Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kupljen je LG NANO863NA.

Prvi utisci su izuzetno pozitivni:

- veoma oštra, jasna i dobro osvetljena slika
- primetno bolji odziv sa PS4 u odnosu na prethodni TV (Samsung)
- izuzetno brz i odzivan OS (nešto što me na Samsungu nerviralo od početka)
- odlični uglovi vidljivosti

Dodatna pogodnost je što jedna naša prodavnica trenutno daje 20% popusta na kupovinu pa je ovaj model, koji inače košta oko 160K, na kraju izneo 126K.

Lično prezadovoljan.

Hvala svima još jednom na predlozima.

Meni je drug bio zainteresovan za taj model, ali su ga ocrnili na RTINGS pa smo odustali!
Mislim da je nanocell prevara!

sta konkretno je prevara?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Samo si ti izgleda uvucen u tu iluziju...nikom drugom ne odaje nikakav slican utisak.
TV je ok, u klasi je Samsunga 8 serije, to je ta neka srednja visa klasa televizora.
Nije nigde ocrnjen, a logicno da ce review sajt da mu da nizu ocenu za filmove usled IPS panela sa slabim kontrastom i slabog local dimminga, sto sve te pocetne serije imaju, pa je bolje iskljuciti ga.
Ne mozes samo povrsno gledati ocenu, vec moras malo uci u detalje.

Poslednja izmena:
Naravno da vredi, meni je zao sto nisam dodao 500e kad sam kupovao..

nema svako da doda 300-500e ako vec probije planirani budzet. Realno i qled je onda prevara jer em nije u klasi oleda em ima slicno ime da bi doveo kupce u zabludu, a cenovno su takodje tu negde, neki i skuplji :)

On cenovno ide do nivoa 55B9, onda ga neko spusti za 40k i proda ga, sad posto si u svakoj supi mirodjija, jel vredi dodati 40k za OLED?
B9 je proslogodisnji model koji je kostao 230k.
Cx je sada na dobrom popustu 190k dinara, ovaj je 126k...550e nije mala razlika.
A kad aizadju novi modeli, ovaj ide na 100k dinara, Cx na 170+...
Ja sam kupio OLED, tako da pogresnog coveka to pitas, meni oled uvek vredi doplate i nece me nikada vise videti lcd tv.

Naravno, nije oled dobar izbor za svakoga.

Poslednja izmena od urednika:
Daj bože da ide na 100k, jer onda ima da padne OLED bez greške. :)

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

"Na ovaj" sam mislio na nanocell :D

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

A to me ne zanima. :D

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

nema svako da doda 300-500e ako vec probije planirani budzet. Realno i qled je onda prevara jer em nije u klasi oleda em ima slicno ime da bi doveo kupce u zabludu, a cenovno su takodje tu negde, neki i skuplji :)

Slazem se, navlakuse,ULED, QLED,NANOCELL, opet je to led ekran sa svim svojim manama, IPS sa uzasnim kontrastom i bez crne boje, i VA sa losim uglom gledanja.
40k za duplo losiji tv!!

VA su uspeli da naprave da ima dobre uglove gledanja ali to kosta i nadamo se da ce ekspanzijom MiniLED ekrana takvi QLED modeli pasti u cenovni rang ispod 100k dinara. IPSu da nadomeste kontrast ne mogu nikako, od manje od 1000:1 ne mozes napraviti 5000:1 pa da ne znam sta da mu radis. Mozda jedino neki pandan MiniLED sa desetinama hiljadama zona ali LG je presao u suprotni tabor, IPS ekrani su na izdisaju to uskoro niko nece proizvoditi. QLED jeste lazan marketing na gomili ali NanoCell je jeftin pokusaj da mu se parira. Kao sto nije QLED blizu OLEDu tako nije ni NanoCell blizu QLEDu iako je marketinski tako pozicioniran.

A to sto je neko dao pare pa mu je njegovo sto je kupio najbolje na svetu, to je vec druga tema. Mislim da sam jedini koji je na ovoj temi realno opisao tj. ocrnio TV koji je kupio. Svi ostali su u fazonu, platio sam toliko i meni je super. Ljudi idu toliko daleko da cak i superiornu plazmu popljuvase u korist novog televizora i to samo zato sto su dali pare za novi. Da ne gresim dusu covek je kupio nadaleko preporucivani Sony FALD i lepo napisao da su mu uglovi gledanja tiha jeza ali je resio problem sa nosacem koji se rotira. Eto taj primer i mozda jos jedan mimo mog na citavu temu opisa novih televizora u stilu kupio sam novi TV i super je, ja prezadovoljan.

Haha pazi nije vise toliko bagovit kada se update-uje na 9.0, bas sam ga testirao kroz menije, mnogo bolje radi nego 8.0, cak mi ni demo mod vise ne zabada, sad bas radi kako treba, a cenim da i clanovi koji imaju XF90 mogu potvrditi da im radi bolje nego sa proslim Androidom, a sto se tice 2020 tj XH serije tu Android leti, bas dobro i brzo radi jer su im ubacili brze cipove tj Sony ih zvanicno zove High performance chip, i stvarno dosta bolje radi, bas cu sutra da snimim kretanje kroz meni na novom modelu, a i na XF90 [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel ce i XE i XF modeli dobiti azuriranje na Android 9?

VA su uspeli da naprave da ima dobre uglove gledanja ali to kosta i nadamo se da ce ekspanzijom MiniLED ekrana takvi QLED modeli pasti u cenovni rang ispod 100k dinara. IPSu da nadomeste kontrast ne mogu nikako, od manje od 1000:1 ne mozes napraviti 5000:1 pa da ne znam sta da mu radis. Mozda jedino neki pandan MiniLED sa desetinama hiljadama zona ali LG je presao u suprotni tabor, IPS ekrani su na izdisaju to uskoro niko nece proizvoditi. QLED jeste lazan marketing na gomili ali NanoCell je jeftin pokusaj da mu se parira. Kao sto nije QLED blizu OLEDu tako nije ni NanoCell blizu QLEDu iako je marketinski tako pozicioniran.

A to sto je neko dao pare pa mu je njegovo sto je kupio najbolje na svetu, to je vec druga tema. Mislim da sam jedini koji je na ovoj temi realno opisao tj. ocrnio TV koji je kupio. Svi ostali su u fazonu, platio sam toliko i meni je super. Ljudi idu toliko daleko da cak i superiornu plazmu popljuvase u korist novog televizora i to samo zato sto su dali pare za novi. Da ne gresim dusu covek je kupio nadaleko preporucivani Sony FALD i lepo napisao da su mu uglovi gledanja tiha jeza ali je resio problem sa nosacem koji se rotira. Eto taj primer i mozda jos jedan mimo mog na citavu temu opisa novih televizora u stilu kupio sam novi TV i super je, ja prezadovoljan.

ne verujem da ces docekati qled sa ultra wide angle za ispod 100k :) mozda bude ali ko zna kada. IPS paneli imaju i 1600 nativni kontrast kao sto je primer nano85, sve zavisi od vrste ips panela, daleko od toga da se nece proizvoditi, svaki panel ima svoju namenu. Taj kontrast se moze mnogo poboljsati sa stotinama zona, ali cenim da lg nece skroz da se priblizi oledu ili da daje konkurenciju qled-u, ko zna sta je tu u pitanju. I ti VA paneli sa dobrim uglovima koje spominjes imaju kontrast oko 3000:1 zbog ultra wide angle tehnologije pa sa zonama ide i do 4x vise. Inace mozda je neko stvarno prezadovoljan sa nekom kupovinom, sve zavisi sta je imao pre i koliko mu taj tv odgovara.

Ajde, ajde, prvi prozivas, a onda kao devojcica cmizdris kada ti neko uzvrati.

Ne znas sta pricas, jer kao sto je i taj tv bio 160k dinara, tako je i taj oled bio 230k dinara.

Taj tv nije lesina, to jest, ako tako gledas, u odnosu na oled, svaki lcd sem q80 i q90 je lesina.Ne znas dovoljno da bi iznosio takve pausalne izjave.
Nista tu nije navlakusa, sve to sluzi necemu, na ljudima je problem sto pretpostavljaju da je to nesto vise od onoga sto jeste.
Jedino je Samsung sa qled nazivom ozbiljno udario po marketingu zbog oled-a.
Evo, ti si ovde medju najaktivnijim clanovima, pa si mislio da je nanocell LGjev pandan oledu...sam si kriv za svoju neinformisanost.

I da, ne postoje led ekrani.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Nigde ja nisam tvrdio da da su mene obmanuli sa nanoshit forom, ali komentarisem, da je pomenuti televizor daleko zagazio u cenu OLED-a, zato to i smatram prevarom da neko spusti cenu za 40k , a cenio ga pre toga kao OLED i na kraju si preplatio tv!Da smatram da je lesina u odnosu na b9!Ne bi smeo da predje cenu od 100k.

Kako je brate zagazio u cenu oleda kad je razlika minimum 500e 65inca

I ovaj moj nanocell je bio tako nesto na redovnoj ceni, ali niko normalan ga ne bi platio toliko..

Citam temu, ali sto vise citam u vecoj sam nedoumici...

Budzet je max 120k. Imam ponudjeno 65SM8050(~900e) i 65NANO793 (~1000e).
Televizor je za dnevnu sobu, znaci kablovska i poneki film/serija sa hdd-a.
E sad, velika je soba i ima veliku ugaonu (kazem zbog uglova gledanja) i cak mislim da bi i 55-ica bila dovoljna ali bukvalno nisam pametan sta da kupim...

Hvala unapred na savetima.

Ja bih dodao jos malo za panel od 120hz, ako je to opcija..

Svakako ces imati ekstra uglove gledanja i dobru sliku na svetlim scenama, a kada ugasis svetla i krenu mracne scene tad mozes da se razocaras u mane ips panela..
Doduse, mozda to FALD kompenzuje lepo na skupljem modelu..

To dodavanje ce me dokrajciti [emoji3]

O kom modelu pricamo sa 120hz?

Nervira me sto mi je najbitniji TV u drugoj sobi...tamo gde je komp, sony, ostatak tehnike...i razmisljam se da li uopste da dajem ovoliki novac zarad par sati gledanja nedeljno...nego ajde kao renoviran stan, centralna prostorija, ne ide da stavim neku teslu, fox, vox i ostale...

Edit: nisam imao oled nikada, tako da sam upoznat sa manama ips-a, nisu mi predstavljale toliki problem do sada...verovatno dok ne kupim prvi oled ili tako nesto.

Poslednja izmena:
To je minimalna razlika u ceni 600 Evra. Kupi onda 2 TV-a. Ne znam da li znaš koliko je razlika u crnoj boji i kontrastu za 600 Evra? :) Ne bacaj pare.

Poslednja izmena:
Pa izmedju oleda i nekog mid range nanocella je razlika oko 500,600e kada poredimo cene iz HU..

Edit, pobrkao sam tvoj post sa onim iznad.. Za 250e razlike rekao bih da je oled i dalje bolji od high end nanocell modela..

Poslednja izmena:
Pa i dalje je cenovnom rangu sa samsungovim qledom, tako da to napucavanje cene nije do lga nego do trzista...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno