Šta je novo?

Kućna multimedija Koji SET TOP BOX (DVB-T2 Prijemnik) kupiti?

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

priest77

Čuven
Učlanjen(a)
12.10.2004
Poena
750
Posto je ovo aktuelna tema zanima me koji je best buy uredjaj?
Zanima me pouzdanost, brzina rada kada se menjaju kanali, kvalitet prijema i da li je moguce materijal koji se snima na USB HDD kasnije da se gleda i edituje na PC?

da li je potreno gasiti risiver ii je dovoljno samo ugasiti tv ?

Neće da "rikne" ako te to brine ali će da se greje bespotrebno i tako skrati svoj životni vek (ovo je diskutabilno ali važi za svu elektroniku).
Većina prijemnika ima opciju automatskog gašenja ako od daljinskog ne primi komandu zadato vreme mereno u satima
(npr: ako 3 sata nema nove komande od daljinca onda ode u stand-by, odlično za zaboravne a ako je TV u stanju da se pali i gasi
"čitajući" stanje SCART-a idealno).

+1 i ja ne planiram da ga gasim dok traji garancija..... ako se sj. bar nek bude dok ne izbledi fiskalni račun [emoji1]
Povremeno samo restartujem uređaj i to je to..... pa ne može da troši više od 10-15w.....

A zasto ga ne gasite? Sta ako crkne dva dana posle isteka garancije? Nema potrebe da ga toliko opterecujete... Ja kad gasim tv gasim i stb.
Meni je tako riknuo Prestigio e-čitač pre par godina, tačno dva dana nakon isteka garancije.

Nema pravila a ni zakona kako treba, stvar lične odluke i procene.
Što se dvb prijemnika tiče moj stav je da "voze" pa neka se pokažu, izdrže li 2 godine izdržaće i mnogo duže.

Kupio sam VIVAX IMAGO DVB-T2 107 mnogo je mali i i lagan , mana je sto kada se prebaci ceka se 4 sekunde da ocita kanal , mnogo klon kanala nadje naprimer nekoliko rts 1 , rts 2, i pink , ponekad mora jace da se pritisne daljinski da bi prebacio , pustao sam mkv i mp4 i podrzava kao i prevod , kanala ima 15 kada sam klonove izbrisao , preko loge 3 antene , solidan je od MS Industrial se bolje i ne moze ocekivati.

Kupio sam VIVAX IMAGO DVB-T2 107 mnogo je mali i i lagan , mana je sto kada se prebaci ceka se 4 sekunde da ocita kanal
Prosto RT5400T2 je iznenadjujuće brz po tom pitanju, otprilike pola sekunde da se prebaci kanal i još sekundu otprilike da video krene normalnom brzinom.
Firmaware/podrška za njega pretpostavljam da ne postoje?

Ima li neko iskustva s vraćanjem (zbog reklamacije) neispravnog dvbt2 u nekim od velikih marketa..... uzeo sam moj na nekoj akciji u Rodi i šta sad.... kad odnesem dobijam li zamenski ili čekam dok ne poprave?

I ja sam tomsonom prezadovoljan osetno brže radi od ostalog smeća i ovog što mi je riknuo.....

Testirao sam dosta i slusao misljenja ljudi , definitivno najbolji T2 prijemnik koji se moze naci kod nas na trzistu je Xwawe digital one.

Nabavio sam pre nekoliko dana jedan od ovih prijemnika, 22 kanala je registrovao a od večeras ne mogu da gledam rts1 2 i 3, pink, prvu, rtv1 i 2, ostali kanali su i dalje tu. Jel može neko da pretpostavi o čemu se radi?

Добио сам на позајмицу Thomson пријемник, ставио неку панел антену на прозор и одмах је све прорадило. Прозор гледа на исток а соба је баш контра у односу на Јастребац али изгледа помаже што има много зграда около па је наватао неки сигнал. Пошто сам због положаја и околних зграда одувек имао имао проблем са пријемом сигнала, ово сада је баш пријатно изненађење.

Нашао је ваљда 24 програма, ја ионако толико мало гледам теве да је и то превише, не зуји, не бруји, ради сасвим пристојно, за све паре. Нисам пробао мултимедију јер ми је лакше да то пустим на компу.

Ima li neki uredjaj da nema ovakav siri ulaz (pravouglasti, kako ga ja zovem mrezasti) 17014077_Fotografija18.jpg ? Treba mi neki koji ima obican ulaz, posto TV nema taj siroki, mrezasti ulaz, vec samo one obicne, male, okrugle ulaze. Nadam se da me neko razume.
Sto je najsmesnije, to je kao noviji tip TV-a (kupljen pre 5-6godina), a moji roditelji lepo cusnuli taj i uzeli moj maleni iz '92 koji ima taj siri ulaz. Muka.

Широки мрежасти улаз је SCART? Ако су ти мали округли улази чинчеви, посао завршава кабл који има те конекторе на крајевима, уз обраћање пажње на смер. Тај широки је по еуростандардима и не морају да га имају неевропски производи.

едит: то што нема scart не значи да нема аудио видео улазе па нема потребе ни за пријемником са RF излазом.

Poslednja izmena:
E, to, nema scart. Povecah slike neke i lepo pise dole, ali corava Jana. Hvala :)

Dakle, da trazim sa tim okruglim cincevima, nebitno koja marka?

Meni bi najjednostavnije bilo da kupim kabl koji na jednom kraju ima taj siri ulaz (scart) i na drugom da ima taj okrugli ulaz (kao onaj ulaz za antenu sobnu). I onda da prikacim na vec postojeci risiver (tata kupio dva neka bear ili tako nesto i ono cvrc, jedan tv nema scart). Ali ne znam postoji li takav kabl i gde da ga trazim po NS-u.

Такав кабл постоји, могу да се купе и разни адаптери али ајде ипак усликај те мале округле на телевизору.

Кабл тражи баш тако, са једне стране излаз scart а са друге чинчеви, обично буде три комада, жути, црвени и бели. Свако ко продаје сличне каблове мора да има и такав.

E, to, nema scart. Povecah slike neke i lepo pise dole, ali corava Jana. Hvala :)

Dakle, da trazim sa tim okruglim cincevima, nebitno koja marka?

Meni bi najjednostavnije bilo da kupim kabl koji na jednom kraju ima taj siri ulaz (scart) i na drugom da ima taj okrugli ulaz (kao onaj ulaz za antenu sobnu). I onda da prikacim na vec postojeci risiver (tata kupio dva neka bear ili tako nesto i ono cvrc, jedan tv nema scart). Ali ne znam postoji li takav kabl i gde da ga trazim po NS-u.

Tehnotronik, emmi, win win...

Nazad
Vrh Dno