Ne ide to bas tako. Nikad vrhunsku plazmu nisi mogao da pazaris za sitne pare.
I kada izadje nova tehnologija i dalje za "smesne pare" mozes da pazaris vrlo osrednje primerke prethodne tehnologije.
Lepo oni profilisu trziste.
Da, zaboravih. Ima neko da radi profi kalibraciju tv, moze li neki kotakt makar na pp?
:wave:
Ne ide to bas tako. Nikad vrhunsku plazmu nisi mogao da pazaris za sitne pare.
I kada izadje nova tehnologija i dalje za "smesne pare" mozes da pazaris vrlo osrednje primerke prethodne tehnologije.
Lepo oni profilisu trziste.
@Sava89 sa 1750 za sada ne može, radi sa mobilnog telefona probao sam sa peel smart-om.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
P.s. TV recimo od 50inch pre 10god koj je koštao 200k danas u baš ni jednom segmentu te reči nmz da se poredi sa TV-om ni od 30k po slici ....tako da nešto mi ne pije vodu da se ne napreduje u svim klasama generalno. Naravno unazad pre 2god TV. Najjači je jači od srednje klase danas ...Al za koliko ? I tada je taj bio 200-300k a danas mu sličan tv od 50-60k.
Pa ja kažem da se ne razumem xD.Iluzorno je i pricati o periodu od celih 10 godina - ali cak i sa tim primerom si promasio ceo gol.
Plazma od pre 10 godina za tu cifru (~1700€) se popiski lagano i na danasnji TV od 700-800€ u svim segmentima slike osim u maksimalnom osvetljenju i rezoluciji (koja je do 50" i ne previse bitna - 1080p je vise nego dovoljno).
A tek ovo za 2 godine je smejurija teska. Tu si promasio ceo fudbalski teren :d
Sam si napisao da poredimo sliku, tako da zaboravi netflix i ostale bakrace....baš ni jednom segmentu te reči nmz da se poredi sa TV-om ni od 30k po slici...
Pa ne baš. I ovih 50 mi je preveliko jer mi daljina od tv-a plafon 2.5m tako da će i budući biti 50 max, sem što će taj za 50-60k za 2 god biti bolji od ovog, svakako ne planiram narednih 4-5god da išta menjam te će mi to još bolje leći. Za tih 4-5 neki nov, dok će ovaj u spavaću a LG u večna lovišta, plazma dok god me greje ostaje.Sam si napisao da poredimo sliku, tako da zaboravi netflix i ostale bakrace.
Razumem ja tvoju poentu - strpljen-spasen, ali je bas previse banalizujes.
Po tebi ako sacekas 2 godine imaces za 50-60k 65" OLED. Nazalost, moracu da ti srusim sneska - nece da moze...![]()
Pa ja kažem da se ne razumem xD.
Ono sto hoću reći u jako kratkim crtama je 50inch 4k HDR za 500€. Pre 2 god nije moglo za te pare.
A ta plazma pre 10god ne'k mi pusti netflix, HBO, nek mi pusti snimak sa drona u 4k. Nek ode na Youtube [emoji14] Nek mi da da gledam TV na telefonu dok je TV isključen pitaj boga kako, nek mi da da miracastujem, da DLNA sharujem, nek se nakaci na 5ghz wi-fi.
Poenta priče ima napretka kako god okreneš [emoji14]
P.s. i dalje se ne razumem samo kenjkam xD
A da imam i plazmu, spržena, puna tintova, pali se 20min prosek dok dobijem sliku, stojala u spavacoj... ozloglašeni LG je zamenio...namena joj bila kad legnem da malo gledam TV ako zaboravim 1h ranije da je upalim...upalim kad dodjem...Dok se pojavi slika ja zaspao... + joj je što greje sobu zimi, mana jer ne hladi leti ....izbacio sam je u letnjikovac koliko je dobra [emoji14] Inače philips 40inch
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
za 4K rezoluciju i 2.5m max udaljenosti preporuka je 60" minimumPa ne baš. I ovih 50 mi je preveliko jer mi daljina od tv-a plafon 2.5m tako da će i budući biti 50 max...
Svaka čast ko može sa 2.5m 60", nekako sam navikao da vidim celu sliku sa ove udaljenosti, moguće da je stvar navike.za 4K rezoluciju i 2.5m max udaljenosti preporuka je 60" minimum
Ono sto hoću reći u jako kratkim crtama je 50inch 4k HDR za 500€. Pre 2 god nije moglo za te pare.
To sto ti pricas su samo funkcije tv-a, nemaju nikakve veze sa kvalitetom obicne slike. No da ne duzimo.kako pre 10 god plazma bolja kad nema HDR ni 4k ...kako si mislio da pustim sa drona H.265 HDR u 4k na njoj makar slika bila 100x bolja kad 99.9% ne podržava H.265
Ako ti ne treba 4k ,soni po meni definitivno ,ili lg 43lj594 ,samo kako si ih dobio po ovako povoljnoj ceni.
Kalibracija i "picture settings" su dva totalno različita pojma! Za ono prvo bar četvrt bubrega moraš da prodaš...
Ma radi posao dal je pravi ili krivi nebitno mi, bitno da ispunjava šta hoću i to je to. Koliko para toliko muzike. Uvek bilo i ostalo.ti pravi hdr za te pare nisi ni dobio :d a pre 2 god, tj modeli za 2016god ako gledamo 2015/2016, nisi mogao da dobijes ni u srednjoj vecoj klasi (dobro de, neki su dobili kroz fw update) Ono za sta si u pravu je samo dijagonala, klase se itekako razlikuju. To sto ti taj tv ima bolju sliku od tva pre 5god u istoj klasi nije merodavno.
To sto ti pricas su samo funkcije tv-a, nemaju nikakve veze sa kvalitetom obicne slike. No da ne duzimo.
Nema toga, kalibraciju radiš sam. Npr, svi sajtovi koje sam gledao boju ostavljaju na 50, a meni je preko 30 negledljivo.
Inače, nema burn in na ne-oledu![]()
kako to, zar ne postoji oni tipovi koji imaju uređaje spider ili slični koji rade uslužno kalibraciju (znam za monitore, valjda je isto)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari