Samsungov smart daljinac je odličan.
Ja samo imam dilemu oko soundbara, tj ne daju mi se pare. A zvuk je nikakav.
Razmisljam se da uzmem SAMSUNG SMART UE50MU6172UXXH i uz njega Sony playstatio 4 PRO.
Da li moze da se skine neki uhd film preko torenta i da se to pusti na PlayStation 4 PRO?
Kakva slika moze da se ocuje sa ovom kombinacijom?
Hvala na recenziji ! Poručen.Samsung UE50MU6172 posle 12-ak dana korišćenja korektan tv, s obzirom da je ovo budžet model tj. u prevodu trenutno najjeftiniji tv sa funkcijama koje nudi i kvalitetom izrade za uložen novac, a da budemo iskreni to je ono što je najbitnije pri svakoj kupovini.
Dizajn tv-a zadovoljavajući ko' voli crni brushed ram sa piano crnim okvirom i silver postolje V oblika, kvalitet izrade takođe solidan - grafitno crna plastika rama u kombinaciji sa crnom plastikom prilično privlači prašinu od gore od napred nije primetna, ram je debljine oko 1,7cm a najveća ''debljina'' tv-a oko 6,5cm, temperatura od 35°C-40°C za mene prihvatljiva.
Kvalitet slike bolji od proseka u klasi, odličan kontrast i odlična crna rade posao noću i u tamnijim prostorijama, po danu iskreno crna je možda i previše crna ali kalibracijom slike može dosta se izvuče, ko je vešt i podešavanjem u ''service menu'' ima dosta toga - NE PREPORUČUJEM OVO NIKOM - ako veće neko i reši da ulazi u service menu na bilo kom tv-u OBAVEZNO USLIKATI MENU PRE BILO KAKVE IZMENE, ako hoćete da Vam tv traje i radi ispravno posle ovakvih izmena.
Display je VA panel sa Direct LED-om, o ovome isto svašta pričaju ali iskreno ono što me najviše interesuje je : ko gleda tv iz ugla duže od 10-15min - taj ima ozbiljnih problema i treba odmah da ide kod bilo kog majstora da ga vrati u vinkl ako je to uopšte moguće, gledanje iz ugla je prihvatljivo ali kao što sam napisao a što je i istina retko se gleda film od 2,5 sata iz ''ugla'', tako da ne morate brinuti o gledanju iz ''ugla'' moja lična ocena 5/10, ovo sam namerno ovoliko razvukao ko nije razumeo. HDR ako ga ima tako dobro radi da je neprimetan, i to je ono zbog čega su tamne scene jako tamne kao i zbog nedostatka lokalnog dimming-a. Clouding-a zbog dobre crne nema kao ni backlight bleeding-a bar ga ja nisam primetio. Refleksije na ekranu nema, ali opet noću i u tamnijim prostorijama, kao i kod većine tv-a. Contrast je odličan i to je još jedan od razloga zašto je crna dobra opet kažem u tamnijim prostorijama. Fudbal na rts HD korektan.
Kalibracija slike je ono što od ovog tv-a pravi skroz nešto drugo od onoga što vidite kada ga izvadite iz kutije, mada većina koja kupuje budžet modele realno neće imati nikakvih zamerki na kvalitet slike, zato ljudi nema potrebe pričati kako ovom modelu fali ovo ili ono, ne fali mu NIŠTA opet naglašavam ovaj model trenutno se prodaje od 59k pa do 100k u radnjama, na kp nisam skoro gledao cene samo zbog toga što se uz redovnu garanciju od 2. godine dobije još od samsunga 3. godine znači jednostavno 2+3= 5 godina GARANCIJE, što je i više nego dovoljno kakvi su trenutno trendovi razvoja novih modela, ko će realno dočekati i tih 5.godina, inače ja sam platio kao što sam u ranijem postu napisao platio nešto više od 55k (470€ na dan kupovine) na ekupi + zidni nosač gratis.
Tizen radi svoj posao, nema nikakvog ''zapinjanja'' ''pucanja'' ili bilo čega što će Vam smetati u radu, a prilično je i jednostavan za upotrebu u kombinaciji sa daljinskim TM1750A koji ima glasovnu funkciju(nema srpski) ali engleski radi savršeno, daljinski takođe ''uparuje'' sve vaše uređaje koji su povezani na tv, tako da koristite samo jedan daljinski upravljač, novi firmware je izašao 12.06.2018. i naravno da sam ga odmah tog dana update-ovao (ovo ću tek videti da li je dobar potez) takođe ne preporučujem da ovo radite ako niste malo iskusniji i ako niste nešto slično već radili. Smart view, screen sharing, screen mirroring ili kako ga već zovete tj. povezibanje tv-a sa mobilnim uređajima radi bez problema, opet u service menu postoji opcija da se uključi screen mirror sa tv na mobilne uređaje(probao i radi).
4K radi bez ikakvih problema sa USB-a, externog diska, sa računara, direkt sa tv-a iz browsera ili youtube-a, ništa opet na ''zapinje'', jedino što čekam još je kvalitetniji HDMI kabl(koji će verovatno sutra stići) za poveyivanje sa računarom i da ću dobiti 60Hz na tv-u što mi je bitno jer mi je to glavna namena gledanje filmova i serija, input lag me za sada ne interesuje trenutno ne igram igre na tv-u.
Zvučnici i sam zvuk sa ovog modela nije nešto o čemu treba pričati, mada ima neka 3 moda ako baš mora da se sluša preko njih, pokušajte da skupite još nešto novca za bilo kakav kvalitetniji sistem zvučnika da ne kažem i av receiver što je bitno isto koliko i kvalitetna i dobra slika, tek u takvoj kombinaciji ćete potpuno uživati, ipak ZVUK je JAKO BITAN, ali to je druga tema...
Mrežu sam povezao preko kabla(old school) WiFi naravno radi, kao i bluetooth možete upariti zvučnike ili tastaturu ko to voli, za povezivanje imate 3 HDMI (jedam sa funkcijom ARC), 2 x USB 2.0, optički izlaz, antenski priklučak, jedan audio i video kompozitni 3.5mm jack sa priloženim adapterima koji se takođe dobiju.
Zaključak : dobijete puno za uloženi novac, ovo je naravno sve individualno kao što je i svaki tv priča za sebe, isti su svi oni ali BAŠ i NISU tako isti(mislim na isti model tv-a), jednostavno toliko brzo se forsiraju novi modeli da budžet serija ne prolazi baš tako rigoroznu kontrolu kvaliteta, ali to kod ovog modela nije nikakav problem dobijate 5. godina garancije, u odnosu šta se dobije kod duplo skupljih modela ovaj model tv-a je odličan, pogledajte uporedne testove sa jačim modelima i sve će vam biti jasno, ali ono što je najbitnije pri kupovini ne mojte biti lenji, lično pogledajte sliku na tv-u koji kupujete i sigurno nećete pogrešiti ako vam se na nekom drugom slika učini bolja, lepša, svetlija sa više detalja, ipak je svako oko drugačije.
Toliko za sada, ako sam nešto zaboravio, preskočio ili Vas nešto interesuje slobodno pitajte, i nadam se da će svi koji kupe ovaj model tv-a biti zadovoljni...
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
Moze i preko tv da se pusti 4k preko usb na taj tv
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
U čemu je razlika izmedju MU6452 i MU6172
Mozes malo da objasnis kako radi ovo, imam u stanu Sbb kablovsku obicnu, da li sa ovim mogu da dobijem DTV na crno?Da otključa kanale DTV u skladu sa paketom koji se plaća kablovskom operateru.
@vukashin a DSE, backlight bleeding... android...
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
Ne, treba ti sbb d3 risiver ili d3 camcoderMozes malo da objasnis kako radi ovo, imam u stanu Sbb kablovsku obicnu, da li sa ovim mogu da dobijem DTV na crno?
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari