Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV izabrati

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

obren24

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
42
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.

Iz 2.a Segmenta mi je favorit Hisense U7Q. Cena je jača ali opet podnošljiva 60000. Čini mi se da je Best Buy. 120 Hz, mislim da ide osvetljenje na 900 nita ima oko 320 dimming zona. Zvučnici odlični, vufer. Mislim da bi to bila dobra kupovina.
U7Q na 55" ima 160 dim zona.

Na 55" mislim da je Hisense U7Q vrh za 60k. Bolji je od E8Q. Gledao sam ga or 5 godina kad sam hteo da uzmem Hisense U8Q na 65" za sebe. Ali mi je naleteo na Crni petak Philipsov Oled 805 na 55" i uzeo njega. Malo skuplji je bio ali se ne kajem. Vredi svaku paru.
U7Q, i U8Q su ovogodisnji modeli, tesko da si mogao da ga kupis pre 5 godina, to su vrv bili u7qf i u8qf.

U7Q, i U8Q su ovogodisnji modeli, tesko da si mogao da ga kupis pre 5 godina, to su vrv bili u7qf i u8qf.
Nemoj da me praviš ludim naručio sam ga čak kod lokalnog prodavca za tada super cenu 116 k. Svuda je bio 125 k pa na gore. Ali se u toku noći petak na subotu pojavio Oled Philips 805 na 55 inča za 145k i menjao sam porudžbinu.. bilo vreme korone 2020. Stigo mi u decembru.

Sada su ovi U7Q i U8Q verovatno noviji modeli sa starom oznakom. Qf se pojavio posle Q. Pa nQ itd...

Poslednja izmena:
@ghost naveo si modele za drugo tržište

@drgrdjr potraži koji si tačno model poručio tada, pošto je ovo prvi put da u oznakama ima jedno jedino slovo na kraju i to Q, bez obzira da li televizor ima ili nema Quantum Dot. Q je u ovom slučaju oznaka generacije (2025).
inače, tada se pojavio U7QF, jedna od najuspešnijih serija modela ikada koju je Hisense imao

Poslednja izmena:
Moje izvinjenje za 2019 godinu, modeli za EU su bili U8B i U7B ... za 2020 sam dodao US model H9G, koga nije ni bilo na EU trzistu. 2021 je ispravna.
Ko radi na brzinu .. desi se i da pogresi 😎

@ghost naveo si modele za drugo tržište

@drgrdjr potraži koji si tačno model poručio tada, pošto je ovo prvi put da u oznakama ima jedno jedino slovo na kraju i to Q, bez obzira da li televizor ima ili nema Quantum Dot. Q je u ovom slučaju oznaka generacije (2025).
inače, tada se pojavio U7QF, jedna od najuspešnijih serija modela ikada koju je Hisense imao
Veruj me ne znam, narudžbina je bila usmena. Verovatno je onda bio U8QF.

Da, da sećam ga se a onda se pojavio U7Q i U8Q tj. QF!!!!,😀 i napravili pometnju. Napravili su sliku najbližu po kvalitetu oledu, ali po pristupačnoj ceni. I otad je ušao ULED i miniled u priču. FALD tehnologija...i qauantim dot tehnologija. I ja ipak uzeo Oled. Ni znam samo kakav je ovaj Hisense A8 Oled...? Oled za 90 000 na 55", hm...

Pratim malo svaku temu o TV-ima i sad je znači neki zaključak da je bolje juriti TV sa OLED-om nego miniLED + QLED?

Pitam posto treba da uzimam nesto od 50-55'' pa me zanima koje su te tehnologije najbolje

Oled: svaki piksel 1 led dioda tj. Svaki piksel svetli za sebe. Dosad najsavršenija slika. Najskuplja tehnologija ali najbolja. Mana mu je niži nivo osvetljenja do 600-700 nita i hoće diode gde je logo da pregoretkzv. Burning efekat. Pa ostane logo kanala utisnut na ekranu. Ali to softverski sad sprečavaju.

Led daleko jeftinija tehnologija. Slika se projektuje na film tečnog kristala. Ali mu je potrebno dodatno osvetljenje. Jeftini televizori imaju bočno osvetljenje ali se slika malo preliva zbog neravnomernog pozadinskog osvetljenja. Novija varijanta je sa direktnim pozadinskim osvetljenjem tj FALD ( full array local dimming) sa direktnim pozadinskim osvetljenjem i što je veći broj polja lokalnog osvetljenja tj. zamnenja to je slika i kontrast bolji. E to je Qled, ULED, miniled tehnologija koja se približila OLED-u po kvalitetu slike. Prednost je što je jeftinija i ima jače osvetljenje. Ide preko 700 nita. Noviji modeli idu na 1000, 1300 nitt-a.

Na manjim ekranima 50 i 55 " cene su se približile. Ali na 65 i 75 OLED-i su i dalje preskupi.

Hvala i svaka čast na opširnom odgovoru znači mi

Koji onda savetuješ da uzmem do 60.000rsd tj koju tehnologiju od tih navedenih da jurim za te pare (ništa gejming, slabo smart opcije, znači samo filmovi nekad a najviše sport i tv kanali)? 50-55''

Ali on je samo MiniLED bez QLED-a?

I ovo postolje dole mi je bas odvratno, jedino na zid da ga okačim ali postolje je užas
u7Q i generalno Q kod Hisensa oznacava Quantum-dot, dakle QLED.
Ali da, slazem se da je to plasticno postolje mnogo odvratno, juce sam bas pisao iskustva za u7q pro i stvarno sve je super, ali da mi nije soundbara da ga zakloni ne bih mogao da gledam onu plastiku na postolju, skinuo bih je garant koliko je lose odradjeno.
Da budem preciznije, ako je kao sto je kod Pro verzije, to moze da se skine i da ostane samo na nogicama i onda izgleda ok, kao i svaki drugi tv na nogicama.
😀

Npr.sad gledam A6Q i ima lepe nogice baš.

Inače U7Q bih istrpeo jedino na zid ako ide sa onim postoljem.

Hvala vam za savete, a da li je pouzdan taj U7Q i generalno Hisense, da li ga neko ima neko duže vreme bez problema?

I da li je slika skroz top jer sam čitao dosta iskustava za tcl i hisense da trebaju neka podešavanja da se čačkaju da bi se namestila slika?

I zadnje pitanje, da li ima neki Philips, LG, Samsung za tu cenu a da valja? 😁

Npr.sad gledam A6Q i ima lepe nogice baš.

Inače U7Q bih istrpeo jedino na zid ako ide sa onim postoljem.

Hvala vam za savete, a da li je pouzdan taj U7Q i generalno Hisense, da li ga neko ima neko duže vreme bez problema?

I da li je slika skroz top jer sam čitao dosta iskustava za tcl i hisense da trebaju neka podešavanja da se čačkaju da bi se namestila slika?

I zadnje pitanje, da li ima neki Philips, LG, Samsung za tu cenu a da valja? 😁
Kupujes tv od 500 evra i hoces sve top, naravno da nece biti, mada kolko citam tebi su bitnije nogice od samog tv a. U7q je dobar model.

Kad mi je nešto nakazno kao konkretno takve nogice na tom modelu, ne bih to uzeo vala i gledao u tu rugobu svaki dan pa ne znam šta da emituje i kakvu sliku.

Tako i za telefon i laptop i šta god.

A model ako je dobar uzeo bih ga naravno samo bi išao na nosač onda i tjt ☺️

Kad mi je nešto nakazno kao konkretno takve nogice na tom modelu, ne bih to uzeo vala i gledao u tu rugobu svaki dan pa ne znam šta da emituje i kakvu sliku.

Tako i za telefon i laptop i šta god.

A model ako je dobar uzeo bih ga naravno samo bi išao na nosač onda i tjt ☺️
Negde sam pročitao da je Hisense iskopirao te nožice od LG OLED-a pre 5 godina. Tako da to što ti samtraš ružnim to je bio hit dizajn od premium marki TV-a. Veruj mi kad budeš gledao TV nožice nećeš ni primećivati. Uostalom ako ide na zid a 99% ide, to više i nije važno. Najvažnija je slika i veličina. Idi u Hisense temu i čitaj više o U7Q i drugim modelima.

Koji je bolji tv TCL C7K ili Hisense U8Q?

Planiram da kupim tv od 55" i treba mi pomoc oko izbora.

Ljudi moji, OLED je vrh!!! Pa četri mesta prazno pa FALD: QLED, ULED, MiniLED pa opet prazna mesta pa LED sa bočnim osvetljenjem. Tako da kad razmatrate TV uvek pratite u tom cenovnom rangu OLEDe. I u trenutku kad kupujete ako je OLED iste cene isto ili do 50€ skuplje, kupite OLED. Ja sam tako uradio i ne kajem se. Ogromna je razlika u kvalitetu slike. E sad, kolika para foliji muzike.

Nazad
Vrh Dno