Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Atmaca Elektronik A.Ş, was established in 1979 by Hayrettin Atmaca as a personal entrepreneurship and in a short space of time became one of the highest taxpayers in the country. Atmaca Elektronik A.Ş, thanks to its small household appliances, TVs, satellite receivers, phones, tablets and various electronic equipment and deep-freeze product group under SUNNY brand, became Turkey’s 3rd Large Scale Electronic Manufacturer.

Šta god im bio taj Sunny brend :)

А Sonyo, Maxwell, Panasoanic и слични познати брендови? ;) Ту иде и прича о типу који се хвалио најновијим SEIKO сатом па када су га питали зашто на њему пише SFIKO ... ма отпала цртица са имена. ;)

Pozdrav uzeo sam sony kd55xe9005 zaista je mnogo dobar tv slika je vrhunska zaista nemam ni jednu zamerku mislim da za 850 evra nema bolje kupovine od ovog sonija svaka preporuka za ovaj model televizora

Na jednom domacem forumu, covek napisao kako je uzeo neki Vivax televizor, i kasnije kada je prikljucio Sony ili nesto drugo, ne secam se tacno, taj uredjaj ga prepoznao kao Sunny televizor.

EDIT: Pronasao sam, u pitanju je ovaj model: Vivax TV-49S55DT2S2

Poslednja izmena:
Oprostite na neozbiljnosti i offtopic-arenju ali kada god procitam da se TV brend zove Sunny nesvjesno razvucem osmijeh i postanem veseo. :) Moracu ga kupiti makar u najmanjoj dijagonali za vikendicu ili potkrovlje pa da mi podize rasplozenje cim ga vidim, ne moram ga ni upaliti. :D Nekao mi ime zvuci kao su se Samsung i Sony pokarali nakon neke pijane veceri pa se rodio retardirani sin sa imenom Sunny. :D :D
[emoji23][emoji23][emoji23]

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Da li neko može da predloži neki TV do 300 eura?
PS: Poželjno je da je dijagonala ekrana 40-43''...
Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Da li neko može da predloži neki TV do 300 eura?
PS: Poželjno je da je dijagonala ekrana 40-43''...
Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

ZA 300e imas HISENSE H43A5100 on je 43" ... malo jeftiniji su VOX, FOX i ostali brendovi losijeg kvaliteta, dok su Samsung , Sony ili LG dosta preko 300e... Tako da za te pare Hisense bez razmisljanja

Toshiba je odavno prsla. Ja sam uzeo mstorcima neku Regzu pre 6-7 godina. Iskreno, panel je super, slika je odlicna ali sve ostalo skripi. Dizajn je los, zvuk je losiji, sw zeza s vremena na vreme, ima neke bagove kad mu dune. 2x je gubio listu kanala. Uzasno sporo menja kanale ali makar je slika za klasu bolja od vox, fox, vivax, tesle itd.
Preskociti.

amdpower

zavisi za sta ces koristiti tv, ako ti nije problem povezivanje TVa sa PC ili laptop kada ti zatreba onda nema potrebe za SMART opcijom. Ali bar moj ti je savet da uzmes veci tv pre nego manji sa smartom, uvek mozes u nekom trenutnu uzeti android box i dobijes smart tv..
Imam HIsense smart YT i screen mirroring za telefon su super i to koristim (nije mi pc u blizini) i to je to. Moj tv je 39" nisam mogao veci da uglavim pa mi je ovo ok resenje onda, da sam mogao 43" verovatno bih taj uzeo.

OK,znaci gledati kvalitet i dijagonalu a android box se kupuje. :)
Bukvalno. Ako smart nije savrsen onda mu dzaba sve. Meni je Grundig 6621 2-3 godine sljaka u kombinaciji sa android box-om. Sam smart na TV je potpuno neupotrebljiv je mi kpsa osedi dok otvori Youtube. Sada mi je ta ista kombinacija prebacena u spavacu a 55NU7402 mi je u dnevnoj. Razlika je ogromna ali ne novi TV mi je menja bas 100% kombinaciju iz spavace. Jeste, ne novom TV-u sljaka sve ulfra brzo ali i dalje nemam potpunu funkcionalnost android box-a. Mada stvarno mi nije problem da se bacim u krevet i upalim tu popcorn ili sta vec da mi zatreba.
Sve u svemu nije Grundig los uopste, pricao sam vec o njemu. Grugar mi radi u emmezefi pa mi tako s vremena na vreme kaze na sta da obratim paznju jer imaju brdo modela pa on poredi medjusobno a meni kad istrci neka bezobrazno dobra kombinacija za kupovinu ulecem bez razmisljanja.

Tapatalk

Pozdrav,

Dali iko ima iskustva sa LG 55UK6470PLC ? Novi je model pa nema nesto recenzija, jedino sto se pominje cesto kao losa stvari sa njim je da se prilicno leluja
na stalku.

rgbw... ali to se realno ne vidi.
Šta ti više leži, tizen ili webos?

EDIT: Donji post se odnosi na poruku koja je u međuvremenu obrisana (dok sam kucao) a gde čovek pita vredi li uzeti LG 49UJ750V u razmatranje kao alternativu Samsungovoj NU71xx/74xx seriji.

Što se funkcionalnosti tiče, ima smisla razmisliti i o njemu. Verovatno je bogatiji funkcijama nego ovi samsunzi, a i lepši je (subjektivno).
Ali što se tiče kvaliteta slike, e tu dolazimo do mnogo puta prežvakane teme VA vs. IPS. Mislim da bi ti ipak VA više odgovarao, dakle Samsung.
Pisao sam o razlikama koje primećujem između svojih LG 43UJ670v i novog Samsung UE50MU6172, a sada nakon par nedelja stvari su mi još jasnije. Ukratko: LG možda ima više prednosti kad se pobroje, ali su one manje važnosti (za mene), dok Samsung ima ipak bolju sliku kad se sve sabere. Kontrast i duboka crna baš mnogo doprinose gledanju filmova, serija, ali i gejmingu.
Bokserski rečeno: LG zadaje brojne sitne udarce i tako skuplja poene, ali Samsung zada jedan baš jak i to je to. Zna se šta sledi.

Poslednja izmena:
Obrisah pogresan post... xD

Ako se odnosio na moj - za sada sam imao iskustva sa starijom verzijom Tizena, ali mahom nije ni bitno izmedju ta dva, stvar je navike - sem ako nema vece podrske za reprodukciju formata sa fleske recimo i u samom radu. Mada sada videh da je u pitanju IPS tako da no-go...

Obrni-okreni izbro se svodi na Samsung MU/NU 6400/7400 seriju, XF80 i mozda jos neki ali uglavnom slabo review-a ima za druge modele... Ona hvalenja TCL 6 serija bi takodje bila opcija samo da mi kupovina zbog garancije nije ogranicena na Saturn, jer videh sada da ih ima i nemacki Amazon...

@star-duster

Nisi u toku, mozda nisam ni naveo. Trenutni TV je pokazao defekte, kupljen u Saturnu sa dodatnom garancijom tako da mi daju neki refund delimican. U pitanju neplanirana kupovina zbog situacije a vec imam drugih planiranih troskova tako da mi se ne daju veci novci.

U principu sve sto sam uspeo da vidim na brzaka do 800e (koliko mi je planirani budzet bio, odnosno sa mojim izdatkom od 500e) mahom nema nista interesantno, odnosno da je ostavilo utisak kao recimo Q6.
Jos jedan problem su i dimenzije zbog polozaja u dnevnoj sobi - max 50" mogu da smestim bez da se ne zezam sa vecom promenom rasporeda, tako da mi i to smanjuje izbor...

Prakticno je tesko naci balans izmedju dimenzija (koje mi odgovaraju) +dobar panel + dobar OS.... A pritom kao sto rekoh ogranicen sam i na hbni Saturn

Kapiram da ce ovako taman bude neka vrsta stop gap-a dok QLed ne postane nesto pristupacniji.

Poslednja izmena:
Da, obrisao si post na koji sam u međuvremenu odgovarao.
I unapred ti se izvinjavam zbog onog što ću da napišem, ali s obzirom da živiš u Austriji (ako se nisam prevario), žašto ne tražiš nešto kvalitetnije i skuplje? Znam, zaista nije pristojno gledati u tuđi novčanik, ali s obzirom da se televizor ne kupuje često, možda bi ti neki Samsungov QLED bio dostižan. Vidim da si ih razmatrao u prethodnim postovima. Ili neki OLED, tu već LG briljira, a svi vlasnici i recenzenti potvrđuju da burn-in nije realna opasnost ako se TV normalno koristi.

Ja sam jako zadovoljan sa MU6172, ali sa svojom platom od 400 evra meni je televizor od 500+ baš velika kupovina. Nekako sam mogao da se protegnem i za više, ali kad sam pomislio na čemu sve štedimo i porodica i ja i koje su mi realne mogućnosti, onda sam se pomirio sa ovom kupovinom i zadovoljan sam. Prema mogućnostima i kupovina, tako je i sa autom, vozim Ford Fiestu iz 2004. i zadovoljan sam. Ali da živim i radim u nekoj zapadnoj zemlji, jao... apetiti bi mi značajno porasli. :)
Tad bih baš ganjao kvalitet, ne luksuz ali bar onu realnu srednju klasu i da je novo, i za automobil i za TV.

EDIT: Ok, hvala na pojašnjenju u tvom editu, Yojinbo. Sad razumem situaciju. Kao što si rekao, televizor koji kupiš može da ti bude neko privremeno rešenje, ali ne samo to, biće to sasvim dobar televizor. Srećna ti kupovina, nećeš da pogrešiš bilo šta od toga da uzmeš što navodiš. Samsungovi 6400/7400 su odlični televizori za svoju cenu.

Poslednja izmena:
Jos na zapadu osim puno vecih plata elektronika i jeftinija nego kod nas pa njima kupiti neki dobar TV je kao nama kad kupujemo mikrovalnu. :D Znam nekoliko ljudi koji zive od Njemacke, Svicarske i Skandinavskih drzava i svake 2-3 godine kupuju neki novi TV visoke klase a evo sad vec svi imaju OLED-e. Moze im se...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno