Šta je novo?

Tablet Koji tablet?

• Začetnik teme Začetnik teme Struna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Struna

Poznat
Učlanjen(a)
24.05.2022
Poena
30
Ne znam šta da izaberem između ovih tableta, svi mi deluju slično...
1. Samsung Galaxy Tab A8 4/64
2. Nokia T20 4/64
3. Lenovo P11 4/128
4. Realme Pad 4/64

Nekako naginjem Samsungu, najnoviji je i koliko sam shvatio imaće najdugovečniju podršku, mada mi svi deluju kao rame uz rame.

Koristi li neko Realme Pad? Deluje da je i dalje najbolja kupovina za do 200tinak eura.
Ja koristim nekih godinu dana. Tablet je dobar i radi brzo ali ima nekih problema zbog kojih sam ga nosio na servis ali mi nisu uvažili reklamaciju. Dešava se često da ekran pobrljavi i ne reaguje na dodir i sam otvara aplikacije i skroluje.
Koristi li neko Realme Pad? Deluje da je i dalje najbolja kupovina za do 200tinak eura.

Kolega razmišlja kupiti Xiaomi redmi pad se 11" za neznatno više od 20.000. Da li ima bolja kupovina za taj novac. Zahvaljujem

Jel neko možda video ovaj tablet?

TCL NxtPaper 11: https://www.gsmarena.com/tcl_nxtpaper_11-12145.php

Deluje ok cena, a mislim da je dobar za čitanje stripova, knjiga itd.
Imao sam prilike da ga koristim.Mom oku nekako nije legao,dobra je ta tehnologija definitivno ali mislim da ce tek u budućnosti doživeti pun potencijal.Nekako kada citam imao sam osecaj da se tekst prelama i cinio mi se mutnim na momente.Ekran koliko sam razumeo ima neka 3 sloja.Čak i u Bench recenziji su napomenuli da neće prijati svačijem oku.Na kraju sam njega prodao i nokia t20 tablet i uzeo redmi tab pro sa kojim sam prezadovoljan.

Da ne otvaram novu temu, trebao bi mi tablet u cenovnom rangu do nekih 30k Ništa zahtevno za neko igranje. Uglavnom gledanje videa. Svaki savet je dobro došao.

Da, tako nesto i jurim ili redmi pad pro. Sad gledam razlika kod redmi pad 2 pro za sim slot 5g 9000 din, jel vredi toliko dati za sim opciju?

Da, tako nesto i jurim ili redmi pad pro. Sad gledam razlika kod redmi pad 2 pro za sim slot 5g 9000 din, jel vredi toliko dati za sim opciju?
Pa ne znam, rekao si da ti ne treba za nesto zahtevno. Meni licno ne vredi.

Preporuka za Lenovo Xiaoxin Pad Pro 2025 12.7" 256GB MediaTek Dimensity 8300 144Hz 2.9K Screen 10200mAh. Na aliju je nekih 170€. Ja od 2022 koristim njihov Xiaoxin pad pro 2022 a supruga 2025 i odlicno su se pokazali. Potpisujem za taj novac kupovina bolja nego i duplo skuplji kod nas.

Da ne otvaram novu temu....

Dobro bi mi došao tablet. Namena - primarno za čitanje PDFova (kojekakvi članci, knjige, ukratko, sve ono što je malo mučno čitati na Kindleu zbog ilustracija/grafikona). Podvlačenje/higlightovanje teksta bi dobro došlo. Zabeleške na marginama takođe. Malo mi se smučilo na laptopu da čitam takve stvari. Možda i stripovi čak, to mi je sad palo na pamet dok sam kucao ovo.

Napominjem da nisam alergičan ni na polovne opcije, nije mi bitno. Prilično je ograničena upotreba, pa ne jurim nekakvu aždaju od uređaja. Eventualno neka muzika da trešti u pozadini dok čitam (deezer/spotify), možda nekad neki film/serija. I to je to, ništa gejming i slično.

Pošto sam totalni duduk kad je o tabletima reč, a ni ne pratim tržište i aktuelnu ponudu, kačim post ovde. Sugestije su dobrodošle. A ovo su bila neka moja razmišljanja na tu temu:

- TCL nxtpaper 11 plus
Ovaj uređaj mi je u startu privukao pažnju i vidim da su na KP ~220EUR sto mi je skroz OK cena. Ta fora sa ekranom deluje baš zgodno. Medjutim, nemam pojma koliko je "ostatak" tableta OK - baterija, zvucnici, kvalitet izrade, podrška, bloat u sistemu? Uz njega stize olovka, to deluje kul.

- Samsung S10 Lite
Vidim da je nešto preko 30k na nekim akcijama sada, olovka je tu takođe. Međutim, koliko sam razumeo, same performanse uređaja nisu zavredele hvalospeve po internetu. Iako sam Samsung korisnik, ovaj uređaj mi ne deluje kao najbolja kupovina?

- iPad 9/10/11gen
Palo mi je na pamet da, kad već pribavljam još jedan uređaj o kom treba da vodim računa, da ga punim, mazim i pazim - da je iPad možda i "najzaokruženiji" tablet, pa sam i jabuku uzeo u razmatranje. U tom slučaju možda svojevremeno dokupim olovku, ali koliko sam shvatio, meni bi posao komotno radili 9th gen, 10th gen i 11th gen (A13, A14, A16). Tu mislim na najniži kapacitet memorije, jer za većim nemam ni potrebe. Već godinama nisam korisnik Apple uređaja, blage veze nemam šta se tu sada dešava. Ali malo sam pogledao na KP:
11th gen se može naći počevši od ~330 evra
10th gen nešto niže, negde od ~300. Polovni idu od ~240 pa naviše.
9th gen kreće od tipa ~260

Kontam da su mi glavne opcije TCL vs iPad 11gen. Šta znam, 10/9gen nisu nešto značajno jeftiniji koliko vidim, pa kad smo već tu...

Mada mi je TCL bio inicijalna ideja, sada se već pitam koliko toga nudi izvan čitanja onoga što ne bih/ne mogu na Kindlu da čitam. iPad sa druge strane jeste skuplji, ali koliko razumem i svestraniji uređaj, čak i ako nisam u njihovom ekosistemu. Mogao bi naći i nešto širu primenu, bar na putovanjima.

Šta biste vi preporučili u ovom slučaju?

E da, to sam zaboravio da spomenem. Olovka - možda mi sada nije najbitnija stvar na svetu, ali bilo bi lepo da imam mogućnost da je dokupim nekad kasnije. Koliko sam razumeo, Samsung A serija ne podržava olovke?

Je l postoji još neki Samsung uređaj koji bi mi možda odgovarao a da je tu negde sa cenom kao ovi koje sam gore naveo?

Tcl nxtpaper 11 plus sto prodaju na KP je stari model.Kontaktirao sam prodavce da mi daju specifikacije na uvid, i to je stari model.Novi nema u Srbiji ni legalno ni preko svercera.Zasto,niko ne zna.Hteo bih i ja isti model,ali moracu napolju da ga kupim.

Imate Huawei matePad 11.5" ali on je skuplji. Znam da je bio na akciji pre 2,3 nedelje, sad je 40k.

Iako pise da ima snazni mediatek dimensity 6300 procesor, on je niza srednja ili budzet klasa i u rangu je sa snapdragon 730g procesorom. Imaj u vidu da nije za neku zahtevnu primenu.

Nazad
Vrh Dno