Šta je novo?

Kućna multimedija Koji smart tv box kupiti.

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

dejca

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2012
Poena
265
U razmatranju su tri uredjaja, mi box, x wave smart tv box 400 i a95x f3. Za mi box je najviše pisano i snimano na youbtube i hvale ga, ali mene odbija 2 giga rama i 8 gb skladišne memorije. U tom cenovnom rangu su i druga dva ali su bolji sa memorijom . X wave smart tv box 400 ima 4 ram 65 rom i ovaj treći a95x f3 4ram 32rom. I koji bi box bilo najbolje kupiti.
Mi box i x wave smart tv box 400 se mogu kupiti sa računom i garancijom.

Prilozi

• Android-tv-boks-A95X-F3-Air-RGB-8K-video-4-32gb-2-4-5G-KupujemProdajem.png
    Android-tv-boks-A95X-F3-Air-RGB-8K-video-4-32gb-2-4-5G-KupujemProdajem.png
    124.8 KB · Pregleda: 35
  • Xiaomi-Mi-Box-S-KupujemProdajem.png
    Xiaomi-Mi-Box-S-KupujemProdajem.png
    112.4 KB · Pregleda: 29
  • XWAVE-Android-TV-400-IPTV-Set-Top-Box-KupujemProdajem.png
    XWAVE-Android-TV-400-IPTV-Set-Top-Box-KupujemProdajem.png
    122.1 KB · Pregleda: 27
Supernova Move Box sa Amlogic S905X3 procesorom. Koristim njega i sve ide glatko. Kosta duplo manje para od gore navedenih.

Da ne proveravam, da li su sva ova dva sa istim pravim Andorid TV OS kao što ima Mi Box?

Drugo, da li imaju Netflix sertifikat?

Ako je bar jedan odgovor ne, uzmi Mi Box.

Ako su oba odgovora da, uzmi jeftiniji.

U razmatranju su tri uredjaja, mi box, x wave smart tv box 400 i a95x f3. Za mi box je najviše pisano i snimano na youbtube i hvale ga, ali mene odbija 2 giga rama i 8 gb skladišne memorije. U tom cenovnom rangu su i druga dva ali su bolji sa memorijom . X wave smart tv box 400 ima 4 ram 65 rom i ovaj treći a95x f3 4ram 32rom. I koji bi box bilo najbolje kupiti.
Mi box i x wave smart tv box 400 se mogu kupiti sa računom i garancijom.
Мој глас је за А95X F3. Зашто?
  1. најбољи чипсет од понуђених
  2. за разлику од шаомија има LAN, тако да ако је слаб wi-fi, увек можеш каблом да решиш проблем
  3. ако ти се не свиђа изглед фабричког интерфејса, можеш ставити андроид ТВ од слимбокса
  4. Allwinner чипсет на x-wave је најлошији чипсет, дотични бокс не бих узео никако за разматрање
  5. шаоми је бољи избор ако ти ТРЕБА нетфликс, ако не слободно га заобиђи.
  6. Ако ти већ треба нетфликс и хоћеш гаранцију - боље узми mi stick 4k. Барем је новији чипсет. Што се тиче 2/8 конфигурације меморије - радиће нормално. Једино ако немаш намеру да повремено играш игре, или гледаш филмове које би пребацивао на бокс, онда се А95X F3 подразумева.
Надам се да сам ти помогао.

Da li moda znas @Salac UE radi li EON TV app (ne mobile) na tom A95X F3boxu? Crce mi jedan posle vise od 5 godina, na kom je sve zivo radilo,
Obican android ali sve ATV app radile, HBOMAX, eon TV, Kodi, je ono sto mi treba.

Нисам пробао, па не могу да тврдим. Требало би да ради на фабричком ROM-у. Ако не ради, ставиш SLIMBOX ATV за њега и радиће.

I ja sam u sličnoj dilemi. Android box mi treba za Netflix (voleo bih da podržava 4K kad već imam Premium account), YouTube i program za kamere za nadzor (HikVision). Ostalo mi nije toliko bitno. Sumirajući utiske sa različitih foruma, rekao bih da je za moje potrebe najoptimalniji Mi Box S. Da li se varam?

Važna mi je i garancija. Na KP može da se nađe za oko 7000 (uglavnom daju garanciju godinu dana), dok je u Gigatronu trenutno 8000 (garancija dve godine).

Pitam se da li u Mi Box može da se priključi eksterni HDD sa sopstvenim napajanjem? Imam dosta filmova, pa bi i ta opcija bila zgodna.

U razmatranje uzimam i Xiaomi Stick TV 4K. Da li radi OK ako se samo priključi u USB port, tj. da li mu treba dodatno napajanje? U ovom slučaju se dobija noviji chipset, noviji android, ali na njega ne može da se priključi eksterni HDD.

Zanima me takođe da li na ovim uređajima radi MTS IRIS (android aplikacija) i Netflix kada se putuje u inostranstvo. Često putujem u Bosnu, pa bi bilo lepo da uređaj nosim sa sobom.

Ако је некоме битно ми бокс не подржава атмос и долби висион док новији стик 4к подржава.

Da li se stick pregreva pri nekom normalnom korišćenju? Vidim da su ga neki ljudi ogolili, tj skinuli kućište (plastiku oko sticka) i kažu da im tako bolje radi. Opet na gomili drugih foruma niko ne spominje ovaj problem.

Juče sam kupio Xiaomi TV Stick 4K. Evo prvih utisaka.

Prvo sam imao problem da ga utaknem direktno u televizor jer je stick preširok i ne može da stane pored postojećih HDMI kablova. Ali se to rešava kratkim HDMI kablom koji dolazi uz sam uređaj. Nakon povezivanja uređaj nije hteo da se pokrene, jer je televizor star 10-tak godina i njegovi portovi ne mogu da obezbede dovoljno struje za stick (radi na 5V 1A). Nakon što sam uključio njegov kabl za napajanje, sve je proradilo. Dakle, uređaj radi ali mora do njega da ide kabl i samim tim pada u vodu ona priča da se samo utakne iza televizora i da se ništa ne vidi (estetski momenat). U mom slučaju kabl za napajanje nije dovoljno dugačak da dosegne utičnicu ispod stola i privremeno sam stavio neki produžni da bih mogao da isprobam kako stick radi. U međuvremenu sam naručio produžni HDMI (muško-ženski) koji podržava 4K i adapter preko koga se može priključiti USB na stick (treba izabrati varijantu preko koje može da se napaja uređaj). Ideja je da mi od televizora ide HDMI do sticka koji stoji na stolu i od njega kabl za napajanje do utičnice ispod stola. A da na stolu bude i ovaj dodatak za USB.
HDMI.pngKabl.jpg
E sad, što se tiče samog uređaja i njegove funkcionalnosti. Nakon što sam ga upalio prvi put, prijavio sam se sa svojim Google nalogom i odmah uradio update. Potom sam deinstalirao ili onemogućio aplikacije koje meni ne trebaju, a dodao neke koje su mi trebale. Sve radi veoma brzo, tečno i sa te strane sam oduševljen.

Naišao sam na još jedan problem o kome su i drugi govorili. Daljinski od sticka nudi opciju da se upari sa televizorom i da se sa njim pali/gasi TV i pojačava/smanjuje zvuk. Kada sam to uradio, zvuk na Netflix-u je bio jako slab i morao sam TV da pojačam duplo od uobičajenog da bi se sve lepo čulo. A to znači smanjivanje zvuka pre nego što izađeš iz aplikacije. Prilično smarajuće. Zato sam ga otpario i koristim ga samo za android i onda mogu sa daljincem od sticka da pojačam zvuk na sticku kako mi odgovara. Međutim, primetio sam da originalni daljinski od TV-a mogu da koristim za upravljanje stickom (ne znam kako). Mogu da se šetam između aplikacija, da se vraćam unazad, pojačam/stišam zvuk itd.

Trebaće mi još malo vremena da istražim sve opcije, ali mislim da nije loša kupovina. Planiram ga nositi sa sobom kad putujem. A ovo gore sam napisao da bi ljudi znali šta mogu da očekuju. Verovatno neće kod svih biti isto, ali eto...

Kabl koji dolazi od sticka do adaptera je svakako trebao biti duži, kod mene baš knap dođe do produžnog ispod tv-a.

HDMI CEC je uključen.
Odličan je 4k,imam i običan, velika razlika.
Aha, to je u pitanju.

U međuvremenu sam kupio duži kabl za napajanje (micro USB od 2m) za 250 RSD i to mi je rešilo probleme sa dužinom kablova. Stick je ukopčan u TV preko onog kratkog kablića koji dolazi u pakovanju, a napojni kabl od 2m stiže do utičnice. Tako da sam odustao od kupovine dodatnog HDMI kabla.

Instalirao sam aplikaciju za nadzorne kamere. Hik Connect nema na Play prodavnici za android TV, ali nije problem da se instalira. Međutim, da bi radila neophodan je miš. Da li uzeti neki bluetooth miš ili postoji i bolje rešenje?

Probaj tinyCam app. Kolko znam, HikVision camere su direktno podržane.

Hvala na predlogu. Probao sam i previše mi je komplikovano. Na HikVision aplikacijama se ulogujem sa korisničkim imenom i lozinkom i to je, manje-više, to. Sa TinyCam izgubih pola dana šetajući se po opcijama. Nije mi problem da koristim miš. Jedino što nemam iskustva sa korišćenjem bluetooth miša sa android stickom/boxom.

Imam jedan TV koji je android. Tu sam instalirao Hik Connect i lepo radi (slika je baš wow) ali takođe zahteva korišćenje miša. Uzeo sam običan miš sa onim USB dodatkom i sve funkcioniše. Međutim na drugom televizoru koji nije android i za koji sam kupio stick, kada probam isti miš na isti način, ne radi kako treba. Miš se pomera ali mu ne radi klik funkcija. Isto je sa magic-remote daljincem koji sam dobio uz TV. Imam onu strelicu ali ne mogu da kliknem.

Pretpostavljam da mi treba bluetooth miš koji ću povezati sa stickom, a ne sa televizorom, da bi to radilo kako treba? Mislio sam da uzmem BT tastaturu ili nešto na taj fazon, ali stvarno nemam potrebe za tim. Miš mi zauzima manje mesta i mogao bih da ga držim u ladici ili negde sa strane kad mi ne treba. A nešto razmišljam... kad bi klinci videli tu tastaturu i još ako svetli, morao bih da je krijem od njih (bukvalno) :D

Da li bi mi ovo završilo posao: https://novi.kupujemprodajem.com/ko...s-gembird/oglas/115255159?filterId=2012322073

Moze mala pomoc...
Dva pitanja:
1.potreban mi je najpovoljniji uredjaj na kome mogu da gledam Move n go aplikaciju na Tv koji nije e smart
2.Kako povezati lap top sa tv ako lap top nema. Hdmi izlaz

Hvala

Mislim da ima pravi Android TV, i aplikacije se instaliraju iz play prodavnice. Ima normalan daljninski sa ch+ i ch- tasterima za prebacivanje kanala. Daljinski radi preko bluetooth, pa se može koristiti i kada je box negde iza, ne mora da ima optičku vidljivost. Radi i uključivanje/isključivanje boxa preko daljinskog preko bluetootha. Jednostavno se podesi da pojačava i smanjuje zvuk na tvu.
Ima i 5ghz wifi, i mrežni prkiključak. Ima dovoljno radne i skladištne memorije.
Rade Netflix i Hbo.
Ne pregreva.
Što bi rekli, radi.
Nema kod nas da se kupi, mora da se poruči sa Alija.

Kao neko ko je koristio dosta boxova, sada cenim kada ta spravica jednostavno radi, bez flešovanja roma, bez kupovine novog daljinskog, bez ugrađivanja ventilatora jer se pregrejava, bez čudnih iznenadnih zaglavljivanja i restartovanja boxa itd

Dobar je to box,verovatno ja razmišljam drugačije,šta će mu boks sa serifikatima samo za move?
Jednostavno moram da preporučim Vontar :)
A @nmb2018 neka vidi šta mu je bitnije i isplativije,da se zeza sa flešovanjem,koje je jako jednostavno i da prođe duplo jeftinije ili da samo uključi box i tera dalje.Inače Slimbox je isto atv i sve što važi za bokseve koji dolaze sa atv androidom važi i za njega.

Ovu definiciju kod android bokseva još nisam pročitao,baš me interesuje na šta misliš,kako najjednostavniji?
@Nmb2018 može sa Alija ili samo kod nas?
Najpovoljniji to sam mislio....
Dobar je to box,verovatno ja razmišljam drugačije,šta će mu boks sa serifikatima samo za move?
Jednostavno moram da preporučim Vontar :)
A @nmb2018 neka vidi šta mu je bitnije i isplativije,da se zeza sa flešovanjem,koje je jako jednostavno i da prođe duplo jeftinije ili da samo uključi box i tera dalje.Inače Slimbox je isto atv i sve što važi za bokseve koji dolaze sa atv androidom važi i za njega.
Nisam razumo.. Moze li pojasnjenje

Hako pro koji je preporučio kolega @keza ima google sertifikate što znači da radi Netflix,Vontar ih nema pa samim tim Netflix ne radi,a i Skyshowtime ne radi,ali pošto si pitao samo za Move to ti nije bitno.
Vontar dolazi sa androidom koji ne radi baš najbolje i potrebno ga je flešovati.
Razlika u ceni je skoro pa duplo,pa ti vidi šta ti više odgovara.
A pošto hoćeš najpovoljniji onda je pravi izbor Vontar W2.

Imam xioami box, kupljen pre 2 godine, najboljih 70e ulozenih ikada. Doduse jedno vreme je bio problem 15 dana za zamrzavanjem posle updatea, ali se to resilo vrlo brzo.

Mislim da ima pravi Android TV, i aplikacije se instaliraju iz play prodavnice. Ima normalan daljninski sa ch+ i ch- tasterima za prebacivanje kanala. Daljinski radi preko bluetooth, pa se može koristiti i kada je box negde iza, ne mora da ima optičku vidljivost. Radi i uključivanje/isključivanje boxa preko daljinskog preko bluetootha. Jednostavno se podesi da pojačava i smanjuje zvuk na tvu.
Ima i 5ghz wifi, i mrežni prkiključak. Ima dovoljno radne i skladištne memorije.
Rade Netflix i Hbo.
Ne pregreva.
Što bi rekli, radi.
Nema kod nas da se kupi, mora da se poruči sa Alija.

Kao neko ko je koristio dosta boxova, sada cenim kada ta spravica jednostavno radi, bez flešovanja roma, bez kupovine novog daljinskog, bez ugrađivanja ventilatora jer se pregrejava, bez čudnih iznenadnih zaglavljivanja i restartovanja boxa itd
Ja bi poludeo od ovog daljinskog. Nema numeričke tastere. Kako pređeš sa kanala 100 na kanal 180?

Nazad
Vrh Dno