Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Planirao sam da uzmem Hisense H55N5700 i drugar mi rece da ne kupujem jer ce od polovine ovog meseca poceti da se prodaje H55A6100 koji je po specifikacijama isti sa manjom cenom. N5700 je kod njega u radnji 68000, a ovaj A6100 ce biti 60000. Cak i rece da ce to biti model koji ce gurati svi pred svetsko prvenstvo upravo zbog dobre cene.
Sad neko iskusniji ako ima sta da kaze koji TV birati od ova dva? Naginjem skupljem zbog USB 3.0 porta, ali opet 8k razlike nije malo. Koliko ima uticaja USB 3?

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Dvoumim se između sledeća dva televizora: Samsung 55MU7052 i Sony 55XE8505.
Do sada sam imao samo Samsung i LG televizore pa mi je Sony i Android nepoznanica. Da li neko ima iskustva sa Sony-ijem i njegovim Androidom.
TV će se koristiti podjednako za gledanje uglavnom SD kablovskih kanala i filmova i serija sa eksternog diska. Čitao sam da je fabrički plejer loš ali da se instaliranjem Kodija ili nekog drugog plejera sa Play Store-a, rešava problem.
Znači, bitna mi je podrška za naše titlove. Da li sa Kodijem sve normalno funkcioniše ili je i on bagovit. Na prethodim televizorima sam navikao da pustim film sa USB-a i preko fabričkog plejera gledam sve bez ikakvih problema.

Ja imam baš taj Sony i sve preporuke za njega. Prije njega sam imao LGUH8507 iste dijagonale od 55" i Sony je po meni mnogo bolji. Kod Sony-a nema DSE tako da konačno fudbalske utakmice gledam s merakom (kod LG-a su me duhovi užasno nervirali) Slika na Sony-u je odlična, nema probijanja, stvarno nemam nikakvih zamjerki, kako u filmovima 4k/1080p tako i na PS4 Pro.

Što se softwarea tiče, Android na njemu nije šampion u brzini ali odrađuje posao kako treba. Za reprodukciju muzike/serije i filmova koristim Kodi, sve fercera bez greške bez ikakvih bagova, ima i Acestream aplikacija pa i strimovi rade odlično, svaki način :) Uz externi disk mi je uvezan sa TV-om kroz Kodi i NAS Storage, sve to radi bez greške...

Za gledanje TV kao prednost bih naveo fantastičan EPG, jako pregledan, za klasu bolji nego kod LG-a, iako samo prebacivanje kanala nije baš najbrže.

Ne znam koliko je kod vas gore, kod nas u Crnoj Gori vidim da može da se nađe solidno ispod 1k, prošlogodišnji je model pa je na popustu.

Sve u svemu jako sam zadovoljan i preporuka za taj Sony!

Sent from My Galaxy S9+ using Tapatalk

Poslednja izmena:
Što se Hisense-a tiče, njega sam ubacio u spavaću sobu i prijatno sam iznenađen. Nisam se još previše družio sa njim pa je rano za neke zaključke, svega sam ga dva puta upalio jer će prvenstveno da služi za EON preko Beelinka GT1, domet za wifi je slab pa čekam AP da postavim. :) Ono što odmah mogu reći je da ima fantastičan software, brz, pregledan, sve što sam pustio na njemu radi odlično, zvuk iznenađujuće dobar na ovom TV-u, mislim da ima čak i bolji nego moj Sony u dnevnoj (meni nebitno jer u oba slučaja koristim externe zvučnike). Sama izrada je kvalitetna, što daljinski što sami TV.

Kod nas taj Sony u radnjama može najjeftinije da se nađe za 117.333 dinara što mu dođe oko 1000 eur a kod ovih na KP koji donose iz Mađarske, najjeftinije sam našao za 860 eur.
Ja bih radije da uzmem Samsung 55MU7052 jer mi je njihova multimedijalna platforma nekako proverena, čita sve sa USB-a, ima bolji zvuk (2x10W + 1x20W) i ima bolji daljinski.
E sad, tog Samsunga nema trenutno u Mađarskoj a pitanje je da li će ga i biti više jer je prošlogodišnji model. Do skoro je bio i mogao je da se nađe za cca 900 eur. Kod nas u radnjama je bio mnogo skuplji.
Jedina alternativa mi je ovaj Sony 55XE8505 ili 8577 pa se zato sada raspitujem za njega. U kvalitet slike ne sumnjam, jedino me "plaši" to gledanje filmova preko eksternog diska jer sam čitao da i Kodi ume da se crashuje a to bi mi onda smetalo.
Navikao sam na Samsungov bluetooth smart daljinski koji je mnogo praktičan (nešto poput airmouse i mini pad-a). Klincu stalno pustam nešto na Youtube-u pa je pretraga i kuckanje mnogo olakšana takvim daljincem. Kakak je Sonyjev daljinac po tom pitanju pošto je klasičan?

Ne znam kakav je na tom novom modelu, ali na starom iz potpisa je užas. Nisi siguran da li kucaš na "smart" uređaju ili šalješ golubom.
Postoji android aplikacija pa može sve preko telefona da se radi, pa ako ti to ne smeta onda je super (meni lično smeta jer imam 2 daljinska za TV i pored njih moram i telefon da hvatam).

Kod nas taj Sony u radnjama može najjeftinije da se nađe za 117.333 dinara što mu dođe oko 1000 eur a kod ovih na KP koji donose iz Mađarske, najjeftinije sam našao za 860 eur.
Ja bih radije da uzmem Samsung 55MU7052 jer mi je njihova multimedijalna platforma nekako proverena, čita sve sa USB-a, ima bolji zvuk (2x10W + 1x20W) i ima bolji daljinski.
E sad, tog Samsunga nema trenutno u Mađarskoj a pitanje je da li će ga i biti više jer je prošlogodišnji model. Do skoro je bio i mogao je da se nađe za cca 900 eur. Kod nas u radnjama je bio mnogo skuplji.
Jedina alternativa mi je ovaj Sony 55XE8505 ili 8577 pa se zato sada raspitujem za njega. U kvalitet slike ne sumnjam, jedino me "plaši" to gledanje filmova preko eksternog diska jer sam čitao da i Kodi ume da se crashuje a to bi mi onda smetalo.
Navikao sam na Samsungov bluetooth smart daljinski koji je mnogo praktičan (nešto poput airmouse i mini pad-a). Klincu stalno pustam nešto na Youtube-u pa je pretraga i kuckanje mnogo olakšana takvim daljincem. Kakak je Sonyjev daljinac po tom pitanju pošto je klasičan?
Kodi mi jednom nije crashovao, externi disk stoji u TV-u od kad sam ga uzeo evo dva mjeseca, nije mi se niti jednom desilo da ga "ne vidi". Qnap NAS uređaj takođe, radi savršeno. Što se tiče daljinskog, ako ga koristim onda obično glasovno radim pretragu na YT, dok ako treba da kuckam onda koristim Logitech K400 tastaturu sa touchpadom.

Ni kod mene nema nikakvih problema sa Kodijem na tom istom Soniju. Pisao sam na ovoj temi sve što mi je bilo dobro ili sa čime sam imao probleme pa prelistaj. Da skratim, TV je odličan ali Android TV ipak zahteva malo čačkanja da bi sve funkcionisalo bez problema. Kad se jednom namesti, to je to.

@Dr.Mare
vidim da si napisao da njegov fabrički plejer otvara i naše titlove sa USB-a (samo da su fajl sa filmom i titlom istog naziva, normalno).
Zanima me da li je titl sa našim dijalektičnim znacima, da li postoji mogućnost podešavanja veličine i boje fonta, kao i da li pamti podešavanje ili moram svaki put kad pustim nešto sa USB-a da podešavam?

Pušta naša slova ali nema nikakve mogućnosti podešavanja (tipa veličina, pozadina titla itd). Difolt veličina je meni barem na nekoj donjoj granici prihvatljivog. Nije strašno ali bih voleo da mogu barem još malo da povećam. Zbog toga, a i zbog ostalih stvari sve filmove puštam preko Kodija.

Poslednja izmena:
Što se Hisense-a tiče, njega sam ubacio u spavaću sobu i prijatno sam iznenađen. Nisam se još previše družio sa njim pa je rano za neke zaključke, svega sam ga dva puta upalio jer će prvenstveno da služi za EON preko Beelinka GT1, domet za wifi je slab pa čekam AP da postavim. :) Ono što odmah mogu reći je da ima fantastičan software, brz, pregledan, sve što sam pustio na njemu radi odlično, zvuk iznenađujuće dobar na ovom TV-u, mislim da ima čak i bolji nego moj Sony u dnevnoj (meni nebitno jer u oba slučaja koristim externe zvučnike). Sama izrada je kvalitetna, što daljinski što sami TV.

Hvala na odgovoru!

Pozdrav ja bi molio nekoga koje kupovao Tv na kp da mi javi iskustva i kako se resava garancija ako se kupi preko njih interesuje me jedan model tv koji je kod njih jeftiniji nego u radnjama hvala.

Pozdrav ljudi test Hisense tv me je ubedio da se ponovim iako sadasnji samsung 46F6400 radi odlicno reko da se prebacim na UHD. E sada krenuo sam od Hisensa , a stigao do LG 55SJ810v da li vredi tolika doplata? planiram opet da budem miran bar 5 godina.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

šta mislite o LG 55UJ620V za 75k?
Ili LG 55UJ6307 za 77k?
Više i ne znam koje da gledam a sve slične oznake.
Gledam i ovaj HISENSE H55N5700.
Jedino što znam je da želim 55" i budžet oko 80k.

Poslednja izmena:
Људи помагајте, осећам се као магарац између два пласта сена. Који тв ? SAMSUNG UE MU43 6122 за 59000дин. и 5 год гаранције или HISENSE H43 N5700 за 45000 дин. и 3 године гаранције ???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno