Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sony LCD TV Bravia KDL-32P3600 , Imam ponudu od prijatelja da uzmem za neke sitne pare , vredi li uzeti isti za igranje PS3/Xbox360 i kao PC desktop ?
Tj da li ima problema sa input lagom i slicno ? (Google mi daje samo bugarske i tako neke fail stranice gde se ovaj TV prodaje pa zato moram ovako da pitam :D)

Poslednja izmena:
Da li mogu da se nadam testu Toshiba 42RV635?

Bilo bi posebno interesantno uporediti Samsung 40B530/B550, LG 42LF2510/LH3000 i Toshiba 42RV635 jer su trenutno cenovno vrlo bliski.

Pozdrav

Bice ti modeli na testu naravno, ali prvo radimo 32" i 37". U drugom uporednom testu idu 40" i 42". Posle toga idu i plasme. Treba jos da vidimo sa prodavnicama, da se vidi kada njima odgovara. byMax radi na dogovorima pa kada se shefovi smiluju krecemo sa testovima, ali trebalo bi uskoro.

Bice ti modeli na testu naravno, ali prvo radimo 32" i 37". U drugom uporednom testu idu 40" i 42". Posle toga idu i plasme. Treba jos da vidimo sa prodavnicama, da se vidi kada njima odgovara. byMax radi na dogovorima pa kada se shefovi smiluju krecemo sa testovima, ali trebalo bi uskoro.

OK, ali potrudite se da testovi budu gotovi do nove godine jer tada bi trebalo da bude nekih popusta i to je najbolje vreme za kupovinu (tako je bilo prošle godine).

Pozdrav

Naravno, trebalo bi da krenemo od ponedeljka sa testiranjem. Bilo je nekih problema sa dogovorima, ali bice testovi zavrseni na vreme pre novogodisnjih kupovina.

Hvala,na objasnjenjima.
Ipak imam jos 2 pitanja.

Da li je Sony LCD 40 W 5500 identican Sony LCD 40 W 5500 K (ako nije u cemu je razlika)?

Jos jednom da li ima razlike u SONY LCD 40 W 5500 i SONY LCD 37 W 5500
(naravno mislim, sem u velicni, odnosno pre svega na panel)

Ljudi dajte ne pricajte napamet, proverite ono sto pisete, ovako bezveze sirite dezinformacije. Toliko vec pricamo o B651 da ima opciju da precizno namestite 100hz motion plus, da skroz moze da se eliminise video look kod filmova.

W5500 ovo nema i to je jedan velik minus, zbog cega bi se ja odlucio za kupovinu B651. Dakle da ponovimo:

Sony KDL-40W5500 vs. Samsung B650
Advantages of the Sony KDL-40W5500

* Cleaner 100Hz motion (less interpolation artefacts)
* Colours more well-saturated
* Shadow detail marginally more revealing
* Slightly sharper SD upscaling
* More competent 2:2 cadence detection for real-life material
* Slightly wider viewing angles

Advantages of the Samsung B650

* Less chance of clouding
* 100Hz motion can be applied to movies without making them look like video
* Superior SD video mode deinterlacing/ jaggies smoothening
* More accurate colour hues
* No red push
* USB video file playback supports more format (including MKV)
* “Internet@TV” is prettier and more practical than Sony’s Applicast

For all intensive purposes, black-level performance and input lag (with [Game Mode] engaged) are similar on both TV sets.
Conclusion

The Sony KDL-40W5500 and the Samsung B650 are the top two non-LED-backlit LCD TVs available on the market at the moment… you can’t go wrong with either, because both of them are capable of delivering top-notch picture quality. Your final choice should boil down to the importance you place on their respective pros and cons, brand preference, and of course your own budget.

O ne, veoma je bitno :)
Tacnije je obrnuto, slika na sonyju ce imati soap effect iliti video look kod gledanja filmova sa ukljucenom 100hz opcijom, a samsung nece imati uopste zbog gore pomenutog.

Dolazimo na prednost W5500 gde ce biti bolji u prikazivanju ostalog materijala sa 100hz, kao sto pise "Cleaner 100Hz motion (less interpolation artefacts)" , mada evo da pitamo renne-a da li je primetio uopste artifakte na B651 primer gledajuci sportski materijal?

W5500 i W5500K su isti modeli.
Drugi deo pitanja da li 40" i 37" verzija imaju razlike, odgovor je da. Samsung i Sony ne stavljaju S-PVA panele u 37" modele vec losije AUO panele. AUO paneli u odnosu na PVA panele imaju losiji ugao gledanja, losiju reprodukciju boja i losiju dubinu crne boje.

To je ono što sam pominjao na drugoj temi. 50k je samo danas i samo u prodavnici koja se danas otvara, a koja je ako se ne varam na vidikovcu - ako kažeš da piše u blicu onda može neko da proveri koja je tačna adresa.

Ekstra je cena. Valjda će biti takvih akcija i za 46" i 50".

Poslednja izmena:
To je ono što sam pominjao na drugoj temi. 50k je samo danas i samo u prodavnici koja se danas otvara, a koja je ako se ne varam na vidikovcu - ako kažeš da piše u blicu onda može neko da proveri koja je tačna adresa.

Ekstra je cena. Valjda će biti takvih akcija i za 46" i 50".

Verovatno imaju citav jedan komad :wall:

Poslednja izmena:
@Gizmor
Hvala na savetu i ja sam nekako vise za LG, iako je manji, bar znam da je kvalitet vrhunski, dok mi ovaj Vivax previse sumnjiv, nista ne mogu konkretno o njemu da nadjem na netu...mada opet 47" je ipak prilicno vise od 42" :(

Poslednja izmena:
Dobro vece i postovanje svima. Citao sam ovaj forum koji mi se svideo,pa resih da se registrujem i zamolim Vas za pomoc. Sakupio sam neke dindze i resio da se ponovim sa nekim lepim TV-om, i naravno kvalitetnim. E tu je kvaka-posto i nisam bas neki poznavaoc toga. Zato molim za pomoc, a posebno Gizmora za koga vidim da je covek pravi majstor za to. Otprilike ovako- cifra oko 70 000 max,velicina 40 ili 42 ( mozda i 37, ali... ),gledanje ocajne IKOM kablovske, ponekog filmica sa DVD-a i najvaznije besomucno gledanje sporta sa satelita ( motorna sat. antena, svi kanali kristalno cisti-bar do sada na samsung 72 cm slim fit tv ),mnogo,mnogo kosarke-ustvari ja sam manijak za gledanje sporta na TV-u. Da li LCD ILI plazma? Gledanje sa 3-3.5 metra.
Eto to je to, Gizmore pomagaj-ali te molim za neki brz odgovor-ako je to ikako moguce.
Jos jednom pozdrav svima!

Odgovor je potpuno jasan i nameće se sam od sebe kada se pročita par tema na temu plazma / lcd na ovom forumu, pa čak i konkretni modeli su jasno izdvojeni, ali pustimo Gizmora da kaže šta misli kada je već direktno prozvan :)

U principu, koliko sam ja naucio iz ovih postova, i kako vidim, uglavnom ces gledati SD sadrzaje, tako da je po meni plazma bolji izbor za tebe. Takodje, ne vidim na da ces povezivati racunar na TV, sto je jos jedan glas za plazmu. E sad, posto se ne razumem u konkretne modele toliko, to cu ostaviti nekom drugom. :)

Odgovor je potpuno jasan i nameće se sam od sebe kada se pročita par tema na temu plazma / lcd na ovom forumu, pa čak i konkretni modeli su jasno izdvojeni, ali pustimo Gizmora da kaže šta misli kada je već direktno prozvan :)

Jaksa, iskreno bih voleo da cujem i tvoje misljenje, a Gizmora sam izdvojio iz prostog razloga sto vidim da je covek zaista aktivan u ovoj prici i da se zaista razume u sve to. Veruj mi, citao sam ovaj forum, ali sam sada totalno sludjen, pa bi mi vasa misljenja zaista pomogla. Pozdrav.

U principu, koliko sam ja naucio iz ovih postova, i kako vidim, uglavnom ces gledati SD sadrzaje, tako da je po meni plazma bolji izbor za tebe. Takodje, ne vidim na da ces povezivati racunar na TV, sto je jos jedan glas za plazmu. E sad, posto se ne razumem u konkretne modele toliko, to cu ostaviti nekom drugom. :)

A vidis, to povezivanje sa kompom-koja je prednost toga? da bih radio isto kao i obicno, samo umesto sve to ( igrice, filmovi... ) na monitoru-gledao bih na plami ili LCD-u ? Jesam li u pravu- koje su jos prednosti?

Pa sad ispada kao da sam neki genije za lcd/plasma televizore hehe. Kada bi na svako pitanje ja direktno davao odgovor gde bi mi bio kraj. Mislim visim ja na benchu stalno ali alt-tabovan vecinu vremena, ali se trudim da budem koristan. Ima ovde isto ljudi koji imaju slicno znanje kao i ja, nemojte se oslanjati toliko na mene bas :D

Sto se tice pitanja seniore, odgovor je plasma. Vidis i sam koliko pominjemo modele SAMSUNG PS-42B450 i SAMSUNG PS-42B430. Razlike sam pomenuo ovde da ne kucam opet http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1899878&postcount=1267

Ja bi isao na B450 u tvom slucaju i ustedeo lepu svotu novca od predvidjenih 70k za kupovinu plasme. Za ostatak novca uzmi i napravi zurku za prijatelje i svi ce biti srecni :D

Pa sad ispada kao da sam neki genije za lcd/plasma televizore hehe. Kada bi na svako pitanje ja direktno davao odgovor gde bi mi bio kraj. Mislim visim ja na benchu stalno ali alt-tabovan vecinu vremena, ali se trudim da budem koristan. Ima ovde isto ljudi koji imaju slicno znanje kao i ja, nemojte se oslanjati toliko na mene bas :D

Sto se tice pitanja seniore, odgovor je plasma. Vidis i sam koliko pominjemo modele SAMSUNG PS-42B450 i SAMSUNG PS-42B430. Razlike sam pomenuo ovde da ne kucam opet http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1899878&postcount=1267

Ja bi isao na B450 u tvom slucaju i ustedeo lepu svotu novca od predvidjenih 70k za kupovinu plasme. Za ostatak novca uzmi i napravi zurku za prijatelje i svi ce biti srecni :D

OK da kazemo ta 450 plazma. Pitanja- ta plazma pretpostavljam nije FULL HD-tj nema digitalni tjuner? Mozda ubrzo dodje digitana televizija, a bas i ne nameravam opet uskoro menjati tv? TA plazma 50 ili 100 hz?
I molim te za ovo misljene- naletim juce u Rodi na prodavca koji verovao ili ne ubija svoj posao-sto je totalna retkost. Da te ne gusim previse, covek se kune u plazmu koju imaju u prodaji- kaze mozda i najjaci tv tu u radnji- plazma panasonic tx-37c10y na 100 hz,ne znam nesto strava audio i cena je 53000 u Rodi i Merkatoru do ponedeljka. Inace u Merkatoru sutra 10%, a u Rodi u nedelju 10% popusta. Molim te za misljenje u vezi toga-jeste da je 37 ...

Nije FullHD, ali apsolutno digitalni tuner nema veze sa tim. Televizor inace poseduje digitalni tjuner, DVB-T i DVB-C tuner. Digitalna televizija je nesto sasvim trece, a kad bude zazivela digitalizacija 2012, DVB-T ce postati beskoristan jer cemo mi emitovati u DVB-T2, pravimo se pametni. Barem ce zgrnuti pare na prodaju DVB-T2 risivera. DVB-C ti isto nista ne koristi trenutno, kablovski operateri se ogranicavaju na svoje risivere i nemoguce je da ti daju karticu koju ces ti staviti u common interface slot i izbeci koriscenje risivera. Oba modela koja sam pomenuo su 100hz koji apsolutno nemaju veze sa 100hz kod lcd-a, ako si sa tim slucajno povezao nesto.

C10 je osiromasena verzija panasonica X10, koji je u nekim slucajevima bolji od samsunga, kao sto su dubina crne.Nemoj da ides na 37inca, pokajaces se sto si uzeo manji tv. Za samsung kazu da ima lepse boje i da izgleda bolje pri dnevnom svetlu. Moraces da licno pogledas sve modele po radnjama pa za koji se odlucis nije ni bitno, svi su ok televizori.

Nije FullHD, ali apsolutno digitalni tuner nema veze sa tim. Televizor inace poseduje digitalni tjuner, DVB-T i DVB-C tuner. Digitalna televizija je nesto sasvim trece, a kad bude zazivela digitalizacija 2012, DVB-T ce postati beskoristan jer cemo mi emitovati u DVB-T2, pravimo se pametni. Barem ce zgrnuti pare na prodaju DVB-T2 risivera. DVB-C ti isto nista ne koristi trenutno, kablovski operateri se ogranicavaju na svoje risivere i nemoguce je da ti daju karticu koju ces ti staviti u common interface slot i izbeci koriscenje risivera. Oba modela koja sam pomenuo su 100hz koji apsolutno nemaju veze sa 100hz kod lcd-a, ako si sa tim slucajno povezao nesto.

C10 je osiromasena verzija panasonica X10, koji je u nekim slucajevima bolji od samsunga, kao sto su dubina crne.Nemoj da ides na 37inca, pokajaces se sto si uzeo manji tv. Za samsung kazu da ima lepse boje i da izgleda bolje pri dnevnom svetlu. Moraces da licno pogledas sve modele po radnjama pa za koji se odlucis nije ni bitno, svi su ok televizori.

Druze znam da sam te smorio sa svojim pitanjima, ali hvala ti puno na savetima. Vidim da si ti zaista pristalica B450 i verovatno cu to ispostovati. Bezveze je samo to sto po ovim nasim hipermarketima nema taj model samsunga. Iskreno se nadam da ce mi slika sa satelita biti kristalno jasna kao i na sadasnjem tv-u, a i sa kablovske podnosljiva ? Bas bi bilo glupo da bacim 60k na tv, a da situacija bude gora od sadasnje?

Probaj u tehnomarketu da nadjes, ne moras bas da uzimas u hipermarketima. Pristalica sam B450 jer je dosta jeftin a veoma je solidan tv. Mozes da uzmes i PANASONIC TX-P42C10Y on ima istu cenu kao samsung. Panasonic X10 ima par ulaza vise od C10 i antirefleksivni premaz pa je nesto skuplji.

Kako ce izgledati kablovska je relativno. Sto je veci televizor to ce kablovska izgledati losije zbog SD rezolucije. Pretpostavljam da imas i SD satelitsku. Slika ce biti bolja zbog digitalnog signala, ali sa 3, 3.5 ti nece praviti preveliki problem. Moras sam da odes u radnju i da procenis kako ce to otrpilike izgledati pa da vidis da li ti se svidja ili ne.

U rodiću imaš 42b450.
Ja se u potpunosti slažem sa Gizmorovim preporukama, pa sam zbog njih i kupio svoj tv i nisam se pokajao :)

Uh, proveo sam ceo dan u citanju ovog topica i sad sam totalno zbunjen! Bio sam 99% ubedjen da je LG 42LF2510/42LH3000 ono sto je best buy kada je pitanju LCD TV dijagonale 42" sa 1080p rezolucijom, narocito sto je trenutno na snizenju i na 6 rata cekovima bez kamate, sto je bas, bas povoljno:
http://www.gigatronshop.com/products/show_product/16476/35
Medjutim, citajuci sve ove postove video sam da LG nije nesto omiljen, a da se facvorizuju drugi modeli iz iste klase:
Toshiba 42RV635DG, sa takodje povoljnom cenom
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09055065
SAMSUNG LE-40B550, sa manjim ekranom, ali isto dobrim karakteristikama
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09051789
Najvise me je zbunilo hvaljenje Panasonic TH-42PY70P
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09029901
i Panasonic TX-P42U10E
http://www.tehnomanija.rs/katalog/panasonic-televizor-plazma-tx-p42u10e.html
plazmi, tako da sad stvarno nemam pojma za sta da se odlucim. Nisam uopste uzimao u obzir plazme, prvenstveno zbog lose rezolucije (Full HD is a MUST), kao i zbog refleksije, ali me sad ovo pokolebalo...
Meni TV treba za gledanje HD 720p/1080p sadrzaja sa racunara, ne zanima me gledanje kablovskog TV programa, niti bilo cega osim HD filmova i serija. Bitno mi je da ima savrseno jasnu i cistu sliku, a ne mutnu i kockastu, odnosno krzavu, kako sam procitao da su opisivane slike kod nekih modela. Izvinjavam se zbog poduzeg posta, ali bih zamolio da mi neko objasni u cemu je razlika u slici na plazmi i na onoj na LCD-u kada se povezu na racunar i na njih se pusti HD, kao i kod kojeg od ovih modela je ona najbolja.
Hvala unapred :D

Jos jedan dodatak (znam da sam dosadan), ali sta da radim...
Bio sam sad do Metroa i tamo su na akciji Toshiba XV500 i Philips PFL3604 sa cenom 65k. Oba modela su dijagonale 42" i imaju Full HD rezoluciju, pa kontam da su i oni sad u opticaju za kupovinu...
(ovaj izbor TV-a se pretvara u agoniju hehe)
Jos jednom hvala unapred na pomoci :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno