Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
LG37LH3000 ili Samsung LE37-c530?

TV je za IPTV, igrice sa kompa ( kom iz potpisa) kasnije Xbox.......

ima li neke drasticne razlike u ova dva modela.

Poslednja izmena:
Moze li mi neko reci koji Samsung LED po serijama ima edge ili full LED osvetljenje ? Najvise me zanimaju modeli iz serije 7, dal imaju full screen LED osvetljenje ili kako se to vec strucno kaze.

Ma daj, sta je 100e :d.

Kako polovan, tv je nov neotpakovan. Inace C530 je 10000 din skuplji.

Ugasi televizor i na daljinskom uradi sledecu sekvencu INFO>MENU>MUTE>POWER. Udji u opciju Control pa u Sub option i procitaj nam koliko sati pise pod stavkom Panel display time.

@Seinfeld

Tih 100 evra je nista. Uzeo je proslogodisnji model sa nesto losijom slikom, bez internog playera i DTS dekodera. Takodje jako sumnjam da je tu gde je kupio imao neotpakovan model iz 2009. godine.

Ja recimo nigde nisam video tu razliku od 100eura obicno se cena krece od 3000-6900 razlike a vec dva puta je C530 na akcijama bio jeftiniji od b530. Kao sto rekoh bio je na akciji sa cenom od 68k i nesto dinara dok je 530b bio 69k u maniji, znam da su prodavali neke izakane b530 u tehnomarketu za neke nize pare ali realno takvi izakani nisu vredeli ni 50k dinara a kamo li preko 61-62k i vise koliko su ih prodavali.
Obrazlozenje njihovog menadzera je bilo, prodajemo ih onoliko koliko su nas tada kostali.
Zamislite koristili su ih za reklamu, akani su, polovni su, pipala ih je i ala i kila, pa boga mu nemoj slucajno da izgubis 10-20% od onoga sto si ulozio.
Druga stvar je sto su oni nezainteresovani i nesposobni, svuda u svetu se zna, da je proizvodjac duzan da isporuci odredjenu kolicinu od zavisnosti od broja radnji u kojima postoji izlozbeni prostor kojima je cena u startu preracunata na 30-50% manje vrednosti, jer se zna da ce se ti modeli po isteku prodavati kao polovni.

Medjutim neko tu razliku stavlja u dzep od menadzera.
Ili jos gora stvar je da su nesposobni u pregovaranju sa proizvodjacima.

Zamislite situaciju Megastore propao, ne propao raspao se, i sad kao odlucili su ljudi da prodaju preostalu raspadnutu robu koja je bila akana, izlagana, cak su svoju robu od svojih kuca donosili radnici i menadzeri, a cene skandal, plazme i lcd-ovi polovni, u kilama prasine, sa izgrebanim plastikama i to po cenama najelitnijih modela za 2010 godinu, ma u stvari i skuplje, svacega ima kod nas, tako da vam savetujem siroko otvarajte oci!

@Seinfeld
Tih 100 evra je nista. Uzeo je proslogodisnji model sa nesto losijom slikom, bez internog playera i DTS dekodera. Takodje jako sumnjam da je tu gde je kupio imao neotpakovan model iz 2009. godine.

Ma divota :).
Mozes misliti uzeo covek proslogodisnji model, sad nece smeti ortake da zove na gajbu :S:.

Kako bre ljudi ne znate da sagledate realnu sliku oko sebe.
Puni para, pa donose zakljucke.
Evo ja sam kupio LH2000, znam ***** sam, trebao sam dodati SAMO 25% vise i uzeti FullHD LH3000. A sta cu, izgleda da sam trebao prvo pitati na forumu :bottle:.

Da, zasluzio si ovaj tekst ^, izadji malo iz zgrade, 100e nije malo.

Kakav ti je to stav jeli? Ko je rekao da nece smeti da zove ortake na gajbu zato sto je uzeo stari model?

Realnu situaciju? Ako imas 620 evra da kupis televizor imaces i 720, o cemu mi pricamo? Da, ja sam inace pun para, razbacujem se na sve strane, malo juce...

Ti si par dana u ovim diskusijama o televizorima, ja sam ovde malo duze i ono sto ljudi znaju je da kazem sta mislim bez obzira sta je to, nikoga nisam slagao.

Trebao si da pitas na forumu realno... Posto vidim da si se aktivno ukljucio sada u ove diskusije a od iskustva ni malo, ja bih oladio malo, prijateljski savet.

Nece meni mnogo iskusniji ljudi da drze lekciju a pogotovo ne ti, i ne nisam zasluzio ovo.

@Lobster

Zao mi je sto je ovako ispalo, ali ja sam tu da udelim misljenje, ako ti ne smeta B530 uzivaj, koliko para toliko muzike, a nisu svi bogati kao sto Seinfeld propoveda... Nemam obicaj da hejtujem ljude al eto, covek me napljuvao bez razloga.

Trebao si da pitas na forumu realno... Posto vidim da si se aktivno ukljucio sada u ove diskusije a od iskustva ni malo, ja bih oladio malo, prijateljski savet.

Nece meni mnogo iskusniji ljudi da drze lekciju a pogotovo ne ti, i ne nisam zasluzio ovo.

Sta ima da pitam realno, najjeftiniji moguci LCD TV sam kupio, a da valja necemu.
I gde si video da ja delim savete, samo sam komentarisao savet, ma trebao si 100e da dodas, jer pobogu to je proslogodisnji model, sa dear god DTS-om. Uvatio si se toga ko pijan plota. Kao da se bez toga ne moze...
100e nije malo, aj da ti ponovim opet.

Covek rece kupio je TV, ti mu na kec odmah napljuvao.
Jos pretpostavljas da je kupio kradeno sa raspalom kutijom :d.

Ne bi bas da se mesam u ovu raspravu. Ali bi mi znacilo ako neko zna nesto o LD550 LG-evom modelu. Ono sto sam uspeo da nadjem je da je model za 2010. Da li ici na 42" LD 550 i ustedeti skoro 200e ili na 40" C650 samsung?

Sta ima da pitam realno, najjeftiniji moguci LCD TV sam kupio, a da valja necemu.
I gde si video da ja delim savete, samo sam komentarisao savet, ma trebao si 100e da dodas, jer pobogu to je proslogodisnji model, sa dear god DTS-om. Uvatio si se toga ko pijan plota. Kao da se bez toga ne moze...

Mnogo zustro ides, niko nije rekao da je kupio raspali tv ili kradeni TV,
Tehnomarket (pogotovu) ima obicaj da prodaje polovne(odnosno izlozene) i demonstracione primerke, po punoj ceni, a kada im prodje puna godina a nekad i vise prodaju ih po njihovoj nabavnoj ceni.
Ukoliko su razlike tako male u ceni ja nikada to ne bih radio.
Po meni je takav TV skuplji od onog modela koji je nov i koji je realno skuplji, to je moje misljenje.

C530 je solidan model, boljih je karakteristika (od B530), barem po onome sto sam ja testirao, bolji player je samo dodatna funkcija (DTS), odnosno po meni ima bolju sliku, malo bolje uglove od B530, malo manje pozadinskog probijanja.

C530 nije moj izbor a naravno ni B530, da ne ispadne da hvalim C530:)

O cemu ti pricas? Gde sam napisao to? Jel vidite ovo izvrtanje reci?

Izgleda da cu morati da quotujem sebe... sto ne radim nikada iz razloga sto smatram da koliko toliko smisleno pisem...

Gizmor je napisao(la):
Tih 100 evra je nista.

100 evra je nista u odnosu na ono sto dobija, moje misljenje, ne mora svako da se slozi sa tim...

Gizmor je napisao(la):
Uzeo je proslogodisnji model

Model jeste proslogodisnji, serija B je iz 2009. godine.

Gizmor je napisao(la):
sa nesto losijom slikom

Slika jeste nesto losija. Svake godine slika na lcd-u i plasmi se popravlja za odredjeni procenat, jer tehnologija napreduje, logicno...

Gizmor je napisao(la):
bez internog playera i DTS dekodera

B530 nema interni player i ne moze da se otkljuca kao model B550. B serija nema DTS dekoder. Ako nekog zanima gledanje filmova preko usb-a , mora da usledi konverzija ako film ima DTS zvuk. Posto film nema zvuk bez dekodera, mora da usledi konverzija DTS u AC3 sto traje nekih desetak minuta za film prosecne duzine. Nekome ovo cekanje smeta, nekom ne. Uopste i ne znam da li ce Lobster koristiti usb za gledanje filmova ali nisam ni implicirao da je pogresio sto je kupio tv bez ovih stvari, samo sam iznosio razlike izmedju B530 i C530.

Gizmor je napisao(la):
Takodje jako sumnjam da je tu gde je kupio imao neotpakovan model iz 2009. godine.

Zasto sam ovo rekao? Serija B je iz 2009. godine kao sto sam vec napisao. Danas je Jun mesec 2010. godine, prodavci ne dobijaju vise neotpakovane modele jer se B serija vise ne proizvodi sto implicira da je zadnji rok za proizvodnju B serije bio Mart 2010. kada se pojavio novi C530. Sad se ocekuje da (u najboljem mogucem slucaju) da su porucili novu zalihu B530 u februaru 2010. a od tada je proslo 4 meseca.

Hoces da mi kazes da su televizori stajali kod njih u magacinu neotvarani za to vreme? Svaka im cast ako ga nisu izlozili. Posto ne pratis pricu i nemas iskustvo za ove stvari ne znas sta se radi danas po radnjama. Televizori se upakuju u kutiju sve cakum pakum, a kad kupac sa imalo znanja o televizorima dodje kuci i udje u servisni meni bude " kuku lele tv mi je radio 200+ sati, sta da radim?".

Dakle to sam mislio pod tim da "sumnjam da je neotpakovan tv".

Ti si malo bezobrazan i pokusavas da ispadnes heroj na forumu, a za to ne vidim razloga. Hoces da pomognes decku da opravdas sto je "pogresio" sto je kupio B530 time sto napadas mene. Plemenito nema sta...

Ponavljam opet da decka nisam napljuvao uopste, samo sam iznosio cinjenice, a na to kradeno i raspalu kutiju nemam komentar... Jedino pljuvanje koje je bilo ovde je to sto si ti mene napljuvao, i to bez cinjenica i znanja vec onako " ajde da opalim paljbu po njemu sta ima veze"... Vrati se kad ti se ponasanje ( a i znanje ) malo popravi, do tad nemam sta ja vise da diskutujem sa tobom. Pozz.

Nekoliko puta sam u ovoj temi primetio slicne komentare, uglavnom tvoje :), ako se ne varam. Kako toliko i toliko para nije nista.

I ne znam sto si se toliko uvredio, nisam te direktno izvredjao ;).
I valjda vidis da sam u poslednjem postu banalizovao stvar, al ti se uvatio svake reci, pa naravno da sam se zezao oko kradene stvari. To je bio cinizam, al nisi skapirao.

Rekao sam sta sam mislio i sto mi je zasmetalo u ovoj temi, od mene dosta offtopic-a.
Ako se osetio debelo uvredjenim, onda izvini.

Poslednja izmena:
PC-> LCD TV

A sad ontopic :).
Povezivanje PC-ja i LCD Televizora...
Na grafickoj nemam slobodan DVI izlaz (grafa ima DVI/HDMI/D-SUB izlaze).
Dakle, imam soluciju:

1. direktno povezivanje HDMI kablom
2. DVI-HDMI adapter pa HDMI kabl

Graficka je Nvidia GeForce, a ima ona prica oko neprenosenja zvuka, a rado bih izbegao kacenje SPDIF kabla izmedju graficke i ploce.

Pri kojoj vrsti veze, izmedju one dve solucije, dolazi do prenosenja i slike i zvuka ?
---------------------------------

Ako bih pustio 1080p preko USB-a, TV bi to scaleovao na 720p ?

Kada se pusta preko PC-ja neki recimo film, neka bude 720p (1366x768), dovoljno je u KM Playeru podesiti da odnos/rezolucija bude original i TV ce preko hdmi prikazati tu rezoluciju ?

Zvuk samo sa HDMI.

A i ja sam budala, pa lepo napisem da nemam slobodan DVI, cemu onda DVI-HDMI adapter :D.
Citao sam o tome na netu, Audio through HDMI, i fora je sto ima tu nekih problema...
Vezano pre svega za podesavanje Digital zvuka u Control Panelu, a i za GeForce graficke.

E ljudi cemu tolika tenzija, toliko para imam, sutra idem po tv trazicu da ga otpakuju, prvo cu da pogledam kutiju, ako je fabricki zapakovano,mislim nije odlepljivano i tako.
Onda cu da trazim da ga otpakuju i da proverim display time, ako ima nulu ( valjda je fabricki nula)
uzimam ako ne cao momci odo na drugo mesto.

VALJDA JE TO U REDU.

E ljudi cemu tolika tenzija, toliko para imam, sutra idem po tv trazicu da ga otpakuju, prvo cu da pogledam kutiju, ako je fabricki zapakovano,mislim nije odlepljivano i tako.
Onda cu da trazim da ga otpakuju i da proverim display time, ako ima nulu ( valjda je fabricki nula)
uzimam ako ne cao momci odo na drugo mesto.

VALJDA JE TO U REDU.

Jos nesto da dodam, TV ce biti prikacen na komp tako da mi USB ne treba, filmovi idu
preko kompa. Da dodam i to, da uskoro kupujem WD live ili Novatron Iamm NTR81*83 model, koji ce valjda raditi bolje od pomenutog plejera u samom TV-u. Kao i da je moja masina iz potpisa bolja od tog tv-a.

( inace radim u FKS-Jagodina, i imam platu od 18000 dinara pa mi 100 evra znace)

Poslednja izmena:
c530

Pozdrav svima.

Za koji dan kupujem sebi novi TV pa sam posle citanja razlicitih kritika I ocena
resio da to bude Samsung 32c530.

TV ce sluziti najvise za gledanje HD Filmova, SD TVa, i pomalo za igranje sa kompa.
Racunar je trenutno povezan na Mini-Liniju i to je jedini izvor zvuka u prostoriji u koju
ce uci novi TV. Imam GForce 8800 graficku kartu koja ima 2xDVI i 1xS-Video izlaz.

Zanimaju me sledece stvari:
1. Da li je moguce i koji je najbolji nacin povezivanja ovih uredjaja (komp, mini-linija, TV i D3 Risiver) tako da izvucem najbolju sliku, ali da izvor zvuka bude samo doticna
mini-linija. (ovo je privremeno resenje, ali sigurno narednih 2 meseca ce biti tako)

2. Jasno mi je da povezivanje i kombinacija uredjaja navedenih iznad nije bas najsrecnija, pa me zanima sta vi preporucujete kao najbolje resenje. U obzir dolazi i nova grafika, pa i ozvucenje ako je potrebno, ili sta god drugo da treba.

3. Da li je ovaj TV dobra kupovina, imajuci u vidu za sta je meni potreban?

Hvala unapred.
Marko

nisi rekao koje su opcije povezivanja na mini liniji i d3... takodje, koju zvucnu imas...

najbolja kombinacija je zvuk opticki spdif a slika hdmi ili sve preko hdmi ako je moguce...

Malopre sam dosao iz Tehnomarketa, uzeo sam Samsung LE 40 B530, otvorio i probao sam ga, usao u servisni meni display tine jednako 0hr.

HVALA KORISNICIMA renne ,gizmor, scheilinkin i ostalima na savetima.

TV STIZE KOMBIJEM, NADAM SE DA GA VECERAS NAMONTIRAM I PUSTIM U RAD.

NEKA ZABAVA POCNE, ISTO ZELIM SVIMA KOJI TEK KUPUJU LCD TV KAO I ONIMA KOJI GA IMAJU.
PUNO SATI KVALITETNE ZABAVE.

Aj sa srecom, da ga koristis dugo :).
Valjda ce nam ovi televizori izdrzati duze od 2 godine :D (od garantnog roka).

Mali update u vezi C serije. Danas sam probao u TehnoM 46C530 i 46C650. Ukopcao sam trascend 320gb na usb i probao nekoliko 1080p filmova. Birao sam naslove koje su uradile najbolje grupe i koje su vrhunski BR ripovi. Sve je htelo da se pusti OSIM Avatara 1080p ESIR koji je oko 20gb fajl sa DTS-om. Cini se da taj interni player nije svemoguc i da mozda neke mkv fajlove nece pustati. Sta je u pitanju neznam. Mozda velicina fajla. Mozda petljanje sa kodec-om. Cisto da znaju oni koji bi da kupe tv i iskljucivo koriste USB movie.

Nisam ni znao da C530 ima tu funkciju pustanja filmova sa USB-a ?
Koliko znam model B551 to nije imao ?

Na koji to nacin se proverava koliko sati je TV radio (Samsung modeli) ? I jel hoce uopste u Tehnomarketu i Tehnomaniji da pokazu ?

Inace izbor sam 90% sigruno sveo na ova 2 modela. TV ce sluziti prvenstveno za igranje PS3 i Xbox, i za gledanje sporta, a vrlo moguce kasnije i kao monitor, tj za gledanje TV-a. Vidim da svi hvale Panasonic plasme, ali nesto nisam ljubitelj i poznavalac te tehnologije tako da cu preskociti.
Ima li uopste kakve razlike izmedju ova 2 modela osim u dizajnu i sto je B i 2009, a C iza 2010 ?

1.http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09051782

2. http://www.tehnomanija.rs/katalog/s...-40c650---proveriti-da-li-su-dobre-slike.html

Razmisljao sam cak i o ovom modelu jer je 46 incha, ali vidim da su svi odusevljeni kvalitetom slike na seriji 6 tako da bi uzeo nesto sto je 100% provereno.
http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-televizor-lcd-le-46b551a.html

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno