Kupljen je LG NANO863NA.
Prvi utisci su izuzetno pozitivni:
- veoma oštra, jasna i dobro osvetljena slika
- primetno bolji odziv sa PS4 u odnosu na prethodni TV (Samsung)
- izuzetno brz i odzivan OS (nešto što me na Samsungu nerviralo od početka)
- odlični uglovi vidljivosti
Dodatna pogodnost je što jedna naša prodavnica trenutno daje 20% popusta na kupovinu pa je ovaj model, koji inače košta oko 160K, na kraju izneo 126K.
Lično prezadovoljan.
Hvala svima još jednom na predlozima.
B9 je proslogodisnji model koji je kostao 230k.On cenovno ide do nivoa 55B9, onda ga neko spusti za 40k i proda ga, sad posto si u svakoj supi mirodjija, jel vredi dodati 40k za OLED?
nema svako da doda 300-500e ako vec probije planirani budzet. Realno i qled je onda prevara jer em nije u klasi oleda em ima slicno ime da bi doveo kupce u zabludu, a cenovno su takodje tu negde, neki i skuplji![]()
Haha pazi nije vise toliko bagovit kada se update-uje na 9.0, bas sam ga testirao kroz menije, mnogo bolje radi nego 8.0, cak mi ni demo mod vise ne zabada, sad bas radi kako treba, a cenim da i clanovi koji imaju XF90 mogu potvrditi da im radi bolje nego sa proslim Androidom, a sto se tice 2020 tj XH serije tu Android leti, bas dobro i brzo radi jer su im ubacili brze cipove tj Sony ih zvanicno zove High performance chip, i stvarno dosta bolje radi, bas cu sutra da snimim kretanje kroz meni na novom modelu, a i na XF90 [emoji16]
Sent from my iPhone using Tapatalk
VA su uspeli da naprave da ima dobre uglove gledanja ali to kosta i nadamo se da ce ekspanzijom MiniLED ekrana takvi QLED modeli pasti u cenovni rang ispod 100k dinara. IPSu da nadomeste kontrast ne mogu nikako, od manje od 1000:1 ne mozes napraviti 5000:1 pa da ne znam sta da mu radis. Mozda jedino neki pandan MiniLED sa desetinama hiljadama zona ali LG je presao u suprotni tabor, IPS ekrani su na izdisaju to uskoro niko nece proizvoditi. QLED jeste lazan marketing na gomili ali NanoCell je jeftin pokusaj da mu se parira. Kao sto nije QLED blizu OLEDu tako nije ni NanoCell blizu QLEDu iako je marketinski tako pozicioniran.
A to sto je neko dao pare pa mu je njegovo sto je kupio najbolje na svetu, to je vec druga tema. Mislim da sam jedini koji je na ovoj temi realno opisao tj. ocrnio TV koji je kupio. Svi ostali su u fazonu, platio sam toliko i meni je super. Ljudi idu toliko daleko da cak i superiornu plazmu popljuvase u korist novog televizora i to samo zato sto su dali pare za novi. Da ne gresim dusu covek je kupio nadaleko preporucivani Sony FALD i lepo napisao da su mu uglovi gledanja tiha jeza ali je resio problem sa nosacem koji se rotira. Eto taj primer i mozda jos jedan mimo mog na citavu temu opisa novih televizora u stilu kupio sam novi TV i super je, ja prezadovoljan.
Ajde, ajde, prvi prozivas, a onda kao devojcica cmizdris kada ti neko uzvrati.
Ne znas sta pricas, jer kao sto je i taj tv bio 160k dinara, tako je i taj oled bio 230k dinara.
Taj tv nije lesina, to jest, ako tako gledas, u odnosu na oled, svaki lcd sem q80 i q90 je lesina.Ne znas dovoljno da bi iznosio takve pausalne izjave.
Nista tu nije navlakusa, sve to sluzi necemu, na ljudima je problem sto pretpostavljaju da je to nesto vise od onoga sto jeste.
Jedino je Samsung sa qled nazivom ozbiljno udario po marketingu zbog oled-a.
Evo, ti si ovde medju najaktivnijim clanovima, pa si mislio da je nanocell LGjev pandan oledu...sam si kriv za svoju neinformisanost.
I da, ne postoje led ekrani.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
I ovaj moj nanocell je bio tako nesto na redovnoj ceni, ali niko normalan ga ne bi platio toliko..
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
XF 9005 odavno dobio
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari