Samo da javim da sam kupio LG 43LH541V. Za sada imam samo reci hvale, zadovoljan sam u potpunosti. Za taj novac, u toj klasi nema konkurencije. Dobra slika, dobra izrada, brzo menjanje kanala, nema razvlacenja u brzim scenama, itd. Za svaku preporuku je. Kupljen kod Madjara. Jedva nasao taj jedan koman, nema ih u HU, velika potraznja. Kazu mi prodavci samo zivkaju ljudi i traze taj model a oni ih nemaju.
Pitao bih sada sve koji imaju malo vise iskustva sa LG-em i podesavanjem parametara slike. Imam par nepoznanica pa ako moze mala pomoc oko toga.
Kad sam poceo da gledam tv kanale isao sam na podesavanje slike i vidim da je podrazumevani mod bio ECO, dok je „standard“ mod bio podrazumevan na USB reprodukciji. To sam zapazio pa sam pogledao u cemu su bitne razlike podesavanja.
Pod TV ECO modom stoje sledeci parametri koji su mi nepoznati na sta uticu:
Dynamic contrast – „low“
Dynamic color – „low“
Noise redustion – „low“
MPEG Noise Redustion - „auto“
Motion Eye Care – „High“
Razlika u TV standard u odnosu na ECO samo u Motion Eye Care gde je stavljeno na „OFF“ i u sitnim podesavanjima contrasta i osvetljenja.
Moze li neko da mi objasni cemu svaki od ovih parametara sluzi? Mozda me ponajvise zanima ovaj Motion Eye Care, koja je njegova svrha i da li je bolje OFF ili High?
To bi bilo to za sada, hvala svima na pomoci.
kod motion eye care ti slika nije ostra kao sto je na standard i boje nisu neonske vec je npr.bela malo zuckasta. taj eye care koristim kada tv sluzi kao monitor za rad na internetu i sa fajlovima..
Sent from my Note Pro 12.2
Neće baš tako biti..Nisi podesio standard kako treba. Imas kalibracije tv.a na netu kako se rade...Verovatno pod tim eye care rezimom umanji malo osmetljenje za nijansu (sto sam primetio) pa dovodi do blagog smanjenja potrosnje koja se uklapa u ECO rezim. Meni na tom ECO rezimu lepsa slika nego na STANDARD rezimu kad se gledam TV.
Neće baš tako biti..Nisi podesio standard kako treba. Imas kalibracije tv.a na netu kako se rade...
Sent from my Note Pro 12.2
Iskljuci opciju Noice reductionKupljen lg 43lh630v. Sta reci. Stara plazma panasonic mi se vise svidja, prijatnija slika. Nervira sto okolo objekata u pokretu - neko pomutnjenje/smetnje. Mora da je do neke truemotion tehnologije, moram malo vise da pregledam podesavanja. Sve u svemu - moze da prodje za sad. Kroz neko vreme mozda cu jos utisaka napisati. Ali za sebe do daljnjeg zadrzavam plazmu (dok ne rikne izgleda, tesko da ce biti jeftinih oled u skorije vreme).
Budžet? Dijagonala? Namena? Rezolucija?Moze preporuka izmedju dva modela
sony 55xd7005
https://www.sony.co.uk/electronics/televisions/xd7505-xd7005-series
ili ici na manju dijagonalu a bolji model 49XD8005,u stvari koliko je bolji jer je cena skoro ista
https://www.sony.co.uk/electronics/televisions/xd8005-series
U vrlo sam sličnoj situaciji, samo što je moj Samsung 32" i lomim se da li preći na 27-32" monitorTreba mi preporuka za tv do plafon 50*
Trenutno imam samsung f6100 od 42*
Monitor nemam,f6100 odradjuje tu funkciju. Ovaj tv imam vec 4 godine tako da se planira novi kod madjara.
Sta je trenutno aktuelno i jel moze neka preporuka,dakle snovna funkcijanovog tv-a je monitor.
Na racunaru se gleda satelitska tv,igrice,filmovi.
Takodje planiram i PS4 PRO uskoro da pazarim.
Svaki predlog je dobrodosao,smart mi je nevazan,sto manji input lag je pozeljan zbog igrica.
Budžet? Dijagonala? Namena? Rezolucija?
55XD7005 ima LG Dispaly AS-IPS panel.
49XD8005 ima LG Display S-IPS panel.
Meh, traži Sony sa AUO AMVA3 panelom.
Nisam skroz protiv IPS panela u TV-ima, al' imaju usku namenu.
Jako puno Sonijevih modela iz 2016. je zamenilo modele iz 2015. sa IPS panelima, a kupci to i ne znaju.
Sony isto muljavi kao i Samsung od 2016. Pročitaš test jedne dijagonale i čovek pomisli tako je
i kod drugih dijagonala iz iste serije. Malo sutra.
Pazi sad, kucam o aktuelnim (2016.) modelima.
XD80 serija – 43" imaju AMVA3 panel, ali 49" i 55" imaju S-IPS panele.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari