne secam imena. Ona kad pobrljavi pojave se linije. To nije uopste katastrofalno skupo i lako se menja samo kad imaju plocu. Ljudi to uglavnom na ebay kupuju pa menjaju sami. Televizori su sada jako jednostavni, par ploca s elektronikom, naponska, panel i nista se ne popravlja nego se menja.

Tapatalk from Poco loco

Rijetko kada ode panel i to si u pravu ali odu flat kabeli koji su zalemljeni direktno na panel i koji se ne mogu mijenjati nego se mora zamijeniti cijeli panel.
Inace, ako mozda nisi upoznat, isporuka slike na panel se vrsi u dijelovima a tu isporuku vrse ti flat kabeli i ima ih vise komada u zavisnosti od velicine televizora odnosno na koliko dijelova je podijeljena ta isporuka slike panelu.
Postoje neke alternativne popravke tih flat kabela koje mogu odraditi samo vrhunski serviseri ali zvanicni servisi to ne rade nego samo mijenjaju cijeli panel.
JrvbWkH.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam pre dve i po godine kupio Fox android 43 inča, koji je tada koštao 46.999 dinara, i pre mesec dana je dobio crnu vodoravnu liniju u gornjem delu ekrana. Pošto ga nisu popravili u zakonskom roku od 30 dana (bio je u garanciji na 3 godine), ponudili su mi zamenu u istom iznosu, što je zaista OK. Ali sam sada u dilemi oko izbora novog uređaja. Voleo bih da bude android, ali je na prethodnom modelu on tako slabašno funkcionisao da je to obeshrabrujuće. Razmišljam da doplatim za neki smart, recimo Smart LED Sony KD-49XE7005BAEP, 3840x2160 (Ultra HD), uz kupovinu nekog android boksa sa 2 GB rama (u radnji nemam preveliki izbor boksova). Interesuje me koliko su zapravo redukovane smart funkcije na ovom Soniju, znam da ima recimo YouTube i Netflix, ali ne znam ima li, recimo, neki internet preglednik i slično? Kakav je savet onih sa više iskustava, šta je najbolje izabrati u cenovnom rangu do nekih 60-tak hiljada dinara (Soni je trenutno na popustu, oko 63.000)? Unapred hvala, potreban mi je brzi odgovor.

Ja sam pre dve i po godine kupio Fox android 43 inča, koji je tada koštao 46.999 dinara, i pre mesec dana je dobio crnu vodoravnu liniju u gornjem delu ekrana. Pošto ga nisu popravili u zakonskom roku od 30 dana (bio je u garanciji na 3 godine), ponudili su mi zamenu u istom iznosu, što je zaista OK. Ali sam sada u dilemi oko izbora novog uređaja. Voleo bih da bude android, ali je na prethodnom modelu on tako slabašno funkcionisao da je to obeshrabrujuće. Razmišljam da doplatim za neki smart, recimo Smart LED Sony KD-49XE7005BAEP, 3840x2160 (Ultra HD), uz kupovinu nekog android boksa sa 2 GB rama (u radnji nemam preveliki izbor boksova). Interesuje me koliko su zapravo redukovane smart funkcije na ovom Soniju, znam da ima recimo YouTube i Netflix, ali ne znam ima li, recimo, neki internet preglednik i slično? Kakav je savet onih sa više iskustava, šta je najbolje izabrati u cenovnom rangu do nekih 60-tak hiljada dinara (Soni je trenutno na popustu, oko 63.000)? Unapred hvala, potreban mi je brzi odgovor.

Jesi li siguran da je 49ka 63 hiljade?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno