Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav,
planiram nabavku TV-a za roditelje. Stari TV je 72" CRT Samsung, tako da je svaka kupovina veliko poboljšanje. Nisu mnogo zahtevni korisnici, ali hoću da im kupim ipak pristojan TV. Pročitao sam celu raspravu na forumu od početka godine i shvatio da je garancija od 5 godina nešto na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine. Vidim da LG sada nudi takav tip garancije za novu seriju TV-a, pa sam gledao te televizore. Na osnovu prethodnih postova, shvatio sam da UM7400 serija ima najbolji panel od cele 7000 serije. Na osnovu toga, za oko su mi zapali 43UN73903LE i 43UN74003LB. Na osnovu specifikacija, vidim da je razlika samo u postolju. Da li sam u pravu? Razmišljao sam i o veličini od 49", ali roditelji su skeptični, a ja ne mogu da ih ubedim da TV ne može da bude veliki. TV će se koristiti mahom za gledanje kablovske televizije, a u planu je eventualna Netflix pretplata. Budžet je maksimanlih 500€ (mada mislilm da je to mnogo za njihove zahteve), nabavka u domaćoj radnji.
Svaki predlog je dobrodošao, hvala unapred na sugestijama.

mislio je cm :) oko 43'' bese najveci crt ako se secam, 100kg

Ti si pobrkao UN i UM serije. Na UM seriji, bolji panel kreće od 7400, a najbolja kupovina je 7450, ako pričamo o LG.
Sto se tice UN, ko će ga znati.

Da, upravo to. Nisam siguran za UN seriju. Zbog toga pitam. Nisam ni po netu našao odgovor na ovo pitanje. Znam da naslednici dobrih modela iz jedne serije, ne mora nužno da budu dobri u sledećoj.

Licno sam bio u slicnoj dilemi, racunajuci da je UM7450/7600 dosta nahvaljena serija iz 2019 godine a iste modele u 2020 godini zamenjuju UN74003/81003, stim sto trenutno imas promociju na 5 godina garancije.

Lomio sam se izmedju Philips 43PUS7555/12 (stvarno fantasticna slika na ovom modelu, narocito za tu cenu), Philips 43PUS7855/12 (ima dodatni ambilight, sto je extra feature) ali sam na kraju narucio LG 43UN81003LB (prevashodno zbog dobrih kritika prethodne serije, magic remote-a i izuzetno niskog input lag-a).

Poslednja izmena:
Hvala Cleric. Gledao sam i njega. Mislim da je odličan TV u toj veličini. Gledam samo da li mogu da uštedim koju hiljadarku ako idem na malo slabiji model, obzirom da penzioneri nisu mnogo zahtevni, ali ipak hoće "dobar" TV. Koliko sam shvatio, svi pominjani LG 43" modeli imaju IPS panel. Neka me neko ispravi ako grešim.

Nema na cemu, da svi 43" LG modeli su ti IPS modeli (sto je za njih extra posto kao sto kazes su penzioneri i kontam vecinom gledaju TV preko kablovske). Licno sam pucao na LG 43UM7450 posto je stvarno univerzalno pohvaljen TV, nemoj ici ispod 7400/7600 serije jer se dobija solidno losiji panel.

Bio sam u slicnoj dilemi kao i vi kad sam uzimao za moje matore..

Imam u spavacoj sobi 43UM7450 i hteo sam i njima da ga uzmem, medjutim 5g garancije je bilo na entry model 43UM7050 (koji je i jeftiniji osetno) i posle lomljenja glave uzeo sam njega.

Nema magic remote - i na obicnom samo menjaju kanale gore dole.

Ima smart - nikada ga nisu upalili.

Ima manje osvetljenje i rgbw panel - nema sansi da provalis razliku ako nemas pored dva tva sa kvalitetnim materijalom. A njima za kablovsku je i vise nego dobra slika.

Doduse osvetljenje se primeti ako se gleda u sobi gde svetlo tuce direkt u tv, ali u toj kategoriji ni 7450 ne blista..

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
@vlayza
Ja sam skoro uzeo LG43UM751C za 350 za kes sa 2 god usmene garancije. Mislim da je to isti kao i UM7500 samo ima dodatke za hotele. Posle mi bilo zao sto nisam uzeo veci, a imao sam mesta, tv nikada nije veliki :). Nije los za te pare. Zvuk je odlican. Slika xmmm nisam odusevljen ali ok. A opet mozda je previse komplikovan za penzionere, ja i dalje ne znam kako da podesim favorite kablovske kanale, sto je na prethodnom tv-u bilo extra lako. Magic kontroler je visak ne sluzi skoro nicemu. Ima dve funkcije: rf je veza pa ne mora biti uperen u telefizor dok se menjaju kanali i ima dugme voice komande koje ne rade za nasu zemlju.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Dobar dan svima. Planiram da kupim neki tv sa 50'' ili 55'' ekranom, samo da nije LG da ne bi' jednim daljinskim menjao kanale na dva tv-a istovremeno. Budžet do 55.000. Interesuje me na kojim sistemima apk HBO radi normalno, znam za LG i Samsung.

On je 40 inča i nije 4k rezolucija. Tesla je takođe android.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
Da ali poredimo TCL sa Teslom , nisam expert ali ako je 4k traljavo odradjen donece mu vise problema nego koristi plus TCL je ako se ne varam drugi po prodaji televizora u svetu.

Najbolje je da ode i pogleda tv u radnji tako ce najbolje da odabere kako se ne bi kajao.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da ali poredimo TCL sa Teslom , nisam expert ali ako je 4k traljavo odradjen donece mu vise problema nego koristi plus TCL je ako se ne varam drugi po prodaji televizora u svetu.

Najbolje je da ode i pogleda tv u radnji tako ce najbolje da odabere kako se ne bi kajao.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Slažem se da je najbolje da stavi neki video na flash pa da proba na licu mesta. Jeste činjenica da je TCL svetski proizvođač i da se neki drugi model uklapa u budžet predložio bih njega,ali ovako na papiru Tesla je bolja. Još taj TCL ima 8bita panel i nema HDMI 2.0. A napomenuo bih i da Tesla ima 5 godina garanciju.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Pozdrav gledam šta da kupim za drugi tv...

Ideja je neki budžet tv 50 inča, 4k, HDMI 2.0, VA panel, do 45.000din...

Koliko ja vidim tu mi dolaze (ako ne računam FOX, VOX, Tesla i sl.) u obzir Hisense 7100, 7300 i TCL 50EP660.

Za sada mi je TLC prvi izbor zbog 10bits panela (i to punokrvnog ne 8+2), boljeg kontrasta, interpolacije, game moda, i pre svega mnogo manjeg odziva nego Hisense (9,2ms naspram 50ms (7100) i 20ms (7300), manje bitan android naspram VIDA, ali i to je bitno, i tako...

Da li neko ima ili je video uživo sliku na ovom TLC modelu, ima li nekih bitnih mana?

Zar kod nas ubih uopšte ima tcl televizora?

Pozdrav gledam šta da kupim za drugi tv...

Ideja je neki budžet tv 50 inča, 4k, HDMI 2.0, VA panel, do 45.000din...

Koliko ja vidim tu mi dolaze (ako ne računam FOX, VOX, Tesla i sl.) u obzir Hisense 7100, 7300 i TCL 50EP660.

Za sada mi je TLC prvi izbor zbog 10bits panela (i to punokrvnog ne 8+2), boljeg kontrasta, interpolacije, game moda, i pre svega mnogo manjeg odziva nego Hisense (9,2ms naspram 50ms (7100) i 20ms (7300), manje bitan android naspram VIDA, ali i to je bitno, i tako...

Da li neko ima ili je video uživo sliku na ovom TLC modelu, ima li nekih bitnih mana?

Mana je 2 godine garancije, sto nicim ne moze da nadoknadi u odnosu na Hisense koji za iste pare mozes naci u velicini od 55 incha!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno