Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV izabrati

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

obren24

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
42
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.

taj 42" je 4K, 40" je FHD. nema premijum modela u FHD i HD Ready segmentima, eventualno neki brendovi imaju jače cene (fazon dodali podršku za HDR)

Pozdrav, da ubacim i moju dilemu, koji TV izabrati:

1. TCL 55C6KS, cena 50.000, ili
2. Hisense 55U7Q, cena 55.000?

Neće se koristiti za video igre, već isključivo za EON televiziju, Netflix, Kodi, Stremio.
Imam dobar android tv box, tako da SMART deo televizora nije presudan, i solidan zvučni sistem, kvalitet slike mi je najbitniji.
TV će stajati na zidu koji nikad nije pod direktnom sunčevom svetlošću.

Upravo uzeli za spavaću sobu Tesla 43E655BUS, ~23.000 RSD sa popustom za BF...

Pozdrav, da se ubacim u temu, koji TV mi preporucujete da uzmem za penzionera 50-55incha da bude do 35k(pozeljnije ds bude 55 incha ako ima do te cene) , gleda se samo kablovska. Najv su tu neki (FOX, VOX i Tesla i slicni).

@drbeastsrb ... C6K skuplji i bolji , procesiranje slike , 144 Hz , ukoliko ga koristis i za gamimg
@pedja9 ... Miniled je bitan - vrlo bitan , ambilight je pozadinsko osvetljenje - dodaje atmosferu , ali pretpostavljam da je za televizor vazniji kvalitet slike
@beatport ... serija qned70 je basic , ima diming zone - ali ne zna se koliko, HDR10+ izgleda da nema .. podataka jako malo kao da kriju hahahaha. Bolje je uzeti TCL 65C6k u svakom slucaju.
TCL C765 je starija serija , mozda su negde izlozeni ako ih uopste ima

Pozdrav, da ubacim i moju dilemu, koji TV izabrati:

1. TCL 55C6KS, cena 50.000, ili
2. Hisense 55U7Q, cena 55.000?

Neće se koristiti za video igre, već isključivo za EON televiziju, Netflix, Kodi, Stremio.
Imam dobar android tv box, tako da SMART deo televizora nije presudan, i solidan zvučni sistem, kvalitet slike mi je najbitniji.
TV će stajati na zidu koji nikad nije pod direktnom sunčevom svetlošću.
Ovaj TCL 55C6KS sam kupio u septembru i sasvim je OK televizor. Doduše, ja sam prosječan korisnik (ne igram igre na TV - u), ali slika, boje, uglovi gledanja i sl. su odlični.

Iskeširao sam više para jer su me ubijedili da obavezno kupim mini - LED, ali nisam siguran da uopšte vidim razliku.

Ja odlucio pazarim c6k seriju 65 incha, video danas u radnji na G..... uzivo i oduseviose! Pored njega je bio c6ks , mala razlika iskreno, ali ima i manje local dimming zona kao i procesiranje slike, ali na samplu radnje G.... ista je slika iskren da budem! Hvala momci

Ovaj TCL 55C6KS sam kupio u septembru i sasvim je OK televizor. Doduše, ja sam prosječan korisnik (ne igram igre na TV - u), ali slika, boje, uglovi gledanja i sl. su odlični.

Iskeširao sam više para jer su me ubijedili da obavezno kupim mini - LED, ali nisam siguran da uopšte vidim razliku.
Upravo i kupljen TCL 55C6KS, tako da dileme više nema. 🙂

Dragi moji, treba majci da na proleće kupim veći TV na 55 " pa sam malo čitao vaše postove , forume, malo istraživao, konsultovao malo i AI( dobar izvor tehničkih podataka naročito za broj dimming zona)i došao zasad do sledećeg:

Stratifikacija povoljnih televizora srednje klase:

1. Nivo: Ekonomičan izbor (Best-Buy 60Hz)

• Modeli: TCL C6KS oko 47 000,
  • Hisense U6NQ oko 50000
2a. Nivo: Pristupačni 120Hz modeli (Donji Mid-range)

• Modeli: TCL C6K (bez S) 63000,
  • stariji Hisense U7Q (ako se nađe) 60000
2b. Nivo: Bolji 120Hz modeli (Gornji Mid-range)

• Modeli: Hisense E8Q 57000, a ima ga za 70000 na 65" što je vrlo zanimljivo
  • TCL C765. 75000,
  • Hisense U7NQ 80000
3. Nivo: Viša srednja klasa ("Skoro Premium" MiniLED)

• Modeli: TCL C805/C845. 70000,
  • Hisense U8Q. 85000
Preko toga ima Hisense Oled A85Q i A85K u obe varijante je 90 000.

E sad meni su zasad favoriti iz 1 segmenta:
Modeli: TCL C6KS oko 47 000,
Hisense U6NQ oko 50000
Rade na 60 Hz ali je to ok za filmove (ne treba za igrice )i serije imaju solidan FALD tj. Lokalno zatamnjenja. Dobar spektar boja. TCL C6KS ima i vufer zvučnik. A Hisense bolje osvetljenje i sliku. I podnošljiva je cena.

Iz 2.a Segmenta mi je favorit Hisense U7Q. Cena je jača ali opet podnošljiva 60000. Čini mi se da je Best Buy. 120 Hz, mislim da ide osvetljenje na 900 nita ima oko 320 dimming zona. Zvučnici odlični, vufer. Mislim da bi to bila dobra kupovina.

E sad tu zanimljiv Hisense E8Q koji bi za 65" bio 70 000. Zanimljiva cena za 10" veći ekran. Ima malo slabije osvetljenje i manje dimming zona po cm2 ali opet je veći ekran. I za te pare ima i TCL C805 ali je na 55" ali je po svemu za klasu bolji (2. b segment). Preko 70000 ne bih išao jer za 90 000 bi onda već išao na Oled. Eto, nisam pametan....

Poslednja izmena:
Do proleca ... izaci ce nove serije TV, a vecina TV-a koje si spomenuo nisu vise u prodaji ili su ostali izlozbeni primerci.
Ukoliko se radi o starijoj osobi velicina ekrana je bitnija osobina TV-a , nego broj dimming zona , razlika u kontrastu ili pojava bloominga u tamnim scenama.
Ukratko sto veci ekran .. primereno budzetu naravno. Hisense 65e8q ili TCL 65C6KS su u toj ceni i kvalitetu trenutno best buy. Hisense je nesto svetliji sa manje dimming zona , zgodan za osvetljene sobe .
TCL ima bolju crnu , vise dimming zona , bolje uglove gledanja ...

Na 55" mislim da je Hisense U7Q vrh za 60k. Bolji je od E8Q. Gledao sam ga or 5 godina kad sam hteo da uzmem Hisense U8Q na 65" za sebe. Ali mi je naleteo na Crni petak Philipsov Oled 805 na 55" i uzeo njega. Malo skuplji je bio ali se ne kajem. Vredi svaku paru.

Nazad
Vrh Dno