Šta je novo?

Koji p2p program koristite

Swiper je napisao(la):
Samo sa StrongDC++ ne mozes da se nakacis na svaki server jer ga vecina ne dozvoljavaju
mozes se zakaciti na koji hoces kada prebacis Client Emulation na DC++ :d

Da.. A zasto bi onda koristio Strong DC++ ?:p

Pa zbog visestrukog downloada, skidas jedan fajl od vise korisnika istovremeno.

Swiper je napisao(la):
Kao prvo: Sta cu na hubu koji ima 8000 hiljada usera kada svaki od njih ima minimalno share-a? Sta da skidam? :mad: Bolje da shareujem 60-70 giga i da upadnem na neki hub sa tolikim limitom i ima svega i svacega.. Vise toga ces da nadjes na dobrom hub-u sa 2000 usera i velikim limitom za share nego na tim No limit hubovima..

Ima logike u tome sto kazes, ali ipak nisi u potunosti u pravu... ;)
To sto je min share, ne znachi da svi stavljaju 0b.. ima ljudi i sa preko 100GB..

Meni je ovde hdd limitiran na 20GB :wall: sto ce reci da i da hocu ne mogu na zahtevnije hubove, pa moram da trazim alternative.. zato i cela ova pricha oko min share. Konekcija nije problem :smoke:

Swiper je napisao(la):
A kao drugo to za rename: NIje bitno kako ga ti nazoves.. Ako neko trazi fajl po TTH ti mozes da ga nazoves kako god pozelis on ce da skida to od tebe znajuci sta skida, kapiras?

Pozdrav :type:

Vidish, o tome nisam razmishljao... :)
Enivej, manja je sansa da ti neko nadje fajl (ako vec hoces da sto manje ljudi downloaduje od tebe) jer po imenu ne moze da pronadje, samo po TTH.

Naravno, sa tim postupkom (rename) nisi fer prema ostalima.. ali nismo mi krivi sto je ADSL 1+mega samo misaona imenica za vecinu nashih usera..

Poslednja izmena:
Proverite koji Emule koristite, neke mreza banuje jer nisu oficijalni!! A na nekim neke serveri nece da vas prime. Ja koristim obican Emule 0.45b i zadovoljan sam.

Sinoc sam natereao Azureus na SBB-u da radi i radi stvarno odlicno. Za Listen Port sam stavio 49152 i samo sa njim radi.

poz

Po meni je E-mule dobar jedino za mp3, kratke fajlove do 20MB i za izuzetno retke fajlove koji ne mogu da se nadju na drugim mestima. Filmove, igrice i sve vece od 20MB treba traziti negde drugde.

E-mule mi je bio zanimljiv prvih 10ak dana po uvodjenju kablovskog neta. Kako sam provalio torrent fajlove E-mule me je bas razocarao. Meni je za protekle dve nedelje prosecan protok bio oko 3kb/s a imam 256k. Fajlove koji su u rangu jednog CD-a (650-700MB) sam skidao minimum 10 dana. Iste takve torrente sam mogao da skinem za 15ak sati u najgorem slucaju.

Dakle E-mule ako bas nema druge alternative.

Salko Dinamitas je napisao(la):
Po meni je E-mule dobar jedino za mp3, kratke fajlove do 20MB i za izuzetno retke fajlove koji ne mogu da se nadju na drugim mestima. Filmove, igrice i sve vece od 20MB treba traziti negde drugde.

E-mule mi je bio zanimljiv prvih 10ak dana po uvodjenju kablovskog neta. Kako sam provalio torrent fajlove E-mule me je bas razocarao. Meni je za protekle dve nedelje prosecan protok bio oko 3kb/s a imam 256k. Fajlove koji su u rangu jednog CD-a (650-700MB) sam skidao minimum 10 dana. Iste takve torrente sam mogao da skinem za 15ak sati u najgorem slucaju.

Dakle E-mule ako bas nema druge alternative.

slazem se

da dodam da emule na sbb radi fino i za vece fajlove (par fajlova od po 600-700 mb)
cepajte i KAD i sve.. znaci, search na kademliji, gde se dobije mnoogo vise search rezultata...

sve je dobro kad se jako sisa!

:)

pOZDRAV

Fino?

Meni protok na dnevnoj bazi od 3kb/s nije bas neki trip. :p

Al' sto jes' jes'...ako ti treba tipa alexa sa alexamodel.com, sve njene galerije i video klipovi na 4CD-a onda vredi staviti sve to na listu i skinuti za 10-15 dana. ;) :d

Kad je već o brzini, jel postoji igde na Azureusu podatak o prosečnoj brzini downloada? Ja to nigde ne mogu da nađem a taj podatak mi je najvažniji jer tokom sesije brzina varira u rasponu 1.5-30 kB/s.

wiz011 je napisao(la):
Kad je već o brzini, jel postoji igde na Azureusu podatak o prosečnoj brzini downloada? Ja to nigde ne mogu da nađem a taj podatak mi je najvažniji jer tokom sesije brzina varira u rasponu 1.5-30 kB/s.
i mene zanima

Apropo protoka i ogranicavanja istog za odredjene aplikacije. Upravo sam danas instalirao DU Super Controler i programcic odlicno radi posao za koji je namenjen, a uz to veoma lepo daje podatke o trenutnom protoku za svaku aplikaciju i o ukupnom prosecnom protoku.

probao sam eMule 0.45b i malo je reci da seje viruse kao lud. Soulseek (i jos neke) koristim intezivno godinama i nikada virus?

Inace je eMule bolji jer ima vise korisnika i fajlova...
Jel misli neko kao ja, inace ne koristim nikakav firewall, osim windows-ovog, koji mi smanjuje ID?

Ljudi, mozete li da pojasnite kako to emule seje viruse i slicno? ja ga koristim jako dugo i mogu da kazem da nikakvih problema sa virusima nisam imao... Druga stvar je sto covek mora da GLEDA na sta klikce i sta skida, pa i da iskustveno proceni sta je fake, phish ili kako se vec sve naziva. To se vremenom stekne i covek se izvesti, pa moze komotno da se oseca i pravovremeno da reaguje.

Pozdrav

Jel misli neko kao ja, inace ne koristim nikakav firewall, osim windows-ovog, koji mi smanjuje ID?
Na taj ID utiče dosta poznatih i nedokumentovanih stvari. Ono što ti možeš da uradiš da ga povećaš jeste da se pobrineš da ga SP2 FW ne blokira, i to je sve. Ako si iza NAT-a kod provajdrea, malo šta možeš da uradiš, itd.
...pa i da iskustveno proceni sta je fake, phish ili kako se vec sve naziva.
Nema potrebe za tim. :) EMule ima mogućnost da te stvari traži u datoteci koju skineš sa interneta, a koja sadrži bržljivo napravljenu listu sajtova koji serviraju, ili su servirali fake, koji te mogu krivično goniti itd. Ako provalim kako da napravim attachment na svoj post, okačiću ti tu datoteku. Koristim je za BitComet, ali bi trebalo da je kompatibilna; tako piše...

Od kako sam dobio ADSL probao sam prvo WinMX, pa sam presao na DC++. Verujem da ostali imaju isto svoje prednosti, ali ja trenutno nemam potrebe da idem dalje od DC++-a. Nasao sam dovoljno stvari da imam da skidam sledecih 4-5 meseci, od kada sam ogranicio sa DU Super Controler-om UL na 3KB/s, DL mi ne pada ispod 26KB/s. I'm happy :D

Digni upload bar na 6KB/s, ne verujem da ce uticati negativno na download.

Ja sa mojih 128kbps ne mogu da poteram pun DL dok ne spustim UL na samo 1kb/s. Čim ga podignem na 2kb/s, odmah se DL spusti na samo 3-4kb. Koristim NetLimiter, a danas sam probao i DU Super Controler i nije dao bolje rezultate.

Inače, od p2p programa koristim samo DC++. STvarno je odličan program. Koristim ga za filmove i muziku. Probao sam torrente, ali mi se nikako nije dopalo, jer jako sporo išlo. eMule uopšte nije ni hteo dam i radi...

Laza je napisao(la):
Digni upload bar na 6KB/s, ne verujem da ce uticati negativno na download.
Isprobavao sam razne vrednosti i realno do 4KB/s nema mnogo uticaja, ali vec preko toga da.

Aleksej je napisao(la):
Probao sam torrente, ali mi se nikako nije dopalo, jer jako sporo išlo.
DC++ nje moguce da ide brze od torrenta, mozda si skinuo neki torrent koji nije imao toliko Seeds/Peers.

Meni je iskusan član P2P populacije lepo rekao."Što više budeš uploadovao, sa većim ćeš protokom moći da downloaduješ." Kraj.
Isti je taj za metar dana uploudovao oko 70Gb i downloadovao oko 50Gb. Princip je isti za sve P2P programe.

borab je napisao(la):
Meni je iskusan član P2P populacije lepo rekao."Što više budeš uploadovao, sa većim ćeš protokom moći da downloaduješ." Kraj.
Isti je taj za metar dana uploudovao oko 70Gb i downloadovao oko 50Gb. Princip je isti za sve P2P programe.
Ma sve je to lepo ako imas simetrican UL/DL, ali kod ADSL-a veliki UL ugusi zahteve za DL i onda dodjes u situaciju da ti je DL duplo manji nego sto bi trebalo. Za to sluze trikovi za ogranicavanje UL-a. Naravno da se slazem da treba sherovati sto vise stvari, na kraju krajeva, sve sto ti skidas sa neta je neko drugi stavio u share.
Evo sada gledam statistike za DC++. Do sada sam sa njim DL-ovao oko 25GB, a UL-ovao oko 6GB.

Poslednja izmena:
Ljudi probajte limewire.Prakticno nema nikakvih podesavanja.Meni on radi najbolje.Download mi ide do 27 kb/s sa limewire.Mozda moze i brze, ne znam ali je ok program

pozdrav

Probao sam par P2P programa i moj zakljucak je da sa istim brojem izvora svi rade isto. Kao sto neko pre mene rece zlatno pravilo P2P je koliko dajes toliko i dobijas. Veoma vazno je i da ti upload ne prelazi 3/4 maksimalne vrednosti uploada. Koristim Emule jer je univerzalan a sto se tice njegovog koriscenja, uvek skidajte izmedju 10 i 15 fajlova u isto vreme. Meni brzina varira od 8 do 17 KB (24 sata prosek, 256 kb) sto zavisi od dostupnosti fajlova koji skidam. Po meni je Emule najbolji jer jedini ima opciju da automatski odredi upload u zavisnosti od opterecenosti konekcije. Sto se tice virusa skinuo sam dosad oko 100 GB i nikada nisam zakacio virus.
Najbolje je resenje koristiti nekoliko P2P programa u zavisnosti od toga sto skidate. Mene jednostavno mrzi da ih pratim nekoliko pa se drzim Emule-a jer kada sam 24 sata online 24h gore dole meni bar ne znaci nista

borab je napisao(la):
Ne bih da cepidlačim ali ovo nije tačno i pokazuje da ''iskusni član P2P populacije'' i nije baš tako iskusan ili ne govori istinu. ;)

Serbianboss je napisao(la):
Ljudi probajte limewire.Prakticno nema nikakvih podesavanja.Meni on radi najbolje.Download mi ide do 27 kb/s sa limewire.Mozda moze i brze, ne znam ali je ok program

pozdrav
Limewire je definitivno najbolji P2P program...Za muziku,filmove i spotove je odlican a iz ne znam kojeg razloga DL skoro stalno ide max brzinom...

Ko zeli da skida filmove i vece stvari za to je neprikosnovena torrent mreza i azureus kao klijent.
Za sve ostalo edonkey.
dc++ sam odavno napustio jer mi je on tesko smaranje, u smislu nadji dobar hub, te brzi upload gusi download, pa onda stalno moras da ga nadgledas da se ne zakaci na nekog od koga vuce 1-2KB itd. On je idealan za male lokalne (i brze) share community
kao sto imaju beogrid i maksnet

Vrh Dno