Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam za te pare kupio preko KP Samsung 43 MU6100 model za 2018 godinu .... a po meni,ne mogu da se porede TV UHD i Full hd,pogotovo na sbb hd paketi filmovi,kada gledam preko uhd tv to je druga dimenzija,ostrija slika daleko jasnija ... itd .... itd .... o sadrzaju na youtube u 4k rezoluciji da ne pricam ... tako, ja bi ti za taj novac,preporucio UHD televizor,ako vec dajes toliki novac.

Pretpostavljaš da kablovski kanali toliko bolje izgledaju na uhd tv-u ili si uporedio?
Takođe, čovek kupuje za "taj novac" tv od 49", a ne od 43".

Prvo da vas sve pozdravim i da vam se zahvalim na edukaciji glede LCD televizora. Elem, planiram za nepar dana uzeti TV, pa bih zamolio za pomoć u rješavanju (minimum) trileme. Dakle, poslije čitanja 200+ postova iz ove teme, izbor sam nekako sveo na tri modela i to ovim redom: Sony KDL 49WD755BAEP (560 EUR), LG 49LH590V (535 EUR) i LG LF630V (510 EUR). Televizor je namijenjen za dnevni boravak a udaljenost je 4,5 m.
Šta je bitno:
- TV će gledati žena i eventualno gosti :D što znači da hoću što jeftinije da prođem;
- gledaće se uglavnom kablovska televizija (sport i filmovi)
- mlatimudijalnu funkciju preuzimaju neki stari LG blu ray player i još stariji satelitski receiver Azbox Elite tako da ne mora biti SMART
- tv će se gledati pri normalnom osvjetljenju

Zbog svega navedenog, mada moram priznati i da su kolege Dark Angel i Duke su bili veoma ubjedljivi, naginjem ka 755 ali ajde da još jednom provjerim.

I još samo jedno zapažanje; prije tačno 7 godina kupio sam plazmu i bukvalno sam razmatrao samo 3 Panasonic modela i to S, G i V i odaberem onaj srednji, G20 od 42 cola (koja i dalje perfektno fercera). A sad unutar istog modela ne možeš naći isti panel.

Šta da kažem, oprostite na opširnosti i još jednom hvala

Ja sam za te pare kupio preko KP Samsung 43 MU6100 model za 2018 godinu .... a po meni,ne mogu da se porede TV UHD i Full hd,pogotovo na sbb hd paketi filmovi,kada gledam preko uhd tv to je druga dimenzija,ostrija slika daleko jasnija ... itd .... itd .... o sadrzaju na youtube u 4k rezoluciji da ne pricam ... tako, ja bi ti za taj novac,preporucio UHD televizor,ako vec dajes toliki novac.
Za gledanje kablovske , kupovina UHD televizora ne da je bacanje para nego cist promasaj, jer kablovska (sd sadrzaj) bolje izgleda na HD nego na UHD televizoru. Ako tvoj TV nije neki cudan izuzetak (a sumnjam da jeste) pogresno si izabrao. 4k sadrzaji - sasvim druga prica.

lg lh5100 je ips a tesla je va panel

Da zanemarimo proizvođača.. šta je prednostot VA panela za korisnika kome treba za:

- TV će gledati žena i eventualno gosti što znači da hoću što jeftinije da prođem;
- gledaće se uglavnom kablovska televizija (sport i filmovi)
- mlatimudijalnu funkciju preuzimaju neki stari LG blu ray player i još stariji satelitski receiver Azbox Elite tako da ne mora biti SMART
- tv će se gledati pri normalnom osvjetljenju

I još jednom hvala na savjetima.
Dakle, LG LH5100 je 500 EUR (makar u ovoj radnji gdje namjeravam uzeti TV); nisam nešto baš provjeravao ali mislim da su kod vas cijene značajno niže u odnosu na BIH.
Nemam ništa protivu Tesle, ali zbog 100 i malo jače EUR ipak bih birao između gore navedenih modela.
Jest da će me koštati ali nekako se i radujem što ću konačno na miru & studiozno moći uporediti sliku između plazme i LCD. Još ću malo razmisliti ali ovaj Sony (PLS panel) me opasno privlači...

IPS ima veće uglove gledanja, dok VA panel ima veći kontrast i bolju crnu, što je bitno kod tamnih prostorija i noćnih "projekcija".

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

.. šta je prednostot VA panela...
[/I]

Ugao gledanja?

IPS ima veće uglove gledanja, dok VA panel ima veći kontrast i bolju crnu, što je bitno kod tamnih prostorija i noćnih "projekcija".

Odluči se čija je prednost ugao gledanja... ;)

A što se tiče noćnih projeckija.. ako kažemo da su "gosti" u stvari ženini ljubavnici, pa da im ta jedina prednost va panela može značiti. :D
Ali s' obzirom da je rečeno da - tv će se gledati pri normalnom osvjetljenju ne verujem da si smisleno davao preporuku.

Poslednja izmena:
Ma ne preporučujem ja ništa, samo iznosim činjenice, pa kako kome drago. Mada, Sony je uvek moja preporuka, ako baš biram po proizvođaču. :)

Zaključak sa link-a, koji si sam postavio:
In general, IPS TVs will have a wide viewing angle suitable for use in a bright living room for sports or TV shows.

A pošto smo rezimirali, za šta čoveku tv treba, matematika je jasna.

1. LG ili Samsung?

2. Koji LG (ako bude LG)

3. 4K ili FullHD?
3.1 Da li zaista valja (vredi) uzimati 4k tv kad nemamo ni valjanje fullhd kanale na kablovskoj (barem za sada sem nekoliko njih)?

4. Brat bi tv od oko 400e, pa koji bi vi preporucili?
4.1 Koji LG?

5. Zato sto je batica "stipsa" uzeo bi 32" (njemu dosta kaze za dnevnu sobu), pa me zanima kakav je LG 32LJ610V?
5.1 Ima li bolji LG 32"?
5.2 Ima li bolji bilo koji 32"?
5.3 Da li je 3D ovaj LG 32LJ610V?

6. Ja sam malo zagldeao i ove od 43", pa me zanima koji su tu dobri a da su sa manjom cenom... 3D nije potreban ali sto noviji webos je izuzetno pozeljan, DTS podrska... cene mogu do oko 80krsd?

7. Kako idu oznake LG televizora po starosti?
7.1 "Prvo" su bili LB, LF, pa LH i sad su LJ za full-hd, odnosno UH pa UJ za 4k?
7.2 Koji modeli su bolji, oni sa 3 ili 4 cifre u nazivu?

8. Insistirati na IPS ili moze VA, odnosno ono sto nam zapadne?
8.1 Kako poznati vrstu panela?

9. Kupiti kod domacih prodavaca sa KP koji imaju navodno garanciju (2g) i cene iste kao "madjari", kupiti kod madjara ili kupiti u domacoj firmi zvanicno?

10. Kojim modelima je moguce podesavati boju prevoda filmova i serija koje gledamo sa fleske, volim da su zuti?

Budite dobri i predlozite koji model od 32" i 43" od LG i eventualno ako ima neki Samsung ali da nije preko 80krsd (ne mnogo, samo malkice)...

Poslednja izmena:
Zeko.. car si. :D
Ako jozza ne stigne da te uputi.. sigurno će se majstorslo. :d
Ja sve što znam o modernim tv-ima, pročitah u ovoj i one dve-tri teme "od gore".. nisam kompetentan u "sitna crevca".

Edit: jedino što mogu ti reći je da LG-u važi ino garancija kod nas i da se jeftin 4k tv ne kupuje...

Poslednja izmena:
Car ili rostilj za Cara (ne Cara drugara sa foruma ;)), ne znam vise ni ja sta sam...
Dosao s mora, 100 obaveza i poslova... ne znam ni gde sam ni sta radim, a o sadasnjim tv ne znam skoro nista i brat kaze crko tv, ajde daj predlog ili savet.
Zaista mi treba konkretno predloziti, ja cu (odnosno vec jesam) nesto gledao po netu pa cu kad vidim odgovore od 1-10 priupitati konkretnije sa nekim modelima...
Samo mi treba srpljiv, upucen i rad znalac da je javi u 2-3 posta, da ne idem(o) "skoro" napamet u prodavnicu da ne savetujem krivo brata...

Bombaš, ti si se nešto navadio da me prozivaš? Zato što sam čoveku rekao da uzme IPS umesto VA? Ne kontam. I ne poredi me sa filipsašem, pls.

Druže, namam ništa protiv tebe lično.. ljudi ovde pitaju na šta da potroše pare. Nije ok krivo ih navoditi.. (npr
rekao si da je prednost VA ugao gledanja), sam si se javio, bez da te neko prozvao.
Znači, ništa lično..

Moj post br 11326:

Ništa lično, ali nisi dobro pročitao. ;)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno