Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
dosta sa prepirkama nepotrebnim drugari.... nazad na temu :D
@DukeOfSerbia
Čovek, da li može malo detaljnije o Samsungovoj seriji MU60xx i MU61xx? Mađari imaju samo mu6102 kakav je on?
Konkretno veličine 40 i 43, nije mi bitno da li je 40 ili 43 što se tiče razlike u ceni(tipa kod Mađara je 30-40e razlika što je zanemarivo).
mu62xx i 64xx mi već premašuju budžet višestruko, a on je do nekih 500e, pošto bih uzimao preko mađara ili ako bude neka akcija ovih dana pa možda i u prodavnici.
recimo u teh*o*aniji imaju 40mu6402 za cifru(480e) u koju se uklapam, kakav je on u odnosu na 40mu6102 i 43mu6102?
Još jedna stvar koju bih voleo jeste 3840 x 2160 pošto volim skinuti i pustiti ponekad film dobrog kvaliteta, ali prevashodna namena je tv.
Hvala unapred na pomoći.

Poslednja izmena:
Nema baš nekako smisla ta rezolucija za 40/43, sem ako ne nabijes nos u tv bukvalno...

mu62xx i 64xx mi već premašuju budžet višestruko, a on je do nekih 500e, pošto bih uzimao preko mađara ili ako bude neka akcija ovih dana pa možda i u prodavnici.
recimo u *** imaju 40mu6402 za cifru(480e) u koju se uklapam, kakav je on u odnosu na 40mu6102 i 43mu6102?

Ja sad gledao katalog i kosta 66000 (nije 480e, vec 550e). Ili znas neku foru? :)

Nema baš nekako smisla ta rezolucija za 40/43, sem ako ne nabijes nos u tv bukvalno...
To uglavnom čujem od onih koji nisu konkretno poredili... Ja imam 40" 4K TV koji se gleda sa do nekih 2m jer je mala, uska soba, i i te kako se vidi razlika kad pustim 4k content.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Koji LCD TV?

Hvala na predlozima, uzecu sve u obzir. [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da dopunim post posto ce biti snizenja sutra i za vikend povodom BF.
Kakav je Philips model PUS6101/12?
Na akciji je 60k sa 5 godina garancije, cini se opet kao bolja varijanta od KP ali pitanje je kakav je u poredjenju sa LG i Samsung modelima slicnog cenovnog ranga.

Na akciji je 60k sa 5 godina garancije, cini se opet kao bolja varijanta od KP ali pitanje je kakav je u poredjenju sa LG i Samsung modelima slicnog cenovnog ranga.

Recimo ovdje si pogledaj, šta kaže jedan forumaš za model 6412.
Pozdrav. Ja sam htio Android TV tako da imam sve u jednom i izbor je pao philipsa6412. Kupio sam ga u elipsu na blackfriday po povoljnoj cijeni i jucer sam ga spojio i nakon sat vremena sto sam ga koristio sam prezadovoljan i preporučio bi ga. Metalik izgled je lijep i bolje se uklapa u sobu, a i prasina se manje vidi.
Instalacija je brza i jednostavna i sve je bilo podeseno za par minuta.
Slika i boje su jako dobre a s postavkama koje sam dobio od clana foruma Garfielda slika je jos bolja.
Izbornici, prebacivanje kanala i otvaranje filmova ide sve glatko.
4k filmove otvara sa usba za par sekundi i slika je izvanredna a na HD i SD je isto jako dobra i zadovoljan sam a podrzava sve moguće formate za otvaranje s usba.
Daljinski je kvalitetan i ima tastaturu na stražnjoj strani tako da netreba nikakav dodatni daljinski.
Ima sve moguće vrste konekcije wifi, bt,dlna,Mhl,usb, 4hdmi, 2usb, stereo i opt out.. tako da ga se sa svime moze umrezit.
Ambilight mi je isto super i stvara lijep ugodjaj po noći i dojam jos veće slike a moze se miijenjat po zvuku ili po slici.
Sa zvukom sam zadovoljan koliko to moze bit dobar zvuk sa 20w zvucnicima ali posto imam bolji audio sustav spojit cu ga na njega radi boljeg basa i punoće zvuka.
Android 7 smart dio, igrice i programe nisam jos isprobao al posto ima quad procesor i dosta memorije 2/32 mislim da bi trebao sve lagano okretat tako da sam si uzeo i 2 gamepada za igrice.
Garancija od 5 godina (2+3) je isto super kao i mala potrošnja energije A+

Ima i za taj novac ali samo Vox, Fox i ostale lisice. :D
LG ima svoje UHD modele za 400 i kusur sa 43”, tako da bi trebalo za 500 i kusur da ima i 50”. Naravno govorimo o cenama na KP.
Tako nešto ne postoji, a da ispunjava minimum da je čemu. Mora preko 500 e ako hoćeš 49+“.

Samo Philips PUS6412 vredi.

Koji LCD TV?

49xe7005 je na akciji u tehnomaniji, black friday, 79990 din

Poslednja izmena:
Koja je razlika izmedju 32PFS4132 i 32PFT4132?
Jedina razlika je u TV tjunerima (što je klasika kod svih proizvođača). Dakle:
S – DVB-T/T2/C/S/S2
T – DVB-T/T2/C

Iz nekog razloga je (greškom?) S verzija jeftinija, iako je ona uvek skuplja zato što ima satelitski tjuner.

Poslednja izmena:
dosta sa prepirkama nepotrebnim drugari.... nazad na temu :D
@DukeOfSerbia
Čovek, da li može malo detaljnije o Samsungovoj seriji MU60xx i MU61xx? Mađari imaju samo mu6102 kakav je on?
Konkretno veličine 40 i 43, nije mi bitno da li je 40 ili 43 što se tiče razlike u ceni(tipa kod Mađara je 30-40e razlika što je zanemarivo).
recimo u teh*o*aniji imaju 40mu6402 za cifru(480e) u koju se uklapam, kakav je on u odnosu na 40mu6102 i 43mu6102?
Još jedna stvar koju bih voleo jeste 3840 x 2160 pošto volim skinuti i pustiti ponekad film dobrog kvaliteta, ali prevashodna namena je tv.
Hvala unapred na pomoći.
Ovo xx je oznaka za brojeve na kraju :) pošto postoji nekoliko verzija u zavisnosti od tjunera i boje kućišta.

MU62 serija je zakrivljeno šit i beži dalje od toga.

MU64 serija je koliko skuplja, toliko i bolja od MU61: proširena pokrivenost boja, bolja fabrička kalibracija, jače pozadinsko LED osvetljenje i bolji overdrajv (odziv piksela).

Ovde kod nas je samo 5 € skuplji i to mu je redovna cijena, ne Black Friday cijena. Kad preselim, relativno uskoro, dilema mi je između njega i većeg 55xe7005 koji je 770 €. Nije mi dilema zbog cijene nego veličine i panela. Više ću znati kad odem u taj stan i izmjerim rastojanje koje bi bilo do televizora i kada pogledam kakvi su uglovi iz kojih bi se gledao. Mada me više privlači 55". Tim prije što je UHD.

Na nekom testu sam čitao da taj model od 55" (VA) gubi 47% brightnessa pri uglu od 45%.

Treba da kupim TV i izbor mi se suzio na Sony KDL49XE8005B i Samsung UE49MU7052. Na njemu će se gledati SBB kablovska, puno sporta i filmova sa računara. Uglovi gledanja su mi bitni. Dobro bi mi došla pomoć oko izbora...

Sony KD-49XE80xx je bolji. Za uglove ne brini pošto ima S-IPS panel.

Samsung UE49MU70xx najverovatnije isto ima neki IPS-oliki panel, ali je slabiji. Prošlogodišnja KS70 serija je bila bolja (kupovali su je i članovi foruma), ali je Samsung degradirao panele.
Ako te interesuje, o tome možeš pročitati moju poruku ovde.

Danas se obnovio ( dobar popust za crni petak ) sa LG oled65c7v, ima li neko iskustva sa tim modelom, ima li neke mane? Nisam mogao da pronadjem neku temu o oled modelima.
hvala

Sent from my D6603 using Tapatalk

Roditeljima je crkla savršena Samsung plazma iz 2009. koja je sve do sada radila bez greške.

TV se isključivo koristi za gledanje SBB D3 kablovske preko SBB risivera.
Gleda se uvek u velikoj osvetljenoj prostoriji sa razdaljine od oko 2.5 do 3 metra.
Do sada su imali ekran od 42", tako da bi im 43 bio dosta, eventualno 49, ako bi sam panel bio kvalitetniji u odnosu na 43.
Bitni su i uglovi gledanja i naravno prikaz slike.
Razmišljam o Sony-ju nekom. Ja imam svoj W755 iz 2015. Jedino mi je tu problem sam Android koji je prilično loš u odnosu na Samsungov firmware, ali kontam da pošto im samo treba za gledanje D3 preko risivera, onda i nije važno.
Kupuje se u našim prodavnicama, 5 godina garancije, ne bi nikako išli preko KP.

Šta biste preporučili?

Ovo xx je oznaka za brojeve na kraju :) pošto postoji nekoliko verzija u zavisnosti od tjunera i boje kućišta.

MU62 serija je zakrivljeno šit i beži dalje od toga.

MU64 serija je koliko skuplja, toliko i bolja od MU61: proširena pokrivenost boja, bolja fabrička kalibracija, jače pozadinsko LED osvetljenje i bolji overdrajv (odziv piksela).

Interesuje me jos jedna stvar, da li ovaj 40mu6402 ima 10bitni ili bar 8+2 ili 8biti panel? Video sam da si u jednom postu za 64 seriju napisao da imaju ali bih nije na odmet proveriti jos jednom, posto na zvanicnom sajtu to naravno ne mogu da vidim, mozda ti imas neki poznat izvor.
Takodje mi nisi nista rekao za mu60 seriju...
hvala unapred

Duke kakva su ti misljenja o ovim modelima?

1. SONY SMART LED TV 55" KD-55XD7005BAEP 4K Ultra HD LED, 55" (139.7 cm), 4K Ultra HD, DVB-T/T2/C/S/S2

2. SONY SMART LED TV 55" KD55XE7005 4K Ultra HD LED, 55" (139.7 cm), 4K Ultra HD, DVB-T/T2/C/S/S2

3. SONY SMART LED TV 55" KD55XE7077 4K Ultra HD LED, 55" (139.7 cm), 4K Ultra HD, DVB-T/T2/C/S/S2

@EDIT Prebrzo sam postavio pitanje..vidim da ima dosta linkova.

Vidim da se spominje da neki SONY televizori nisu kompatibilni sa SONY kucnim bioskopom. Ja ga vec imam pa da li ima neko da je upoznat sa tim.

Poslednja izmena:
Interesuje me jos jedna stvar, da li ovaj 40mu6402 ima 10bitni ili bar 8+2 ili 8biti panel? Video sam da si u jednom postu za 64 seriju napisao da imaju ali bih nije na odmet proveriti jos jednom, posto na zvanicnom sajtu to naravno ne mogu da vidim, mozda ti imas neki poznat izvor.
Takodje mi nisi nista rekao za mu60 seriju...
hvala unapred

Ovaj model ti ima 8 bitni VA panel, dok imata modela veličine 49" i 55" IPS panel. Ali ja ti Samsung modele serije 6, nebi preporučio..Ima problema sa probijanjem osvetljenja, sa trzavom slikom, i poteškoča sa reprodukcijom sadržaja visokih bitrata. Tako, da bolje uzmi nešto drugo.

Duke kakva su ti misljenja o ovim modelima?

1. SONY SMART LED TV 55" KD-55XD7005BAEP 4K Ultra HD LED, 55" (139.7 cm), 4K Ultra HD, DVB-T/T2/C/S/S2

2. SONY SMART LED TV 55" KD55XE7005 4K Ultra HD LED, 55" (139.7 cm), 4K Ultra HD, DVB-T/T2/C/S/S2

3. SONY SMART LED TV 55" KD55XE7077 4K Ultra HD LED, 55" (139.7 cm), 4K Ultra HD, DVB-T/T2/C/S/S2

Ako očeš baš Sony, onda bolje uzmi prošlogodišnji model XD7005. Ovogodišnji model je razočaranje. Veoma loš prikaz boja, loša svetilnost samog panela, kod statičnih slika, se vide crne trake na panelu, i nema Android.

Koliko znam Sony XE7077 je srebrn a XE7005 je crn (okvir). To je valjda jedina razlika?

Samsung 50mu6172 koji je meni zapao ima minimalno probijanje svetla uz samu ivicu, kad se baš zagleda, i to ne svuda. Više smetaju uglovi (ali nije strašno), ali nisam ni očekivao savršenstvo za 700e sa 5 god. garancije.

Nerviram se oko Plexa (problem sa ANSI titlovima) i oko fabričkog plejera (nekad ne vidi externi titl, već samo onaj iz mkv fajla, ne znam kako to da rešim).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno