Da li mogu da se nadam testu Toshiba 42RV635?
Bilo bi posebno interesantno uporediti Samsung 40B530/B550, LG 42LF2510/LH3000 i Toshiba 42RV635 jer su trenutno cenovno vrlo bliski.
Pozdrav
Bice ti modeli na testu naravno, ali prvo radimo 32" i 37". U drugom uporednom testu idu 40" i 42". Posle toga idu i plasme. Treba jos da vidimo sa prodavnicama, da se vidi kada njima odgovara. byMax radi na dogovorima pa kada se shefovi smiluju krecemo sa testovima, ali trebalo bi uskoro.
Ljudi dajte ne pricajte napamet, proverite ono sto pisete, ovako bezveze sirite dezinformacije. Toliko vec pricamo o B651 da ima opciju da precizno namestite 100hz motion plus, da skroz moze da se eliminise video look kod filmova.
W5500 ovo nema i to je jedan velik minus, zbog cega bi se ja odlucio za kupovinu B651. Dakle da ponovimo:
Sony KDL-40W5500 vs. Samsung B650
Advantages of the Sony KDL-40W5500
* Cleaner 100Hz motion (less interpolation artefacts)
* Colours more well-saturated
* Shadow detail marginally more revealing
* Slightly sharper SD upscaling
* More competent 2:2 cadence detection for real-life material
* Slightly wider viewing angles
Advantages of the Samsung B650
* Less chance of clouding
* 100Hz motion can be applied to movies without making them look like video
* Superior SD video mode deinterlacing/ jaggies smoothening
* More accurate colour hues
* No red push
* USB video file playback supports more format (including MKV)
* “Internet@TV” is prettier and more practical than Sony’s Applicast
For all intensive purposes, black-level performance and input lag (with [Game Mode] engaged) are similar on both TV sets.
Conclusion
The Sony KDL-40W5500 and the Samsung B650 are the top two non-LED-backlit LCD TVs available on the market at the moment… you can’t go wrong with either, because both of them are capable of delivering top-notch picture quality. Your final choice should boil down to the importance you place on their respective pros and cons, brand preference, and of course your own budget.
O ne, veoma je bitno![]()
Tacnije je obrnuto, slika na sonyju ce imati soap effect iliti video look kod gledanja filmova sa ukljucenom 100hz opcijom, a samsung nece imati uopste zbog gore pomenutog.
Dolazimo na prednost W5500 gde ce biti bolji u prikazivanju ostalog materijala sa 100hz, kao sto pise "Cleaner 100Hz motion (less interpolation artefacts)" , mada evo da pitamo renne-a da li je primetio uopste artifakte na B651 primer gledajuci sportski materijal?
To je ono što sam pominjao na drugoj temi. 50k je samo danas i samo u prodavnici koja se danas otvara, a koja je ako se ne varam na vidikovcu - ako kažeš da piše u blicu onda može neko da proveri koja je tačna adresa.
Ekstra je cena. Valjda će biti takvih akcija i za 46" i 50".
Odgovor je potpuno jasan i nameće se sam od sebe kada se pročita par tema na temu plazma / lcd na ovom forumu, pa čak i konkretni modeli su jasno izdvojeni, ali pustimo Gizmora da kaže šta misli kada je već direktno prozvan![]()
U principu, koliko sam ja naucio iz ovih postova, i kako vidim, uglavnom ces gledati SD sadrzaje, tako da je po meni plazma bolji izbor za tebe. Takodje, ne vidim na da ces povezivati racunar na TV, sto je jos jedan glas za plazmu. E sad, posto se ne razumem u konkretne modele toliko, to cu ostaviti nekom drugom.![]()
Pa sad ispada kao da sam neki genije za lcd/plasma televizore hehe. Kada bi na svako pitanje ja direktno davao odgovor gde bi mi bio kraj. Mislim visim ja na benchu stalno ali alt-tabovan vecinu vremena, ali se trudim da budem koristan. Ima ovde isto ljudi koji imaju slicno znanje kao i ja, nemojte se oslanjati toliko na mene bas
Sto se tice pitanja seniore, odgovor je plasma. Vidis i sam koliko pominjemo modele SAMSUNG PS-42B450 i SAMSUNG PS-42B430. Razlike sam pomenuo ovde da ne kucam opet http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1899878&postcount=1267
Ja bi isao na B450 u tvom slucaju i ustedeo lepu svotu novca od predvidjenih 70k za kupovinu plasme. Za ostatak novca uzmi i napravi zurku za prijatelje i svi ce biti srecni![]()
Nije FullHD, ali apsolutno digitalni tuner nema veze sa tim. Televizor inace poseduje digitalni tjuner, DVB-T i DVB-C tuner. Digitalna televizija je nesto sasvim trece, a kad bude zazivela digitalizacija 2012, DVB-T ce postati beskoristan jer cemo mi emitovati u DVB-T2, pravimo se pametni. Barem ce zgrnuti pare na prodaju DVB-T2 risivera. DVB-C ti isto nista ne koristi trenutno, kablovski operateri se ogranicavaju na svoje risivere i nemoguce je da ti daju karticu koju ces ti staviti u common interface slot i izbeci koriscenje risivera. Oba modela koja sam pomenuo su 100hz koji apsolutno nemaju veze sa 100hz kod lcd-a, ako si sa tim slucajno povezao nesto.
C10 je osiromasena verzija panasonica X10, koji je u nekim slucajevima bolji od samsunga, kao sto su dubina crne.Nemoj da ides na 37inca, pokajaces se sto si uzeo manji tv. Za samsung kazu da ima lepse boje i da izgleda bolje pri dnevnom svetlu. Moraces da licno pogledas sve modele po radnjama pa za koji se odlucis nije ni bitno, svi su ok televizori.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari