Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aj' da sam odgovorim. Danas sam ponovo skinuo firmware za le40c530 i to je nova verzija. Pre par dana je bio samo link sa novim imenom. Ćaletu sam na hard nabacio 20ak h hd filmova i 6-7 nije hteo da ih otvori. Sa novim firmwareom taj broj je prepolovljen + ima ton na mp4 sa nokie.

podesavas na zvucnoj karti na laptopu, odes na mikser i podesis da je device ati hdmi output ili nvidia hdmi output ako je nvidia graficka.

tu imam mali problem :)
vise nemam u mixeru opciju hdmi, ranije je bila i dok sam eksprimentisao disable-ovao sam je i vise ne mogu da nadjem gde da je ponovo aktiviram (win 7)
dok sam imao u mixeru i PC i hdmi output nije hteo uopste da pusta zvuk, cak nije hteo da pokrene ni jednu vrstu file-a koja ima muziku (mp3, film), kad sam disable-ovao hdmi odmah je pustio zvuk na PC

"ili je slaba struja ili su crkli osiguraci" rece Djenka i sprzi ga deda :)

Desni klik - Show Disabled Devices

moze malo detaljniji opis podesavanja za taj hdmi zvuk? da li je potreban neki poseban kabl da bi tv pustao zvuke sa kompa ili je hdmi obican dovoljan? chackao sam nesto al bez ikakvog rezultata na zalost, pa ako nekog ne mrzi, nek pojasni setovanja. hvala unapred :)

HDMI je standard koji prenosi zvuk i sliku u jednom. Kad povezes komp sa tv-om on automatski detektuje da je prikljucen hdmi zvuk, i preostaje ti samo da u Sound stikliras AMD HDMI Output - Set as default device (za ati, slicno se zove i za nvidia-u). Ima jos jedna opcija u drajverima ali bi ona trebala da je ukljucena po defaultu, na atiju nisam nasao, a na nvidia imas u drajverima opciju Enable and Disable HDMI sound (mali padajuci menu).

hm recimo da sam nasao u control panelu/manage audio devices da mi hdmi nije plugged inovan... AMD hdmi output (AMD high definiton audio device) not plugged in... sta je sad pa to? jel se tu namesta ili sam ja otisao skroz na drugu stranu... hdmi kabl mi je povezan sa tvom i sve ostalo radi ok samo bez zvuka :D

Ti povezujes tv i komp preko dvi/hdmi adaptera? U tom slucaju ne znam u cemu je caka, xfx treba da ima originalni adapter u pakovanju, zasto ti ne sljaka nemam pojma.

jel moguce da je problem do neceg drugog, posto sam "stiklirao" HDMI, pise da je sve ok, ali kada mu pustim test dobijam -> error

Prilozi

• hdmi.jpg
    hdmi.jpg
    63.8 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
Ma moze da bude svakakav problem, da li tvoj windows, drajveri, adapter,...resi sebe muke i prikljuci dodatni audio kabl kao ja sto sam uradio, nisam hteo da se nerviram vise oko gluposti.

audio_cable_long.jpg

Ti povezujes tv i komp preko dvi/hdmi adaptera? U tom slucaju ne znam u cemu je caka, xfx treba da ima originalni adapter u pakovanju, zasto ti ne sljaka nemam pojma.

cek cek komp mi je povezan preko hdmi kabla, naravno preko dvi/hdmi adaptera, obzirom da graficka poseduje samo 2 dvi izlazia. deluje mi kao da te to cudi :D tako da ako postoji drugi nacin ti nemoj da cutis reci slobodno xD
koristim taj adapter koji je dosao uz grafu tako da ne znam sta mislis kad kazes "originalni adapter"? :D
mozda mi trebaju frishko drajveri, nisam ih skorije updateovao? :D

cek cek komp mi je povezan preko hdmi kabla, naravno preko dvi/hdmi adaptera, obzirom da graficka poseduje samo 2 dvi izlazia. deluje mi kao da te to cudi :D tako da ako postoji drugi nacin ti nemoj da cutis reci slobodno xD
koristim taj adapter koji je dosao uz grafu tako da ne znam sta mislis kad kazes "originalni adapter"? :D
mozda mi trebaju frishko drajveri, nisam ih skorije updateovao? :D

Cudilo me je jer sam mislio da povezujes hdmi kablom direktno na karticu odnosno njen hdmi izlaz, tek kad sam video model kartice shvatio sam da pokusavas preko adaptera. Novije kartice koje imaju i hdmi ulaz ubodes i vozis, sve samo prepozna. Sa adapterom vidim mnogi imaju muke, uglavnom svi pricaju da ti treba originalni ati adapter, pa onda razliciti adapteri idu na razlicite serije kartica...puno muke.

Evo ovde na par linkova baci pogled, verovatno ce ti biti stvari jasnije, 2 su sa ebay-a gde prodavac prodaje iskljucivo original adaptere, u Description objasnjava koji radi sa kojim karticama, vidi se da se susretao sa ovim problemom i zato napominje sve to.

Gray color for ATi 3000 4000 5000 series
Original ATI Radeon HD 2xxx 24xx 26xx 29xx Series

http://www.allquests.com/question/3993618/XFX-4890-Audio-over-HDMI-issue.html

Ispade na kraju da je covek resio problem novim kablom, ja cekam da mi stigne novi 1.4v kabl, a trenutno imam neki koji ni neznam koja je verzija, kupljen u fazonu "imate hdmi kabl, imamo, dajte taj najjeftiniji", on je resio problem HDCP capable kablom.

ahaa
palo mi je na pamet da si to pomislio, odavno nisam virio pozadi kucista, al znam da ne postoji direktan izlaz, pa sam istripovao da ima kad si tako odreagovao xD
elem jedino sto mi u ovom trenutku pada na pamet je to, da mi je tv na drugom dvi izlazu na grafici, a na prvom monitor, mada kontam da ne bi trebalo da ima veze, al ajd da na pomenem i taj detalj...
btw usputno pitanje, dok sam tako prckao po tvu izgleda da sam nesto ukljucio, i sad npr kad mi je na tvu prikaz bele tipa neki prozor koji nije maximized bela je bela, cim lupim full screen bela postaje neka tamnija verzija... kao da sam ukljucio nesto za boje da se svichuje, neam pojma sta, al znam da me mnogo nervira :D help

LG 32LE5500, preporuka, slika kristalno jasna preko SBB-a.
Ima li neko savet za usb wireless dodatak? Gde to uzeti i koliko kosta?
Takodje ako neko ima savet za dobar sajt sa hd ili BR filmovima, single link neka podeli na pp :)

Update:
Nakon instalacije SBB D3 dekodera imam problem posto mi se slika na pojedinim kanalima muti ili kao da je pomerena. To sve traje par sekundi nakon cega se stabilizuje i onda je sve ok. Iz SBB-a kazu da je do TV-a posto ta serija LG televizora nije dobra!!!??? Da li neko imao slican problem?

Update:
Nakon instalacije SBB D3 dekodera imam problem posto mi se slika na pojedinim kanalima muti ili kao da je pomerena. To sve traje par sekundi nakon cega se stabilizuje i onda je sve ok. Iz SBB-a kazu da je do TV-a posto ta serija LG televizora nije dobra!!!??? Da li neko imao slican problem?

ja imam d3 hd i tv mi je povezan preko hdmi kabla. u setup-u ciska (sbb risiver) sam namestio da mi slika dolazi 1080i bez obzira da li gledam prvi program ili hd kanale. E sad obican d3 risiver je malo drugaciji i ako je povezan skartom na tv onda ti pomaze jedino da u setovanju samog risivera namestis da je tv 16:9. ako ima te opcije uopste. koja je veza ismedju risivera i tv-a? antenski kabl skart ili nesto trece. ima li taj risiver makar komponentni izlaz (chinch zeleni plavi crveni)?

^/^^ Vec je bilo reci o ovome na forumu

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?248639-TV-novi-modeli-za-2011god-najave

Uglavnom, u LCD segmentu Samsung ce se ove godine "zadrzati" na modelu D55x/58x. Kao orijentir, cene u Sloveniji (Big Bang) su za 32D551=415e / 37D551=500e / 40D551=595e.

U Madjarskoj (Extreme Digital) cene su nesto vise - 32D550=480e / 37D550=630e / 40D550=700e.

Koje su karakteristike tih TV-a mozete lako pronaci na bilo kom Samsung sajtu i tako ih uporediti sa C53x - npr. http://www.samsung.com/in/consumer/...RMXL/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=

^ Pa ako imamo u vidu sva dosadasnja iskustva, savim je sigurno da ne mozes ocekivati cene kao u npr. Sloveniji, nego nesto vece.

Ipak, to dosta zavisi od brenda. Npr. cene LG-a su prilicno slicne, cak su neki modeli vecih dijagonala kod nas jeftiniji [42LD650 je tamo 700e, kod nas 630e, dok je model 565 tamo jeftiniji za nekih 50-60e]. S druge strane, Philips je u Sloveniji dosta povoljan.

A i kad uporedis SLO-HUN cene vidis da se dosta razlikuju, tako da je sve relativno.

Uf, ne znam stvarno sta da radim, jako bih uzeo taj c530:D Ali necu da se zeznem, pa da ispadne da sam za 2 nedelje mogao uzeti mnogo bolji tv, za 50ak evra vise. Mada pretpostavljam da nece biti tako... Da li onda uzeti taj c530 ili cekati, sta bi vi uradili?

kupuj...

Ne znam da li smem da kacim linkove ovde, ali jos nesto.

Kako ova 40ka moze biti jeftinija od 37ice i to dosta, kad su televizori potpuno isti?!

SAMSUNG LE-40C530
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09070939

SAMSUNG LE-37C530
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09070938

Mislim ako je stvarno tako i ako su to identicni televizori, dodacu jos 10ak hiljada, pa cu uzeti 40ku? Nista mi nije jasno...:S:
Pretpostavljam da ciste zalihe... Da li ce onda smanjiti cenu i za 32ojku:/

Poslednja izmena:
Čiste zalihe jer im stižu novi modeli. Ja ne bih uzimao stari model, pogotovo ovako blizu dostupnosti novog. Ja bih barem sačekao da vidim cene pa onda odlučio, čekao si toliko, sačekaj još malo.

^ Do 14.05. cenu 32" nece spustiti ispod 45k, jer je "zakucana" katalogom koji vazi do tada (takva im politika). Sto se tice ovoga sto si primetio - da, moguce su takve cene u TM-u, a svakako da se, izuzimajuci dijagonalu, radi o istim tv-ima. Dobro, na scenu bi sad mogle da stupe razlike u pogledu vrste panela, ali mislim da je i u tom pogledu 40" sigurniji.

Uostalom, dosta toga vec imas na forumu, pa mozes procitati. A slazem se sa Gizmorom da treba sacekati nov model, kad vec nisi kupio do sada. Naravno, uz ocekivani rizik da ce cena na startu biti visa od C530, pa ces opet morati da sacekas jos malo...

Nije mi frka da sacekam nedelju-dve, ali je pitanje oko cena... Ne verujem da ce novi modeli biti po slicnim cenama, pa da ne ispadne na kraju da nista ne pazarim :)

Nemoj da brineš, starih modela uvek ostane na lageru, neće se to rasprodati još pola godine. Sačekaj barem do srede, tada ću imati nešto više informacija o cenama i dostupnosti.

Pozdrav svima,

ne znam da li sam promasio temu ali me interesuje u dve reci sta se vise isplati kupiti tzv. led tv ili lcd (plazmu ne bih uzimao) ?

Gledam cene u Sloveniji (Big Bang) i kod nas u Tehnomaniji (nisu normalni kako lupaju sa cenama-kod nekih modela su duplo skuplji) i Tehnomarket (malo normalniji ali i dalje skuplje dosta) i LED tv ima lepe cene...da li treba kupovati samo skuplje LED televizore (preko 700 eur) ili bi bili ok i oni od 500-600 eur?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno