Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam ni znao da C530 ima tu funkciju pustanja filmova sa USB-a ?
Koliko znam model B551 to nije imao ?

Na koji to nacin se proverava koliko sati je TV radio (Samsung modeli) ? I jel hoce uopste u Tehnomarketu i Tehnomaniji da pokazu ?

Inace izbor sam 90% sigruno sveo na ova 2 modela. TV ce sluziti prvenstveno za igranje PS3 i Xbox, i za gledanje sporta, a vrlo moguce kasnije i kao monitor, tj za gledanje TV-a. Vidim da svi hvale Panasonic plasme, ali nesto nisam ljubitelj i poznavalac te tehnologije tako da cu preskociti.
Ima li uopste kakve razlike izmedju ova 2 modela osim u dizajnu i sto je B i 2009, a C iza 2010 ?

1.http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09051782

2. http://www.tehnomanija.rs/katalog/s...-40c650---proveriti-da-li-su-dobre-slike.html

Razmisljao sam cak i o ovom modelu jer je 46 incha, ali vidim da su svi odusevljeni kvalitetom slike na seriji 6 tako da bi uzeo nesto sto je 100% provereno.
http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-televizor-lcd-le-46b551a.html

Ah kad bi samo ljudi zapravo citali teme...

-Stavio sam detaljno kako se ulazi milion puta a najskorije uputstvo je na strani 79 post #1176 . Hoce da pokazu sto da ne, jedino ako naletis na nekog mrguda.

-Stavio sam razlike izmedju B serije i C serije najmanje 4 puta. Za C530 je pomenuto barem 30 puta da pusta sve formate bez otkljucavanja dok je B551 morao da se otkljuca. Za razlike cu morati da te nateram da koristis search, bez ljutnje :d

C650 ti nikako ne odgovara zbog ogromnog input laga, a po reputaciji si okoreli gamer, kao i mnogo ljudi ovde hehe, tako da ti izbor pada jedino na C530 a da si prelistao proslu stranu video bi i da je bilo diskusija zasto ne B serija umesto C serije.

edit:

Da, zaboravih da pomenem da ti je 46B551 odlican televizor. Fazon to je otprilike moj televizor A656 bez Ultra clear panela i 100hz, tako da ima nesto losije karakteristike kao sto su dubina crne i kontrast, a 100hz je kod mene beskorisno jer nema Judder i Blur slajder da se podesi kako mi odgovara, tako da ga i ne palim opciju. Svaka preporuka za ovaj 46B551 ako ti ne smeta sto je malo losiji od C530, jer nema DTS dekoder. B551 mozes da otkljucas naravno. Ako se odlucis za njega jer je veca dijagonala, pogledaj da li je radio u radnji i koliko. Takodje pogledaj i ovo http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=207999 , bice ti zanimljivo sto se tice input laga.

Poslednja izmena:
*** citao sam temu podosta, ali jene pratim od pocetka to je problem. Isto ko i tebe i mene izludjuju likovi koji dodju u konzolnu sobu i pitaju nesto sto je receno vec 1000 puta. Ovo je mozda pominjano 10tak puta, tako da moras da imas razumevanja. :)
Ok skapirao sam to za proveru koliko je TV radio, trazicu da mi pokazu.

E sad ili mi reci gde su otprilike te razlike C530 vs C650 ili objasni ponovo ukratko. :D
Nemam pojma sta mu dodje taj input lag na LCD-u, jedino sto slutim je da kasni slika sa externog uredjaja ?
Ne kapiram kako serija 5 moze biti bolja za nesto od serije 6 ? Zato i pitam, volim sve da proverim pre nego sto se odlucim za kupovinu.
Hvala unapred.

c650 ima 100hz, i to "podesivih" 100hz, ima internet@tv

*** citao sam temu podosta, ali jene pratim od pocetka to je problem. Isto ko i tebe i mene izludjuju likovi koji dodju u konzolnu sobu i pitaju nesto sto je receno vec 1000 puta. Ovo je mozda pominjano 10tak puta, tako da moras da imas razumevanja. :)
Ok skapirao sam to za proveru koliko je TV radio, trazicu da mi pokazu.

E sad ili mi reci gde su otprilike te razlike C530 vs C650 ili objasni ponovo ukratko. :D
Nemam pojma sta mu dodje taj input lag na LCD-u, jedino sto slutim je da kasni slika sa externog uredjaja ?
Ne kapiram kako serija 5 moze biti bolja za nesto od serije 6 ? Zato i pitam, volim sve da proverim pre nego sto se odlucim za kupovinu.
Hvala unapred.

Imam razumevanja naravno, kapiram da si tek usao u ovaj svet televizora i imas dosta pitanja, a samim tim sto nas nisi pratio od pocetka fali ti gomila informacija :D

Ehehe ajde opet cu da napravim poredbu, ali cheatovacu, koristicu copy paste :d

"Dobija se 100hz, interni plejer je isti kao kod C650 i isto ima DTS dekoder tako da ne moras da se zamaras da konvertujes zvuk u AC3 ako gledas HD ripove.. Lan prikljucak pozadi, Internet@tv, DLNA wireless streaming, Media content ( baza sa receptima, slikama, mini igricama itd), vecu dubinu crne boje, tacnije ostale boje, veci staticni kontrast, 800 linija pokretne rezolucije sa ukljucenom opcijom 100hz naspram 300 linija koju C530 moze da prikaze, nesto bolje skaliranje materijala. To je to otprilike, mozda zaboravljam nesto.

Da li vredi razlika, po meni da."

Tebe najvise koci input lag, tj. kasnjenje od toga kada pritisnes dugme u stvarnosti do akcije koja ce se izvrsiti u igri i meri se u milisekundama. Cudi mi da neznas ovo posto je dosta bitno ako igras dosta FPS igara.

Imas i edit u mom prethodnom postu.

Poslednja izmena:
Da, ali taj lag o kome si pisao naveo si da se javlja kad koristis TV kao monitor za PC, za igranje ?
Ja ne igram na PC-u nista, imam 2 konzole, volim iz fotelje. :)
Jel ima ikakvog laga kad su u pitanju konzole ?
Znam za neki lag u kontrolama kod Killzone 2, ali nikad nisam ulazio u detalje.
*** volim svasta da znam, saznam, ali ne bas preterano da ulazim u tehnicke detalje.

Nije bas da sam nov u svetu LCD-a, imam Samsung LE32R81 vec 2,5 godine, najvise mi smeta sto je prikaz crne los i sto je mala dijagonala.

Da, ali taj lag o kome si pisao naveo si da se javlja kad koristis TV kao monitor za PC, za igranje ?
Ja ne igram na PC-u nista, imam 2 konzole, volim iz fotelje. :)
Jel ima ikakvog laga kad su u pitanju konzole ?

A koja je razlika leba ti :D.
Dal konzola ili PC, kacis ga preko hdmi kabla.
Kasnjenje je do televizora, ne do gaming platforme.

KZ2 lag + tv lag = 2x lag :p :d

Znaci saveti su da ipak pucam na LE46B551 ili LE46C530 ? :)
Bolje i po vama sto veci TV to bolje. Inace soba je 4x4m. 32 je sad smesno mali za to.
Bas bi voleo da vidim dal se primeti taj input lag kod C650. :)
Kako onda nema tog laga kod C530 ? Zato sto je 50Hz ? Kontam da su paneli isti, samo je C650 nabudzen net zezancijama.

Samo da dodam... Lag je lag, nebitno na koji je source televizor vezan :d

Tacnije kod pc-a je jos manji lag jer ima fazon da se preimenuje HDMI3 u PC i samim tim iskljuce nebitne opcije za processing slike i dodatno smanji lag. Kod Xbox-a ovo isto radi da moze HDMI3 u PC, ali kod PS3 nemoze jer on menja ta podesavanja kada udjes u igru, znas i sam, crn ekran pre nego sto igra ucita i izbaci ti koja ja rezolucija i na koliko herca. Ni meni ni dan danas nije 100% jasno zasto, iako sam citao detaljnjije, mada bitno je PC mode ne radi na PS3.

U fazonu meni je input lag na kompu nekih 28ms sto je prilicno dobro, a bez pc moda je mozda nekih 45ms, game mode da kazemo 34ms prosek . Pikam ja igre na PS3 bez game moda i po meni ove vrednosti su neprimetne.

B651 i C651 imaju 100ms laga bez game moda. U game modu je nekih 30ms, ali to toliko ubije sliku da je po meni beskorisno.

Pazari 46B551 i uzivaj u igrama, pogotovo sto ti je veca soba :)

Au brate 46, pa to mi nece stati u kravan, bolje da narucim da mi oni dovezu, mada ko ce cekati ceo dan. :D Mozda zapalim kombijem po njega. :)
Ako neko od vas radi u Tehnomaniji i oce da se tako resi zaliha starih modela nayebo je. :d

Mozda je i ovo bilo pisano, ali bas me zanima ko od ovih prozivodjaca LCD/LED TV-a stavrno pravi sam panele za iste ?
Znam da Samsung radi svoje panele, za druge stvarno ne znam, a bas me zanima. Cuo sam cak da Sony kupuje od Samsunga panele i samo sklapa TV.

Poslednja izmena:
Tacnije kod pc-a je jos manji lag jer ima fazon da se preimenuje HDMI3 u PC i samim tim iskljuce nebitne opcije za processing slike i dodatno smanji lag.

jel mora hdmi 3 ili je sve jedno koji hdmi...ne zbog laga, vec zbog kvaliteta slike... ja nikako da podesim ovaj moj c650 da mi odogovara, probao sam preko svih hdmi, i nekako mi najbolja (najbezbolnija po oci) slika na hdmi1/dvi. nista mi se ovo ne svidja, na svakih 5min okrenem glavu ka T240 da malo odmorim oci...

kad kazes preimenuje, mislis na menu/source list/edit name?

Poslednja izmena:
jel mora hdmi 3 ili je sve jedno koji hdmi...ne zbog laga, vec zbog kvaliteta slike... ja nikako da podesim ovaj moj c650 da mi odogovara, probao sam preko svih hdmi, i nekako mi najbolja (najbezbolnija po oci) slika na hdmi1/dvi. nista mi se ovo ne svidja, na svakih 5min okrenem glavu ka T240 da malo odmorim oci...

i mene muci povezivanje

probaj menu/picture options/size pa odaberi screen fit ako ti je dozvoljeno... meni preko hdmi1/dvi nije dozvoljeno dok mi se cini da sam preko ostalih hdmi-ja mogao to da izaberem.

i josme muci, kad prikljucim tv na hdmi por na grafici, nije mi slika preko celog ekrana nego kao da fali malo sa strane, kako da ovo resim.
OVERSCAN

Adjusting Image Position and Size Manually for TVsManually Adjusting Image Size and Position using Underscan/Overscan for TVs

Based on the navigation system contained in the ATI Catalyst™ Control Center window, do one of the following:
Navigation menu—From the display palette on the Desktops & Displays page, click the desired TV, and then click Configure in the context menu that appears.
Navigation tree—From the tree in the Graphics Settings tab, expand TV Properties.
Click Adjustments.
Move the Underscan/Overscan slider to adjust the overall size of the image on the TV. Use this slider to adjust any visible black borders around the edge of the image.
Note: The slider is not available for TVs configured to use a custom or the default optimized timing mode.

A sto idete preko dvi/hdmi.
Jel probao nekome direktnu vezu hdmi kablom ?

To je moja jedina solucija, jer nemam slobodan dvi izlaz na grafickoj.

Kako je moguce da C650 ima veci input lag od C530 ?
Jel postoje neki dokazi,rezulatati toga ?

Da, mislim upravo na source list/edit name. Najbolji kvalitet slike izvlaci HDMI3 renamed u PC, da bi imao 1:1 pixel maping. Kako ne mozes da namestis kako treba? Stavi kao sto rekoh HDMI 3, slika ti sigurno nije ostra pa zbog toga te bole oci, i backlight mora da ti je namesten na preko 5. Pogledaj kako to izgleda kod mene pa uporedi.

Nisam hteo blic zbog odsjaja. Ove linije nastaju zbog aparata jer ne moze da prikaze toliko detalja odjednom, neko mi je objasnjavao ne kapiram ni ja previse.

Kad se resizuje slika nema ih.

A sto idete preko dvi/hdmi.
Jel probao nekome direktnu vezu hdmi kablom ?

To je moja jedina solucija, jer nemam slobodan dvi izlaz na grafickoj.

Probao sam ja, HDMI preko laptopa, slika je apsolutno i potpuno 101% ista sa tim sto je kabl nosio i zvuk. Nema razloga da bude drugacija, oba kabla nose digitalni signal...

Kako je moguce da C650 ima veci input lag od C530 ?
Jel postoje neki dokazi,rezulatati toga ?

Input lag 45ms in “Game” mode, 95ms otherwise - izvor hdtvtest.co.uk
Input lag 40ms Game mode inace 67ms - izvor korisnik Waylander :D

Pitanje je koliko tvoj stari LCD ima input lag u odnosu na oba, i da li ces uopste praviti razliku, pro gameri tvrde da razlika u input lagu postoji. Ako imas stari CRT i solidan fotoaparat mozes sam da izmeris.

edit:

Nisam stavio bitnu stvar a to je da predpostavljam da C530 ima veoma slican input lag kao B550, jer C650 ima slican lag kao B650.

Poslednja izmena:
Pa ovaj moj pitaj boga koliko input lag ima, znam da me je to u KZ2 izludjivalo. Inace model je Samsung LE32R81, ako neko zna lag ili ima na netu neka kaze, bas me zanima.
Gizmor izmerio bi ja lag nego PC i TV su na 2 razlicita sprata, plus PC je star, nema HDMI. Ne znam kako bi ga i povezao sa TV-om.
Kazes da je lag na C530 isti kao na B551 ? :D A koliko je na B551 ? :p
Kako je moguce da je Samsung boljoj seriji udelio losiji input lag ? Ne kapiram uopste...

Pa stavio sam koliko je B550/B551 "Input lag 40ms Game mode inace 67ms - izvor korisnik Waylander" . Zaboravih da stavim da je prvi rezultat C650 a drugi B550. Jako tesko mogu da ti nadjem input lag za R81.

Nema sta tu da se "udeli" input lag je veci zbog tog i tog problema procesiranja slike, pa ti pitaj samsung zasto nisu odradili bolji posao na C650. Konkretnije detalje ne znam, a i verovatno mali broj ljudi zna tacno sta i kako oko pitanja input laga za odredjeni televizor.

Ja cu danas da izmerim te lagove, mene interesuje sto su mi neke opcije zasivljene kada povezem komp i tv preko HDMI 1/DVI (imenovan u PC), Sharpness: stoji na 20 i ne mogu da smanjim,kao da je komp to namestio sam i tako to. Ima li to veze sto sam HDMI ulazu dodelio PC ( kao ime iz menija TV-a).

Da, u PC modu su neka podesavanja greyed out. Kao sto sam vec rekao, trebao bi da se koristi HDMI 3 zbog 1:1 pixel mapinga, a ne HDMI 1.

Sve sto ti je zasivljeno nema uticaja na sliku, tako da tih 20 Sharpnessa zapravo nisu tu. Neke opcije koje su zasivljene preuzima graficka na kompu tako da tv ima minimalni processing slike, samim tim i manji input lag, upravo poenta PC moda.

A jel to pricas samo o Samsungu ?

Ja na svom LG-ju imam 2 HDMI.
Vec sam preimenovao HDMI1 u PC, iako nemam povezano :D.

Vi televizore koristite kao desktop, vidim sliku dole Firefox-a...
Ja kao desk sigurno ga necu koristiti, mozda pustim neku igru, jedino to.
USB Movie odradjuje sve kako treba (osim DTS-a kojeg cu morati konvertovati).

Da, u PC modu su neka podesavanja greyed out. Kao sto sam vec rekao, trebao bi da se koristi HDMI 3 zbog 1:1 pixel mapinga, a ne HDMI 1.

Sve sto ti je zasivljeno nema uticaja na sliku, tako da tih 20 Sharpnessa zapravo nisu tu. Neke opcije koje su zasivljene preuzima graficka na kompu tako da tv ima minimalni processing slike, samim tim i manji input lag, upravo poenta PC moda.

OK, HVALA TI, JA SE UPLASIO DA NESTO NISAM SJE.....O. AKO MI JOS NESTO TREBA PUSTICU TI PORUKU NA PM. IZVINI AKO SAM MALO NAPORAN.

A jel to pricas samo o Samsungu ?

Ja na svom LG-ju imam 2 HDMI.
Vec sam preimenovao HDMI1 u PC, iako nemam povezano :D.

Vi televizore koristite kao desktop, vidim sliku dole Firefox-a...
Ja kao desk sigurno ga necu koristiti, mozda pustim neku igru, jedino to.
USB Movie odradjuje sve kako treba (osim DTS-a kojeg cu morati konvertovati).

Aha.

Neam pojma realno za LG kako to funkcionise sa PC modom, nisam nikad isprobao.

Naravno, ima nas par ludaka koji koristimo umesto monitora :d Kvalitet slike je toliko dobar da se ne vracas nikad vise na standardni tft, a razdaljinu gledas da bude zdrava za oci heh.

Evo koga zanima kako je islo moje putovanje od nekoriscenja tv-a kao monitor do njegovog godinu i nesto dana staza kao fenomenalnog monitora moze da vidi u spoileru, mozda dobijete inspiraciju pa probate heh.

@Lobster

Ma jok, nema frke. Ja sam ionako vecinu vremena ovde, nekad alt tabovan, nekad zapravo tu hehe. :D

Previse, previse blizu je sto/fotelja od televizora.
Da je 32" bilo bi potaman, al 40"... pa ne mozes ocima sve da sagledas.
Al dobro, frik si :D.

Kako si sakrio kablove, sta je ona bela pozadina ?

Al imas jebacki tepih :d, i shatro gitara, da zadivis ribu koja se ne razume... u gitare :p.

Poslednja izmena:
Razdaljina je taman :D
Od ekrana do mojih ociju nekih 1.2m. Pa realno ne mozes da sagledas celu sliku i na 19", a tu sedis na pola metra . Uvek gledas deo slike koji te interesuje, a ostatak perifernim vidom, nikad ne gledas od start menija do X dugmeta. Dok kucam ovaj tekst fokusiram se na centar ekrana i njegovu okolinu, kada saljem odgovor fokusiram se na strelicu koju povlacim do prozora Posalji odgovor, a periferni vid gleda tekst, mislim kapiras sta hocu da ti kazem... :d

Dakle razdaljina je sasvim srazmerna, i vidim ceo ekran kao sto bih ga gledao na manjoj dijagonali.

Bela pozadina je gips karton ploca, svi kablovi su iza nje. Imas vise u ovoj temi odgovora kako sam to odradio http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=231258.

Ma jeste hehe, nisu ribe toliko glupe da ne prave razliku izmedju prave gitare i one za Guitar hero ,)

S obzirom da ovogodisnji Sony EX500 i Samsung C650 imaju veliki input lag, koji 32" TV je najbolji ako se koristi iskljucivo za gaming? Po onome sto sam citao rekao bih Panasonic 32S20, posto sam hardcore Rock Band/Guitar Hero igrac pa mi je input lag na prvom mestu a i TV je ako je verovati opisima odlican?

Size narkoman :d.
Po mom ukusu je preblizu :), al dobro, my 2 cents.

Zar ne mozes u RB/GH igrama da uskladis tj kalibrises iako ima input lag?

Jedno malo glupo pitanje - kako uopste primetite input lag? Ja ocekujem odredjen lag vec samim tim sto koristim bezicni dzojped ali zaista nisam primetio neko preveliko kasnjenje u igrama. I zar nemaju svi televizori game mod koji svodi na minimum lag? Doduse, na mojoj staroj plazmi game mod je imao neprihvatljiv kvalitet slike, na LG*ju je vec mnogo bolje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno