Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV izabrati

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

obren24

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
42
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.

u kojoj dijagonali?

Evo kupio sam Hisense 55U7Q 🙂 sad posto moj trenutni nosac je vesa 200x200 , a novi tv je 300x200 treba mi nov nosac.
Ne razumem se ali nigde ne mogu nadjem nosac 300x200 vidim najvise ima nosaca 400x400 ali ne znam da li to moze na moj tv.
Jel imate neki tip nosaca za preporuku?

Pozdrav,treba mi preporuka za televizor razmisljam se izmedju
Hisense 65u7q
Tcl c6k ili c6ks
Tcl 65c655
Manje vise kostaju isto,ne razumem se u televizore,pa me zanima da li je razlika izmedju obicnog qled i mini led velika ili je to samo marketinska fora,da li se isplati dati tih 100 evra vise ili je bolje kupiti za te pare neki soundbar.
Hvala

Aj da nastavim da smaram...Ovaj chatgpt me sludjuje sa predlozima 😆 .
Koji hdmi 2.1 da kupim, tj koji brand se vama pokazao kao dobar, a da ne bacam preterano para ako neki jeftiniji radi dobro posao?
Mislim cene variraju od 1000 pa do 7000 nista mi nije jasno, a trebaju mi 2 kom, jedan od graficke i drugi od modema.

Aj da nastavim da smaram...Ovaj chatgpt me sludjuje sa predlozima 😆 .
Koji hdmi 2.1 da kupim, tj koji brand se vama pokazao kao dobar, a da ne bacam preterano para ako neki jeftiniji radi dobro posao?
Mislim cene variraju od 1000 pa do 7000 nista mi nije jasno, a trebaju mi 2 kom, jedan od graficke i drugi od modema.
Ja sam isto to pitanje postavio na temi za aliexpress, za sada niko nije odg, ja bih porucio bar dva komada jer su te stvarcice tamo dosta jeftinije...

Ako može pomoć?

Šta uzeti za nekih 45 000?

Našao sam za sada

TCL 50C6KS 50", mini led, 4K, 60Hz, google tv​

Taj tv sam kupio mojima, bas ta dijagonala i imas ga za cenu od 40 soma ali samo 12-13-14 u radnji na G i to vazi uz penzioni cek.Ako imas nekog penzionera sa njim odes do radnje i prilozis taj cek i dobijes na onu gornju cenu od 50 soma 20 posto popusta.
Tv nije los ali ne ocekuj cuda u tom cenovnom rangu.Moji su zadovoljni sa tv-om,presli su sa samsunga od 40 incha koji se pokvario na ovaj tcl od 50 incha.Njima sluzi iskljucivo za gledanje kablovske preko sbb-a.

Pa i nema nekih cuda .. Mini Led za te pare - bagatela. Bilo bi bolje da odvojis jos par hiljada i kupis 55" i dobijes mnogo bolji zvuk, kod 50" je standardno prosecan.
Sa malo podesavanja bices zgranut kakvu sliku daje .. podesavanja su prakticno ista kao i za C6K.

Pozdrav, razmisljam se izmedju

Philips 65PML8709/12 65000 mini-led​

I TCL 65c6k 80000
Tcl 65c6ks 65000
Ne igram igrice pa mi nije bitna brzina osvezavanja ako je ona samo za to bitna,takodje mi ni ozvucenje nije bitno jer imam Jamo sistem 5.1 od 1000w, bitna mi je slika samo za gledanje filmova, a kolko vidim svi su Mini led.HBO Max i Netflix
Hvala

Postoji li neki 40" "premium" tv? Treba mi za rođaku, hoce da se pocasti ali nema mesta vise u tv vitrini.

Da probam i ovde..
Ako zanemarimo operativni sistem.. Da li ići na Hisense 65U7Q ili na Tcl 65C6K ? Tv je za dnevnu sobu ( znači za sve živo ).

Da li postoji neki dobar model u cenovnom rangu do 40.000, 50"?

Naisao sam na ovaj: PHILIPS 50PUS8009/12 4K Ultra HD Ambilight Televizor, deluje mi ok izbor, ali nisam sigran kakav je OS.

Sta uopste da trazim sto se tice OS? Bitno mi je da ima standardne aplikacije Netflix, HBO, mozda Disney, nasu Arena Cloud ako je moguce, tako da nisam siguran da li je Philips dobar izbor za to.

TV koriste moji, uglavnom za kablovsku i filmove/serije, kao i sport

Pozdrav, imam malu dilemu, koja ni nije toliko dilema ali moram da pitam cisto da proverim razlike.
Prelazim sa Hisense 55u7qf, i sad suzio sam izbor na Hisense 75u7q, to mi je nekako zakljucak i bestbuy u 75, prelistavajuci 100 stranica ovde na forumu, ali me kopka, posto imam q800d soundbar, mozda bih kupio neki samsung zbog q-symphony.
Na papiru u istom cenovnom rangu ( 120K - 130K ), sa 75u7q pro mogu porediti samo Samsung 75q60d, ali mi taj samsungov q60d deluje bas bazicno, i po specifikacijama ni blizu ovom Hajsensu, pa eto, jel ima neko mozda da iz prve ruke moze da kaze da ta q-symphony stvarno daje toliko dobar utisak da se mogu zanemariti ostale stvari koje su na strani HIsense-a.
Naravno, mozda bih isao i na 85, sto vece to bolje, i mogao bih da otvorim budzet za jos 300 evra ako neko ima iskustva sa 85u7q, ali obicnom, ne pro verzijom zbog cene.

Dakle,
Hisense 75u7q pro
Samsung 75 q60d
Hisense 85u7q

Ne zanimaju me razlike u sistemima, imao sam Vidu dugo i prezadovoljan sam, obzirom da koristim netflix dizer, eon i gledam remuxe sa externog harda. Gleda se od napred, retko iz uglova.

Nije oled, obican tv.

Nazad
Vrh Dno