Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovi sa tiltom su ti već sami po sebi dovoljno udaljeni. Ja sam imao iste strahove pa sam umesto fiksnog uzeo sa tiltom, sada se kajem :p, dovoljno bi bilo i na fiksnom mesta.

Samo da javim da sam kupio LG 43LH541V. Za sada imam samo reci hvale, zadovoljan sam u potpunosti. Za taj novac, u toj klasi nema konkurencije. Dobra slika, dobra izrada, brzo menjanje kanala, nema razvlacenja u brzim scenama, itd. Za svaku preporuku je. Kupljen kod Madjara. Jedva nasao taj jedan koman, nema ih u HU, velika potraznja. Kazu mi prodavci samo zivkaju ljudi i traze taj model a oni ih nemaju.
Pitao bih sada sve koji imaju malo vise iskustva sa LG-em i podesavanjem parametara slike. Imam par nepoznanica pa ako moze mala pomoc oko toga.
Kad sam poceo da gledam tv kanale isao sam na podesavanje slike i vidim da je podrazumevani mod bio ECO, dok je „standard“ mod bio podrazumevan na USB reprodukciji. To sam zapazio pa sam pogledao u cemu su bitne razlike podesavanja.
Pod TV ECO modom stoje sledeci parametri koji su mi nepoznati na sta uticu:
Dynamic contrast – „low“
Dynamic color – „low“
Noise redustion – „low“
MPEG Noise Redustion - „auto“
Motion Eye Care – „High“
Razlika u TV standard u odnosu na ECO samo u Motion Eye Care gde je stavljeno na „OFF“ i u sitnim podesavanjima contrasta i osvetljenja.
Moze li neko da mi objasni cemu svaki od ovih parametara sluzi? Mozda me ponajvise zanima ovaj Motion Eye Care, koja je njegova svrha i da li je bolje OFF ili High?
To bi bilo to za sada, hvala svima na pomoci.

Samo da javim da sam kupio LG 43LH541V. Za sada imam samo reci hvale, zadovoljan sam u potpunosti. Za taj novac, u toj klasi nema konkurencije. Dobra slika, dobra izrada, brzo menjanje kanala, nema razvlacenja u brzim scenama, itd. Za svaku preporuku je. Kupljen kod Madjara. Jedva nasao taj jedan koman, nema ih u HU, velika potraznja. Kazu mi prodavci samo zivkaju ljudi i traze taj model a oni ih nemaju.
Pitao bih sada sve koji imaju malo vise iskustva sa LG-em i podesavanjem parametara slike. Imam par nepoznanica pa ako moze mala pomoc oko toga.
Kad sam poceo da gledam tv kanale isao sam na podesavanje slike i vidim da je podrazumevani mod bio ECO, dok je „standard“ mod bio podrazumevan na USB reprodukciji. To sam zapazio pa sam pogledao u cemu su bitne razlike podesavanja.
Pod TV ECO modom stoje sledeci parametri koji su mi nepoznati na sta uticu:
Dynamic contrast – „low“
Dynamic color – „low“
Noise redustion – „low“
MPEG Noise Redustion - „auto“
Motion Eye Care – „High“
Razlika u TV standard u odnosu na ECO samo u Motion Eye Care gde je stavljeno na „OFF“ i u sitnim podesavanjima contrasta i osvetljenja.
Moze li neko da mi objasni cemu svaki od ovih parametara sluzi? Mozda me ponajvise zanima ovaj Motion Eye Care, koja je njegova svrha i da li je bolje OFF ili High?
To bi bilo to za sada, hvala svima na pomoci.

kod motion eye care ti slika nije ostra kao sto je na standard i boje nisu neonske vec je npr.bela malo zuckasta. taj eye care koristim kada tv sluzi kao monitor za rad na internetu i sa fajlovima..

Sent from my Note Pro 12.2

kod motion eye care ti slika nije ostra kao sto je na standard i boje nisu neonske vec je npr.bela malo zuckasta. taj eye care koristim kada tv sluzi kao monitor za rad na internetu i sa fajlovima..

Verovatno pod tim eye care rezimom umanji malo osmetljenje za nijansu (sto sam primetio) pa dovodi do blagog smanjenja potrosnje koja se uklapa u ECO rezim. Meni na tom ECO rezimu lepsa slika nego na STANDARD rezimu kad se gledam TV.

Verovatno pod tim eye care rezimom umanji malo osmetljenje za nijansu (sto sam primetio) pa dovodi do blagog smanjenja potrosnje koja se uklapa u ECO rezim. Meni na tom ECO rezimu lepsa slika nego na STANDARD rezimu kad se gledam TV.
Neće baš tako biti..Nisi podesio standard kako treba. Imas kalibracije tv.a na netu kako se rade...

Neće baš tako biti..Nisi podesio standard kako treba. Imas kalibracije tv.a na netu kako se rade...

Sve postavke slike su podrazumevane, ali mi ECO bolje izgleda od standard. Kad sam ga prvi put ukljucio mislio sam da ce biti na standard kad ono na eco. Imas neki link za te kalibracije? Ja imam X-Rite i1Display Pro kalibrator za monitore ali nisam stigao da se zezam i probam da prislonim na TV da vidim sta ce da iscita. Znam samo da ima da se nadju za neke malo starije modele parametri podezavanja za Expert mode, ali za ovaj model nigde nisam nasao.

Hoću da kupim LG televizor dijagonale 43". Smart funkcije mi nisu bitne, ali po netu sam čitao da kvalitetniji ekrani idu samo u smart televizore.
Da li neko može da mi kaže koliko je kvalitetnija slika na smart modelu LG43LH630V u odnosu na sliku na LG43LH541V koji nije smart, i uopšte u čemu je kvalitetniji smart tv u odnosu na ovaj drugi (naravno ako se zanemare smart funkcije i možda veći broj HDMI i USB priključaka, prvenstveno mislim na kvalitet slike i npr. brzinu prebacivanja programa), tj. da li opravdava 100e višu cenu? Takođe, ako neko može da mi pojasni šta je to PMI i koliko je realna razlika između 900 PMI koliko ima model 43LH630V u odnosu na 300 PMI kod modela 43LH541V? Televizor bi se koristio za gledanje kablovske televizije i filmova sa kompa koji bih sa HDMI kablom povezao sa televizorom.

Isto gledam lg 43lh630v, ne bih isao na fake uhd modele, da li je kod njega webos 3 ili 2? Da li ima browser (citao sam da lh570 nema ni browser, vrlo ogranicen smart). Ali vidim da ima neki jeftiniji fox 49dle468 uz android. Pa da se raspitam: koje panele stavljaju u fox? Kakvi su kondenzatori?
Sta bi preporucili do 450e uz smart?

Ukoliko gledaš 43lh630v čisto da napomenem da za malo više para imaš da uzmeš 43uh610v koji je uhd i kome je garancija 5 godina. Ovo naravno ako kupuješ ovde.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Hvala. Garancija je jedino ok, ali kupujem lg najverovatnije kod madjara. I koliko znam tek od lh7** serije pocinje pravi UHD, a sve nize je fake (ma da i ne treba mi uhd na 43 dijagonali....)
P.S. Treba mi tv za digitalnu kablovsku, youtube, poneki film fhd.

Danas gledao na uscu u dve radnje modele 40k55 i 40k63 samsunge....da li je moguce da je VA panel napredovao i da ima sliku kada se gleda sa strane kao da je ips???

Slika je dobra btw bolja nego na mom starom ips philipsu :D sutra idem u obilazak jos jedne radnje da vidim 48J62....malko je skuplji ali nasao ga po dobroj ceni u jednoj radnji...... veca dijagonala pa javljam utiske

i da, bez razmisljanja bih uzeo sony 43w755/805 da je malko jeftiniji...sa ovim beskamatnim kreditima izadje na 88000 a to mi je mnogo.......da li je neko isprobavao gaming i filmove na WD650 seriji ??? Ako zna neko :shy: zahvalan na odgovoru!

Poslednja izmena:
Sredi Samsung oznake.
Samo K i nazivu ne postoje. Verovatno si mislio na KU...

Sve informacije imaš na rtings.com

Što se tiče WD650 serije, otac je prezadovoljan (uzeo 43WD650), ali on gleda samo kablovsku. Igrice ne bi mogao da proveri kako rade...

Kupljen lg 43lh630v. Sta reci. Stara plazma panasonic mi se vise svidja, prijatnija slika. Nervira sto okolo objekata u pokretu - neko pomutnjenje/smetnje. Mora da je do neke truemotion tehnologije, moram malo vise da pregledam podesavanja. Sve u svemu - moze da prodje za sad. Kroz neko vreme mozda cu jos utisaka napisati. Ali za sebe do daljnjeg zadrzavam plazmu (dok ne rikne izgleda, tesko da ce biti jeftinih oled u skorije vreme).

Mislio sam na ue40k5500 i ue40k6372 FHD i jedan i drugi

Kupljen lg 43lh630v. Sta reci. Stara plazma panasonic mi se vise svidja, prijatnija slika. Nervira sto okolo objekata u pokretu - neko pomutnjenje/smetnje. Mora da je do neke truemotion tehnologije, moram malo vise da pregledam podesavanja. Sve u svemu - moze da prodje za sad. Kroz neko vreme mozda cu jos utisaka napisati. Ali za sebe do daljnjeg zadrzavam plazmu (dok ne rikne izgleda, tesko da ce biti jeftinih oled u skorije vreme).
Iskljuci opciju Noice reduction

Sent from Blackberry Passport

obisao danas jos tri radnje...gledao ue40k5102, koji je jeftiniji i ostavio je odlican utisak sto se tice slike, VA panel....ovi ostali mislim da su PVA ili MVA paneli.... kako se vec zovu......podseca me na moj ips sa philipsa......favorit br 1/2

ue40j6202, odlicna slika, na netu ga hvale ga gaming, ali preskup, treba da mi jave sutra iz jedne radnje oko korigovanja cene jer nema daljinac i bio je izlozen..... ako bude pristojna cifra, u sta sumnjam, verovatno cu njega, sa dve godine garancije rece covek u radnji....

ue48j5202 i ue40j5100, pogledao i razocarao se, ama bas nista na njima

edit
Ja kontao da ako uzmem ovaj tv bez daljinca,, da ce mi onaj univerzalni zavrsiti posao?!?! :D programe svakako menjam preko iptv daljinca... jesam li u pravu? tj je l svaki univerzalni moze da pokrene meni na smart tiviju? sluzio bi samo da prebacim sa pc porta na iptv

Poslednja izmena:
Poslije Samsunga (sa guzicom kako ga ja zovem, posto nemjenjam cesto tehniku) koji je na izdisaju odlucio sam da uzmem novi TV. Potreban mi je TV velicine 48-50 incha. E sad sto se tice finansijskog dijela nemam mogucnosti uzeti od madjara. TV bi se koristio za TV kanale i filmove. Gledao sam uzimajuci cijenu u obzir ovaj LG 49UH6207(628e).
Da li ima nesto bolje za te pare i za moju namjenu, i da li je bolje uzeti FHD neki veci ili sta vec kvalitetniji...?

Ljudi, u dilemi sam, potrebno mi je vaše iskustvo. Imam TotalTV i zanima me kakva će biti slika sa SD signalom kada se razvuče na neki 4k UHD? Koliko je to loše? Cena LG 49UH7507 je oko 105k ili neki 49UH668V je oko 95k.
Sa druge strane FHD košta oko 80k, ali sa WebOS2.0, bez podrške za SetTopBox itd.

Šta je ovde pametno uzeti? Gledam sada, jer je u toku 5 god garancije kod LGa.
Namena je najviše za TotalTV, ali bih hteo da ima podršku za STB, da ne koristim dva daljinca.

Treba mi preporuka za tv do plafon 50*
Trenutno imam samsung f6100 od 42*
Monitor nemam,f6100 odradjuje tu funkciju. Ovaj tv imam vec 4 godine tako da se planira novi kod madjara.

Sta je trenutno aktuelno i jel moze neka preporuka,dakle snovna funkcijanovog tv-a je monitor.
Na racunaru se gleda satelitska tv,igrice,filmovi.

Takodje planiram i PS4 PRO uskoro da pazarim.
Svaki predlog je dobrodosao,smart mi je nevazan,sto manji input lag je pozeljan zbog igrica.

Moze preporuka izmedju dva modela
sony 55xd7005
https://www.sony.co.uk/electronics/televisions/xd7505-xd7005-series
ili ici na manju dijagonalu a bolji model 49XD8005,u stvari koliko je bolji jer je cena skoro ista
https://www.sony.co.uk/electronics/televisions/xd8005-series
Budžet? Dijagonala? Namena? Rezolucija?

55XD7005 ima LG Dispaly AS-IPS panel.
49XD8005 ima LG Display S-IPS panel.

Meh, traži Sony sa AUO AMVA3 panelom.
Nisam skroz protiv IPS panela u TV-ima, al' imaju usku namenu.
Jako puno Sonijevih modela iz 2016. je zamenilo modele iz 2015. sa IPS panelima, a kupci to i ne znaju.

Sony isto muljavi kao i Samsung od 2016. Pročitaš test jedne dijagonale i čovek pomisli tako je
i kod drugih dijagonala iz iste serije. Malo sutra.

Pazi sad, kucam o aktuelnim (2016.) modelima.

XD80 serija – 43" imaju AMVA3 panel, ali 49" i 55" imaju S-IPS panele.

Poslednja izmena:
Treba mi preporuka za tv do plafon 50*
Trenutno imam samsung f6100 od 42*
Monitor nemam,f6100 odradjuje tu funkciju. Ovaj tv imam vec 4 godine tako da se planira novi kod madjara.

Sta je trenutno aktuelno i jel moze neka preporuka,dakle snovna funkcijanovog tv-a je monitor.
Na racunaru se gleda satelitska tv,igrice,filmovi.

Takodje planiram i PS4 PRO uskoro da pazarim.
Svaki predlog je dobrodosao,smart mi je nevazan,sto manji input lag je pozeljan zbog igrica.
U vrlo sam sličnoj situaciji, samo što je moj Samsung 32" i lomim se da li preći na 27-32" monitor
ili TV do 40" (Sony najverovatnije). I isto imam satelitski risiver.

Budžet? Na kojoj daljini gledaš TV? Rezolucija?
Što iz Ugarske? Sony TV-i imaju manje-više istu cenu svuda po Evropi.

Input lag i TV baš ne ide jedno sa drugim. Ako model nije testiran na to,
a retko to ko testira (hdtelevizija i rtings skoro jedini), ne može se znati.
Samsung je generalno tu najbolji u PC modu.

Si možda razmišljao o monitoru veće dijagonale?

Budžet? Dijagonala? Namena? Rezolucija?

55XD7005 ima LG Dispaly AS-IPS panel.
49XD8005 ima LG Display S-IPS panel.

Meh, traži Sony sa AUO AMVA3 panelom.
Nisam skroz protiv IPS panela u TV-ima, al' imaju usku namenu.
Jako puno Sonijevih modela iz 2016. je zamenilo modele iz 2015. sa IPS panelima, a kupci to i ne znaju.

Sony isto muljavi kao i Samsung od 2016. Pročitaš test jedne dijagonale i čovek pomisli tako je
i kod drugih dijagonala iz iste serije. Malo sutra.

Pazi sad, kucam o aktuelnim (2016.) modelima.

XD80 serija – 43" imaju AMVA3 panel, ali 49" i 55" imaju S-IPS panele.

Da ,znam da je 43 incni,va panel.Budzet mi je oko 1000 evra ,ako uzmem preko oglasa par stotina jeftinije.Namena hd kanali prvenstveno,pa ps4 i pc.Imace uzimam za brata ,ja imam panasonik 50ds630,i vrlo sam zadovoljan njime.
Sta mislis o proslogodisnjem modelu sony 55w805c,u poredjenju sa ova dva modela gore.
http://www.whathifi.com/sony/kdl-55w805c/review

55w805c je odlican model , VA panel, boje+slika+kontrast su odicni
Uzeo sam ga pre vise od godinu dana i prezadovoljan sam

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno