DC++ zbog domacih hubova i nashih ljudi na njima koji sharuju domacu muzikuDusan87 je napisao(la):1 Koji program je po vasem misljenju najbolji za skidanje domace muzike ? Ne zanimaju me narodnjaci i one gluposti sto se vrte na Tv Pinku.Recimo,postoji li neki program gde moze da se nadje uglavnom sve od starog i novog domaceg rocka;ne mora to da bude samo rock nego recimo sve sem narodnjaka.
2 Na kom programu odprilike moze da se nadje najvise muzike ? ( strana , domaca,nije bitno ).
Jedan Baja je napisao(la):Torrente je ubedljivo najbolja stvar za velike stvari i brz download , jedino sto moras da ispostujes pravila dobrih torrente sajtova za neki minimum share ratio-a, odnosno odnos download/upload da te ne bi banovali, odnosno obrisali nalog( uostalom zbog toga i ide dobro).Koristim azureus,pre njega bittorent i azureus je dosta lepsi i prakticniji za koriscenje(brzina downloada ista).Od ostalih p2p programa e donkey mi nalazi najvise stvari ali sa njim komp ne moze da ostane da radi ni 12 sati a da ne pukne sistem, mnogo mi brljavi..
novoprepeceni je napisao(la):DC++ ima hubove za sve muzicke pravce(ali bas sve).Znaci na public hub listi potrazi
odgovarajuci hub ili se povezi na neki domaci hub i na main chatu upitaj ljude da ti
preporuce neki hub i to je to.Ako budes dobro trazio sigurno ces naci sta ti treba.
Znaci samo trebas saznati pravu adresu tog tematskog huba.
Papss je napisao(la):Ja sam danas prvi put bio u kontaktu sa dc++ i generalno p2p programom pa se nadam da cete mi odgovoriti na par pocetnickih pitanja bez razapinjanja:
1) Imam vezu od 128k i zanima me sta se desava kada u isto vreme skidam ja od nekoga i neko od mene, koliki ce da bude DL a koliki UL (ako se UL-om zove ono kada neko od mene skida). Gde se podesava ogranicenje za UL o kome pricate?
2) Kada mi se u donjem, horizontalnom prozoru, pojave likovi na koje sam kliknuo da zelim da se povezem sa njima, sa nekima uopste nece da se poveze vec pise Connect pa Connection failed ili tako nesto. Zbog cega nece da se poveze sa njima? U svakom slucaju, zasto ne mogu da SKLONIM te usere iz tog prozora, kada kliknem na Close Connection, nista se ne desava.
3) Sta znaci to sto za gomilu HUB-ova pise Connection time out? Da li to znaci da oni vise ne rade?
4) Ne mogu da skidam od vise korisnika u isto vreme? A mogu li od jednog vise fajlova u isto vreme?
5) Po nekada, iz cista mira pocinje da mi skida neke fajlove od nekih levih ljudi!?!?? Uopste mu nisam zadao da to radi.
6) Dajte neke dobre domace i strane HUB-ove (posebno me zanimaju domaci) i po mogucstvu one koji nemaju ogranicenja ni share limit jer vecina njih trazi kolicinu za share koju ja nemam ukupno na HD-u.
7) Kada na nekoga kliknem da se povezem pa kada prekinem konekciju, njegova ikonica se promeni u kao neki zid od cigala i vise ne mogu da pokusam da se povezem sa tim userom? Sta da radim?
Papss je napisao(la):Gde mogu da nadjem najdetaljnije moguce uputstvo za dc++ jer se prvi put u zivotu susrecem sa DC++ kojeg sam skinuo zahvaljujuci tome sto ga najveci broj vas koristi a nemam blage veze kako program radi?
Zavisi od aplikacije do aplikacije. Znam pouzdano da eMule pravi statistiku za svaki fajl ponaosob koji delis, bilo na bazi seanse ili ukupno...Papss je napisao(la):Da li mogu da vidim, odnosno da imam neku vrstu statistike u vezi fajlova koje neko skida sa mog kompjutera, recimo koliko puta je skinut koji fajl i da li mogu da imam uvid u to sta taj neko uopste radi "u" mom kompjuteru?
Laza je napisao(la):Na DC mrezi je obavezno deljenje fajlova. Kolicina podataka je razlicita od huba do huba. Za domace hubove i one manje je to 2-10GB, dok je za one najvece neophodno 50GB, a postoje hubovi koji traze i share od 100GB.
Zli_Carobnjak je napisao(la):Tachno je to sto ti kazes..
Obavezno jeste.. ali ne na svim hubovima.
Evo i reshenja:
Kada izadje Public Hubs lista, u novijim verzijama DCa postoji (scroll na desno) da ih sortirash po svim paramtrima, od broja usera, preko min share i max hubova pa sve do broja slotova.. Ja sam pronashao dva huba na kojima bude u proseku 6000-8000 usera i gde je min share 0b !! Neverovatno ali istinitino. :banana:
Kao sto neko prethodno vec reche, rename par filmova u samo jedno ili dva slova i ne verujem da ce neko skidati 700mb a da pishe S.avi
Spominjani Net Limiter na zabranjen na dosta hubova, tako da to nije moja preporuka.
Laza je napisao(la):Vec su ti odgovorili nekoliko puta. Kao pasivan korisnik mozes samo da se konektujes sa drugim aktivnim korisnicima (koji imaju IP adresu iz javnog opsega), ne mozes da delis fajlove sa drugim pasivnim korisnicima.
TTH trazi fajlove koji su u bit identicni. Mozda su drugi korisnici imali fajl istog naziva i slicne velicine, ali sigurno ne i isti fajl, odnosno sa istim TTH. Moguce je da koristis i neki los, odnosno zastareo DC klijent. Moja preporuka StrongDC++
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari