to je vrh ponude sto se tice lcd od lg-ja za 2010g 200herca i sve sto ti dusa iste uzmi ako ima za te pare i ne razmisljaj.Našao sam LG 32LD750 za 48.500,00 din. Da li da rezervišem ili da gledam neki drugi ?
nemoj bas tako vrati se pa procitaj postove tipa "film mi stane na istom mestu, ne pusta titlove, secka mi...Ja ima 32" 530, uvek bih preuzeo taj ili 40", nego Lg. ako procitas stare postove videces da bi se velika vecina slozila. jos se niko nije zalio na tog samsunga.
Planiram nabavku TVa, najverovatnije dijagonale 32" jer bih ga gledao sa 1.5-2.5m.
TV mi neće služiti kao monitor za komp ili nešto slično.
Takođe, povezao bih komp sa TV preko HDMI kada sam raspoložen da gledam neke filmove, serije i sl (dakle, ne mislim da mi je bitno da li TV pušta sve i svašta).
Poželjno je da TV što manje košta.
Ponajviše se priča o Samsung 32c530 i LG 32LD465 koji su sada na akcijama <45000.
Verovatno bih gledao TV pod uglom, pa je i to bitna stavka.
Pitanja:
1. Da li ići na 1920 ili je i 1366 dovoljno u mom slučaju?
2. Da li ima nekih bitnih prednosti u Samsung ili LG taboru (jedan od ta 2 će biti) ako zanemarimo puštanje filmova sa DTS i sl?
3. Pretpostavljam da će gledanje kablovske (Radijus Vektor) biti ružnjikavo dok ne budu svi kanali u HD kvalitetu, ali da li ima neke prednosti neki od modela ova 2 proizvođača?
4. Generalno - koji mi preporučujete model posle cele ove priče?
Hvala.
Stilgar, ja imam tog samsunga, i do sada mi nije hteo da pusti nekoliko filmova, od preko 100. A to stao pa nece dalje , to nisam doziveo ni kod jednog. Koristim eksterni 2.5" hard u rack-u, wd od 500gb, radi sve ok. I ne razmisljam kad skidam film da li ima dts ili nema. Kolega sa posla ima LG i uvek se drndam da mu prebacim u ac3, i to me jako nervira jer gubim vreme.
Sto se tice da li ce 40" C530 da bude odlican kao monitor, mogu da kazem da ja koristim 32" kao monitor i odlican je. Za 450e , to je smesna lova, kod nas je toliko 32ka.
greska u kucanjuVrlo lepo i detaljno objašnjenje. Hvala puno Stilgar, verovatno ću te pslušati osim za stavku 1 tj. 1920x768 jer to sigurno neću naći :d
Hvala još jednom! :wave:
Evo sta sam na brzaka nasao na netu, nadam se da znas engleski...
Usually samsung panels are better in build quality than auo, but for intense gaming AUO are better, every panel has it ups and downs. Samsung panels have better blacks, color, viewing angles and contrast, auo have faster pixel respons time, some say sharper image and look brighter.
Sto se ugla gledanja tice, svakako ces sa 2-3 metra da gledas pravo u njega zar ne? To nije znaci problem, a i kontrast moze da se podesi, mislim, to su sitnice, sta da ti kazem...
Da li neko zna sta Samsung obuhvata svojom garancijom.
Uzeo sam prosle nedelje matorcima LE40D550 i pojavio mi se mrtvi piksel
Malo je reci da sam poludeo
Zvao sam tehnomarket i ni oni ne znaju sta i kako jer u garantnom listu ne pise
pa mi rekose da ozvem sefa od ponedeljka.
Posto sam laik za ovu vrstu problema,a kupio sam novi 32c530,ima li neki poseban nacin da se provjeri da li ima mrtvih piksela?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari